WoCh trikka. Wielki comeback?

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Re: WoCh trikka. Wielki comeback?

Post autor: Durin »

ale 2x kowboj+DP już jest obcykane ;)
I niestety wydaje się najmocniejsze:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

W sobotę byłem na turnieju Euro.
Rozpiska:

DP Nurgle, Lot, Chaos Armour, Sword of Striking, Dragonbane Gem, Enchanted Shield

Sorc Lord, Scroll, Death

Exalted BSB Tzeentcha, Daemonic Mount, GW, ToP, Scaled Skin

12 Warriors
FCG, Tarcze, Slaanesh

2x 5 Warhounds

5 Marauder Horsmen, Flail, MoS, Musician

2x Chariot, Slaanesh

Chimera, Regenka

5x Knights, Standard, Musician, Slaanesh, Banner of Eternal Flame

Hellcannon

3x Skullcrushers, Musician

Pierwsza bitwa:
Gąsior i VC
Gąsior zaczyna, Amber spear w Helkę z 5 kostek, nie zdispelowałem z 6 mimo większego poziomu maga, nie zdałem warda, nie zdałem przerzutu na załoganta, 5 ran. DP złożył się w szarży od crypt horrorów, po czym chimera dostała 2 krzyki. Generalnie ja zagrałem jakbym miał brainfarta, Gąsior nie zrobił błędów. 0:20 i 2600 róznicy

Druga bitwa i OK:
5 Mournów z GW, 3 Mourny z GW, 2x3 bulle, 3 psy, 2x gorger, Firebelly, BSB, Butcher, Slaughtermaster i 9 Irongutów. Chimera wystawia się bokiem na 3 bulle i od tyłu na pieska tak, żeby mieć flank charge. Dostaje rane, wbija 4 w bulle i thunderstompuje psa, drugi ucieka. W tym czasie duże Mourny łapią psy i dostają chimerę na bok, chariot i 3 crusherów od przodu + Soulblight i się składają. 5 Knightów wpada w 3 Mourny i wbijają 4 rany, sami tracą 2. BSB + chariot w Irongutów, DP w pieska i z overruna w Irongutów. Tracę chariot, on zdaje stubborna przez 3 tury. W końcu łapię BSB jego BSB w challenge, dostaje ranę, ale chłopak siada. Ironi nie zdają stubborna na 9 i zostają zagonieni. Knighci dobijają 3 mourny i wpadają w bulle. Kolega poddaje grę 20:0 2650 różnicy :D

Trzecia bitwa i Semi z HE:
3x10 Łuków, 21 Łuków z Discipline, 27 WL z Loec, 27 WL z amulet of light, 4 orły, 5 shadow warriorów.

Bitwę ustawiło kilka akcji. Chimera dostaje szarżę WL i zdaje 3/3 regenki, po czym zabija 8. Chłopaki dostają warriorów z Sorc Lordem na bok i się składają, wcześniej zabijając chimerkę. DP na 20" dolatuje do klocka z BSB, małym magiem i dużym magiem i zaczyna międlić challenge (najpierw champ, potem mały mag, potem BSB). BSB wpada w drugich WL. Helka strzela w archerów, którzy stoją obok WL, idealnie znosi na WL w walce, 9 do piachu. Chłopaki zdają stubborna od BSB. BSB dostaje szarże łuczników na bok. Chariot turę wcześniej dostaje chain lightning i pada. drugi ściga po drugiej stronie 10 archerów. DM zadaje 1 ranę w challengu i mam break na 8 z re-rollem. Oblewam i BSB robi papa. Knighci wpadają w łuczników, helka ściąga kolejnych 9 WL. Knighci robią overrun w WL. Klocek Archerów ucieka od walki z DP. Semi poddaje się mając na stole 2 orły, w tym 1 z 1 raną i 10 łuczników. Ja tracę 1 psy, fasta, chariot, chimerę i BSB. 1800 różnicy. 20:0

Ogólnie 5 miejsce na ~20 osób, co jak na taką rozpę i pierwszą grę na 2400 od ponad roku uznaję za całkiem dobry wynik.
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2013, o 21:54 przez trikk, łącznie zmieniany 1 raz.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Czyli helka sprawdzila Ci sie w tylko jednej bitwie? Jak ogolnie wrazenia z gry?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

ja też mam z helupą różne doświadczenie - dawno z niej rezygnowałem i nie zanosi się bym zmienił zdanie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

ja właśnie kmienie rozpę z helenką nie będzie już taki turboofens....
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

@Kacper

No w 1 spadła w 1 turze, ale zamiast niej mógł spaść diabeł albo chimera. W drugiej stała z tyłu i biła gorgery, bo wszystko szybko było w obiecujących combatach. W 3 zbiła 20 WL prawie. Ogólnie nie wystawiam jej bo jest ubermocna, ale trochę zmienia dynamikę stołu. Monstery nie latają jak chcą, herosi wroga siedzą w oddziałach, hordy można trochę przetrzebić.

