ile to już armii człowiek w życiu miał...

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: ile to już armii człowiek w życiu miał...

Post autor: Infernal Puppet »

W sumie wszyscy gracze dogsów mogą powiedzieć, ze grają nieoficjalną armią :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
salix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: salix »

zastanawia mnie jedna rzecz czy kiedykolwiek dojdzie do tego że na stołach pojawią się plastikowe amazonki lub arabia...
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Post autor: DiabliQ »

+1
Myslałem własnie przez pewien czas nad arabią, ale odstraszyła mnie znikoma dostępność modeli. Gdyby GW postanowiło dodać do swojej oferty kilka z nieoficjalnych armii, myslę że miałyby te modele wzięcie.
Obrazek

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

Shin Ryu pisze:Jakoś w 2011 zacząłem zbierać Psy Wojny i mam ich już pewnie gdzieś z 4000 pkt. W planie mam uzbieranie wszystkich Sławnych Regimentów - zobaczymy czy mi się uda. Na razie mam 13 z 27 jednostek (patrząc na nieoficjalnego armybooka) :D
czy zbrojne orki Rugluda posiadasz ?

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Post autor: Shin Ryu »

Posiadam w liczbie 12 osobników :)
GOLD and GLORY - DOGS of WAR
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Lizaki od zawsze. 12 lat kolekcjonowania i uzvieralo sie nie wiem ile, mysle, ze 15k pktow by bylo, albo wiecej :)

Kiedys mialem druga mala armie De na ok 1,5k pktow ale szybko sprzedalem. Lizaki FTW.

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

ja zacząłem przygodę w 93-94' wtedy miałem podstawkę, w której były gobliny i HE część gobosow sprzedałem i pogrywałem HE przez kilka lat az sie ekipa wykruszyla i figsy poszly na polke. Później kilka epizodów pojedynczych na pożyczonych i nie swoich armiach i długo wracałem do gry aż po 19 latach zdecydowałem na powrót odkurzyłem stare HE czyli spiry i łuczników i zacząłem ich zbierać dalej jako że nie miałem pomysłu a historia mi odpowiadała. Obecnie mam ich na 5 K albo lepiej praktycznie mam 80% wszystkich figurek które wyszły w 7-8 edycji ale zacząłem zbierać też WoCH który już mam na ok 2-3 K. Dodatkowo tanio zakupiłem Kraśki w ilości ok 2 K ale nie pomalowane i większość ze skull passa

przydają się jak wpada jakiś znajomy na małe parringi i ciekawe potyczki bo na turnieju to chyba padłbym z nudów :)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

U mnie zdecydowanie rządzi WoCh. Kiedyś dawno temu jak jeszcze byłem w Liceum zbierałem Lizaki ale wtedy krucho było z kasą więc odpuściłem. Wróciłem do WFB jak właśnie wchodziła 8 edycja i wkręciłem się na maksa. Jak pomalują mi się Wojownicy do 20k to mam już plan na drugą armię, czyli Chadecję. Teraz również zajmuję się armią mojego braciaka, czyli O&G.
Docelowo chcę też zmontować sobie armie Bestii i Demonów, maks do 5k każdą z nich.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

WARIAT :mrgreen:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

To ja nie mam motywacji, żeby do końca moją armię Bretończyków na 3-3.5k pomalować :(
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
salix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: salix »

i stało sie. pochowałem niedawno swoje resztki zaufania do systemów GW i niestety (dla mnie stety) zasmakowałem zakazanego owocu Warmachiny i Hordy. z żalem musze stwierdzic (to są tylko i wyłącznie moje spostrzeżenia) że lata świetności Gw powoli mijaja i tylko czekac na dzien kiedy ten system zatonie jak titanic.

Od dziś ukorzeniłem w sobie na zawsze armie warmaszyny PROTEKTORAT MENOTU i w przyszłości będzie jeszcze armia hord TROLLBLODS

tak więc żegnam sie z systemem i wątpie czy kiedyś do niego wróce. Armie Warmahordy są ostatnimi już (po kilku latach poszukiwań swojej armii i systemu trafiłem na swoja nirwanę) na razie najdłużej dowodziłem kraskami bo ponad 5 lat
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Grałem w War maszynkę do tego Menotem. Jak dla mnie system jest o wiele gorszy. Praktycznie samo turlanie kostkami.
Jakoś nie czuje tego klimatu epickich bitew na 20-30 modeli...
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Matis pisze:Grałem w War maszynkę do tego Menotem. Jak dla mnie system jest o wiele gorszy. Praktycznie samo turlanie kostkami.
Jakoś nie czuje tego klimatu epickich bitew na 20-30 modeli...
Herezja. Magia niezależna od kości, szarże. Dużo większa różnorodność w jednostkach. Ja właśnie noszę się z zamiarem zaczecia Wmki, ze względu na mniejsza ilość kostek, a większą taktyki, choć wfb rzucać nie zamierzam.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Ja przez dłuższy czas zbierałem i malowałem ciemniaki, właściwie nimi nie grając (no dobra, zaliczyłem parę domówek). Uzbierałem tego 4k w pomalowanych modelach, a potem sobie odpuściłem i sprzedałem nadwyżki, zostawiając sobie kolekcję modeli z szóstej edycji. Teraz gram w Ogniem i Mieczem i muszę powiedzieć, że system jest świetny. Duża rola dowódców na polu walki, ograniczona liczba rozkazów, jakie można wydać i realizm pola walki, a przede wszystkim krótsze dwugodzinne bitwy skutecznie mnie zachęciły do tego systemu.
A ciemniaki niech sobie stoją na półeczce, jeść nie wołają. Może kiedyś je pogonię za grubą kasę.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

W&H ma jedną zasadniczą wadę porównując do WFB.
Jest o wiele trudniej znaleźć miejsce i ludzi do pogrania ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

W sklepie w którym ja grywam WMka jest już w zasadzie na równi z WFB stąd na brak przeciwników czy turniejów na pewno nie można narzekać :D

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

A cóż to za sklep, bo też jestem z Wawy ale jeszcze nic nie znalazłem :D
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Dawniej znana jako Cytadela, teraz Twierdza Gier. Tuż przy samym metrze Ursynów. Robią regularne zamówienia z PP, z tego co się orientuje dość często są jakieś wmkowe eventy (meh, znowu nie ma stołu bo warmachinowcy robią turniej...) i generalnie Wm&H całkiem prężnie się tam rozwija.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

WM&H w Warszawie jest baaardzo prężne.
W ogóle w każdym większym ośrodku miejskim teraz jest z kim pograć.
To już nie te czasy, że WMkowcy po piwnicach grają, teraz WM&H jest coraz bardziej popularne. Na pewno warto się temu systemowi przyjrzeć, jeśli ktoś jeszcze nie próbował. Imo świetna odskocznia od battla.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

ODPOWIEDZ