Kefasowe Skaveny na 2.4k (bez dzwonka i kadzielni)
Kefasowe Skaveny na 2.4k (bez dzwonka i kadzielni)
Rozpocząłem testowanie mojej armii. Kilka bitew za mną, w tym jedna dzisiaj z O&G.
Ta rozpiska to próba połączenia armii do cc z magicznym supportem.
Moje spostrzeżenia są następujące:
Warlord jest spoko ale nie mogę dobrać odpowiedniej dla niego kombinacji przedmiotów. Muszę spróbować z fellbladem
Bonebreaker okazuje się niezłym siepaczem.
BSB nic szczególnego.
Stormverminami jestem trochę rozczarowany. Słabo siepią Klanbracia niezły support zwłaszcza z weapon teamami.
Ratling taki sobie. Warpfirethrower ładnie panikuje i stanowi dobrą ochronę przed atakami od boków i usupełnienie supportu klanbraci.
Slejwiki robią zawsze sprawdzają się w zadaniach do których są wyznaczeni. Dziś trzymali trolle przez 4 tury i uklepali prawie 2
Katapulta... fajna, ładnie straszy wroga i rozwala duże klocki. Dziś ładnie rozwaliła mi stormów.
Monki bajkowe ale monki z death frenzy epicki ale nie w ilości 25. 35 co najmniej. Taka kupa ataków zawsze coś zrobi.
z PP klepaczem napieprzają aż miło. Zabijają dużo ale spada ich też masa.
Jezzaili jakoś nie mam okazji kiedy wykorzystać.
Jaka abomka jest każdy wie
Brakowało mi w tej rozpisce dzisiaj gratów. Moich 36+ master moulder i packasterzy. Szybcy i doskonali na flanki.
Chociaż ostatnio przez 3 tury próbowałem zaszarżować łuczników i cąły czas wyrzucałem wyniki nie większe niż 4-5 na obu kościach i nie mogłem się nimi kompletnie ruszyć.
Dzwonu i kadzielnicy w rozpisce nie ma bo nie mam modeli jeszcze dlatego ich do rozpisek nie biorę.
Jakie są wasze sugestie?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jeśli to na EURO to masz za duży kloc niewolników (max 40).
Ogólnie na turniej bym się tą rozpą nie wybrał ale w domowych bitwach to gra się nią zapewne przyjemnie.
i raczej nie będziesz miał bo są strasznie słabi na tą ed.Kefas pisze:Jezzaili jakoś nie mam okazji kiedy wykorzystać.
Ogólnie na turniej bym się tą rozpą nie wybrał ale w domowych bitwach to gra się nią zapewne przyjemnie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
hmmmm stormów za mało? ja wrzucam do nich BSB i warlorda na bonebreakerze i taka 40 biega po polu bitwy ale możę rzeczywiście zrobie z tego hordę. Wpienia mnie jeden atak na zwyklaku Strasznie mało. Zobaczę jak z death frenzy będą sobie radzić.
Co do wyrzucania jezzaili to mnie aż serce boli bo kocham mieć dużo różnorodnych jednostek A że nie gram dla laurów ale dla funu biorę najwięcej jak się da.
Jakie kombo proponujecie dla monków? Jaki plagus Wam się sprawdza?
Co do wyrzucania jezzaili to mnie aż serce boli bo kocham mieć dużo różnorodnych jednostek A że nie gram dla laurów ale dla funu biorę najwięcej jak się da.
Jakie kombo proponujecie dla monków? Jaki plagus Wam się sprawdza?
Plague Priest w rozpisce bez Seera jest fajny z Plague Scrollem. hit z siłą 2 bez save'a jest świetny przeciwko wszystkiemu co ma T3 np. elfy, bretka. Rzucasz z jak największej ilości kości i liczysz na IF (przedmiot i tak jest one use only) Przeciwko Brettoni i WE na lataczach fajny jest także warpstorm scroll. Ale to w sumie tylko przy grze bez Seera bo wtedy nie trzeba kitrać 5-6 kostek na 13-tkę.
o ile wiem, to nie można rzucać death frenzy na monków, którzy już mają frenzy...