Jeszcze 13ego w Paradoksie planuje ją potestować
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

trikk pisze:hordy można trochę przetrzebić.
To jest wlasnie glw powod, dla ktorego zastanawiam sie nad jej wystawieniem.
Poza tym 3 jurki to czesto troche malo, a z helenka mieszcza sie 4, ewentualnie 5 bez muzyka (Look Out dla herosow).

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

poza tym umówmy się jak ktoś ma helenke na stole i magie Death to przeciwnik, który ma unity nie ITP napewno D&D będzie dispelował a nie np. snajperki...

3 Juggi to mało niestety ale nadal kminie czy jest sens je wystawiać... niestety zazwyczaj spadają dość szybko...
Trikk racja z tym dzieleniem celów jak na przeciwnika leci diabeł, 2 chimery i jeszcze helena się czai nagle się robi dość ciekawie :twisted:

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Przemcio pisze: 3 Juggi to mało niestety ale nadal kminie czy jest sens je wystawiać... niestety zazwyczaj spadają dość szybko...
Oj panie best warrior :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Rince niestety coraz więcej metalu na stołach a to tylko 9 woundów i to strasznie drogich... no i to frenzy...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Tak, tak, tyle tego metalu... raptem jeden 1 na 5 graczy lizaczkowych zdecyduje sie na druga zabe, coby ten lore wykorzystac. W DE tez raczej death. Jedynie w ChD moze sie pojawic. Sorry, ziomek, ale swiadoma rezygnacja z najlepszej MC w grze to dla mnie jakis kosmos...
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

Trikk, dlaczego nie shadow? (zakładam że chodzi o dnd i helenke, chyba że masz jakiś inny ukryty powód )
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

@Sysek
Jeszcze nie testowałem Shadowa, ale po super 6" Słoneczkach zaczynam się zastanawiać, czy Pitka nie jest pewniejsza ;). No i Steed of Shadows na DP/BSB może ładnie działać.

@Przemcio
LOL, dla mnie Juggi są tanie, jak na napór, który robią. IMO częściej będą dostawać Banishmenty niż Searing Doomy.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Trikk a ty masz tego swojego maga 4lvl???

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Przemcio pisze:Trikk a ty masz tego swojego maga 4lvl???
Policz punkty, DP 330, mag 235 + ds 25, ergo na poziom juz brakuje.
trikk pisze:@Sysek
Jeszcze nie testowałem Shadowa, ale po super 6" Słoneczkach zaczynam się zastanawiać, czy Pitka nie jest pewniejsza ;). No i Steed of Shadows na DP/BSB może ładnie działać.
Tez sie do deatha zniechecilem - za niskie zasiegi jak na obrone tego maga (u mnie tylko 13 marasow, ale wiadomo OCB). Wracam do fire, dobry na odginaczki i elfy.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

a moze metal? rozbija bohaterow po roznych oddzialach jak masz transmutacje. do tego dobrze dziala na mocny save, daje boosta do combatu. Ja ciagle miedzy shadow a metal sie zastanawiam. jednak pitka kusi ;P
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Shadow jest gamebrekerem - takie Ogry to po prostu czekają na śmierć.... no i maga z szadowem wsadzasz za górę i jest względnie bezpieczny :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

wiesz wszystko ma swoje + i - a death po wprowadzeniu do nas eurofaq będzie lepszy... a co do metalu to naprawdę spoko lore... ale jakoś nie widzę dużego maga i DP w jednej rozpie.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Przemcio pisze:wiesz wszystko ma swoje + i - a death po wprowadzeniu do nas eurofaq będzie lepszy... a co do metalu to naprawdę spoko lore... ale jakoś nie widzę dużego maga i DP w jednej rozpie.

aaa bo ja się zafiksowałem na małych necrosach - a to przecież działa w obie strony! :) Ja się nie znam ale 500 pkt w jednym miejscu to jest proszenie się o kłopoty ...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Przemcio pisze:wiesz wszystko ma swoje + i - a death po wprowadzeniu do nas eurofaq będzie lepszy... a co do metalu to naprawdę spoko lore... ale jakoś nie widzę dużego maga i DP w jednej rozpie.
To co, wywalasz kowboja z okiem, czy grasz na jednym magu 2 lvl? Slabo troche, bo akurat magie WoC moze miec kozacka. Troche slabo nie korzystac z jednej dodatkowej bardzo waznej tury. A granie na czarujacym diable jest troche 0-1.

ODPOWIEDZ