Kefasowe Skaveny na 2.4k (bez dzwonka i kadzielni)
Re: Kefasowe Skaveny na 2.4k (bez dzwonka i kadzielni)
Jeszcze jedno wydawać by się mogło banalne pytanie czy jeśli mam addział gutter runnerów (skirmish) po 4 w rzędzie
to czy szarżując mogę dostawić do wroga wszystkich? czy tylko 4, a elentualnie po wygranym combacie kolejnych 4?
Czy skaveńskie swarmy sypią się o tyle wo o ile przegrały cc?
Czy NR w przypadku reakcji na szarżę, stand and shoot gdzie wróg jest w momencie szarży na dalekim zasięgu strzelania
nadal będą mieć modyfikator -1 za daleki zasięg czy jest jakoś inaczej. Zostawiłem rule book u kolegi i nie mam jak sprawdzić. Jakby się komuś chciało mnie oświecić
to czy szarżując mogę dostawić do wroga wszystkich? czy tylko 4, a elentualnie po wygranym combacie kolejnych 4?
Czy skaveńskie swarmy sypią się o tyle wo o ile przegrały cc?
Czy NR w przypadku reakcji na szarżę, stand and shoot gdzie wróg jest w momencie szarży na dalekim zasięgu strzelania
nadal będą mieć modyfikator -1 za daleki zasięg czy jest jakoś inaczej. Zostawiłem rule book u kolegi i nie mam jak sprawdzić. Jakby się komuś chciało mnie oświecić
Musisz dostawić 4 i 4 z tyłu ale po combacie możesz ich przestawić jeśli wygrałeś a jak przegrałeś najpierw musisz zdać liderkę
Stand and Shoot NR robią bez minusów bo za gwiazdki nie ma minusów za zasięg przy slingach tak samo bo poprostu czekają aż będą mieć wroga na bliskim, tylko masz dodatkowy minus jak strzelasz multiplem wtedy
@Malagor masz fajną rozpiskę superancko, pograj nią sobie do woli. Masz coś do powiedzenia na temat rozpiski Kefasa wal śmiało po to jest ten temat ale nie nagabuj ludzi żeby grali na Twojej rozpie.
over and out
Stand and Shoot NR robią bez minusów bo za gwiazdki nie ma minusów za zasięg przy slingach tak samo bo poprostu czekają aż będą mieć wroga na bliskim, tylko masz dodatkowy minus jak strzelasz multiplem wtedy
@Malagor masz fajną rozpiskę superancko, pograj nią sobie do woli. Masz coś do powiedzenia na temat rozpiski Kefasa wal śmiało po to jest ten temat ale nie nagabuj ludzi żeby grali na Twojej rozpie.
over and out
W stand and shoot jest w tej edycji w momencie zadeklarowania reakcji na szarżę, czyli jeśli przeciwnik startuje na dalekim zasięgu, to zawsze będziesz strzelał na dalekim (chyba, że masz dwie różne bronie w oddziale, ale to inna sprawa).
Mi się to niezbyt sprawdziło niestety. Kombinacja była taka:Kefas pisze:Lazur dzięki za wyjaśnienie kwestii zasad
Zastanawiam się nad przerzuceniem całkowitym na grę skavenami tylko na magii... jest sens? Sprawdza Wam się to?
Jeśli tak to jakie kombinacje lord-heros/itemy stosujecie?
Seer, power stone, skalm
Inż, 1 lvl, scroll
Inż, 2 lvl, rakieta, condenser
Plague priest, lvl 1, piec, ward na 4+, flail
BSB goły
Teraz pozamieniałbym przedmioty, wyszłoby pewnie tak:
Seer, DS, skalm, dragonbane gem
Inż, 1lvl
Inż, 2 lvl, condenser
Inż, rakieta
Plague priest, 1 lvl, piec, ward na 4+, flail
BSB goły
5 channeli, z czego jeden na 5+. Problem w tym, że i tak zazwyczaj seer sam zje wszystkie PD, albo nie poczaruje, więc odszedłem od tego sposobu gry. Teraz mam seera, gołego inżyniera z rakietą i priesta 1 lvl na piecu, który notorycznie losuje plagę na turniejach
@Gnatozuj - S&S wykonuje się od razu, podręcznik mówi, że nie ma tego ruchu dojazdu do linii zasięgu, bo za dużo byłoby z tym babrania. A ewentualne paniki też rozgrywa się z pozycji wyjściowej, a nie jakiejś pośredniej między miejscem startu szarży a oddziałem strzelającym.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Miałem nadzieję że odpowiesz wczesniej i nie będę musiał się podnosić z krzesła. Następnym razem się pośpiesz Dzięki.
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.
Lazur pisze:Stand and Shoot NR robią bez minusów bo za gwiazdki nie ma minusów za zasięg przy slingach tak samo bo poprostu czekają aż będą mieć wroga na bliskim, tylko masz dodatkowy minus jak strzelasz multiplem wtedy
Lazur pisze:No wiem ale przy stand and shoot masz dodatkowy minus za multiple shotPedros pisze:W tej edycji slingi mogą robić multiple na kazdym zasięgu, nie tylko na bliskim.
Że co?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned