O tym dlaczego nie powinno się pisać "ave"

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Poskładałem się po przeczytaniu tych kilku stron :lol: trzeba je wydrukować i zachować dla potomnych. już nie będe się chwalił, kto zaczął tę rozpierduchę ;)
Ale tak w ogóle to przecież rzymianie byli pierwsi
Obrazek
A w tem teście mi wyszedł papa Stalin. jestem dumny.
O, i jeszcze żeby być cool znalazłem takiego ładnego pana:
Obrazek

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

powalone i nie pociumane, tyle powiem :lol:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Ave

Ja proponuje żeby wszyscy pisali "ave". Bo czru.

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Eva

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

TomCio pisze: (...) skłonności do zamawiania piwa.
Nie biorę udziału w napince. Chciałem tylko zauważyć, że zamawianie piwa czasem przeszkadza w wypiciu piwa.
To tyle. Kontynuujcie krieg, fajnie się czyta. :)

Lord Andre
Chuck Norris

Ave
Katylina pisze:Ave

ja Ci nie zabronię, ale mógłbyś wymyślić coś własnego :roll:

Awatar użytkownika
Wych
Mudżahedin

Post autor: Wych »

@ Lunn - od Di Canio sie odwal :wink: Jeden z najwiekszych laziale w historii i nie dam na niego zlego slowa powiedziec. A co do gestu po meczu derbowym to sprawa zostala wyjasniona. Poza tym wlosi traktuja faszyzm troche inaczej - tak ja my endecje - sa tacy ktorzy nie znosza jej pogladow, sa tacy ktorzy je uwielbiaja, ale nikt nie traktuje tego w kategoriach zbrodniarzy.

@ Wszyscy - ja nie chce znowu rozpoczynac tematu ktory kiedys istnial na NG, ale kojarzenie i laczenie w jedno ideologii faszystowskiej i nazistowskiej jest jednak sporym bledem.
A juz podciaganie rzymskiego do Hitlera i nazioli jest sporym bledem historycznym. Faszysci wloscy (tak jak Mussolini) czerpali prosto z wzorcow rzymskich co mialo swoje uzasadnienie w kontynuacji kultu wielkiego Rzymu. Hitlerowskie pozdrowienie bylo inne i nie mialo nic wspolnego z "Ave".
Mnie w sumie tez denerwuje to w postach, ale porownywanie do faszyzmu, a co dopiero nazizmu jest delikatnie mowiac niestosowne.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Lord Andre pisze:Ave
Katylina pisze:Ave

ja Ci nie zabronię, ale mógłbyś wymyślić coś własnego :roll:
Ave!

po co wymyślać, jak tak fantastyczne powitanie jest gotowe?

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

mi tam ave odpowiada takie starodawne ]:->
ale jak bys mial napisac Ave Satan to jak bys to zrobil:
a)Ave

Satan
b)Ave Satan
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Lord Andre
Chuck Norris

Ave

Nie zastanawiałem się nad tym :P a zgodzę się z Wychem, że nie należy łączyć gestów starożytnego Cesarstwa Rzymskiego, z Mussolinim i Hitlerem, którzy wypaczyli ich znaczenie...

Awatar użytkownika
Wych
Mudżahedin

Kolejny kurna...
Napisze jeszcze raz - Hitler ma sie tyle do pozdrowienia rzymskiego, a co za tym idzie do cesarstwa rzymskiego co ja do Juliusza Cezara. Niemieccy nazisci NIE UZYWALI rzymskiego pozdrowienia, a jedynie zwrotu Heil Hitler i podniesienia reki. Roznica jest np w ustawieniu nadgarstka.
Capischi?

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Ave :lol:

Ave

Nie zastanawiałem się nad tym Razz a zgodzę się z Wychem, że nie należy łączyć gestów starożytnego Cesarstwa Rzymskiego, z Mussolinim i Hitlerem, którzy wypaczyli ich znaczenie...
Naucz się czytać ze zrozumieniem :P
Faszysci wloscy (tak jak Mussolini) czerpali prosto z wzorcow rzymskich co mialo swoje uzasadnienie w kontynuacji kultu wielkiego Rzymu. Hitlerowskie pozdrowienie bylo inne i nie mialo nic wspolnego z "Ave".

Lord Andre
Chuck Norris

Ave

Na przykład, różnica jest też taka że rzymianie uderzali się zazwyczaj w pierś przed tym, ale co tam. Włoski faszyzm został wprowadzony we Włoszech w 1922 a Nazim w Niemczech trochę później więc, nazistowskie pozdrowienie mogło zostać zaczerpnięte z ideologi faszyzmu, która czerpała z ideologi Rzymskiej

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Ave !!!

Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Ave

LOL

Awatar użytkownika
Wych
Mudżahedin

@ Lord Andre
- Zasadnicza roznica jest taka ze reka "wloska" jest wyciagnieta wyprostowana do gory z dlonia rownolegle do lokcia, a "niemiecka" bardziej do przodu z dlonia prostopadle.
Przez ostatnie 3 lata dokladnie zajmowalem sie wloskim faszyzmem i nie przypominam sobie, zeby gdziekolwiek wspominano o tym ze niemcy wzorowali sie na faszystach.

P.S. Ja piernicze... o czym my tu dyskutujemy...

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Ave Maryja

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Ave
Shino pisze:Ave

LOL
LOLSON

(drugi raz dzisiaj, mam dobrą passę :P)
@ Lunn - od Di Canio sie odwal Wink Jeden z najwiekszych laziale w historii i nie dam na niego zlego slowa powiedziec.
a ja nie wiem kto to jest, ale wygląda zabawnie na tym zdjęciu :P

Awatar użytkownika
Pawełek
Mudżahedin

Post autor: Pawełek »

Ave
Wych pisze:@ Lunn - od Di Canio sie odwal :wink: Jeden z najwiekszych laziale w historii i nie dam na niego zlego slowa powiedziec. A co do gestu po meczu derbowym to sprawa zostala wyjasniona. Poza tym wlosi traktuja faszyzm troche inaczej - tak ja my endecje - sa tacy ktorzy nie znosza jej pogladow, sa tacy ktorzy je uwielbiaja, ale nikt nie traktuje tego w kategoriach zbrodniarzy.

@ Wszyscy - ja nie chce znowu rozpoczynac tematu ktory kiedys istnial na NG, ale kojarzenie i laczenie w jedno ideologii faszystowskiej i nazistowskiej jest jednak sporym bledem.
A juz podciaganie rzymskiego do Hitlera i nazioli jest sporym bledem historycznym. Faszysci wloscy (tak jak Mussolini) czerpali prosto z wzorcow rzymskich co mialo swoje uzasadnienie w kontynuacji kultu wielkiego Rzymu. Hitlerowskie pozdrowienie bylo inne i nie mialo nic wspolnego z "Ave".
Mnie w sumie tez denerwuje to w postach, ale porownywanie do faszyzmu, a co dopiero nazizmu jest delikatnie mowiac niestosowne.
masz rację!

btw - Di Canio, jeden z moich ulubionych piłkarzy.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2007, o 15:34 przez Pawełek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Noir pisze:wstyd mi za niektorych. naprawde nie wiecie co propagujecie.
Wyśmiewamy się. Gdyby wyśmiewanie czegokolwiek było zarazem propagowaniem, równie dobrze mógłbys potraktować całą sytuację jako propagowanie Twojej osoby ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Zablokowany