Co sie stanie jak PiS wygra wybory?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Re: Co sie stanie jak PiS wygra wybory?

Post autor: Laik »

Akadera pisze:
JKM - dobry dowcip, bo raczej na serio to go sie nie powinno brac imo. Tak mi sie skojarzylo Daw: Lepper tez swego czasu mowil "a oni juz rzadzili" i od nierobow cisnal, troche podobnie to brzmi imo :D Tyle ze "ideologia" w druga manke ;)

rzecz w tym że on już był w sejmie i naprawdę nieźle działał - te najbardziej chore z jego pomysłów nie przechodziły(i nie będą) ale wolałbym żeby to jego partia była języczkiem u wagi a nie PSL...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Otóż wyrażam ubolewanie, iż nie mogę podać Ci źródła z Gazety Wyborczej lub TVN, jako jedynych wyznaczników rzetelności dziennikarskiej i prawdy objawionej ;) Jeśli jesteś dociekliwy i nie wierzysz na słowo, zawsze możesz napisać do autora tekstu z zapytaniem o źródła.

A gdybyś był dociekliwy, to sprawdziłbyś tu: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/ogromna- ... omosc.html i tu: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/ue-upomi ... omosc.html i tu: http://strefatajemnic.onet.pl/teorie-sp ... tykul.html i tu: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/milion-w ... omosc.html i nawet rodzynek z czerwonej gazety się znalazł: http://wyborcza.pl/1,75478,8634123,Mili ... ingow.html . Popatrz, linki z ulubionego Onetu, teraz już mamy do czynienia z prawdą, czy jeszcze muszę się jakoś uwiarygodnić? Trzeba dodać, że mogą to być różne lata, ale myślę, że nie dalej, niż 2009. Możesz też pogrzebać na stronach UKE, może jeszcze coś znajdziesz.

edit: http://kowalski1980.salon24.pl/323298,n ... w-w-polsce jeszcze to, ale nie wiem, czy salon24 jest już nierzetelny, czy jeszcze mieści się w kanonach prawdy.

Mowa o ogólnym odczuciu. Za ten sam hajs dziś kupisz mniej, niż wtedy, a różnica jest na tyle znacząca, że większość ludzi o tym mówi. Teraz mnie rozumiesz? To jest obiektywna kwestia, a czy dziś potrzeba Ci mniej niż kiedyś (lub zarabiasz więcej i tego nie odczuwasz), to już Twoja sprawa i Twoje odczucia :)

Socjal to nie tylko emerytury #-o To wszelkiej maści zasiłki i inne cuda na kiju, ale to znowu głębszy temat.

Rozumiem, że cokolwiek nie jest od gw, tvn lub onetu, jest już "nierzetelne", "przekłamane"? Rozumiem, że wcześniejsze źródła są jak najbardziej prawdziwe? Gratuluję naiwności :lol2: Chcecie, to szukajcie, macie cały internet, by znaleźć daną informację z różnych źródeł (choć nie zawsze dana kwestia jest w paru źródłach), co jeszcze parę lat temu było niemożliwe. Mam też wrażenie, iż każdy kwestionujący jakże wspaniałą sytuację w Polsce (deficyt wolności, coraz wyższe podatki, podsłuchy, tematy zastępcze, a nawet konflikty między służbami i ich zatrważającą ilość), jest od razu przypisany do Pana Kaczyńskiego. Gratuluję szerokich horyzontów myślowych, zaiste jesteście wolni! :lol2:

Będę tu do was zaglądał i czytał, może będą jeszcze jakieś "polowania na czarownice" :wink: A tutaj... dyskusja nie ma większego sensu, z całym szacunkiem dla nielicznych osób, które piszą sensownie i na temat (nawet, jeśli się nie zgadzamy). Masa docinków, głupich pogadanek przypomina raczej atmosferę spod wiejskiego sklepiku, gdzie brylują lokalne gwiazdy. Jak ktoś ma usilną ochotę pogadać, to zapraszam na skrzynkę prywatną.

Cześć!
Ostatnio zmieniony 8 sie 2011, o 13:31 przez Kraggo, łącznie zmieniany 1 raz.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

O ile dobrze wiem zabawę w "mniejsze zło" odwalamy w Polsce od pewnego czasu już:)

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Wg. mnie PiS nie ma szans wygrać wyborów, gdyż ciągle jedzie na katastrofie, a od niedawna nawet "zamachu" smoleńskim. Ale wcale nie oznacza to, że będę się cieszył z wygranej PO (bo nie oszukujmy się, żadna inna partia nie ma rzeczywistych szans na przegonienie owych 2 partii).