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Death Frenzy - Cast on 9+
Gesticulating wildly the caster gifts a unit with a
rabid and frothing urge to close and strike the foe.
This spell can be cast on any friendly unit within 18",
evenif engaged in close combat. If successtully cast,
the unitwill go inot a state Death Frenzy, which is
the same as Frenzy, exept that is adds +2 Attacks not +1.
The spell may be cast ob units that are already
affected by Frenzy, but the effects do not stack - the
unit will have a total of 2 Attcks. Once cast, a unit
will remain Death Frenzy until the unit loses in close
combat. Units that are Death Frenyied suffere D6
automatic wounds, with no armour save, at the end
of each friendlz turn. )distributef as per shooting).
Kto zgadnie ile ataków zada horda monków z FCG i Death Frenzy?
co do ostatniego zdania opizu czaru DF mi zawsze wyrzuca się 6
Btw 50 monków z FCG i razor bannerem to 420 punktów więc chyba
bardziej opłaca się to wystawiać z furmanką
Gesticulating wildly the caster gifts a unit with a
rabid and frothing urge to close and strike the foe.
This spell can be cast on any friendly unit within 18",
evenif engaged in close combat. If successtully cast,
the unitwill go inot a state Death Frenzy, which is
the same as Frenzy, exept that is adds +2 Attacks not +1.
The spell may be cast ob units that are already
affected by Frenzy, but the effects do not stack - the
unit will have a total of 2 Attcks. Once cast, a unit
will remain Death Frenzy until the unit loses in close
combat. Units that are Death Frenyied suffere D6
automatic wounds, with no armour save, at the end
of each friendlz turn. )distributef as per shooting).
Kto zgadnie ile ataków zada horda monków z FCG i Death Frenzy?
co do ostatniego zdania opizu czaru DF mi zawsze wyrzuca się 6
Btw 50 monków z FCG i razor bannerem to 420 punktów więc chyba
bardziej opłaca się to wystawiać z furmanką
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
61Kefas pisze:Kto zgadnie ile ataków zada horda monków z FCG i Death Frenzy?
Co wygrałem?
Lazur pisze:Plague Priest w rozpisce bez Seera jest fajny z Plague Scrollem. hit z siłą 2 bez save'a jest świetny przeciwko wszystkiemu co ma T3 np
Bez sensu, taki priest jest drogi i miękki jak cholera i rzuci tylko ten PS bo w każdej inne turze magii nie będziesz w stanie się przebić mając 1/2 lv.Lazur pisze:Ale to w sumie tylko przy grze bez Seera
A hit s2 NaSV można sobie załatwić wystawiając PCC i/lub moździerzem bo efekt w przypadku celu z T3 jest taki sam (choć obszar działania oczywiście mniejszy)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Zakładając, ze horda ma komplet, czyli min. 30 modeli stojących po 10 w szeregu i ma FCG (championa) to masz:Kefas pisze:loda od Lazura o ile wytłumaczysz skąd te 61Arbiter Elegancji pisze:61Kefas pisze:Kto zgadnie ile ataków zada horda monków z FCG i Death Frenzy?
Co wygrałem?
- 41 atakow z pierwszego szeregu (1 z bazy+1za dodatkową broń+1 za frenzy+1 za death frenzy, czyli po 4 ataki z każdego modelu, z championa 5)
- 20 atakow z drugiego i trzeciego szeregu łacznie (bo mozna miec max 1 supporting atak z modelu)
41+20=61
Czy ja też dostanę loda?
Nie ^^ jak każdy weapon team w tej edycji nie wart punktów które kosztuje. Trzeba się nameczyc coby bydle doszło do combatu a jak dojdzie to zejdzie ; ( a szkoda bo sympatyczna (nie chce mówić, że ładną, bo w końcu wiem czyj to temat^^) konwersja się machneła ; )