Dmp na sezon 2008/09

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie ma wymogu 2dniowego lokala , ale trzeba miec reprezentanta na LL , a ZG nie ma...

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Wydaje mi sie ze jakby nie patrzec DMP jest na tyle wymagajaca impreza ze lepiej ja ulokowac w miejscu gdzie baza jest juz sprawdzona.

Poza tym dziwnym byloby umieszczenie tak waznej imprezy w kalendarzu polskiego WFB w miejscu ktore de facto nie mialo nawet zadnego mastera ba nawet nie ma czlonka na LL.

Ale byc moze to tylko moje zdanie...

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Ziemko pisze:Nie ma wymogu 2dniowego lokala , ale trzeba miec reprezentanta na LL , a ZG nie ma...
Ale bedze mieć :) niebawem.
Jezeli chodzi o support techniczny Gorzów Falubazom pomoże :)
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Bez przesady miejsce na liście ligowej należy im sie jak psu zupa, bo turnieje robią. Akurat w przypadku lokalizacji DMP sugerowałbym sie innymi czynnikami niż posiadanie miejsc na LL przez przedstawicieli. A póki co czekamy na głos szafy.

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Postanowilem zrobic DMP w Zielonej Gorze razem z Buszmenem i Hrabia, jako ze Polcon daje nam pelnowymiarowa hale sportowa do dyspozycji z zakwaterowaniem w pobliskim akademiku, dojazd do ZG jest latwiejszy niz do Gorzowa (zelektryfikowana linia kolejowa :>) przerzucenie bazy terenowej uzywanej na Euro nie jest problemem, latwiej tez bedzie w ramach Polconu o dofinansowanie.

Ostateczne decyzje bede zapewne podejmowal na Pyrkonie na ktory wyjazd planowalem od pol roku, nie bede juz zmienial planow tylko dlatego ze ktos w tym samym terminie postanowil zrobic WI.

Euro w Modenie nie kazdemu z zagraniczniakow odpowiadalo, do ZG bedziemy zatem zapraszac ekipy ktore byly w Gorzowie i beda mialy ochote w tym roku przyjechac do Polski w skladzie 5-osobowym.

Jako ze sam bede mial wiecej czasu, bo nie bede sie musial ogarniac z rzeczami na miejscu, postaram sie o takie duperele jak autokar na Polcon.

W 2009 jest Polcon w Lodzi, mam tam juz obiecana hale na Miedzynarodowych Targach Lodzkich, lokalizacja blizej srodka Polski, wiec pewnie bedzie mniej glosow niezadowolenia (podawanie Lublina jako miejsca uprzywilejowanego pod katem lokalizacji przemilcze, choc wydaje mi sie niepowazne).

Na 2010 skonkretyzowanych planow nie mam, glosowanie bedzie w Zielonej Gorze, prawdopodobnie najwieksze szanse na Polcon beda mialy Trojmiasto i Poznan, wtedy zaczne rozmowy, moze tez do tego czasu nabierzemy ochoty i mozliwosci na zrobienie tego w Warszawie, bo poki co to nasza baza terenowa nadaje sie na bardzo sredniej jakosci masterki.

Na Gromade tez jednak nie ma szans, bez powaznego wsparcia finansowego, koszty sa przytlaczajace, planuje Eurocon w Wawie na 2012 rok, moze wtedy

Aha jeszcze co do zdementowania plotek ludzi wyraznie niedoinformowanych, Zielona Gora ma przedstawiciela na LL praktycznie od zawsze, Michal Trojanowski organizuje tam turnieje praktycznie od poczatki dzialania Ligi w Polsce.

Klub Ad Astra dziala juz 25 lat i w tym czasie juz Polcon organizowal, ktory wyszedl bardzo porzadnie, co roku organizuje tez kilka innych konwentow jak Bachanalia Fantastyczne czy Hobbiton, a pojecie o wymaganiach jakie postawilem dla warunkow organizacji DMP maja i z tego co wiem sie wywiaza.

