Jednak nie przylapany na walowaniu.

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Ale warcholstwo...

Bana mu i tyle! Może się opamięta.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

AS to hobby manager z powołania po prostu... :roll:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Pawełek pisze:pozniej mi ktoś wypomni, ze mu figsy przesuwam! :shock:
Jak nie będziesz tego robił, to Ci nikt nie wypomni. Gdybyś tego nie robił, wiedziałbyś o tym i spał spokojnie :P
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Pawełek
Mudżahedin

Post autor: Pawełek »

ej Tomash.

spokój. sam dbam o czystość zasad i nie toleruje wałkarzy ani tych nie grających fair.
więc jesteśmy po jednej stronie raczej.
:roll:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

OK, OK.
Tak się przekomarzam ;)
Naprawdę nie rozumiem jak można nie chcieć mieć fotografowanego stołu podczas bitwy. Peace :)

Dla miłośników stylu ASa pobawiłem się trochę w fotoszopie (wiem, nie umiem - jestem programistą, a nie grafikiem) i oto kilka gotowych grafik o wysokości 100px, idealnych na sygnaturki:
http://tomash.wfb-pol.org/funny/walhammer_1.jpg
Obrazek

http://tomash.wfb-pol.org/funny/walhammer_2.jpg
Obrazek

http://tomash.wfb-pol.org/funny/walhammer_3.jpg
Obrazek

http://tomash.wfb-pol.org/funny/walhammer_4.jpg
Obrazek

http://tomash.wfb-pol.org/funny/walhammer_5.jpg
Obrazek

http://tomash.wfb-pol.org/funny/walhammer_6.jpg
Obrazek

http://tomash.wfb-pol.org/funny/walhammer_7.jpg
Obrazek

Tomash edytuj posty zamiast nowe wysyłać :P
Drzazgę w cudzym oku dostrzegasz, a we własnym... :P
Bo to się nie liczy w końcu: "jeśli posty mają więcej niż 48 godzin to double post nie jest spamowaniem" skoro tak lubisz cytować pismo to ten fragment też znać powinieneś. :wink:
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2007, o 15:23 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Jakby mi to zrobiono to bym nakopał do dupy.

Najlepiej żeby temu panu dano bana na turnieje w Polsce.

Tomash - piękne!

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Hehehe ale spoko fota ;)
przyznam ze nigdy z nim nie grałem to nie mam jakiegoś mocnego stanowiska w tej sprawie :P

@Tomash - no co by tu nie mówić poczułes klimat :D:D respect ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Ale wał.. NA STOS!! Nie cierpię jak ktoś wałuje :? kiedyś grałem u kumpla, graliśmy na dywanie. Co się później okazało? Co by lepiej z katapult strzelać, kolega poukładał na dywanie paprochy, pomierzył do nich odległości i zapisał sobie na rozpisce :? Szkoda że dowiedziałem się o tym pod koniec bitwy. Ale i tak go pojechałem :P Nienawidzę wałków :evil:

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Ależ mnie w..., powiedzmy zirytował ten temat. Piszecie wszyscy jakby środowisko właśnie się dowiedziało jaki Artur jest na prawdę. Ile wy macie lat? Artur tak ma odkąd pamiętam (a to bardzo, bardzo długo) i nigdy nie było inaczej. A zaczęliście dyskusje na temat zdjęcia, z którego faktycznie nic nie wynika. I zaczęło się polowanie... Znaczy jedno głupie zdjęcie ma rację, a setki (bez przesady - setki!!!) relacji innych graczy nie mogły rzowiązać problemu przez te wszystkie lata. Jeśli macie reagować na tego typu dowody to wnioskuję o robienie setek zdjęć na turniejach. Może wtedy, w końcu ktoś się odezwie i na podstawie jakiegoś zdjęcia (zgodnego ze stanem faktycznym czy nie) nazwie rzecz po imieniu. Bo przecież to gracze nie chcieli przyznanwania punktów fair play (które były niedłącznym towarzyszem pierwszych turniejów). I to gracze zaprzestali dawania punktów worst play - z niejasnych pobudek, być może by nienarażać się środowisku albo co. Pomyślcie zatem...
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Kruti pisze:Ależ mnie w..., powiedzmy zirytował ten temat. Piszecie wszyscy jakby środowisko właśnie się dowiedziało jaki Artur jest na prawdę.
Wszyscy wiedzą, jaki jest naprawdę - ale głupio człowieka banować na podstawie ustnych relacji.
Teraz to co co innego, teraz jest niezbita dokumentacja fotograficzna czegoś, co nawet wałem ciężko nazwać - a w każdym razie przy czym oszukiwanie na zasadach to naprawde lajtowe zachowanie.

