Anadim - Farbką po łapkach
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Anadim - Farbką po łapkach
AAA, o to chodzi. Podstawki u mnie to ostatnie co dotyka pędzel, to nawet nie zwróciłem uwagi. Się urwie. Albo opiłuje
- Kacpi 1998
- Masakrator
Fajne te twoje krasnoludy, takie charakterystyczne przez te unikalne kolory, wykonanie też dobre tylko te podstawki takie suche. Sądząc po modelach zrobiłbyś lepsze gdybyś chciał
Ork skończony. Niestety chyba za dużo lakieru do włosów poszło pod szachownicę, albo za mocno ścierałem na wypukłych elementach, bo za dużo się wytarło. Jakieś porady w tym względzie?
trochę gimnastyki było żeby to bydlę upchnąć na podstawkę 25x25 ale powinien nawet pasować do jakiegoś regimentu...
trochę gimnastyki było żeby to bydlę upchnąć na podstawkę 25x25 ale powinien nawet pasować do jakiegoś regimentu...
- Kacpi 1998
- Masakrator
Fajnie to wygląda, dopracowałbym tylko sztandar i podstawki. Moją uwagę przykuł najbardziej muzyk bo wygląda epicko z tak ekspresyjnym wyrazem twarzy i białymi opętanymi oczami
Longbeardzi to rewelacyjne modele, uwielbiam te tracze
Na pierwszym zdjęciu skóra ma dziwne kolory jakby fioletowa i czerwona. Poza tym to bardzo fajni są
Topór championa wpadł mi w oko, ładny kolor na tej powierzchni między ostrzami.
Na pierwszym zdjęciu skóra ma dziwne kolory jakby fioletowa i czerwona. Poza tym to bardzo fajni są
Topór championa wpadł mi w oko, ładny kolor na tej powierzchni między ostrzami.
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
Ano fiolecik - Hammerersi wyrzucili 1 u Bugmana i są "Hammered by bad Ale" - trochę kolorów stracili na ciężkim kacu....
Tak bardziej serio - malując przy mocnym świetle tego efektu nie było - wyszedł jak robiłem zdjęcia przy dziennym świetle. Przy sztucznym fiolecik trochę znika (nie jest tak nachalny). Wychodzi tak przez podkład i washe jakich używam do skóry, i czasem trochę przesadzę.
Tak bardziej serio - malując przy mocnym świetle tego efektu nie było - wyszedł jak robiłem zdjęcia przy dziennym świetle. Przy sztucznym fiolecik trochę znika (nie jest tak nachalny). Wychodzi tak przez podkład i washe jakich używam do skóry, i czasem trochę przesadzę.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
jakich farb uzywasz do metalu?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Metalliki:
Maimeri Polycolor Pale Gold (artystyczna)
GameColor Glorious Gold
ArmyPainter PlateMailSilver
ArmyPainter Shining silver
Domieszki:
Farby z tubki
Windsor&Newton - Phthalo Green Blue Shade
Daler Rowley - Magenta
Army Painter Matt Black
W różnych konfiguracjach, kilka różnych odcieni, warstwami. Czasem sam DryBrush, czasem pierwsza warstwa malowana, a reszta drybrush.Czasem WetBlending. Ale póki co to raczej eksperymenty niż konkretna recepta.
Bardzo fajnie wychodzi zielono-niebieski zmieszany ze złotem.
Podejrzewam, że do barwienia metallików nada się każdy kolor, byle nie miał za dużo białego. Na przykład wszelkiego typu inki, farby laserunkowe (transparentne).
Maimeri Polycolor Pale Gold (artystyczna)
GameColor Glorious Gold
ArmyPainter PlateMailSilver
ArmyPainter Shining silver
Domieszki:
Farby z tubki
Windsor&Newton - Phthalo Green Blue Shade
Daler Rowley - Magenta
Army Painter Matt Black
W różnych konfiguracjach, kilka różnych odcieni, warstwami. Czasem sam DryBrush, czasem pierwsza warstwa malowana, a reszta drybrush.Czasem WetBlending. Ale póki co to raczej eksperymenty niż konkretna recepta.
Bardzo fajnie wychodzi zielono-niebieski zmieszany ze złotem.
Podejrzewam, że do barwienia metallików nada się każdy kolor, byle nie miał za dużo białego. Na przykład wszelkiego typu inki, farby laserunkowe (transparentne).
- Kacpi 1998
- Masakrator
Wygląda dobrze, nie podoba mi się tylko to że niebieska połowa płaszcza się błyszczy, lakierowałeś to czymś czy takie farby?
Kolor płaszcza do mnie nie przemawia ale ulepiony jest ładnie jak na moje nie wprawione oko
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
A topór czempiona dłogobrodych czym malowałes? (tego z tarczą na plerach)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Drybrush srebrny delikatnie, potem drybrush miksu Gold+Windsor&Newton - Phthalo Green Blue Shade (zielononiebieski). Potem rozjaśnienia Shining silver.
Niestety druga strona tasaka nie wyszła tak naturalnie bo niepotrzebne zrobiłem za mocny wash z zielononiebieskiego, i trochę przesadziłem
Zamiast tego Windsora można zrobić miks zielonego z niebieskim i dodać do złota. Byle nie z layer farb tylko shade albo inki, jak najmniej kryjący żeby był.
Edit: Pancerze też są robione miksem, ale pewnie tego w ogóle nie widać, bo przy mocnym świetle odblask metallików zabija wszelkie odcienie. Muszę trochę nad zdjęciami popracować - po zmianie telefonu zupełnie inaczej wychodzą fotki przy tym samym oświetleniu
Niestety druga strona tasaka nie wyszła tak naturalnie bo niepotrzebne zrobiłem za mocny wash z zielononiebieskiego, i trochę przesadziłem
Zamiast tego Windsora można zrobić miks zielonego z niebieskim i dodać do złota. Byle nie z layer farb tylko shade albo inki, jak najmniej kryjący żeby był.
Edit: Pancerze też są robione miksem, ale pewnie tego w ogóle nie widać, bo przy mocnym świetle odblask metallików zabija wszelkie odcienie. Muszę trochę nad zdjęciami popracować - po zmianie telefonu zupełnie inaczej wychodzą fotki przy tym samym oświetleniu