Czaaaaaary Maaaaarrrrryyyyyyy

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Stupidity na czesc armii bezwartosciowa - krasnale, wszelkie elfy.
Posluchaj nie 1 mniej tylko 2 mniej kostki miales, chyba ze o czyms nie napisales. Ja wiem ze to szczegol ale..te dwie kostki to zawsze jakis mniejszy czar, ktory mozna rzucic.

Po drugie Twoje rozwazanie opieraja sie na praktyce - ja swojej armii nie testowalem - tak naprawde myslalem o niej od dawna ale wole swoje sprawdzone WE na smoku. Pogadamy jak przetestuje- moze przyznam Wam racje.

Ze stupidity i "wszelkimi elfami "nie trafiles. Tak sie sklada ze gram rowniez DE i wiem jak stupidity boli. Wiedza tez o tym gracze VC, ktorzy maja warda na 4+, ale wolą tego na 5+ - wczesniejszy daje stupidity.

Wracajac do pingusa ktory uparł sie zeby porównywac nie modele tylko jednostki sluzace do walki.

Oto jego rozpa na 2250

Duży trimen full wypas czyli:
- 6+ w challangu trafiany
- +1 Dispel Dice
- 18" snajperka
- bound z głupotą dla oddziału PL 3

Mag 2 lvl DS Calaignor
Mag 2 lvl DS DS

Biegacz Hełm (+1A w szarży), HoDA, gw, sh, la

3 * 8 Driad
4 * 10 łuczników

5 Wildów war banner
5 tancerzy
8 tancerzy muzyk champion

5 waywatcherów

podliczmy : "jednostki do walki" = 6, z treemanem i biegaczem= 8
u mnie = 6 , jesli podliczyc, o co sie nie upieram, jeszcze GR = 7
(zwroccie uwage, ze moich WD, jakby nie patrzec, jest wiecej)

niezle jak na armie defensywną, co?

tak ma jeszcze 40 GG, ale ma tez 250 pktow dodatkowo, a moi magowie sa drodzy

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

bless pisze:
To nie jest rozpa defensywna. Rozpa defensywna sie broni przy pomocy magii (masz) i strzelania (nie masz). Takze dosyc kulawy ten Twoj defens..
Zgadza sie ze brakuje w niej GG, ale niewykluczone ze za rada Scimitara przytne WD pozbawie sie GR i GG wtedy sie pojawia

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

:lol: :lol: :lol:
Od początku:
Coś slabo liczysz...a glade riders to do czego ich wliczasz? Ani do strzelenia ani do magii...
Do magii napewno ich nie zaliczę, ale jakbyś przeczytał co napisałem to byś się dowiedział, że do wsparcia.
Zgadza sie ze brakuje w niej GG, ale niewykluczone ze za rada Scimitara przytne WD pozbawie sie GR i GG wtedy sie pojawia
To mamy rozmawiać o Twojej rozpisce + wirtualnych łucznikach w niej zawartych? Bo tak to możesz powiedzieć, że wszystko się tam pojawi.
a jak podliczasz moje jednostki do walki to zapomniales o 16 driadach ktore do Ciebie machaly z poczatku listy...
Znowu - wsparcie, a driad i tak masz mniej niż zwykle innym też bym dopisał driadki.
Ludzie, przeciez to oczywiste ze to jest rozpa defensywna, wiec jak ma byc duzo modeli do walki?
Nie jest to rozpiska defensywna, nie możesz iść na "ostrzał" nawet z chaosem z hellcanonem, nawet z orkami, nawet z bretonnią z trebuszem, z niczym, bo po prostu nie masz tego strzelania. :)
Nie bede tym lecial do przodu. Jak trafie na defensa to gram na remis
Kampienie? Czyli Twoja rozpa raczej niewiele wnosi vs defensy, a vs ofensy masz zdecydowanie biedniej.
jak na ofensa to gram najlepiej jak umiem.
A na defensa nie? :D Pomijając, że ten zwrot nie ma w sobie nawet cienia myśli czy argumentacji.
Oczywiscie nawsadzales GG az 30 jakby to byli archerzy z rozpiski White Dwarfowej ktorych mozna po 5 wystawiac i nie mieli -1 za long range.
Specyfika tamtych rozpisek była diametralnie inna, tam ciężko było na czymś zdobyć pkty, samo stwierdzenie - bezwartościowe. :)
Nie twierdze ze nowi sa gorsi, twierdze natomiast ze tych "white dwarfowych oplacalo sie bardziej wystawiac w takiej ilosci.
Twierdź sobie co chcesz, prawda jest taka, że 20 na 2,25k to raczej minimum coprawda jest też maximum (40), ale ta jednostka jest po prostu inna.
Masz tez druga piatke WR, ale a ja mam 5 GR wiec kawy mamy tyle samo-

