Ale tak w ogóle to przecież rzymianie byli pierwsi

A w tem teście mi wyszedł papa Stalin. jestem dumny.
O, i jeszcze żeby być cool znalazłem takiego ładnego pana:

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Nie biorę udziału w napince. Chciałem tylko zauważyć, że zamawianie piwa czasem przeszkadza w wypiciu piwa.TomCio pisze: (...) skłonności do zamawiania piwa.
ja Ci nie zabronię, ale mógłbyś wymyślić coś własnegoKatylina pisze:Ave
Ja proponuje żeby wszyscy pisali "ave". Bo czru.
Naucz się czytać ze zrozumieniemAve
Nie zastanawiałem się nad tym Razz a zgodzę się z Wychem, że nie należy łączyć gestów starożytnego Cesarstwa Rzymskiego, z Mussolinim i Hitlerem, którzy wypaczyli ich znaczenie...
Faszysci wloscy (tak jak Mussolini) czerpali prosto z wzorcow rzymskich co mialo swoje uzasadnienie w kontynuacji kultu wielkiego Rzymu. Hitlerowskie pozdrowienie bylo inne i nie mialo nic wspolnego z "Ave".
LOLSONShino pisze:Ave
LOL
a ja nie wiem kto to jest, ale wygląda zabawnie na tym zdjęciu@ Lunn - od Di Canio sie odwal Wink Jeden z najwiekszych laziale w historii i nie dam na niego zlego slowa powiedziec.
masz rację!Wych pisze:@ Lunn - od Di Canio sie odwalJeden z najwiekszych laziale w historii i nie dam na niego zlego slowa powiedziec. A co do gestu po meczu derbowym to sprawa zostala wyjasniona. Poza tym wlosi traktuja faszyzm troche inaczej - tak ja my endecje - sa tacy ktorzy nie znosza jej pogladow, sa tacy ktorzy je uwielbiaja, ale nikt nie traktuje tego w kategoriach zbrodniarzy.
@ Wszyscy - ja nie chce znowu rozpoczynac tematu ktory kiedys istnial na NG, ale kojarzenie i laczenie w jedno ideologii faszystowskiej i nazistowskiej jest jednak sporym bledem.
A juz podciaganie rzymskiego do Hitlera i nazioli jest sporym bledem historycznym. Faszysci wloscy (tak jak Mussolini) czerpali prosto z wzorcow rzymskich co mialo swoje uzasadnienie w kontynuacji kultu wielkiego Rzymu. Hitlerowskie pozdrowienie bylo inne i nie mialo nic wspolnego z "Ave".
Mnie w sumie tez denerwuje to w postach, ale porownywanie do faszyzmu, a co dopiero nazizmu jest delikatnie mowiac niestosowne.
Wyśmiewamy się. Gdyby wyśmiewanie czegokolwiek było zarazem propagowaniem, równie dobrze mógłbys potraktować całą sytuację jako propagowanie Twojej osobyNoir pisze:wstyd mi za niektorych. naprawde nie wiecie co propagujecie.