Galeria Grisha
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Akolici Nurgla:
I doklejony plague censer od plague monków. Wyglądają znakomicie, wycisnąłeś malowaniem to, co w tych figurkach najlepsze. Może wyglądaliby bardziej nurglowo z krostami czy pęcherzami doklejonymi z greenstuffu - ale czasami, tak jak w tym przypadku - mniej znaczy więcej.
Dzieki za komentarze, ciesze sie, że sie podobają
Tak jak wskazał Kuros, to starzy metalowi flagellanci, którzy są niemal stworzeni, aby robić za nurglowych akolitów.
Co do krost itp. mocno rozważałem je, ale ostatecznie zrezygnowałem z dwóch powodów:
- stosunkowo mało pdsłoniętego ciała, coby pokryć je naroślami,
- dokładnie tak jak napisał gervaz, w ich przypadku zależalo mi, aby nie przeladować ich "fajerwerkami". W mojej koncepcji powinni w miarę swobodnie poruszać sie po Starym Świecie w poszukiwaniu wyznawców Papy Nurgla, a o ich charakterze mają świadczyć niuanse.
Tak jak wskazał Kuros, to starzy metalowi flagellanci, którzy są niemal stworzeni, aby robić za nurglowych akolitów.
Co do krost itp. mocno rozważałem je, ale ostatecznie zrezygnowałem z dwóch powodów:
- stosunkowo mało pdsłoniętego ciała, coby pokryć je naroślami,
- dokładnie tak jak napisał gervaz, w ich przypadku zależalo mi, aby nie przeladować ich "fajerwerkami". W mojej koncepcji powinni w miarę swobodnie poruszać sie po Starym Świecie w poszukiwaniu wyznawców Papy Nurgla, a o ich charakterze mają świadczyć niuanse.
Jeden wieczór roboty:
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Niezły czarny. To strasznie niewdzięczny kolor do cieniowania. Poprawił bym zwoje na bardziej żółtawe, takie byłyby chyba klimatyczniejsze. Oprócz tego jego twarz wyszła ci fantastycznie.
Dzieki
Zwoje rozważałem ubabrać, ale ostatecznie zrezygnowalem, żeby nie straciły na czytelności.
A paleta musi byc jak najbardziej monotematyczna, a jednocześnie jak najmniej nudna.
Zwoje rozważałem ubabrać, ale ostatecznie zrezygnowalem, żeby nie straciły na czytelności.
A paleta musi byc jak najbardziej monotematyczna, a jednocześnie jak najmniej nudna.
WIPas bohatera Nurgla do Warheim:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Świetne przebarwienia na skórze
Bardzo udane prace! Szczególnie yeti mi przypadł do gustu, jedynie śniegu tam zabrakło na podstawce
- ROTTEN_FACTORY
- Chuck Norris
- Kontakt:
Bestyjka wyszła zacnie . Jedyne co to metal wydaje sie mocno ciemny, ale może to wina zdjęcia:)
Jakiej formy jest ten bohater nurgla ? Fajnie Ci wyszedł .
Jakiej formy jest ten bohater nurgla ? Fajnie Ci wyszedł .
Dzięki za miłe komentarze
@ Bizon - będzie, muszę tylko znaleźć wolną chwilę i będzie na podstawce prawdziwa zima
@ ROTTEN_FACTORY - metal z założenia miał być ciemny. Metalowe elementy malowałem metalikiem Black od Vallejo, który to jak dla mnie nie ma sobie równych. Co do bohatera Papy Nurgla, to jest to model od Kromlecha ze skonwertowaną lewą łapą.
A poniżej podstawka pod rydwan zwierzoludzi
@ Bizon - będzie, muszę tylko znaleźć wolną chwilę i będzie na podstawce prawdziwa zima
@ ROTTEN_FACTORY - metal z założenia miał być ciemny. Metalowe elementy malowałem metalikiem Black od Vallejo, który to jak dla mnie nie ma sobie równych. Co do bohatera Papy Nurgla, to jest to model od Kromlecha ze skonwertowaną lewą łapą.
A poniżej podstawka pod rydwan zwierzoludzi