to tylko dowodzi temu, że każdy jest mniej lub bardziej upaćkany a w lidze nie ma kryształowo czystych i bez skazy posągów moralności, a to co napisałem było jedynie luźnym zapytamniem niemniej bardziej miałem w pamięci zupełnie inną sytuacjęDymitr pisze:@Andrew, to oczym piszesz jest oczywiscie walem, ktory ocenic powinna LL.
powaznie zarzucacie klubowi z Wloclawka, ze OSZUKUJA, WALUJA LIGE I PROMUJA KONKRETNYCH GRACZY?
Rozliczenie
Moderator: swieta_barbara
Re: Rozliczenie
XIII Kohorta Bydgoszcz
No właśnie patrząc po swoich ostatnich wynikach, chyba zaniedbałem swój mały, własny Pasiakowy ołtarzykRince pisze: Heh, widac, ze we Wloclawku nadal jestes uznawany za battlowe bostwo

Pasiak, z tego co się orientuję (jeśli się mylę to mnie popraw) , wiedziałeś jaką rozpiską gra Rince. Naprawdę takim problemem było zgłoszenie tego na turniejubigpasiak pisze: Odpowie mi ktoś czy to nie był wał a kreatywne podejście do hobby? Rozumiem, że kolegę ciężej oceniać, ale może ktoś się chociaż wysili?

Tylko tu w sumie pojawia się pytanie.
panterq pisze:Pasiak, ty naprawdę nie ogarniasz, że wałki na turniejach są w gestii organizatora turnieju
a co jeśli wałek "wypłynie" juz po turnieju. Tak chyba było z Andrzejowym wałkiem, który przez zamieszczenie rozpiski na forum ujrzał światło dzienne

Czy organizator ma prawo np. „wyzerować” takiego delikwenta??
podpis był nieregulaminowy
oddajcie podpis łobuzy
oddajcie podpis łobuzy
We Wrocławiu na jednym z masterów "pewna osoba" dostała 20 punktów karnych kilka dni po turnieju. Później rozpiska o którą się wtedy rozeszło została sprzedana na allegro za około 10zł. BTW - ja ją kupiłem, walcząc z Barbarą, miałem ją na Mackach i wygrałem wówczas z Marysiem mastera. Po turnieju ktoś mi ją ukradł, biorąc pod uwagę jej moc wygrywania masterów krąg podejrzanych jest wąski... - znajdę Cię!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Tylko widzisz, w zwiazku z tym, ze byl to turniej lokalny o bardzo przecietnej obsadzie, stwierdzilem, ze zapytac nie zaszkodzi, a jesli ktokolwiek bedzie mial problem z dodatkowym pedziem, to sobie po prostu wystawie konika. Org problemow nie mial, przeciwnicy rowniez. A i przed samym turniejem mowilem czym gram. Szkoda, ze wtedy Pasiaczek nie mial na tyle jaj, zeby sie wyklocac, tylko teraz robi jakas kompletnie durna awanture, ktora tak naprawde wynika z jego poczucia skrzywdzenia i battlowej niesprawiedliwosci. Wielki Pasiak... Wielka ofiara losu, forumowy martyr. Gosc, ktory oszukal wszystkich, obrazony na caly battlowy swiatek, tlumaczacy swoj brak powolania do kadry warszawskimi ukladami, z czego najwyrazniej musialy urodzic sie jakies frustracje, no bo jak inaczej wytlumaczyc taki absurdalny walek. Przeprosilbys ladnie, a nie robiac wszystkim laske i skupil sie na swoich elfikach, zamiast wiecznie sie nad soba uzalac. No i popracuj tez nad taktyka, coby twoje drzewo zaczelo lapac wrogie unity na 8 cali. Zwlaszcza jesli kosztuja 500 punktow. Pozdrawiam i proponuje zakonczyc temat. Jest nudny i zalosny.muchozol pisze: a co jeśli wałek "wypłynie" juz po turnieju. Tak chyba było z Andrzejowym wałkiem, który przez zamieszczenie rozpiski na forum ujrzał światło dzienneCzy organizator ma prawo np. „wyzerować” takiego delikwenta??

