Lanca, a7 edycja

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czcigodny z Gisoreux
"Nie jestem powergamerem"

Lanca, a7 edycja

Post autor: Czcigodny z Gisoreux »

Witajcie wojownicy!

Czy 7ed wpływa na działanie lancy bretońskiej? A konkretnie na ilość modeli w szeregu? Dotychczas 3 rycerzy tworzyło szereg, a teraz? Jeśli nic się nie zmieniło to wiadomo czy coś planują?

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Wszystko zostaje tak jak było. Dopiero nowy AB pewnie coś zmieni.

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Witam
Myślisz że nowy ab coś zmieni? Nawet jeśli to będzie on za dużo dużo czasu, bo ten co był wydany za czasów szóstej edycji to jest już na siódmą więc ja się na razie zmian nie boję

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Przypuszczam, że na 7 ed. to wydani są na razie tylko Zieloni i Imperium, ale nie jestem tego pewien (przypuszczenia). Pewny też nie jestem czy nowy AB coś zmieni, ale coś czuje, że tak będzie. Lanca bardzo zyskała na nowej edycji i pewnie panowie z GW nie pozwolą trwać temu stanowi rzeczy...

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Krassus pisze:Przypuszczam, że na 7 ed. to wydani są na razie tylko Zieloni i Imperium, ale nie jestem tego pewien (przypuszczenia). Pewny też nie jestem czy nowy AB coś zmieni, ale coś czuje, że tak będzie. Lanca bardzo zyskała na nowej edycji i pewnie panowie z GW nie pozwolą trwać temu stanowi rzeczy...
Masz racje, 7ed army booki to Orki i, już niedługo, imperium.

W kwestii drugiej, to znaczy, wzmocnienia lancy, też masz racje ;)

Awatar użytkownika
Czcigodny z Gisoreux

Dzięki za odpowiedź. Wg nie powinni nic zmieniać. Obecna Bretka jest w dechę! Niech Pani Jeziora was błogosławi ;D

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Czcigodny z Gisoreux pisze:Dzięki za odpowiedź. Wg nie powinni nic zmieniać. Obecna Bretka jest w dechę! Niech Pani Jeziora was błogosławi ;D
Niestety bretka jest trochę ponad w deche i dlatego powinni ją zmieniać ;-)
Albo podwyzszyc koszta, albo zmienic blessa...[/quote]

Awatar użytkownika
Czcigodny z Gisoreux

Coś w tym jest, ale klimat to podstawa. Nie wyobrażam sobie bitwy w której bierze udział samo rycerstwo. Bez chłopów wcielonych do armii siłą, bez giermków pragnących dowieźć swej odwagi. Widzałem raz Bretkę złóżoną z samego rycerstwa. Po przeciwniku został...kurz. A nie o to chodzi! Lubię grać dwoma oddzałami men-at-arms, katapultą, łucznikami, giermkami i może dwoma odziałami rycerzy. Wtedy widać, że ci rycerze to elita,a nie ze w każdej wiosce jest 8 rycerzy i paladyn...długi wywód, ale jakoś mnie naszło...

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Coś w tym jest, ale klimat to podstawa. Nie wyobrażam sobie bitwy w której bierze udział samo rycerstwo. Bez chłopów wcielonych do armii siłą, bez giermków pragnących dowieźć swej odwagi. Widzałem raz Bretkę złóżoną z samego rycerstwa. Po przeciwniku został...kurz. A nie o to chodzi! Lubię grać dwoma oddzałami men-at-arms, katapultą, łucznikami, giermkami i może dwoma odziałami rycerzy. Wtedy widać, że ci rycerze to elita,a nie ze w każdej wiosce jest 8 rycerzy i paladyn...długi wywód, ale jakoś mnie naszło...
Takiej bretki jak opisujesz jest naprawde baaardzo mało... przynajmniej u mnie :wink: .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Klimaciarz :). Szkoda, ze coś ich mało. bardzo mało.

Lord Andre
Chuck Norris

Witam
Ale jak miło na taką bretkę popatrzeć, no i trzeba wtedy trochę bardziej się wysilić by wygrać

Awatar użytkownika
Czcigodny z Gisoreux

Dzięki! Ale to jest dopiero piękne! Pamiętam jak kiedyś (grając jeszcze Chaos Warriors) mój Chaos Lord biegł na challenge z Grimgorem...to było coś...wszystkie jednostki się usunęły...nawet żadna strzała nie poszła w te oddziały...to się pamięta...

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

o ile wiem Lancy w 7 edycji nie mają zmienić.

Wiecie bretka na peasantach nawet fajnie się gra ale jednak wole mieć czym pierdyknąć ;) Ja sam zawsze mam 5xMY obojętnie na jkaie pkt, do tego w 7ed dochodzą 2x łucznicy(albo raz:P) a treba na 2k+ też się znajdzie ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Lord Andre
Chuck Norris

Ave
Ja tam lubię pierdyknąć gral knightami he he

Awatar użytkownika
Czcigodny z Gisoreux

Grail Knights są wyborni, choć ja zdecydowanie bardzie preferuje Questing Knightów. Broń dwuręczna wymiata! A zamiast Grail wolę Katapultę i tak z 14 łuczników.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Czcigodny z Gisoreux pisze:Grail Knights są wyborni, choć ja zdecydowanie bardzie preferuje Questing Knightów. Broń dwuręczna wymiata! A zamiast Grail wolę Katapultę i tak z 14 łuczników.
czas QK w tej edycji się już skończył, wole juz relamów (chociaż taka 6 qestów zamieszać może ;))
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Czcigodny z Gisoreux

A że Realmowie wymiatają to prawda. Powyżej 2000 pkt warto wystawić Grail Knights, a w połączeniu z Questing...uhh! :) Ale to wtedy potworna machina się z tego robi ;)

Lord Andre
Chuck Norris

Ave
Tylko jak to Jagal powiedział
czas QK w tej edycji się już skończył
i great weapon nie jest już tak druzgoczący jak był

Awatar użytkownika
Czcigodny z Gisoreux

Niestety to prawda...ale siła 5 zawsze robi swoje, pomimo strike last. No i fajnie wyglądają z dwurakami.

Lord Andre
Chuck Norris

Ave
No i tu się pojawia dylemat: klimat czy powergaming :D

ODPOWIEDZ