Kabaret LL

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: Kabaret LL

Post autor: Dymitr »

czyli jak sie ktoś urodzi w 1989 roku to już nie może robic DMP? :D:D:D

Ja bardzo chętnie zobaczę Malborkową ofertę i się nad nią zastanowie na przykład
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Tyrant
Mudżahedin

Post autor: Tyrant »

Dmtrij pisze:czyli jak sie ktoś urodzi w 1989 roku to już nie może robic DMP? :D:D:D

Ja bardzo chętnie zobaczę Malborkową ofertę i się nad nią zastanowie na przykład

1988;]

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Undead pisze:Eustachy1989
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Tyrant
Mudżahedin

Post autor: Tyrant »

zwracam honor..;]

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Jeśli ktokolwiek w Polsce jest w stanie załatwić salę, spanie, jedzenie, blaty, tereny i sędziów to nie widzę żadnej przeszkody żeby miał kandydować na organizatora DMP. A każdy potencjalny organizator jest świadom tego, że jeśli dostanie przydział na DMP i go nie zorganizuje z jakiegokolwiek powodu, to będzie wyklęty przez całe środowisko i może się na turniejach nawet nie pokazywać. To jest indywidualna decyzja kandydatów czy chcą kandydować. Każdy członek LL i tak zagłosuje na tą ofertę, która będzie dla niego najlepsza. A to która oferta jest najlepsza to już jest czysto subiektywna ocena każdego członka LL. Dla jednego priorytetem jest cena turnieju, dla innych odległość a jeszcze dla innych cena kiełbasy. Ale zamiast się kłócić i wzajemnie atakować to pozwólcie wszystkim chętnym zawiesić pełne oferty swoich ośrodków, a potem się zrobi głosowanie i które ktoś wygra i będzie organizatorem. Tutaj nie ma nad czym dyskutować nawet.
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Sasza
Oszukista

Post autor: Sasza »

Dodatkowo każda zdrowa konkurencja jest dobra, i na pewno sprawi, że każdy będzie starał się lepiej to zorganizować :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jankiel pisze:
W głosowaniu może być ile kto chce bzdurnych opcji
Oferta Malborka przestanie być bzdurna, jak sie za nia ktos (Snot? BWT?) wstawi.

Czemuz to?
Jak zglaszaliscie rok temu Silesiana, nie majac masterow od XXX lat to jakos ludzie potrafili Wam zaufac, patrzac tylko na oferte, ktora byla podobnie atrakcyjna co Marcina obecnie.
Watpie, zeby Malbork wygral, ale zglosic oferte jak najbardziej moze i nie rozumiem wykpiwczego tonu niektorych osob.

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

Ziemko pisze: Jak zglaszaliscie rok temu Silesiana, nie majac masterow od XXX lat to jakos ludzie potrafili Wam zaufac, patrzac tylko na oferte, ktora byla podobnie atrakcyjna co Marcina obecnie.
Watpie, zeby Malbork wygral, ale zglosic oferte jak najbardziej moze i nie rozumiem wykpiwczego tonu niektorych osob
na 4,64 mln ludzi na śląsku jest kilka rozgarniętych klubów (SP, HLoS, 8 Bila, Szybki Szpil, ZKF, Black Orc) gdzie każdy rok temu dysponował ~30 blatami i osprzętem

od 4 lat robimy turnieje 50+:
http://www.createforum.com/phpbb/viewto ... hlos#13260
http://www.createforum.com/phpbb/viewto ... hlos#13843
http://www.createforum.com/phpbb/viewto ... hlos#12147
http://www.createforum.com/phpbb/viewto ... hlos#14993

od ponad 3 lat robie turnieje w Knurowie (Haja na Grubie- już 12 edycji) i stale odwiedzają nas gracze z Krakowa, Wrocławia, Opola czy Częstochowy
http://www.createforum.com/phpbb/viewto ... hlos#14332

od 2,5 roku gramy w Kozłowie (maj 2009):
https://picasaweb.google.com/schwarze.p ... Imperatora

