Lanca, a7 edycja
Bretonnia to stosunkowo nowa armia. Masz nawet szansę znudzic się WFB do czasu kiedy wyjdzie nowy book. Zresztą, co parę dni ktoś o to pytaMauler pisze:Macie może jakieś info kiedy wyjdzie Army Book bretoński w 7 edycji? Zaczyna mnie ciągnąć do tej armii i nie wiem czy już teraz składać armię czy poczekać na nowy AB. Mogę się zdziwić ciężko jak zobaczę co wymyślili nowego

Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę 

szeregi liczy się normalnie, natomiast w booku o ile pamiętam jest wyraźnie napisane iż szereg poza pierwszym daje bonus.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

-
- Falubaz
Z tego co wiem to breta ma wyjśc (chyba) w2010 .Wiec czasu jeszcze jest dosc dużo ,żeby sie nią nacieszyc
.

A szkoda... Wiesz może czy nowy AB będzie po polsku?(bo ja nie jestem takim dobrym anglikiemBretonnian pisze:Z tego co wiem to breta ma wyjśc (chyba) w2010 .Wiec czasu jeszcze jest dosc dużo ,żeby sie nią nacieszyc.

Ostatnio zmieniony 2 cze 2007, o 11:01 przez Luks, łącznie zmieniany 1 raz.
Luks - swiatło
Mam pytanko. Czy jak w ostatnim szeregu zostało 2 rycerzy, to czy podczas szarży można ich rozsunąć na boki, tak, żęby obaj walczyli, czy muszą stać kołosiebie, wtedy walczy tylko jeden.
Pytam, bo kumpel gra tak, że walczy tych dwóch.
I tak na marginesie (w związku z powyższym), "jeśli" taka lanca dostałaby szarże z obu flanek, to tych rycerzy można byłoby tak rozstawić?
I tak na marginesie (w związku z powyższym), "jeśli" taka lanca dostałaby szarże z obu flanek, to tych rycerzy można byłoby tak rozstawić?
galahar pisze:Mam pytanko. Czy jak w ostatnim szeregu zostało 2 rycerzy, to czy podczas szarży można ich rozsunąć na boki, tak, żęby obaj walczyli, czy muszą stać koło siebie, wtedy walczy tylko jeden.
no i dobrze robi bo rycerzy sciaga sie od srodka czyli tych dwóch musi byc po bokach.
musi sie dostawic max modeligalahar pisze: I tak na marginesie (w związku z powyższym), "jeśli" taka lanca dostałaby szarże z obu flanek, to tych rycerzy można byłoby tak rozstawić?
wiesz co Błażej...ja mysle ze armai mocno sie nei zmieni...za to ostre busty pujda w pielgrzymow ;D no i ja sie doczekac zdjecia 0-1 z grali nie moge... a tak to armia jest dobra...bardzo dobra...wiec nowy kodex nie jest potrzebny
...wolalbym jakas miłą errate ;] (tak ajk DE dostaly z exekutorami...ja chce cos takiego na pielgrzymow...)

Narzekacie ze chcecie wymiany booka? a co wam niepasuje? armia jest przemyślana, wcale nie jakas niewiadomo jak przegięta. Jest silna i tyle.
Mi tam do booka nieśpieszno
Mi tam do booka nieśpieszno

Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.