Ja nie będę głosował na żadną z 4 partii zasiadających w sejmie, ale wcale to nie oznacza, że nie pójdę na wybory. Bardzo ważne jest to, by do parlamentu weszły nowe osoby, by:

uno 8) : odmłodzić polityków. Mam dość wspominania o tym, że jak ktoś siedział w więzieniu za PRL to mu się należy miejsce polityczne.
dos 8) : dostarczyć specjalistów i ludzi, którzy się na czymkolwiek znają. Bo kim w końcu jest minister gospodarki? rolnikiem? a premier ? historykiem ? minister obrony narodowej jest nie wiadomo kim, natomiast lider opozycji jest prawnikiem, który pisał pracę doktorską o organizacji uczelni ...
tres 8) : PO, które jeszcze w tych wyborach wygra, miało nowego koalicjanta. Bo nie oszukujmy się -> puki PSL rządzi (ta partia zawsze ledwo co wchodziła do parlamentu a nie rządziła tylko z PiSem) nie da się przeprowadzić żadnych reform związanych z rolnictwem, chociażby usunięcie/reforma KRUSU czy systemu emerytalnego, na którym bardzo zyskują rolnicy.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Precz a bandą czterech ;)

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Młoda fala już idzie

http://www.youtube.com/watch?v=BURh_Ed4 ... re=related

Jak takie pokemony będą zasiadac na szczytach za 10- 20 lat to czarno to widze :lol2:

Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Post autor: Orris »

Varinastari pisze:Tia. No nic, zapewne tera je obiaT i ma z nas niezłą bekę.
:wink:
Jako, że Kraggo narzucił poziom podawania źródeł, to z mojej strony podaję źródło(link)

Ten obiaT to zmyślona kontra na gafy naszego prezydenta :wink:

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Kraggo, jak kończą się argumenty to zaczynają się pomówienia. Nie napisałem ,że gw jest jedyna i prawdziwa, czy onet. Napisałem ,ze bibuła czy niezależna mają to do siebie ,ze bardzo często mijają się z prawdą. Resztę dopowiedziałeś już ty, co jest po prostu kłamstwem. Rozumiem ,że to element podbudowania ego ?

I znów nie napisałem ,ze emerytury to cały socjal. Powiedziałem tylko co zrobił PiS. Do emerytur można dołączyć jeszcze np. becikowe.
Większość rzeczy dopowiadasz już, i jest to twoja sprawa. Ja nie będę się tłumaczył z tego czego nie powiedziałem.

No niestety, nasz prezydent ma wielką skłonność do wpadek. Ale jak się porozglądać po mediach to za dużo tam o nim nie ma, nie udziela się za bardzo (co uważam za plus bo wpadek było by jeszcze więcej).

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

A ja w żadnym miejscu nie napisałem, że uważasz gw za "jedyną i prawdziwą" :) Podważasz wiarygodność niezależnej oraz bibuły, więc dałem Ci dla przeciwwagi linki z onetu i gw i chyba dalej źle :wink: Zaskakujące, niezależna i bibuła często mijają się z prawdą? To może pochwal się, z jakich rzetelnych mediów czerpiesz wiedzę. Może i ja dowiem się czegoś interesującego? :wink:

Temat "socjala" uciąłem (wskazując, że to nie tylko emerytury, nieprawdaż?), więc nie wiem, do czego pijesz. A nawet gdyby, to w kwestii emerytur pisałeś w ostatniej wiadomości, jakie możliwości miał Tusk, a nie "PiS", więc mieszasz się Ty, a nie ja. A argumentów mam jeszcze minimum parę sztuk, jednak wyłączam się z dyskusji z przyczyn wymienionych wcześniej.

A dlatego nie lubię takich dysput, bo potem ktoś czegoś nie zrozumie (słowo nie jest doskonałe) i zaczyna się jazda. Pytanie/kwestia było postawione ogólnie (spójrz na czasowniki w liczbie mnogiej), Ty wiesz które pytanie i nie dotyczyło Ciebie konkretnie, ale skoro poczułeś się dotknięty, to być może jest coś na rzeczy. A szukać mnie tam, gdzie pisałem.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

temat o wyborach niech będzie ale ten ma kłódkę ...

ładny ktoś obrazek wrzucił IT'S a TRAP :D

Zablokowany