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- swieta_barbara
- habydysz
Kultury Andan, to nie obora. Mozesz to potraktowac jako ostrzezenie.
A ja się z bardzo specyficznej strony zgodzę z Pasiakiem. Jak najbardziej potępiam tego typu zamieszanie i poniekąd faktem jest, że mieli po prostu pecha, bo podejrzewam, że parę innych osób kiedyś osobę do turnieju dopisało, akurat ten ostał przyłapany. Tyle, że teraz warto by pójść dalej, zrozumieć zmianę, którą przyniosła ta "afera" i skrupulatnie przestrzegać pewnych norm, a LL powinno pójść za ciosem i kontrolować takie rzeczy częściej i tyla.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Przepraszam, a gdzie jej zabraklo? Aby nie przesadzasz?swieta_barbara pisze:Kultury Andan, to nie obora. Mozesz to potraktowac jako ostrzezenie.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Karli pisze: PPS. sprawa miała początek w grudniu. Mamy marzec. Pasiak, sam ciągniesz niepotrzebnie temat... ile jeszcze?
Mam nadzieję że szybciej. Bo ta afera jest już nudna i niesmaczna sie robi na maksa.Necromanter pisze:Do ETC potem wypłynie coś nowego...
Obstawiam, ze będą wzajemne oskarżenia i obrzucanie blotem po wytypowaniu kandydatów do repy.
Niczym w naszej kochanej polityce, tak i tu mamy środowiska ze sobą rywalizujące, więc pewnie będzie ciekawie.
Chociaż moze wypłynie coś ciekawszego szybciej, bo odgrzewanie tego tematu jest niczym wracanie do afery z krzyżem i pewnej katastrofy lotniczej.
No panowie, jak ktoś ma jakąś fajną aferę pod ręka, to dawać, wszyscy będą mogli zapomnieć o Pasiaku

Golona ma rację. LL powinna nie tylko doraźnie karać oszustów takich jak Pasiak i Gokish, ale też wypracowac jakiś nieinwazyjny mechanizm sprawdzania organizatorów. No i zbanować te ligi lokalne, albo jakoś je sprawdzać.Golonka pisze:. Tyle, że teraz warto by pójść dalej, zrozumieć zmianę, którą przyniosła ta "afera" i skrupulatnie przestrzegać pewnych norm, a LL powinno pójść za ciosem i kontrolować takie rzeczy częściej i tyla.
Właśnie miałem Cię bronić, Misiaczku.Rince pisze:Przepraszam, a gdzie jej zabraklo? Aby nie przesadzasz?
Bo widziałem Twoją grę z Fumijako i potwierdzam, że kosmetyczna zmiana w rozpisce nie miała żadnego wpływu na wynik.
Ponadto pamiętam, że wspominałeś o jakimś układzie z organizatorem (niechby się wypowiedział) dotyczącym wspomnianej rozpiski.
Ale to:
jest zwyczajnie obraźliwe.Rince pisze:turniej lokalny o bardzo przecietnej obsadzie
głos z offu, z przerwy śniadaniowejDymitr pisze:Ligi lokalne są tak samo ok jak turnieje lokalne

Turniej są bardziej przejrzyste i wałki na nich są łatwiejsze do wychwycenia,. Szerzej popołudniu.

Na tą chwilę jestem za zbanowaniem lig.
Drogi Rince ja do nikogo nie pije,wiem jakby się to skończyło z naszą grą,lecz każdy może chyba powiedzieć co myśli,nie uważasz? A skoro Pasiak tyle czasu nie mógł się doprosić o rozpiske to mu napisałem co pamiętałem. Ja po żadnej ze stron opowiadać się nie zamierzam,by nie zostać wplatany w jakieś gówno. Ps.Powiedziałem tylko że masz uroczy sweterek;)
Ligi lokalne można tak samo łatwo zwałować jak turnieje lokalne - nie trzeba mieć tu tęgiej głowy żeby na to wpaść. NICZYM się IMO nie różnią
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Nie wiem, czy mozna to nazwac ukladem. Zapytalem zwyczajnie, czy jest taka mozliwosc, bo nie mam az tyle czasu ile bym chcial, zeby przetestowac wszystkie rozwiazania rozpiskowe.Piotr pisze:Właśnie miałem Cię bronić, Misiaczku.Rince pisze:Przepraszam, a gdzie jej zabraklo? Aby nie przesadzasz?
Bo widziałem Twoją grę z Fumijako i potwierdzam, że kosmetyczna zmiana w rozpisce nie miała żadnego wpływu na wynik.
Ponadto pamiętam, że wspominałeś o jakimś układzie z organizatorem (niechby się wypowiedział) dotyczącym wspomnianej rozpiski.
Ale to:jest zwyczajnie obraźliwe.Rince pisze:turniej lokalny o bardzo przecietnej obsadzie
No coz, jesli na turnieju jest 4ech, nazwijmy to, "wymiataczy", to stwierdzenie "przecietna obsada" nie powinno byc dla kogokolwiek obrazliwe.
Anyways, dajmy pokoj, a jesli nadal chcecie sie wyklocac to przejdzmy na priva, zamiast zasmiecac ten zacny topic. Mnie sie juz nie chce powtarzam w kolko tego samego.

podobnie jak i na lokalachKalesoner pisze:Zwałować można nawet frekwencję na masterze, ale nie o to chodzi, chodzi o to jak łatwo to sprawdzić. Wałki na ligach lokalnych są praktycznie nie do wykrycia, chyba, ze wałkarz wykaże się skrajnym nieoganięciem