Anadim - Farbką po łapkach

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Anadim
Chuck Norris

Re: Anadim - Farbką po łapkach

Post autor: Anadim »

AAA, o to chodzi. Podstawki u mnie to ostatnie co dotyka pędzel, to nawet nie zwróciłem uwagi. Się urwie. Albo opiłuje :D

Anadim
Chuck Norris

Runesmith, tym razem bardziej klasyczny, z krótkimi rękami, za to bez kolan :)
Obrazek

Edit: wersja konkursowa - PMOTM LVIII
Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 cze 2015, o 13:42 przez Anadim, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Fajne te twoje krasnoludy, takie charakterystyczne przez te unikalne kolory, wykonanie też dobre tylko te podstawki takie suche. Sądząc po modelach zrobiłbyś lepsze gdybyś chciał :)

Anadim
Chuck Norris

Ależ to jedyny powód dla którego maluję krasie - zero kolan i sukienki i brody zasłaniające większość podstawki :roll:

Anadim
Chuck Norris

Ork skończony. Niestety chyba za dużo lakieru do włosów poszło pod szachownicę, albo za mocno ścierałem na wypukłych elementach, bo za dużo się wytarło. Jakieś porady w tym względzie?
Obrazek

trochę gimnastyki było żeby to bydlę upchnąć na podstawkę 25x25 :shock: ale powinien nawet pasować do jakiegoś regimentu...

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Co to za genialny model?
Obrazek

Anadim
Chuck Norris

Anadim
Chuck Norris

Trochę starej roboty - Hammerers
Obrazek

Obrazek

I trochę świeżej - Longbeards

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Fajnie to wygląda, dopracowałbym tylko sztandar i podstawki. Moją uwagę przykuł najbardziej muzyk bo wygląda epicko z tak ekspresyjnym wyrazem twarzy i białymi opętanymi oczami :twisted:

Awatar użytkownika
Flinsh
Chuck Norris

Post autor: Flinsh »

Longbeardzi to rewelacyjne modele, uwielbiam te tracze :)
Na pierwszym zdjęciu skóra ma dziwne kolory jakby fioletowa i czerwona. Poza tym to bardzo fajni są =D>
Topór championa wpadł mi w oko, ładny kolor na tej powierzchni między ostrzami.
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane :D

Anadim
Chuck Norris

Ano fiolecik - Hammerersi wyrzucili 1 u Bugmana i są "Hammered by bad Ale" :D - trochę kolorów stracili na ciężkim kacu....
Tak bardziej serio - malując przy mocnym świetle tego efektu nie było - wyszedł jak robiłem zdjęcia przy dziennym świetle. Przy sztucznym fiolecik trochę znika (nie jest tak nachalny). Wychodzi tak przez podkład i washe jakich używam do skóry, i czasem trochę przesadzę.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

jakich farb uzywasz do metalu?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Anadim
Chuck Norris

Metalliki:
Maimeri Polycolor Pale Gold (artystyczna)
GameColor Glorious Gold
ArmyPainter PlateMailSilver
ArmyPainter Shining silver

Domieszki:
Farby z tubki
Windsor&Newton - Phthalo Green Blue Shade
Daler Rowley - Magenta
Army Painter Matt Black

W różnych konfiguracjach, kilka różnych odcieni, warstwami. Czasem sam DryBrush, czasem pierwsza warstwa malowana, a reszta drybrush.Czasem WetBlending. Ale póki co to raczej eksperymenty niż konkretna recepta.
Bardzo fajnie wychodzi zielono-niebieski zmieszany ze złotem.

Podejrzewam, że do barwienia metallików nada się każdy kolor, byle nie miał za dużo białego. Na przykład wszelkiego typu inki, farby laserunkowe (transparentne).

Anadim
Chuck Norris

Ulepek Runesmith skończony, jednak nie za bardzo jestem zadowolony z efektu. Może następnym razem ładniej się uda płaszczyk ulepić.
Obrazek

Wersja konkursowa PMOTM LVIII
Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 cze 2015, o 13:43 przez Anadim, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Wygląda dobrze, nie podoba mi się tylko to że niebieska połowa płaszcza się błyszczy, lakierowałeś to czymś czy takie farby?

Awatar użytkownika
Flinsh
Chuck Norris

Post autor: Flinsh »

Kolor płaszcza do mnie nie przemawia ale ulepiony jest ładnie jak na moje nie wprawione oko :)
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane :D

Anadim
Chuck Norris

Takie farby. Czasem się błyszczą, a czasem nie, być może to kwestia grubości warstwy kładzionej jednocześnie albo rozcieńczenia. Spróbuję jeszcze to pociągnąć matowym lakierem - może coś pomoże.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

A topór czempiona dłogobrodych czym malowałes? (tego z tarczą na plerach)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Anadim
Chuck Norris

Drybrush srebrny delikatnie, potem drybrush miksu Gold+Windsor&Newton - Phthalo Green Blue Shade (zielononiebieski). Potem rozjaśnienia Shining silver.
Niestety druga strona tasaka nie wyszła tak naturalnie bo niepotrzebne zrobiłem za mocny wash z zielononiebieskiego, i trochę przesadziłem :oops:

Zamiast tego Windsora można zrobić miks zielonego z niebieskim i dodać do złota. Byle nie z layer farb tylko shade albo inki, jak najmniej kryjący żeby był.

Edit: Pancerze też są robione miksem, ale pewnie tego w ogóle nie widać, bo przy mocnym świetle odblask metallików zabija wszelkie odcienie. Muszę trochę nad zdjęciami popracować - po zmianie telefonu zupełnie inaczej wychodzą fotki przy tym samym oświetleniu

Anadim
Chuck Norris

W końcu udało się zakończyć Bugmana i posklajać trójcę do kupy. Jeszcze tylko trochę walki z podstawką w tradycyjnym stylu "bez-fajerwerków"...
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