Dlaczego nie jeżdzisz na Mastery?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Remo
Falubaz

Re: Dlaczego nie jeżdzisz na Mastery?

Post autor: Remo »

PiotrB pisze:Zachęcanie nowych graczy nie jest zadaniem LL - to zadania dla klubów i sklepów. .
No właśnie na forum LL sądzą, że jest to po części ich zadanie jeśli chcą mieć dla kogo robić ligę i turnieje...
PiotrB pisze:Dla mnie to relaks - 5 bitew - piwko - dobra kiełbasa z grilla - posiedzenie pogadanie wieczorem - dla mnie to jest bezcenne!
Zamień 5 bitew na jedną dużą i kiełbaskę na pizzę i mam to samo w domu lub w miejscowym klubie. Też jest fajnie i bezcennie. A nowe osoby poznaję na lokalach w innych miastach.

Pytanie nie dotyczy jeżdżenia na turnieje ogólnie czy spotykania się przy battlu i piwku tylko o jeżdżeniu konkretnie na Mastery, jako na swego rodzaju święto battla, szczególny turniej - jeśli on ma się różnić tylko tym że można/trzeba się przespać i zjeść kiełbachę a osób jest 63 zamiast 36 i trochę większa pula nagród to ja nie widzę różnicy.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

LL to zamknięte grono i to jest ich największy problem. Furion założył temat w zamkniętym gronie tak ,żeby inni go widzieli - hm - dosyć to dziwne jak dla mnie...ale to nie mój problem:) Jeśli już to albo nie powinno tego być widać albo każdy powinien móc się wypowiedzieć...zapewne dlatego ktoś założył ten temat.

Ja nie mam ciśnienia na wygrywanie - bardziej cenię grę i spotkanie z ludźmi. Mam grupę przyjaciół od lat z którymi gramy we własnym gronie. Chciałbym jednak coś zobaczyć - czegoś się nauczyć- jak grają najlepsi ,jak wyglądają najpiękniejsze armie - tego nie znajdziecie na lokach! Mastery są potrzebne i trzeba na jeździć - mówienie ,że to jest drogie jest mrzonką! Każda impreza musi kosztować. Wychodząc z przyjaciółmi do knajpy nie raz wydasz więcej niż na wyjazd na mastera- trzeba więc przemyśleć priorytety!

Mastery to nie tylko pijaństwo ! Są imprezy które ja będę długo pamiętał :) Jak DMP ,DMŚ (który nie jest masterem) czy najlepszy master ever - czyli Silesian!

Mastery to przede wszystkim sprawdzenie się - emocje - rywalizacja na wyższym poziome i poznawanie nowych ludzi!

Wszystko leży w rękach orgów- wszystko jest dla ludzi :)...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Tu się z tobą Piotrze zgodzę Furion założył temat na LL ale chyba powinien go założyć na ogólnym by gracze mogli dyskutować... obecnie dyskutują tylko osoby z LL ciekawe do czego to doprowadzi... swoją drogą jak ktoś wyżej napisał poruszana jest kwestia ilości masterów, sędziów, premii sędziowskich, liczenia pkt do rankingu itd... co jest jakąś totalną abstrakcją. ORGANIZATOR MASTERA ma zapewnić sprawnego i bezstronnego sędziego i tyle mnie jako gracza temat sędziowania obchodzi. Sędzia powinien się sam dogadać co do zapłaty z Orgiem a wszelkie bonusy do rankingu za sędziowanie powinny zostać zlikwidowane.

