Lanca, a7 edycja
- Czcigodny z Gisoreux
- "Nie jestem powergamerem"
Lanca, a7 edycja
Witajcie wojownicy!
Czy 7ed wpływa na działanie lancy bretońskiej? A konkretnie na ilość modeli w szeregu? Dotychczas 3 rycerzy tworzyło szereg, a teraz? Jeśli nic się nie zmieniło to wiadomo czy coś planują?
Czy 7ed wpływa na działanie lancy bretońskiej? A konkretnie na ilość modeli w szeregu? Dotychczas 3 rycerzy tworzyło szereg, a teraz? Jeśli nic się nie zmieniło to wiadomo czy coś planują?
-
- Chuck Norris
Witam
Myślisz że nowy ab coś zmieni? Nawet jeśli to będzie on za dużo dużo czasu, bo ten co był wydany za czasów szóstej edycji to jest już na siódmą więc ja się na razie zmian nie boję
Myślisz że nowy ab coś zmieni? Nawet jeśli to będzie on za dużo dużo czasu, bo ten co był wydany za czasów szóstej edycji to jest już na siódmą więc ja się na razie zmian nie boję
Przypuszczam, że na 7 ed. to wydani są na razie tylko Zieloni i Imperium, ale nie jestem tego pewien (przypuszczenia). Pewny też nie jestem czy nowy AB coś zmieni, ale coś czuje, że tak będzie. Lanca bardzo zyskała na nowej edycji i pewnie panowie z GW nie pozwolą trwać temu stanowi rzeczy...
Masz racje, 7ed army booki to Orki i, już niedługo, imperium.Krassus pisze:Przypuszczam, że na 7 ed. to wydani są na razie tylko Zieloni i Imperium, ale nie jestem tego pewien (przypuszczenia). Pewny też nie jestem czy nowy AB coś zmieni, ale coś czuje, że tak będzie. Lanca bardzo zyskała na nowej edycji i pewnie panowie z GW nie pozwolą trwać temu stanowi rzeczy...
W kwestii drugiej, to znaczy, wzmocnienia lancy, też masz racje

- Czcigodny z Gisoreux
Dzięki za odpowiedź. Wg nie powinni nic zmieniać. Obecna Bretka jest w dechę! Niech Pani Jeziora was błogosławi ;D
Niestety bretka jest trochę ponad w deche i dlatego powinni ją zmieniaćCzcigodny z Gisoreux pisze:Dzięki za odpowiedź. Wg nie powinni nic zmieniać. Obecna Bretka jest w dechę! Niech Pani Jeziora was błogosławi ;D

Albo podwyzszyc koszta, albo zmienic blessa...[/quote]
- Czcigodny z Gisoreux
Coś w tym jest, ale klimat to podstawa. Nie wyobrażam sobie bitwy w której bierze udział samo rycerstwo. Bez chłopów wcielonych do armii siłą, bez giermków pragnących dowieźć swej odwagi. Widzałem raz Bretkę złóżoną z samego rycerstwa. Po przeciwniku został...kurz. A nie o to chodzi! Lubię grać dwoma oddzałami men-at-arms, katapultą, łucznikami, giermkami i może dwoma odziałami rycerzy. Wtedy widać, że ci rycerze to elita,a nie ze w każdej wiosce jest 8 rycerzy i paladyn...długi wywód, ale jakoś mnie naszło...
Takiej bretki jak opisujesz jest naprawde baaardzo mało... przynajmniej u mnieCoś w tym jest, ale klimat to podstawa. Nie wyobrażam sobie bitwy w której bierze udział samo rycerstwo. Bez chłopów wcielonych do armii siłą, bez giermków pragnących dowieźć swej odwagi. Widzałem raz Bretkę złóżoną z samego rycerstwa. Po przeciwniku został...kurz. A nie o to chodzi! Lubię grać dwoma oddzałami men-at-arms, katapultą, łucznikami, giermkami i może dwoma odziałami rycerzy. Wtedy widać, że ci rycerze to elita,a nie ze w każdej wiosce jest 8 rycerzy i paladyn...długi wywód, ale jakoś mnie naszło...

-
- Chuck Norris
Witam
Ale jak miło na taką bretkę popatrzeć, no i trzeba wtedy trochę bardziej się wysilić by wygrać
Ale jak miło na taką bretkę popatrzeć, no i trzeba wtedy trochę bardziej się wysilić by wygrać
- Czcigodny z Gisoreux
Dzięki! Ale to jest dopiero piękne! Pamiętam jak kiedyś (grając jeszcze Chaos Warriors) mój Chaos Lord biegł na challenge z Grimgorem...to było coś...wszystkie jednostki się usunęły...nawet żadna strzała nie poszła w te oddziały...to się pamięta...
o ile wiem Lancy w 7 edycji nie mają zmienić.
Wiecie bretka na peasantach nawet fajnie się gra ale jednak wole mieć czym pierdyknąć
Ja sam zawsze mam 5xMY obojętnie na jkaie pkt, do tego w 7ed dochodzą 2x łucznicy(albo raz:P) a treba na 2k+ też się znajdzie 
Wiecie bretka na peasantach nawet fajnie się gra ale jednak wole mieć czym pierdyknąć

Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

- Czcigodny z Gisoreux
Grail Knights są wyborni, choć ja zdecydowanie bardzie preferuje Questing Knightów. Broń dwuręczna wymiata! A zamiast Grail wolę Katapultę i tak z 14 łuczników.
czas QK w tej edycji się już skończył, wole juz relamów (chociaż taka 6 qestów zamieszać możeCzcigodny z Gisoreux pisze:Grail Knights są wyborni, choć ja zdecydowanie bardzie preferuje Questing Knightów. Broń dwuręczna wymiata! A zamiast Grail wolę Katapultę i tak z 14 łuczników.

Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

- Czcigodny z Gisoreux
A że Realmowie wymiatają to prawda. Powyżej 2000 pkt warto wystawić Grail Knights, a w połączeniu z Questing...uhh!
Ale to wtedy potworna machina się z tego robi 

-
- Chuck Norris
Ave
Tylko jak to Jagal powiedział
Tylko jak to Jagal powiedział
i great weapon nie jest już tak druzgoczący jak byłczas QK w tej edycji się już skończył
- Czcigodny z Gisoreux
Niestety to prawda...ale siła 5 zawsze robi swoje, pomimo strike last. No i fajnie wyglądają z dwurakami.