Ty masz 5 chosenów ja mam 5 errantów więc mamy tyle samo.
i prosze bez argumentow ze Twoja lepsza- moja jest po prostu do innych celow.
Dokładnie 5 errantów ma inne cele niż 5 chosenów. ;)
Tak masz Bsb, ale chyba rozumiesz ze argument w stylu - nie masz Bsb ,wiec rozpa słaba jest po prostu smieszny-
Ale ty chyba umiesz czytać i przeczytałeś, że treeman traci na swojej skuteczności przy braku BSB i np. nie może przyjąć pewnych rzeczy na klatkę. ;)
w mojej zaproponowanej armii ma NIE BYC innego herosa poza magami - po prostu innych herosow w niej ma NIE BYC- inaczej- zeby w moim mniemaniu rozpa dzialała inni herosi poza magami w niej NIE MOGĄ byc. Wiec nie mozesz mi zarzucac ze nie mam Bsb bo to tak jakbys zarzucal scavenom "ze nie maja kawalerii wiec są słabi"
Napisałeś to wystarczająco dużo razy, do mnie dotarło, co nie przeszkadza mi krytykować tej koncepcji. :)
Na koniec zauwaz ze Twoja armia jest na bagetela 2250, jakbym mial dodatkowe 250 pkt to bym GG tez powsadzal.
Mój błąd - nawet nie zauważyłem. Ale nawsadzaj, pozmieniaj wtedy zapewne znowu się wypowiem na jej temat. O wirtualnych rozpiskach rzadko rozmawiam.
Po drugie Twoje rozwazanie opieraja sie na praktyce - ja swojej armii nie testowalem - tak naprawde myslalem o niej od dawna ale wole swoje sprawdzone WE na smoku. Pogadamy jak przetestuje- moze przyznam Wam racje.
Ale oczywiście mówisz jakbyś zagrał nią przynajmniej 10 bitew i założył same maski. Najlepiej wygraj nią mastera.. wtedy "może przyznam Ci rację". ;)
Ze stupidity i "wszelkimi elfami "nie trafiles. Tak sie sklada ze gram rowniez DE i wiem jak stupidity boli. Wiedza tez o tym gracze VC, ktorzy maja warda na 4+, ale wolą tego na 5+ - wczesniejszy daje stupidity.
Stupidity jest ok, ale ten bound ma 18" i trzeba widzieć to może być za blisko dla maga.
(zwroccie uwage, ze moich WD, jakby nie patrzec, jest wiecej)
Mistrzu, gdzie trzymasz tych 4ech magów? ;) Na np. tk z 4ema wykopkami.
tak ma jeszcze 40 GG, ale ma tez 250 pktow dodatkowo, a moi magowie sa drodzy
I nie tacy skuteczni jak Ci się wydaje.

Ale ogólnie rację ma Bless, my wiemy swoje, Ty wiesz swoje, a ja wiem kto wie lepiej. ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Nie chcialo mi sie juz czytac pingusowatych wywodow...jego pierwsze glupawe usmieszki na poczatku i ostatnie zdanie "a ja i tak wiem kto wie lepiej" utwierdzilo mnie w przekonaniu,ze dalsza rozmowa z tym panem nie ma zadnego sesnu...

posluchaj pingusie kochany nie mam czasu na zabawy z Toba w łapanie sie za słowka - przyczepiles sie do mnie ze mam malo jednostek do walki podczas gdy sam na mniejsze punkty wyciułałes moze z 1 wiecej (altera nie biore pod uwage, bo ja z kolei mam wiecej WD)- powiem tak -przyganial kociol garnkowi
Ale oczywiście mówisz jakbyś zagrał nią przynajmniej 10 bitew i założył same maski. Najlepiej wygraj nią mastera.. wtedy "może przyznam Ci rację".
nie no szlak czlowieka trafia, a ty swoja armia wklepujesz zawsze same "maski"?? i to w 10 bitwach wez sie nie osmieszaj mistrzu- gdzie trzymam magow? Juz niech cie glowa o to nie boli

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Kosa pisze:będzie bitwa!! :D:D:D
Ja nie rzucam wyzwania. Mowilem ogolnie....
Obrazek