Jeśli GW poważnie podchodzi do image'u swoich pracowników w krajach, w których oni działają, AS powinien co najmniej zostać wezwany na dywanik.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A zaczęliście dyskusje na temat zdjęcia, z którego faktycznie nic nie wynika
Sytuacja, w której przeciwnik trzyma Twój regiment i mierzy od niego odległość w sytuacji, gdy Ty nie patrzysz rzeczywiście jest niezbyt jasna. Poza tym, udokumentowane oszustwo to nie to samo, co oskarżenia po turnieju. Warto także zaznaczyć, że AS pojawia się na turniejach bardzo rzadko, przez co jgo oszustwa są raczej ciekawostką, a nie realnym problemem.
I to gracze zaprzestali dawania punktów worst play - z niejasnych pobudek, być może by nienarażać się środowisku albo co.
?
Ciekawe informacje.
Oczywiście wyrwane z kontekstu mogą znaczyć cokolwiek. Niewielka ilość przyznawanych WP to dowód na to, że tolerujemy oszustów, a nie na to, że oszustwa zdarzają się sporadycznie.
Bo przecież to gracze nie chcieli przyznanwania punktów fair play
Praktycznie każdy dostawał max - nie było sensu. Dodatkowo, jeśli się komuś przyznało mniej, to można się było liczyć z działaniem odwetowym.
Ewentualne protesty w takiej sytuacji stawiałyby sędziego przed koniecznością oceniania zeznań:
- on mnie oszukał w 2 turze
- on mnie w 3
- przeciez to nie był wał
- jasne, że był
A tak woła się sędziego od razu po sytuacji i wnioskuje o WP. Mnie sie zdarzyło przyznać chyba 3. Więcej nie było potrzeby. I to nie dlatego, że kryję kumpli (swoją drogą cięzko mi by było kryć kumpli, którzy mnie oszukują), a dlatego, że po prostu trafiam na samych fajnych przeciwników. Czego i Tobie życzę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Kruti pisze:Ależ mnie w..., powiedzmy zirytował ten temat. Piszecie wszyscy jakby środowisko właśnie się dowiedziało jaki Artur jest na prawdę. Ile wy macie lat? Artur tak ma odkąd pamiętam (a to bardzo, bardzo długo) i nigdy nie było inaczej. A zaczęliście dyskusje na temat zdjęcia, z którego faktycznie nic nie wynika. I zaczęło się polowanie... Znaczy jedno głupie zdjęcie ma rację, a setki (bez przesady - setki!!!) relacji innych graczy nie mogły rzowiązać problemu przez te wszystkie lata. Jeśli macie reagować na tego typu dowody to wnioskuję o robienie setek zdjęć na turniejach. Może wtedy, w końcu ktoś się odezwie i na podstawie jakiegoś zdjęcia (zgodnego ze stanem faktycznym czy nie) nazwie rzecz po imieniu. Bo przecież to gracze nie chcieli przyznanwania punktów fair play (które były niedłącznym towarzyszem pierwszych turniejów). I to gracze zaprzestali dawania punktów worst play - z niejasnych pobudek, być może by nienarażać się środowisku albo co. Pomyślcie zatem...

Temat cie zirytował?
Mnie raczej co innego.

Owszem, setki relacji graczy od lat nie mogły rozwiązać problemu.
Chcesz nazywania rzeczy po imieniu?
Się robi.
Nie życzę sobie oddawania turniejów we władzę buraków i oszustów.
Dlaczego oni mają mnie przegonić do grania przed kominkiem?
To niech oni organizują sobie turnieje specjalnej troski gdzie będą się wałować do usranej śmierci.
Tak, myślę, że Arturowi uchodziło płazem z wielu powodów.
1- Jest z GW
2- Jest dorosły i poważny.
3- Może ufundować nagrodę Fair Play dla zawodnika który z nim przegra, lub inne nagrody.

Tak, czuję się jakbym był częścią tłumu który chce oszusta zlinczować, powiesić go bez sądu na gałęzi.
A gdzie sprawiedliwość? Lista Ligowa? Sędziowie?
Dziki Zachód to Dziki Zachód.
Albo wytworzymy cywilizowane mechanizmy rozwiązywania takich spraw, albo pozostanie nam „presja środowiska”.
Owszem, ona „na pstrym koniu jeździ”, ale przynajmniej jednego oszusta utemperowała do rozmiarów akceptowalnych na co dzień.
Póki co, osoby które oszukują, korzystają na tym. Również finansowo, ale głównie – prestiż, chwała wielkich generałów, chorobliwe ambicje...
Jeśli będą mieć świadomość, że czeka ich infamia, może rączka na gumce ze dwa razy się zastanowi, nim się po cudze figurki wyciągnie.

