Ocena malowania na masterach.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

wiem ale u ciebie nie chodzilo mi o punkty tylko o:

(5-0)Wysiwyg
każdy zaczyna od 5 punktów
- za każdy oddział bohatera który nie spełnia tego kryterium obcinamy 1 punkt. Czyli zdotychczasowego systemu nagradzania za wysiwyg, mamy system karania za jego brak.

(0-7) Konwersje
1 punkt za każdy skonwertowany oddział o US 1-10 i/lub pojedynczego bohatera o US (1-3).
2 punkty za każdy skonwertowany oddział o US 10+ i/lub bohatera o US 4+ (czyli większym od piechotnego, czy na koniku, wilku, czy innym "zwykłym" mouncie)

nie mozna sadzic oceny po ilosci oddzialow bo inaczje wyglada to dla poszaczegulnych armii.

a co do konwersji to dalbym to do wowa. Dla mnie np. idiotyzmem jest konwertowanie zmopjej armii uszatek, kaszkietu czy tez katapki gdyz maja zajebiste modele i nie warto ich zmieniac :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

@Shino

Popieram w 100%, ja uważam że TK mają świetny klima i nie zamieżam nic w nich zmieniać, moze oprócz cloaka na liczce, uważam ze te modele maja swój klimat i jak dla mnie są idealne jakie sa, a od uszatek moich wara :wink:

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

a mi się malinowy pomysł podoba i to bardzo

co do konwersji na siłe to akurat ja lubie konwertowac. pragne aby moja armia była nietypowa na stole :wink:

dlategoteż staram się malować coraz lepiej aby i w tym pokazać że coś potrafie :lol: albo staram się potrafić

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Scimitar pisze:U nas na WD akurat test wiedzy był bardzo prosty, a pytania praktycznie w całości były z zasad zawartych w RB. Teoretycznie każdy zna te zasady, a wyników maksymalnych nie było a prawie maksymalnych to też mało się trafiło.
Akurat testy wiedzy są spoko, ale jeśli pytają o rzeczywistą wiedzę jak policzenie prawidłowo wyniku walki czy też zasady i problemy, które każdy powinien znać. Pytania typu ile WS ma cośtam, czy też kto w 1032 roku kalendarza imperialnego zrobił to i to są bez sensu.
zgodze się w 100% z scimim... Test wiedzy na WD był siwtny i uwarzam ze Draconis jest swietny w ukladaniu ich :D

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Inferno pisze:
Scimitar pisze:U nas na WD akurat test wiedzy był bardzo prosty, a pytania praktycznie w całości były z zasad zawartych w RB. Teoretycznie każdy zna te zasady, a wyników maksymalnych nie było a prawie maksymalnych to też mało się trafiło.
Akurat testy wiedzy są spoko, ale jeśli pytają o rzeczywistą wiedzę jak policzenie prawidłowo wyniku walki czy też zasady i problemy, które każdy powinien znać. Pytania typu ile WS ma cośtam, czy też kto w 1032 roku kalendarza imperialnego zrobił to i to są bez sensu.
zgodze się w 100% z scimim... Test wiedzy na WD był siwtny i uwarzam ze Draconis jest swietny w ukladaniu ich :D
W tym jak i zeszłym roku test układał Jason - tak więc ewentualne gratulacje to do niego :) Mój wkład się ograniczył do wywalenia jednego wątpliwego pytania i paru korekt stylistycznych.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Jak dla mnie rozpiska powinna byc czytelna i tyle. Nie powinno byc za nią żadanych punktów do klasyfikacji, jedynie co to posiadanie czytelnej rozpiski powinno byc warunkiem dopuszczenia do turnieju. Nie masz czytelnej rozpy, po prostu nie grasz i tyle.

A punkty za kostki,i miarki, templejtki powinny być, jak ktoś przegra mastera tylko dlatego ze nie wząłl ze sobą templejtek i kostek to może mieć pretensje tylko do siebie

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

Trzymam kciuki za to że pomysł ujednolicenia oceny malowania na masterach nie zdechnie.

ODPOWIEDZ