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Dr Crane pisze:
Duży trimen full wypas czyli:
- 6+ w challangu trafiany
- +1 Dispel Dice
- 18" snajperka
- bound z głupotą dla oddziału PL 3

Mag 2 lvl DS Calaignor
Mag 2 lvl DS DS

Biegacz Hełm (+1A w szarży), HoDA, gw, sh, la

3 * 8 Driad
4 * 10 łuczników

5 Wildów war banner
5 tancerzy
8 tancerzy muzyk champion

5 waywatcherów

Całkiem fajna rozpa.Idealna np. na lizaki - wystrzela się tym skinki że aż będą zwiewać. :D
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ja mogę jak pisałem pograć na Lorensie. Standardowa rozpa DE na 3ech magach. Rozumiem, że 2000 pkt. ?? I uprzedzam uwagi - ja nie składam armii pod coś konkretnego, ale rozpiski robię uniwersalne. Jak w tygodniu czas znajdę :) Sobie potestujesz skuteczność.

BTW - mówiąc o rozpie na 2k - jak byś se poradził z czymś takim ??

1 Necrarch Vampire Count @ 340 Pts
Necrarch; General; Magic Level 2
Nehekara's Noble Blood [45]
Unholy Cynosure [20]
Master of the Black Arts [20]
Forbidden Lore [15]
1 Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Power Familiar [50]
1 Necromancer @ 162 Pts
Barding; Magic Level 2
Book of Arkhan [25]
Dispel Scroll [25]
1 Nightmare @ [0] Pts
1 Necromancer @ 158 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Nightmare @ [0] Pts

11 Black Knights @ 340 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Champion; Standard; Musician
War Banner [25]
11 Black Knights @ 315 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Champion; Standard; Musician

6 Dire Wolves @ 70 Pts
Champion
6 Dire Wolves @ 70 Pts
Champion

9 Skeleton Warriors @ 125 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Skeleton Captain @ [10] Pts

4 Fell Bats @ 80 Pts
2 Spirit Hosts @ 130 Pts

1 Banshee @ 90 Pts
6 Voland's Venators @ 219 Pts

Casting Pool: 12
Dispel Pool: 8
Models in Army: 61
Total Army Cost: 2249

Przy założeniu, że coś by się wyrzuciło aby do 2k dopasować. Może duszki z Banszą np.
A jak zamierzałbyś walczyć z Sylvannią na smoku ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Rozumiem ze pytanie powinno brzmiec "jakbys sobie poradzil z 22 BK" bo magie pewnie bym zablokowal, a ta cala reszta nie jest az tak grozna w porownaniu do BK. Wystawilbym treemana modlilbym sie o zdanie stubborna i w nastepnej turze dojechalbym WD albo WR. Drugi oddzial bym szachowal treesinging jakby sie udalo .....ale to takie gdybanie musialbym na stole bitwy to wszystko zobaczyc. Tak wiem ze ma od groma necromancerow ....coz moze bym po prostu przegral? Przeciez jeszcze nie testowalem tej armii.

Armia Sylvanii na smoku? Nie jestem pewien ale Vampir ktory tego smoka dosiada sam zżera slota i dodatkowo zżera go smok, nie wiem jak chlopaki poradziliby sobie z moja magią wtedy- w niej cala nadzieja.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Dr Crane pisze: Armia Sylvanii na smoku? Nie jestem pewien ale Vampir ktory tego smoka dosiada sam zżera slota i dodatkowo zżera go smok, nie wiem jak chlopaki poradziliby sobie z moja magią wtedy- w niej cala nadzieja.
No właśnie problem w tym, że nie masz strzelania, więc nie wystrzelasz przeszkadzajek, które naprawdę sporo w armiach wampirów wszelkiej maści dają.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Jako osoba sporo grajaca sylvania w zamieszklych czasach stwierdzam iz ... magia mi nie grozna ;) - masakrowalem skaveny na elektrowni i serze ... masakrowalem rozne magiczne armie majac 4 DD i scrola czemu ?? bo magia smierdzi ;) i malo robi szkod bo sa czary ktore mozna wpuscic a ten najwazniejszy na 3 kosciach no moze na 4 obronie (do tego dochodzi -1 do casta wiec nie jest za ciekawie :P) to co wpadnie moge jeszcze wysejwowac np na BK na kolcza to nic nie jest mocne na smoka i vampa tak samo ... zombie moge poswiecic ... magia moja - lordzik vampierzy ma tylko te 5 kostek + 4 boundy ... ty masz 2 scrole i 7 kostek ... czyli ... jak sie uda mam popychaczke na wampierzu ... rzucam ja z 3 kostek do tego rzucam jedno wskrzeszenie 1 boa i 3 markery ... (markery zazwyczaj ludzie bronia z 2 kostek) musisz bronic popychaczke - 3-4 kosci badz scrol zostaja 4 kosci i 1 scroll 1 kosc zostawiasz na boa dispelujesz 1 marker 2 moze a 3 juz nie i tak kazda tura magii bedzie wygladala ... bez strzelania nie boje sie niczego poza treemenem ktorego no tabene moge nawet na coacza przyjac ;) T6 daje sporo do tego ward na 5+ i dozywianie od markera czy giena ... niewystrzelasz mi wilkow nie wystrzelasz mi BK do combatu masz malo wiec jestes w defensywie ... magia WE jest slaba bo malo jest tam czarow co zadaje sporo demedza ... sadze ze w granicy 14:6 na luzaku bym pocisnal na wyzszy wynik musialby sie teren odpowiedni znalezc oraz popychaczka na lordzie musiala by byc ...

Teraz co do rozpy mojej na 12 PDkach nekraczu i masie smiecia ... wybacz mi ale nie dasz rady na antymagii na 2 scrolach jak to wyglada ?? duzy mag rzuca na 3 kosciach +1 do casta necro rzucaja na 3 kosciach ... zakladajac zeni ebedzie miscasta a raczej nie bedzie (na DMP mialem 3 miscasty z czego 2 w ostatniej bitce ;) ) to masz do obronienia 4 kluczowe czary rzucone na 12 kosciach ... obronisz z tego 2 na 3 kosciach 1 zescrolujesz 1 wpuscisz i boa na kosci obronisz po 2 turze juz lezysz ... magia nic nie wybijesz driady sa plewne na BK volandzi wymiataja treemena blokuje na zombie ktore dozywiam ... nie wystrzelasz wilkow nie wystrzelasz mi nic nie zagrozisz generalowi ... wybacz remis to by ci sie max udalo wycisnac nic wiecej a mysle ze bym pocisnal ... (w praktyce 2d6 s4 na driadki masakruja wildy tak samo ;)) ... nie graloby mi sie latwo jakbym mial sporo lasow ale ogolem pokonanie 28 ciezkiej konnicy nie byloby latwe ... sama lanca volandow robi 8As6 przy szarzy co jest bardzo duza sila uderzeniowa

nie chce sie jakos wywyzszac ale po prostu prawda jest taka ze antymagia twoja jest slaba gdyz nie masz jednostek do poswiecenia !!
w armi zarowno VC jak i sylv mam mase unitow ktore moge poswiecic bo cos sie wskrzesi ... ja mam 8 DD i 3 scrole powiedz mi ile bys zrobil czarami ??duzy czar na 3,4 kosciach male czary na 2,3 kosciach jakis scrol na ture ... coz malo zrobisz w 3 turze masz niezle szachy i sie glowisz jak magow ukryc by mogli czarowac co nie jest fajne ... pomysl moze... bo moze uda sie wygospodarowac jakies PKT na np unit driadek czy dwa ... duzo by to zmienilo bo to tania i doskonala jednostka taktyczna ... pozdro

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

dead pisze: bo sa czary ktore mozna wpuscic a ten najwazniejszy na 3 kosciach no moze na 4 obronie (do tego dochodzi -1 do casta wiec nie jest za ciekawie :P)
nie zakladal bym sie o to... sa armie gdzie w magii musisz wszystko podispelowac lub tego najwaznieszego czaru po prostu nie mozesz :)

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

na kolcza to nic nie jest mocne na smoka i vampa tak samo
Powiem tak- zbyt pewny siebie jestes- widzialem rozne juz cuda-niewidy (np jak zombiaki pogonily z fear/ outnumber lorda chaosu, driady zasiepaly vampira) wiec bym tak nie szarzowal z mowieniem ze "na mojego vampa i smoka to nic nie jest mocne" bo akurat w czarze beast mozna rzucic sobie powstrzymywanie ruchu u przeciwnika, wiec nie mow prosze "nic", sa Waywatchers a ilez to razy sie slyszalo jak zabijaly z killing blowa lorda chaosu na smoku, a black coach? Dziwie sie ze go wogle wystawiasz, choc napewno na WE Ci sie przyda.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

w Sylvani kołcz akurat jest popularny :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Shino pisze: nie zakladal bym sie o to... sa armie gdzie w magii musisz wszystko podispelowac lub tego najwaznieszego czaru po prostu nie mozesz :)
Wybacz mi ale WE maja najgrozniejszy czar ... zatrzymanie ... ktory musza wylosowac wycastowac ... i to jest tylko 1 czar ... (ja sie rozpisuje o tej rozpisce)
reszta czarow nie jest tak grozna dla smoka ... a owszem sylvania dostaje po tylku np od skavenow - choc nie zawsze. ogolem sa armie ktore zamiataja ja ale coz ... nie o to tu chodzi chodzi o konkretny przypadek WE ... czary z atena sa bardziej pomocnicze a 4 czary z bista moga nie byc takie grozne ... glownie obawiam sie zatrzymania na smoka - coby misiu nie wpadl jakos zbytnio pod szarze czegos ...
Dr Crane pisze:Powiem tak- zbyt pewny siebie jestes- widzialem rozne juz cuda-niewidy (np jak zombiaki pogonily z fear/ outnumber lorda chaosu, driady zasiepaly vampira) wiec bym tak nie szarzowal z mowieniem ze "na mojego vampa i smoka to nic nie jest mocne" bo akurat w czarze beast mozna rzucic sobie powstrzymywanie ruchu u przeciwnika, wiec nie mow prosze "nic", sa Waywatchers a ilez to razy sie slyszalo jak zabijaly z killing blowa lorda chaosu na smoku, a black coach? Dziwie sie ze go wogle wystawiasz, choc napewno na WE Ci sie przyda.
1 argument ... 2 kolcze po 175 pkt kazdy ... bezcenne w sylvanskiej armii !! dochodzi kloc BK + duzo smiecia 3 wilki 2 baty jakas piechota to standard w sylvanii ... kiedys jeszcze mozna bylo brac 2x2 swarmy ale teraz sa bezuzyteczne ...
2 argument nie prezceniam smoka ale realnie oceniam jego mozliwosci ... wpadajac w unit driadek dostawiasz ich 4 ja atakuje 5 atakami na 3+ potem na 2+ zostaje ci ward na okolo 3 rany 1 obronisz wiec masz 2 rany juz ... do tego smokullo 4aS6 czyli jak tu nie patrzec 2 rany wchodza bronisz zakladam ze 1 ;) zostaje 1 driadka wali w wampa na 5+ a w smoka na 4+ w wam[pa potem na 5+ w smoka na 6+ coz jakos widze male szanse na zranienie (de facto zje on 3-4 bez straty rany czyli jak zje 4 to prezgrywasz o 5 jak zje 3 to o 3 coz na 8 liderki nie jest latwo rzucic 5 zakladajac ze nie masz jednak BSBka czyli nie masz prezrzutu o zdaniu na -5 nie wspomne)... bardziej bym sie obawial łejow ale ich tez sie da wyeliminowac by nie byli na krotkim zasiegu ... wildzi coz ... takie samo mieso co driadki tyle ze zjadasz ich tak samo a jednak brejka zdaja na wiekszym minusie ... co tam masz ... a tak tancerze ... coz chyba racezj beda oni sluzyc do trzymania magow jak do ataku ;) - da sie ich wystrezlac kusznikami 30 kusz na 6+ i w 1 ture spada okolo 2-3 tancerzy ;) mozna tez rydwanem rozjechac bo jednak BK nadaja sie do czego innego ;)
3.treemenik ... coz kanapka bylaby mniam ryzykowna ale pewnie bym sprobowal(tak w ostatniej turze np) jakbym mial mozliwosc ... szarza smok + BK od BK idzie 4aS6 czyli zakladam 1-2 rany do warda vamp na koniu 1-2 rany do warda ... smok 1-2 rany do warda vamp okolo 2-3 ran do warda - w najgorszym wypadku(dla mnie) 5 wardow rzucasz z czego da ci to 3 rany w najlepszym 8-9 wardow rzucasz czyli drzewko moze spasc badz ustac na ranie - troche ryzykowne ale coz to by byla ostatecznosc a tak wczesniej usilowalbym zatrzymac drzewko np na 2 cc wilczkami by nie utkanc z drzewcem na dluzej jak na 2 tury CC bo jednak stuborn daje mu duzo ... a o generala trza dbac

Owszem vampierz jest bardzo mientki ;) ale grajac troche nauczylem sie chronic generala ... (podczas moejj kariery sylvanskiej zginal mi tylko 2 razy a gralem z mega strzelaniem na x canonach i takich tam bublach) bo general pelni inna role jak np smok chaosu ... tutaj jest to jednostka wsparcia i jednostka do szachowania kluczowych pozycji (ale i tak sylvka jest teraz troche slabsza jak w 6ed) ...

skupiajac sie na rozpisce VC to mysle ze z taka magia i porzadna antymagia nie byloby wiekszych problemow ...

