Potrzebna pomoc !!

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Thorin108
Pseudoklimaciarz

Post autor: Thorin108 »

Małe ogólne pytanie. Widzę pewną niekonsekwencje związaną z wielkimi runami w podręczniku pisze, że
Żadna z Wielkich Run nie może występować w armii więcej niż jeden raz
Na forum widze kilka przykładów rozpisek w których występują np. 2 wielkie runy !! Czy mógłby mi ktoś rozwiać te wątpliwiości ??
:D PATOLOGIA MUSI BYĆ !! :D

Captain Kocoń
Mudżahedin

Post autor: Captain Kocoń »

nie mozesz mieć wiecej niz 1 m rune tego samego typu... Przeczytaj tekst uważnie

Awatar użytkownika
Menace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Menace »

Klucz tkwi w sformułowaniu "Żadna z wielkich run", co nie znaczy to samo co "Wielka runa". Tzn. Możesz mieć kilka różnych master runes w armii, ale nie 2 te same ( czyli możesz mieć np. Gromrila i Chalenge, ale nie 2 chalenge)

Awatar użytkownika
Thorin108
Pseudoklimaciarz

Aha Wielkie dzięki. Chodź musze przyznać, że napisali to dosyć nie jaso i nie tylko ja miałem wątpliwości. To mi bardzo pomoże!

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

To prawda - jakieś osiem lat temu tez grałem kilka pierwszych bitew na jednaj dużej runie na armie, ale co ciekawe nawet nieźle mi szło - wystawiałem 2 herosów przez to na 2000pkt bez lorda i miałem kupę pkt na jednostki - wtedy masa warriorów - super sie tym grało - wyuczyłem sie jeździć klocuszkami aż miło :D

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

ja teraz też często gram na 1 dużej runie na armie - rune of challange (to jak gram na kowadle jedyny master rune) na lordzie jest ich wiecej

Awatar użytkownika
Thorin108
Pseudoklimaciarz

A w co strzelacie najczęściej swoimi bolcami kaltapulami strzelcami itp. żeby najbardziej bolało ?? :D

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

w konnice i w fasty, potem systematycznie eliminować kapciami i organkami piechote by doszło jak najmniej

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

bullshit :) Strzelaj nie tam gdzie bedzie najbardziej bolało tylko w te oddziały które w danej chwili stanowią najwieksze zagrożenie .... nawet jeśli są warte psie punkty

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

racja racja bić w to co najgroźniejsze albo co może spowodować ze 3 paniki (np 5 piesków jakichś czy szczurków) i staraj sie skupiać strzelanie na jednej rzeczy - ja uwielbiam jak ktoś do mnie strzela elfami np. - zdejmie 2 krasi z tego klocka 3 z tamtego - jeden załogant i rana na klopie - bzdura - gdyby skupił strzelanie zabił by mi pół klocka albo cała maszynę - czaisz?
pzdr

Awatar użytkownika
Thorin108
Pseudoklimaciarz

Nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie Czy jak gram na 2k (z chosem oczywiście) to czy opłaca sie wystawić zbójców ??

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

moim zdaniem jak najbardziej... chaośniaki nie strzelają zbyt wiele a zbójcy nasi w walce z wszystkim co sieje strach i terror są niezastąpieni...
Obrazek

Awatar użytkownika
Thorin108
Pseudoklimaciarz

Tylko ma teraz dylemat czy brać hamów, ironów czy slayer'ów ?? Ostatnio hamki mi sie nie sprawdziły

Awatar użytkownika
k.a.r.p
Mudżahedin

Post autor: k.a.r.p »

w szczególności bierz slayerów grając z chaosem :) Hamków też bym brał, jaki Ci oni się nie sprawdzili mając stubborn, to tym bardziej nie sprawdzą się ironi.

Awatar użytkownika
Thorin108
Pseudoklimaciarz

hmmm... ostatnio na 20 hamków z runa odwagi wydałem 290 punktów to mógłbym wziąć nawet ze dwa odziały sleyerów !! :D

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

zabójcy tak
hamki tak (zwłaszcza z lordem na tarczy)
organki
klopy i działa
tudziez bolty

jednym słowem: przewaga dzięki technice :D

ODPOWIEDZ