Nie widzę powodu bym ja miał organizować sobie spotkania przyjaciół by pograć w WFB.
Niech oni organizują sobie spotkania oszustów.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Tomash pisze:
Jeśli GW poważnie podchodzi do image'u swoich pracowników w krajach, w których oni działają, AS powinien co najmniej zostać wezwany na dywanik.
od razu widac ze nie znasz relacji panujacych w tej firmie ;)

@
ja na LL poparlem Jacka i popieral bede, na turniejach w ktorych bede bral udzial przy organizacji AS dopuszczony nie bedzie (co prawda mysle ze Artur wie o niecheci duzej czesci Pomorza do jego osoby i nawet nie bedzie probowal sie zapisywac, ale zawsze warto to podkreslic :) )

tak jak se patrze na to zdjecie to po prosut zenada jest.. stary a glupi

Awatar użytkownika
wafi
Ortografailure

Post autor: wafi »

A czy artur na tym zdjeciu nie trzyma swojego regimentu?
Bo to w sumei dla mnie tak wyglada. Mogla to przeciez byc jego tura i mogl wlasnie swoj oddzial rpzesuwac/mierzyc czy szarza doszla/cokolwiek.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

myślę, że osoba która złożyła skargę na tym forum umie rozpoznać na zdjęciu swoje oddziały........... :wink:

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Teraz się ciesz ze kiedyś w moim małym miasteczku promując warzona dostał oklep po masce od dresów ( chociaż raz się do czegoś przydali) i więcej już nie przyjechał.

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

Podoba mi się ta sygnaturka. :)

Wafi, gdzieś na początku tematu powinnien być post oszukanej osoby.
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Jankiel pisze: Sytuacja, w której przeciwnik trzyma Twój regiment i mierzy od niego odległość w sytuacji, gdy Ty nie patrzysz rzeczywiście jest niezbyt jasna. Poza tym, udokumentowane oszustwo to nie to samo, co oskarżenia po turnieju.
Jankiel - ale co ty na tym zdjęciu widzisz? Ja widze, że artur trzyma jakiś regiment na czarnych podstawkach, i po jego stronie stołu też są czarne podstawki. Ergo - tak na prawdę to zdjęcie jest warte tyle co relacje poturniejowe. Od pisania na forum jeszcze daleko do uzdrowienia sytuacji - Ja się pytam: Kto? Kiedy? Wyrzucił Artura z turnieju, kto i kiedy odmówił mu udziału w jakiejś imprezie.
Jankiel pisze: ?
Ciekawe informacje.
Oczywiście wyrwane z kontekstu mogą znaczyć cokolwiek. Niewielka ilość przyznawanych WP to dowód na to, że tolerujemy oszustów, a nie na to, że oszustwa zdarzają się sporadycznie.
No to przecież napisałem... Nie podejmuj sztucznej polemiki bo nie o to mi chodzi!!!
Jankiel pisze: Praktycznie każdy dostawał max - nie było sensu.
Powiem tak - nie chrzań mi tu głupot. Na początku był system, gdzie miałś pulę punktów do przyznania i nie było reguły wzajemności. I jakaś walona LL, w której to gronie niestety spędziłem trchę czasu, powiedziała nie, bo dajemy kumplom... Super argument. Ale wałkarzy mile witamy na turniejach!!! :evil:

Tolerancja dla wałów na turniejach zawsze była, jest i będzie. W życiu jeszcze nie widziałem, żeby kogoś wypieprzyli z turnieju za wałowanie. Czemu?- bo nikt nie miał jaj, żeby to zrobić - łącznie ze mną niestety.

I tyle...
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Kruti pisze:Powiem tak - nie chrzań mi tu głupot.
A mógłbyś jakiś minimalny poziom dyskusji zachować?

Kruti pisze:Tolerancja dla wałów na turniejach zawsze była, jest i będzie.
Skąd wiesz, że będzie? Może właśnie to jej ostatnie dni?
Więc nie rób obstrukcji, kiedy inni zaczynają mieć jaja, których Tobie - jak sam przyznajesz - zawsze brakowało. Nieładnie tak.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Tomash pisze:
Kruti pisze:Powiem tak - nie chrzań mi tu głupot.
A mógłbyś jakiś minimalny poziom dyskusji zachować?
A jest taka potrzeba?
Tomash pisze:
Kruti pisze:Tolerancja dla wałów na turniejach zawsze była, jest i będzie.
Skąd wiesz, że będzie? Może właśnie to jej ostatnie dni?
Więc nie rób obstrukcji, kiedy inni zaczynają mieć jaja, których Tobie - jak sam przyznajesz - zawsze brakowało. Nieładnie tak.
Tobie nie brakowało natomiast - i bardzo dobrze. Jeśli na turniejach organizowanych przez Ciebie wszystko jest OK to tylko się cieszyć.
Obrazek

ODPOWIEDZ