Mogłeś sobie darować ten humanizm dla ubogich, bo można się tak przerzucać złotymi myślami do końca świata: otwarty umysł jest jak twierdza z otwartymi bramami.Matis pisze: I zapamiętaj jedno. Ograniczony umysł to słaby umysł![]()

Mogłeś sobie darować ten humanizm dla ubogich, bo można się tak przerzucać złotymi myślami do końca świata: otwarty umysł jest jak twierdza z otwartymi bramami.Matis pisze: I zapamiętaj jedno. Ograniczony umysł to słaby umysł![]()
Najlepiej go zamknąć i mieć wszystko w poważaniu?Zaklinacz Kostek pisze:Mogłeś sobie darować ten humanizm dla ubogich, bo można się tak przerzucać złotymi myślami do końca świata: otwarty umysł jest jak twierdza z otwartymi bramami.Matis pisze: I zapamiętaj jedno. Ograniczony umysł to słaby umysł![]()
Najlepiej darować sobie psychoanalizy osobowości użytkownika Szczurza Jucha na podstawie kilku postów.Matis pisze: Najlepiej go zamknąć i mieć wszystko w poważaniu?
Ty, otwarty umysł, słyszałeś o czymś takim jak anekdotyczny dowód? I o tym, jak bardzo gówno są tego typu dowody warte? Jeżeli nie, to pozwól, że ci to wyklaruję - to, że 6osób z twojego środowiska przestało jeździć na turnieje ABSOLUTNIE NIC nie mówi o stanie sceny turniejowej Warhammera. Mówi tylko to, że tych 6osób nie jeździ na turnieje. Tyle możesz z tego wywnioskować. Tak więc jak Zaklinacz Kostek zauważył, daruj sobie licealną psychologię, bo słabujesz w podstawach rzeczowej dyskusji.Matis pisze:Szczurza Jucha pisze:Kreon pisze:
Widzę to po tym, że na 8 graczy w moim małym mieście na turnieje jeździ 2. Bo reszta nie chce grać na ETC.
Prawda jest taka, że zrobiłeś sobie 2 przegięte rozpiski i na zmianę nimi grasz na masterach. Bronisz ETC tylko dla tego, że się boisz. A boisz się tego, że będziesz musiał zmienić te dwa oklepane standardy i wymyślić coś nowego, żeby sprostać STRASZNYM przeciwnikom.
Przestań pie....rzyć głupoty i spróbuj zagrać co najmniej 10 razy z kumplami na full open. Dopiero wtedy wypowiedz się w tym temacie.
I zapamiętaj jedno. Ograniczony umysł to słaby umysł
Pozdrawiam.
Matis
Ja kocham ludzi, którzy piszą, co im ślina na język przyniesie, a potem machają na to ręką i mówią "pfff, to internet, nie muszę tu używać mózgu a moje argumenty nie muszą mieć sensu, a jak napiszę coś stricte po to, żeby komuś dowalić, to jak się obruszy to mu powiem, że to internet, ha!". Piszesz bzdury, ktoś ci mówi, że piszesz bzdury, a ty się głupio uśmiechasz. Dlaczego nie.Matis pisze:Jak ja kocham jak ludzie traktują internet na poważnie
Skomentuję to tak. Przegięta magia/Strzelanie rozwiązuje problem twoich ślimaków śmierci.
Można je zablokować i jest jeszcze wiele innych sposobów.
Nie chcesz widzieć 20 ślimaków, przecież ty też możesz wystawić coś mocnego.![]()
Wybacz ale twoje wybitne argumenty mnie nie przekonały.
Pozdrawiam.
Matis
Znów, argumentacja typu "moja mama kiedyś zrobiła naleśnika siłą woli, czyli się da". Naprawdę, ja nie mówię, że nie macie wyrównanych walk, że nie macie frajdy. Bardzo fajnie, że macie rozrywkę taką, jaką chcecie. Dlaczego tylko problemem miałyby być gry turniejowe, na które jadą ludzie, którzy chcą grać na ograniczeniach?szirer pisze:U mnie w sklepie nie ma innych turniejów niż open i jakos nie ma problemu z balansem a walka jest zawsze wyrównana nie wyobrażam sobie gry bez specjali np. bo oni całkowicie odmieniają niektóre armie.
Słaby tekst, bo takie turnieje są robione.Dlaczego nie organizujecie sobie turniei open, skoro padło w tym topicu stwierdzenie, że zwolennic euro to "mniejszość"? To pytania ogólne do generalnej celowości tego topicu, nie tylko odnosnie Szirera
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Krasnoludy pozdrawiająJankiel pisze:Problem ślimaków rozwiązuje słońce z 6 kości co turę.
No ok, ale rozwiązaniem tego problemu jest zwrócenie się do organizatorów/organizowanie turniejów samodzielnie, a nie rzucanie jobów na ludzi którzy chcą pograć na ograniczeniach w jednym głupim temacie, którego nazwą jest "zje**ne łby". Nie wspominając o hardych stwierdzeniach typu "boisz się open bo jesteś słaby".Jankiel pisze:Słaby tekst, bo takie turnieje są robione.Dlaczego nie organizujecie sobie turniei open, skoro padło w tym topicu stwierdzenie, że zwolennic euro to "mniejszość"? To pytania ogólne do generalnej celowości tego topicu, nie tylko odnosnie Szirera
Niemniej trzeba naciskać na robienie takich turniejów, żeby organizatorzy wiedzieli, że na takie też jest popyt. Lobby eurocompa jest silne i wpycha się ze swoim formatem gdzie tylko się da, więc może ci zainteresowani grą na luźniejszych zasadach też powinni zawalczyć o swoje.
Ja gram od 14 lat, z czego pierwszą połowę bez żadnych zasad kompozycji, w okresie kiedy grało się na 2000 limited (czyli podstawowe army listy z booków, bez special characterów), gdzie comp score był dla klimaciarzy nie umiejących grać w wfb na poziomie sportowym. Takie jest moje spojrzenie na grę - nie umiesz grać na zasady z booków, to sobie graj w domu na takich zasadach kompozycji, jakie z kolegą uznasz za stosowne.Skoro tak, to po co sie tam pchać? ja zbieram modele od 4 lat, a na pierwszym turnieju byłem miesiac temu, bo nie czułem do tej pory, zeby scena turniejowa była dla mnie odpowiednim miejscem. Okazji do pogrania open nie brakuje. Po co mam zmuszac się do grania z grupą ludzi, którzy sa zainteresowani głownie, lub tylko i wyłącznie aspektem współzawodnictwa w tej grze, jesli sam szukam innych wrażen..?
Dlaczego miałbym narzucac tej grupie moje spojrzenie na grę..?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.