Podsumowujac - Nie znam Ciebie ty nie znasz mnie ale ja grajac na masterach nawet taka sylvania potrafilem zajac 8 miejsce - grajac podczas turnieju np ze szczurami mega kanonarium i takich tam ... dlatego uwazam ze rozpiski opierajace sie na sporej ilosci jednostek takich jak driady WD WR drzewo moga zrobic mega kuku vampierza ... ale skupiajac tyle pkt na magii wydajesz je na los na loterii ktora do tego ma slaba wygrana ... czary sa bardziej wspomagajace a co chcesz wspomagac ?? skoro masz tylko 2 driady 2 (ale de facto tylko 1 bo gdzies tych magow trza schowac) tancerzy 1 rajderow 1 wr drzewo i lejow ... spadna ci driady i tancerze i czym powalczysz?? tancerzami z magami ?? - zakladanie ze wbijesz tyle ran by nie dostac w magow odpowiedzi jest troche nie na miejscu ;) a jednak taki klocuch mega to jest to okolo 800pkt - i stawiasz go ot tak bo moze sie uda...

Zagraj kilka bitek daj raporty ... niech to beda bitki ze zroznicowanymi przeciwnikami a tak to dysputa nie ma sensu ...

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Chcialbym tylko zaznaczyc ze opieranie sie na magii w WE uwazam za nietypowe. Moja propozycja tej armii wynika z tego ze tak zostal postawiony temat : jak wystawiac magow. Nie uwazam zeby to byla najlepsza armia swiata- po prostu wydaje mi sie ze tak jest najsensowniej pobawic sie magią. Oczywiscie powinienem to zweryfikowac co sie pewnie predzej, czy pozniej stanie.

Natomiast z Twoich wypowiedzi Panie Dead wynika ze armia ktorą rzucasz sie na owa nietypowa rozpiske jest Twoją armią jaką grywasz po turniejach. Otóż moja tzw. uniwersalna na dziesiejsze czasy wyglada tak:

http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=4879

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

To tą turniejową to jeszcze mniej szans byś miał z tymi VC. Słaba jest. Sam smok i treeman to nie wszystko.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Hmm tego to już nie rozumiem. Czemu mniej? Wg mnie takie WE wciągną tą sylwanie

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Dastor pisze:Hmm tego to już nie rozumiem. Czemu mniej? Wg mnie takie WE wciągną tą sylwanie
magia go zniszczy, bo nie ma zbytnio jak zablokować tego, a poza tym jednostek jest mało i każda strata zaboli

no i bardziej miałem na myśli te VC
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

magia go zniszczy, bo nie ma zbytnio jak zablokować tego, a poza tym jednostek jest mało i każda strata zaboli
tak tylko ze spojrz na to z innej strony... w co on bedzie wjezdzac swoja kawaleria? W 6 Wardancerow? 8 Driad? wszystko prawie jest w skirmishu ..jak chce sie za mna uganiac prosze bardzo...niech wpadnie w GG, daje flee- on pewnie dogoni albo i nie- Smok i Alter juz czekaja na wjechanie w taki oddzial...a wjada na pewno bo maja wiecej mova i sa obrotniejsi ....

problemem pozostaje Vanhel....i rzeczywiscie 2 scrolle to za malo

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Dr Crane pisze:
tak tylko ze spojrz na to z innej strony... w co on bedzie wjezdzac swoja kawaleria? W 6 Wardancerow? 8 Driad? wszystko prawie jest w skirmishu ..jak chce sie za mna uganiac prosze bardzo...niech wpadnie w GG, daje flee- on pewnie dogoni albo i nie- Smok i Alter juz czekaja na wjechanie w taki oddzial...a wjada na pewno bo maja wiecej mova i sa obrotniejsi ....

A kto Ci rozjedzie łuczników jak po bokach będziesz czekał smokiem? Wiesz, nie trudno się zorientować, że ktos szykuje tak subtelna zasadzke.
A skirmisherami wcalnie nie tak łatwo uciec przed kawą. Jesli przeciwnik Ci na to pozwoli to jego strata, ale musiałby być naprawde nowicjuszem lub na ostrym kacu.

Zablokowany