Najmniej klimatyczna armia ??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

TomCio pisze:
ylko trochę nie mam kasy ani czasu na to, ale pomysł jest i strasznie mnie podnieca
Taaa.. Tylko żeby jeszcze był taki skuteczny :wink:
To nei ma być skuteczne! To ma być klimatyczne i jajcarskie :D

Awatar użytkownika
khain
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: khain »

cielo pisze:
Wincu pisze:Ogry maja swietny klimat. Przeciez to jest typowa rasa ze swiata fantasy. Juz predzej lizardy sa z dupy wyjete...
Mówimy tu o konkretnym świecie i realiach Warhammera i w nim to akurat z dupy są ogry a nie lizardy.
Czy ja wiem? Czytales fluff?? Chiba nie :U a to bardzo fluffowa armia, sensownie umieszczona w Universum Warhammera, ja juz bym sie bardziej czepial faktycznie lizakow, bo niby jak polprymitywna rasa ma odzwierciedlac dawnych Slannow?? GigaZaba jako najpotezniejsze stworzenie magiczne? :U
Obrazek

Awatar użytkownika
cielo
Wałkarz

Post autor: cielo »

Nehan pisze:Bzdury.
Nawet Nuln, mimo tego, że jest stolicą imperialnego rusznikarstwa, jest zwykłą prowincją. Wystawia więc kontyngenty piechoty (zawodowej/poborowych). Armia Nuln może, a nawet powinna mieć zwiększony procent artylerii/strzelców, ale wojsko pt. "czterech magów spotkało akademię techniczną i zakon rycerski" to flufficznie czysty kretynizm.
Takie empire united to faktycznie nie ma sensu ale to jest raczej przeżytek i już żadko się coś takiego spotyka.

Urich wspomniał tylko o działach i strzelcach ;)

Awatar użytkownika
cielo
Wałkarz

khain pisze:
cielo pisze:
Wincu pisze:Ogry maja swietny klimat. Przeciez to jest typowa rasa ze swiata fantasy. Juz predzej lizardy sa z dupy wyjete...
Mówimy tu o konkretnym świecie i realiach Warhammera i w nim to akurat z dupy są ogry a nie lizardy.
Czy ja wiem? Czytales fluff?? Chiba nie :U a to bardzo fluffowa armia, sensownie umieszczona w Universum Warhammera, ja juz bym sie bardziej czepial faktycznie lizakow, bo niby jak polprymitywna rasa ma odzwierciedlac dawnych Slannow?? GigaZaba jako najpotezniejsze stworzenie magiczne? :U
Jeżeli mówimy o Warhammerze to mówimy o konkretnie istniejących realiach. Ogry zostały wepchane na siłe, lizardy istniały w nim od zawsze.

Awatar użytkownika
khain
Kontakt:

Polecam poczytanie najzwyklejszego podręcznika do WFRP i poczytanie informacji o Ograch i Jaszczuroludziach a potem mowienie ze cos bylo zawsze, a cos na sile kk??
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

dla mnie zawsze najtragidniejsza fluffowo armią byly lizaki (nie bij Ziemko ;)) po prostu jest to ostatnia armia jaka chcialbym zbierac... pfeeee

2gie miejsce od konca zajmuja Szczury (tutaj mnie 3miejskie ściurki zabija :P) ale dla mnie to jest tragedia... nie wyobrazam sobie zbierac szczurow.. czy jaszczurek... pfuuuj

ogry sa spoko :) sam zaczne chyba niedlugo uzywac armii brata :P jutro biore na parowke z chorym razem z chaosem.. fluff jest spoko fajny i spojny:P lubie armie skaldajace sie z duzych, grubych i lysych kolesi, nie to co futrzaki czy łuskowce :P

pzdr !! :wink:

Wincu
Pseudoklimaciarz

Post autor: Wincu »

Cielo, to ze podrecznik do Ogrow zostal wydany niedawno to nie znaczy ze zostaly wepchniete na sile :lol: Ogry w swiecie Warhammera byly od zawsze

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Z tym że głównie jako najemnicy i w rpgu. O królestwach ogrów w pierwszej edycji rpga chyba nie było wzmianek, ale mogę nie pamiętać (podręcznika w łapkach dawno nie miałem). Za to ogry wypełniły te białe plamy, dotąd niezamieszkane obszary daleko na wschód od Starego Swiata. Mountains of Mourn, Ind... Teraz wiadomo, kto tam mieszka :). Mi osobiście ogry się podobają, choć fluffu do nich za wiele nie czytałem.
Najmniej klimatyczna armia... nie wiem którą bym wskazał. W sumie imperium jest jakies takie nijakie - nie prowadzi żadnych podbojów (bo i tak im się nie opłaca, więc postępują rozsądnie), ciągle tylko młóci kolejne hordy najeźdźców. Oczywiście można zrobić bardzo klimatyczne armie Imperium (jakiś Nordland czy biedna armia Ostlandu, no i oczywiście CoU ;)), ale po co, skoro bardziej się opłaca brać full dział, czołgów i magów...

