Honor Guard WIP i inne
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Dawno mnie tu nie było...
Sesja ledwo sie skonczyłą i dopadła mnie choroba... nie mialem sily nawet malowac...
No trudno, ale przez ten długi czas "coś" tam sie do przodu posunęło
Oczywiscie zaczynam kilka figsow na raz a od jakiegos czasu juz nie umiem dokonczyc w 100% żadnego, ale mam nadzieje niedługo to sie zmieni...
No to na poczatek tak:
Honor Gurad nr 1:
W zasadzie to co tu jest w 99% skonczone, niewielkie poprawki tylko zostały, no i podstawka, bolter i plecak, moze sie dokonczy
Honor Guard 2:
W zasadzie nie wiele jest, tylko płaszczyk poczatek
No i odrazu mały błędzik innymi kolorami go pomalowalem niz poprzedni coż narazie sie zapytam czy sie podoba, może nie bede musiał przemalowywać
Empire BSB:
No i 3!! WIP - znowu imperium, jest troche sztandaru... co myslicie ?
Pozdrawiam was!! Chory, biedny, wyczerpany i zupełnie bez sił...
Lan
Sesja ledwo sie skonczyłą i dopadła mnie choroba... nie mialem sily nawet malowac...
No trudno, ale przez ten długi czas "coś" tam sie do przodu posunęło
Oczywiscie zaczynam kilka figsow na raz a od jakiegos czasu juz nie umiem dokonczyc w 100% żadnego, ale mam nadzieje niedługo to sie zmieni...
No to na poczatek tak:
Honor Gurad nr 1:
W zasadzie to co tu jest w 99% skonczone, niewielkie poprawki tylko zostały, no i podstawka, bolter i plecak, moze sie dokonczy
Honor Guard 2:
W zasadzie nie wiele jest, tylko płaszczyk poczatek
No i odrazu mały błędzik innymi kolorami go pomalowalem niz poprzedni coż narazie sie zapytam czy sie podoba, może nie bede musiał przemalowywać
Empire BSB:
No i 3!! WIP - znowu imperium, jest troche sztandaru... co myslicie ?
Pozdrawiam was!! Chory, biedny, wyczerpany i zupełnie bez sił...
Lan
odjechane!!!
a ten sztandar to mnie juz dobil
a ten sztandar to mnie juz dobil
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
doprowadzasz mnie do zalamana nerwowego lan.
jak zwykle- powala
jak zwykle- powala
jak zwykle super :0
co do płaszczyków - to mi osobiscie ten drugi podoba sie bardziej taki żywszy
co do płaszczyków - to mi osobiscie ten drugi podoba sie bardziej taki żywszy
plaszczyk tego drugiego imo lepsza kolorystyka.
a reszta odjechana jak zwykle
a reszta odjechana jak zwykle
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Sztandar boski. Gryf wygląda jakby był z prawdziwego złota.
Po tym sztandarze uwazam , ze jestes bezapelacyjnym mistrzem zlotego nmmu....
True, genialna robota
I drugi płaszczyk lepszy.
I drugi płaszczyk lepszy.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Nie wiem czy to wina zdjec, ale pan nr 1 wydaje sie bardziej jasniejszy od przodu, jesli tak nie jest to plaszczyk moznaby jeszcze rozjasnic i jeszcze moge powiedziec ze nie przepadam za zielonymi toporami, a ogolnie to brak mi slow zby powiedziec jak pieknie wygladaja mimo ze to WIP
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]
Bardzo ładny ten złoty NMM, masz już swój styl wyrobiony i można teraz bez problemu rozpoznać figurki malowane przez Ciebie. Dobierasz bardzo ciepłe, a zarazem niezbyt ostre kolory (czasami może detale są wyjątkiem), przez co Twoje malowanie jest równe i płynne. Z Twoich opisów wynika, że nie zawsze jest tutaj mnóstwo warstw i można osiągnąć tak dobre rezultaty. Poza tym zauważyłem, że złoto ma więcej brązu i żółci, a najmniej koloru białego, mało kto tak właśnie maluje i dzięki temu wyróżniasz się z tłumu Oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu! Większość doprowadza NMM do ostrego krawędziowania i przez to bije to potem mocno po oczach U Ciebie widać średnie tony w zaawansowanej formie, a bliki są już końcowym rozjaśnieniem.
Sztandar jest bardzo ładny, ta duża beżowo-czerwona szachownica jest doskonałym tłem pod złoty NMM, na obu kolorach złoty bardzo ładnie się odznacza. Czekam tylko na to, co się będzie działo naokoło
A jeśli chodzi o czerwone płaszcze, to oczywiście bardziej podoba mi się pierwszy
I to chyba tyle na razie, jak skończysz, pewnie dopiszę coś jeszcze
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Pozdrawiam
Sławol
Sztandar jest bardzo ładny, ta duża beżowo-czerwona szachownica jest doskonałym tłem pod złoty NMM, na obu kolorach złoty bardzo ładnie się odznacza. Czekam tylko na to, co się będzie działo naokoło
A jeśli chodzi o czerwone płaszcze, to oczywiście bardziej podoba mi się pierwszy
I to chyba tyle na razie, jak skończysz, pewnie dopiszę coś jeszcze
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Pozdrawiam
Sławol
bartekk pisze:sztandar można jeszcze spi*przyć
Pomysl zanim cokolwiek napiszesz... Twoje posty sa w wiekszosci totalnie glupie...
Naprawde myslenie nie boli , nastepnym razem ---> myslimy ----> naciskamy magiczny przycisk wyslij.
Z.
A ode mnie misiu pluszowy masz gwaranta że przy następnym wyskoku ostrzeżenie które dostaniesz możesz traktować jako dobroć moderatorów.
Because you are worth it.
F.
Jak zawsze świetnie Tylko czemu druga strona sztandaru jest zupełnie inna? Czerwony jest ciemniejszy a biały rozjaśniany od szarego a nie jasnego brązu... No ale może coś z tym zrobisz