Swoją drogą Furion piszący zasady etyki gracza... jak to przeczytałem myślałem, że padne ze śmiechu.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Przemcio pisze:Tu się z tobą Piotrze zgodzę Furion założył temat na LL ale chyba powinien go założyć na ogólnym by gracze mogli dyskutować...
Wlasnie po to zalozyl go na LL, zeby byle random nie trollowal tematu. Po wiekszosci tych wypowiedzi tutaj widze, ze zrobil slusznie.
Remo, Muthare i PiotrB w jednym temacie?! To jakis doroczny zjazd malkontentow.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

swieta_barbara pisze:
Przemcio pisze:Tu się z tobą Piotrze zgodzę Furion założył temat na LL ale chyba powinien go założyć na ogólnym by gracze mogli dyskutować...
Wlasnie po to zalozyl go na LL, zeby byle random nie trollowal tematu. Po wiekszosci tych wypowiedzi tutaj widze, ze zrobil slusznie.
Remo, Muthare i PiotrB w jednym temacie?! To jakis doroczny zjazd malkontentow.
Wypraszam sobie. Ja tu jeszcze nic nie napisałem. Może dlatego że nie jeżdżę na mastery z prozaicznego braku czasu :cry:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jak się nauczysz czytać ze zrozumieniem to co pisze to daj znać - pogadamy :). Specjalnie dla Ciebie jednak przetłumaczę- JESTEM ZA TYM ,ŻEBY LUDZIE JEŹDZILI NA MASTERY - nie marudzę ,że nie mam pieniędzy czy czasu i że wszyscy walą wódę dookoła :).
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Barbara sorry ale każdy gracz ma prawo się wypowiedzieć w tak ważnym temacie wypowiedzieć... trudno ktoś będzie trolował to się zdążą ale pragnę zauważyć, że na LL nie napisze żadna osoba, która nie jeździ na mastery z jakiegoś powodu by ten powód przedstawić.
Nagle nie z gruchy ni z pietruchy przed końcem sezonu zaczynają się rozmowy co by tu ograniczyć ilość liczonych do rankingu turniejów drużynowych (właściwie to już się stało i będzie 1), zmniejszyć ilość masterów, dyskusja o jakichś premiach sędziowskich... jaki to ma sens :?: :?: jesteśmy
po skróconym sezonie przejściowym i tak naprawdę zabieramy się za naprawianie sytuacji, która może nie jest tak naprawdę zła bo ciężko porównywać kilkumiesięczny sezon przejściowy z pełnym.
Nie lepiej zostawić stare zasady na sezon 2013 i zobaczyć jak to będzie działało :?: W poprzednich sezonach liga funkcjonowała ok. co prawda zmniejszyła się frekwencja ale to wina zmiany edycji.
Lidder, Kudłaty i Furion coś tam po cichu tworzą…. Tylko nie wiem kto im dał jakieś uprawnienia do tego i co to ma być? Ale tak szczerze to jestem ciekaw co powstanie.
Spójrzcie na to tak czy jeśli ustalicie stałe zasady wynagradzania sędziów to zwiększycie frekwencje na masterach??? NIE, Czy ilość dostępnych na masterze sędziów wpłynie na jego frekwencje??? NIE Czy obniżenie ilości masterów w sezonie wpłynie na frekwencje??? Może ale niekoniecznie. Czy Zaliczenie Jednego Mastera Drużynowego do ligi??? OWSZEM ale obniży frekwencje na takich masterach. Czy danie sędziom premie za pkt. do ligi za sędziowanie wpłynie na frekwencje??? NIE.
A nie lepiej zająć się problemem z tym jak policzyć frekwencje na masterze, żeby uniknąć kłótni jak po Wrocławiu gdzie były wątpliwości co do ilości graczy???. Załatwić raz definitywnie problem
ze stalowaniem, i bezczelnym wałowaniem???. Wymusić na organizatorach podawanie formatów
ograniczeń dużo przed masterem by uniknąć sytuacji gdy okazuje się, że ktoś do wygrania ligi potrzebuje wygrać ostatniego w sezonie mastera i tak dziwnym trafem format ogłoszony przed samym masterem premiuje akurat jego armię????