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

thurion pisze: lubie armie skaldajace sie z duzych, grubych i lysych kolesi
Fajnie zabrzmiało 8)
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Co za idiotyczny temat.
Z całym szacunkiem dla założyciela.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Za to ogry wypełniły te białe plamy, dotąd niezamieszkane obszary daleko na wschód od Starego Swiata. Mountains of Mourn, Ind... Teraz wiadomo, kto tam mieszka
Tam żyły hobgobliny :(

Awatar użytkownika
Marcin
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Marcin »

Słuszna uwaga z "idiotycznym tematem", gdyż jak można oceniać klimatyczność czegoś, co tworzy klimat. :D Tak na zdrowy rozsądek.
Co jednak nikomu raczej nie przeszkadza (bo i dlaczego? :p ). Przecież jakąś zabawę z Warhammera człowiek mieć powinien, a Polaka najbardziej bawi narzekanie na wszystko. :P
Prawa selektywnej grawitacji
Chleb pada zawsze na stronę posmarowaną masłem, a jeśli nie spadnie, oznacza to, że złą stronę posmarowaliśmy
Prawdopodobieństwo, że chleb spadnie posmarowaną stroną na dywan, jest wprost proporcjonalne do ceny dywanu

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Hobgobliny to chyba bardziej na stepach (na mapie to się zwie " The Dark Lands", okolice Zharr Naggrund, Howling Wastes) i dalej, za górami. A dalej są Góry Przygnębienia(dobrze to tłumaczę?:P),a jeszcze dalej i trochę na południe Ind. Chyba w górach Hobgobale nie żyją zbyt licznie? ;).

Urich
Pseudoklimaciarz

Post autor: Urich »

sorki za offtop ale czy jest jakis AB do chaos dwarfow ? a co do ogrow to fajne sa i maja ten swoj klimat (porzeranie wszystkiego co sie rusza :P )

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Tylko do 5 edycji. I autorskie.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Krajkowski pisze:neee... HE mimo że geje... to jednak (niestety) klimat swój mają... dla mni earmią bez klimatu są O&G taka jakas zielona zbieranina... :?
Bez takich tekstów proszę, bo będe walił choppą po łbie.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
khain
Kontakt:

też mi to kiedyś ktoś zarzucał ( jak grałem Orkami ) i nawet miał sensowne argumenty :u no bo skąd one są i po co? :u niby kiedyś koczownicze plemię spaczone przez chałas :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Mnie ogry sie wydają troche dziwne,co one wogule robią w świecie batla?

Awatar użytkownika
khain
Kontakt:

omfg nastepny -_-` temat bezsensu i niektore wypowiedzi tez :u
"Elfy co one wogole robia w swiecie battla" mniej wiecej takie samo pytanie :U zreszta co ja sie wogole przejmuje.

Tam mam nieklimatyczna armie z dupy :) Bezsensowne figurki, chuyowe zasady, fluff ze rece opadaja, nie da sie nimi grac. :D a ja je i tak lubie

Belaner7 czytales jakas literature fantasy? Albo widziales stare figurki Ogrow, to znaczy ze ta rasa skads tam jest :U a ja dawno czytalem w podrecznikach WFRP (dla niekumatych Warhammer Fantasy Role Play) i tam tez byly wspominki wlasnie o Ograch, gastromancji itd...
Obrazek

Awatar użytkownika
cielo
Wałkarz

khain wyluzuj.

Nie chodzi o figsy i zasady ani o otoczkę którą wprowadziło GW tylko o to że w świecie przedstawionym w podręczniku do WHRP było coś napomknięte o Ograch a ci z GW ,moim zdaniem, dorobili do tego całą armię w moim odczuciu odrobinę na siłe.

Pozatym
Albo widziales stare figurki Ogrow
WTF?!

Peace

ODPOWIEDZ