Ziemku, rok temu przed głosowaniem na mastery to nie była tylko sucha oferta - argumentów jest sporo, ale wyciągnąłem tylko imprezy organizowane przez swój klub (każdy z w/w może się podobnymi turniejami pochwalić)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Z jednej strony fajnie by było, by oferta byla poparta zapleczem graczy (jakiś choćby jeden nie anonimowy klub), żeby brać ja na poważnie. Z drugiej strony nic nie stoi na przeszkodzie (w sensie formalnym), jak to już Undead napisal, żeby jakiś nikomu xyz składał oferty na DMP i przedłużał prace nad ustaleniem jakiesgoś stanowiska. To jak z przetargami - ktoś go przegra, wiec w akcie zemsty zgłasza reklamację, i wszystko trwa...
Jeżel Malbork chce poważnie przedstawić ofertę (w co mocno wierzę) poczekajmy. I wystartować w glosowaniu nikt im nie zabroni nawet bez poparcia klubów. To jednak powinni zdobyć, by urealnić szansę na wygranie głosowania.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Tyrant pisze:
Jankiel pisze:
W głosowaniu może być ile kto chce bzdurnych opcji
Oferta Malborka przestanie być bzdurna, jak sie za nia ktos (Snot? BWT?) wstawi.
JAniel teraz to troche przegieles..;] Chcesz zeby cale 3miasto sie za mna wstalowio a moze ich nie potrzebuje??? kurde szukasz wymowek zeby moja oferte rozwalic... poczekaj do glosowania i na dalsza moja oferte.. a jak tak bardzo chcesz to moge SPECJALNIE DLA CIEBIE ZREZYGNOWAC... i zrobic mastera zeby ci pokazac ze MOZNA...
To była dobra rada, a nie żaden wjazd. I docenienie Twojej bardzo dobrej oferty.
Jeżeli uważasz, że "Marcin Tyrant Dorobek zaprasza na DMP" brzmi lepiej, niż "BWT, Snot, XIII Kohorta i Miscast zaprazają na DMP" to Twój wybor
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Zaciekawiło mnie jak w rzeczywistości wyglądał podział masterów w ostatnich latach w Polsce.
Zrobiłem małą analizę.

Przy następującym podziale miast:
(zakładając że wszystko co na północ od Łodzi to Północ, a na południe to Południe, wyszczegolniając Warszawę, która w sumie też bardziej na północy leży...)

Wejherowo - Północ
Łódź - Centrum
Bydgoszcz - Północ
Lublin - Południe
Warszawa - Warszawa
Gorzów Wlkp - Północ
Poznań - Północ
Wrocław - Południe
Legionowo - Warszawa
Kraków - Południe
Zielona Góra - Północ
Płock - Północ
Białystok - Północ
Ostrów Wlkp - Centrum
Gdańsk - Północ
Kozłów - Południe
Babice - Warszawa

Podział masterów w sezonie 2006/2007
Północ - 7
Centrum - 2
Południe - 3
Warszawa - 3

Podział masterów w sezonie 2007/2008
Północ - 5
Warszawa - 4
Południe - 3
Centrum - 1

Podział masterów w sezonie 2008/2009
Północ - 5
Południe - 3
Warszawa - 1
Centrum - 1

Podział masterów w sezonie 2009/2010
Północ - 5
Południe - 2
Warszawa - 2
Centrum - 1

Podział masterów w sezonie 2010/2011
Północ - 5
Południe - 3
Warszawa - 1
Centrum - 1

Podział masterów w sezonie 2011/2012
Południe - 4
Północ - 3
Warszawa - 2
Centrum - 1

Podział masterów w przekroju 6 ostatnich sezonów
Pólnoc - 30
Południe - 18
Warszawa - 13
Centrum - 7

Pytanie o jakiej dominacji mówimy?

Może po prostu tendencja nieco się zmieniła ale daleko nam do połowy masterów w jednej części kraju - czyli sytuacji która miała miejsce przez 5 ostatnich lat.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Michał
Falubaz

Post autor: Michał »

Laik pisze:Laik napisał
Fajnie, ale nie zgodzę się z twoją geografią. Płock i Poznań to tak bardziej centrum niż Północ, a Zielona Góra to dla mnie zachód PL (i to w sumie taki idealny). Myślę, że jak to uwzględnisz, to podział będzie bardziej na korzyść centrum.
A i nie chce flejmować jak coś.
Ostatnio zmieniony 6 paź 2011, o 11:25 przez Michał, łącznie zmieniany 2 razy.
AND THEY SHALL KNOW NO FEAR

KOLEJNY PUNKT DLA NAS !!! BWT KOCHANA !!!!
Cosmo pisze: 19 sie 2014, o 20:33 BTW gdzie spia Ci co nie chodza spac przed polnoca? Jakies zwierzeta z Nemezisu, BWT, Front..?

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Lazur pisze: - my nie mamy dość blatów ale za to u nas dziewczyny są chętniejsze
:D
Mój głos.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Ja również nie chcę flejmować – po prostu wskazuje na liczby.

Kwestia wchód-zachód nie była przeze mnie poruszana – w ten sposób można stwierdzić że Gorzów czy Białystok są na północnym zachodzie i wschodzie.