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Z tym ostatnim to polecam sprawdzić wyniki masterów w tym krótkim sezonie
2 na 7 nie wygrały lizaki... :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Laiku ja tam do nikogo nie pije ani nie mam pretensji ale jeśli ostatni master ma ograniczenia w sam raz pod Lizzaczki z CHD (sojusze) to może to rodzić pewne podejrzenia... ale ja to pisałem raczej na przyszłość i możliwą sytuację. Bo np. koronnym argumentem za ograniczeniem ilości drużynówek było wypaczanie wyników ligi a ten sposób wyżej też może wypaczać wyniki ale nim się nikt nie zajmuje :D

Laiku muszę ci powiedzieć, że wasza oferta masterowa jest mocno kusząca ciekawe czy się takie coś przyjmie :D
Ostatnio zmieniony 19 gru 2012, o 15:38 przez Przemcio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Przemcio pisze: Lidder, Kudłaty i Furion coś tam po cichu tworzą…. Tylko nie wiem kto im dał jakieś uprawnienia do tego i co to ma być?
Ja im dałem uprawnienia prawem kaduka a co ?

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Nie no nic ale co będzie jak inni zaczną sobie jakieś dokumenty tworzyć :?: :twisted:

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Proponuję powołać komisję nadająca uprawnienia do tworzenia dokumentów.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Przemcio pisze:Nie no nic ale co będzie jak inni zaczną sobie jakieś dokumenty tworzyć :?: :twisted:
Niech sobie tworza na zdrowie. Likaon kiedys np. napisal AB do nocnych goblinow, a Kalafior ostatnio nawet napisal zasady ETC od nowa.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Niltag pisze: ALKOHOL: jestem totalnie przeciwnikiem jakiegokolwiek alkoholu na turniejach, jesli chcecie sie napic iddzie do pubu, na turniejach jak przyjedzie ktos nie pelnoletni z rodzicami i zobaczy co sie tam dzieje to jestem pewny ze utnie finansowan tego hobby i nie pusci dziecka na zaden turniej przez co pomniejszy sie ilosc grajacych.
To jest kwestia balansu między tym żeby nie zepsuć tym starszym zabawy, i jednocześnie nie odstraszyć tych młodszych (nie tylko ich rodziców).

Dla wielu - rzecz nie do przeskoczenia.

Osobiście - na większości turniejów na których byłem nie było tego problemu (nie chodzi już tylko o alkohol, ale o wspomniany balans), ale brzmi on bardzo realnie - pytanie czy rzeczywiście występuje?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Sory ale możliwość chlania 90% <18 przyciąga a nie odpycha. A starzy wiedzą to co mają wiedzieć.

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Muthare pisze:Sory ale możliwość chlania 90% <18 przyciąga a nie odpycha. A starzy wiedzą to co mają wiedzieć.
Dokładnie tak było w moim przypadku. I to jest sposób na promocję masterów, a nie jakieś zakazy.

Knight
Wodzirej

Post autor: Knight »

Thain pisze:
Muthare pisze:Sory ale możliwość chlania 90% <18 przyciąga a nie odpycha. A starzy wiedzą to co mają wiedzieć.
Dokładnie tak było w moim przypadku. I to jest sposób na promocję masterów, a nie jakieś zakazy.
No tak to jeszcze dziwki i amfa i się frekwencja zwiększy znacznie. No to mamy rozwiązanie problemu...
Już widzę tą świetlistą przyszłość Polskiej Sceny WFB!

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Ja tam uważam, że gdyby w tych cenach które mamy na masterach dodawano do każdej wejściówki miłą panią o lekkich obyczajach frekwencja wzrosłaby w postępie geometrycznym. :mrgreen:

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

kubencjusz pisze:Ja tam uważam, że gdyby w tych cenach które mamy na masterach dodawano do każdej wejściówki miłą panią o lekkich obyczajach frekwencja wzrosłaby w postępie geometrycznym. :mrgreen:
W tych cenach to nie wiem czy by starczyło na 50-letnią bezzębną Rumunkę... No ale i ona by kogoś przyciągnęła :P

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Serio uważacie że 50 zł za wejściówkę i cały master łącznie z dojazdem, żarciem itp za +/- 200-250 zł to dużo? :?
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