Oczywiście wiele zależy z jakiej perspektywy patrzymy.

Poznań do miasta w środku kraju – Łodzi (pomińmy już Piątek do którego ma dalej) ma 203 km (dla porównania z Katowic jest 194 km) – to dość daleko żeby stwierdzić że leży w centrum. W ten sposób kilka miast które sklasyfikowałem jako Północ można wrzucić w Centrum, jednak w drugą stronę nie ma żadnej pozycji z Południe które można zmienić na Centrum – co oznacza że jednak mastery były organizowane raczej na północy…
Płock j.w. w dodatku to 1 wystąpienie więc nie ma większego wpływu na całość.
Ostatnio zmieniony 6 paź 2011, o 11:11 przez Laik, łącznie zmieniany 1 raz.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

@Laik
Ale mnie rozbawiłeś tym :) Dobry humor w pracy to podstawa. Idź lepiej chłopie skup się na przesuwaniu figurek zamiast robić jakąś z d... statystykę. I co to niby pokazuje - sprawiedliwość dziejowa jakaś czy k... co ?
Na takiej podstawie to można udowodnić dowolnie założoną tezę. Jak już liczysz Wawę oddzielnie to podziel resztę na Wschód i Zachód również.

Prawda jest taka, że to ile masterów było to przynajmniej kiedyś zależało od tego ile osób w danym środowisku gra. No i też od możliwości terenowo-organizacyjno-lokalowych. Ja zawsze głosowałem na mastery merytorycznie pod względem tego co sobą dana oferta reprezentowała, ale owszem bywało, że mastera ktoś dostawał z przyczyn "politycznych" i tak samo z podobnych przyczyn ktoś nie dostawał go.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

@Scimitar obecnie też tak jest, że mastery są tam gdzie gra więcej ludzi.
Kiedy były wybierane mastery północ była o wiele mniej aktywna niż południe.

Poza tym można zaliczyć Wawę do centrum, co i tak nie ma żadnego wpływu na "wojnę" północ-południe.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Scimitar – chłopie pisz do swoich kolegów – ja Ciebie nie znam.
Nie chodzi mi o żadne rozliczenie czy sprawiedliwość dziejową - pokazuje po prostu sytuacje – dla niektórych liczby nic nie znaczą, cóż...
Oczywiście że to ile było masterów wcześniej na północy wynikało z jej większego potencjału.
Patrząc dzisiaj potencjał południa wzrósł znacznie, w końcu sposób wyboru masterów jest od kilku lat ten sam i skądś się głosy wzięły - to spowodowało lekkie przesunięcie na południe.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Scimitar pisze:Prawda jest taka, że to ile masterów było to przynajmniej kiedyś zależało od tego ile osób w danym środowisku gra. No i też od możliwości terenowo-organizacyjno-lokalowych. Ja zawsze głosowałem na mastery merytorycznie pod względem tego co sobą dana oferta reprezentowała, ale owszem bywało, że mastera ktoś dostawał z przyczyn "politycznych" i tak samo z podobnych przyczyn ktoś nie dostawał go.
Nic sie w tym aspekcie nie zmienilo, tyle ze poludnie Polski gra, a polnoc nie. Ot, cala kwestia.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

A'propos kabaretu, to nawiążę raz jeszcze do avatara Liddera - ja nie mam wrażenia, że Barbara gada sam ze sobą, ja mam wrażenie, że go kurde opłakujemy bo zdjęcie czarno-białe i jakieś poważne. Aż normalnie przejrzałem forum, czy wszystko z Kacprem w porządku. Lidder jesteś po prostu zryty :wink:

Co do podziałów na pn-płd to nawet jeśli weźmie się liczby i statystyki i udowodni, że w sumie to masterów jest podobna liczba i tu i tu, ba że nawet ta lekka przewaga płd jest poparta aktywnością graczy, to i tak wrażenie pewnej izolacji Kohorty, czy Olsztyna jest. Nie wiem czy to wrażenie jest słuszne, ale ja takie mam. Dlatego, tak jak pisałem w temacie o DMP, trzeba uważać przy głosowaniu na kandydatury bliskie, czy zaprzyjaźnione, bo nam się po prostu część Polski od sceny turniejowej odwróci. A byłoby szkoda.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Optymalnie jakby to było centrum Polski, co by nie ubliżać fachowcom, długość w niektórych sprawach ma znaczenie (w tym wypadku podróży). Tylko pewnie nie znajdzie się taki ośrodek jeszcze długo.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Zablokowany