Nie wciela mnie zadna ameba :) tylko brakuje mi czasu na wyklocanie sie na forach, mieszkam z kobieta we wlasnym mieszkanku, pogadac ze mna mozna codziennie w Ksiegarni a i czesto wieczorkiem wpasc na wodke czy planszoweczki, ale ze wzgledu na studia i prace nie moge juz tak szalec weekendami, a w tygodniu po powrocie do domu zazwyczaj spie.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

szafa pisze:.....
Szmajson pisze:.....
Jak Szmajson i Szafa wspierają Zielona Górę, to o poziom organizacyjny można być spokojnym.
Nie mam nic przeciwko, by przenieść DMP

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

termin jest kijowy - nie wiem czy będę - wyjeżdżam za granice -podobnie jak wielu moich kolegów i chyba innych batlowców

Dobrze szafa że żyjesz :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jesli Gorzow wesprze DMP w ZG to nie boje sie o impreze , czekalem Szafa az w koncu sie wypowiesz , twoje argumenty do mnie przemawiaja.
( choc nadal widze najbardziej DMP w Gorzowie , Poznaniu , Lublinie czy Wawie)

As Astra nie ma przedstawiciela , bo nie zrobili odpowiedniej liczby lokali poki co. (chociaz rzeczywiscie zawsze miala - Hrabiego)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

a jaki to bedzie termin??

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

O miejscu DMP powinni decydować przedstawiciele polskich klubów które tam mają grać a nie jedna osoba z garstką znajomych
Do Zielonej Góry odległość z większości dużych ośrodków jest olbrzymia, koszt i czas transportu tam jest skandaliczny,
odpadają młodsze druzyny, większość wawskich i wschodnich składów

jest to dziura,
miejscowi orgowie i gracze - nie są - delikatnie rzecz biorąc - formatu mistrzowskiego w skali kraju
Zdaniem niemal wszystkich przedstawicieli warszawskich klubów - w tym Inkwizytora - Zielona Góra to nieporozumienie
Na dzień dzisiejszy - poza samą Warszawą Lublin, Poznań i Gorzów kasują Zieloną Górę na głowę
Szafa nie ma wyłączności na DMP
Większość Szafiowych postów zaczyna się od :"u Faberów mamy teraz..."
Jego praca koliduje z funkcją ogranizatora
Do współorganizowanych przez siebie turniejów podchodzi obecnie WYŁĄCZNIE biznesowo
są olbrzymie problemy z bezstronnością ogłoszonych przez szafę orgów

Dobro batlowców powinno być ponad prywatnym biznesem
GENERALNIE - zostanie podjęta szeroka akcja sprzeciwu łącząca wiele klubów w całym kraju a pana S nie chcę widzieć na swoich turniejach ani generalnie - mieć go w losie swoim. pozdrawiam

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

DZIK pisze: Na dzień dzisiejszy - poza samą Warszawą Lublin, Poznań i Gorzów kasują Zieloną Górę na głowę
Szafa nie ma wyłączności na DMP
wydaje mi się że to Szafa był zawsze głównym organizatorem DMP, nie rozumiem dlaczego nagle ktoś inny miałby decydować o tym gdzie i kiedy ma być DMP.
Jeżeli Gorzów wspomoże ZG w ogranizacji to o poziom naprawdę możemy być spokojni.

to że jestem z Wrocławia i mam do Zielonej blisko nie wpływa na że popieram pomysł Szafy, na DMP pojechałbym nawet gdyby się w Suwałkach odbywało.

GENERALNIE - zostanie podjęta szeroka akcja sprzeciwu łącząca wiele klubów w całym kraju
a jak DMP będzie w ZG to przedstawiciele tych klubów ogłoszą bojkot i nie przyjadą?
pana S nie chcę widzieć na swoich turniejach ani generalnie - mieć go w losie swoim. pozdrawiam
LOL, bez komentarza

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

DZIK pisze:O miejscu DMP powinni decydować przedstawiciele polskich klubów które tam mają grać a nie jedna osoba z garstką znajomych..(...)
Bardzo nieprzyjemny post nota bene...

Hmm...Ciekawe co byś powiedział, jakby Ci Lubelskiego Koziołka chcieli głosowaniem przenieść do Rzeszowa. Przecież to niepoważne.

DMP to zwykły Master, tylko z fajną, wymyśloną przez Szafę i Inkwizytora formułą, i który zyskał sobie szerokie grono zwolenników.
Wydaje mi się, że organizator ma prawo decydować, gzie sobie chce zrobić turniej, a to, czy się to sprawdzi, zadecydują ludzie nóżkami: przychodząc lub olewając.

A jak komuś to nie pasuje, to przecież nie ma monopolu na tą nazwę. To nie jakieś zastrzeżone Dobro Ogólnonarodowe. Można sobie zrobić Drużynowe Mistrzostwa Polski "Dzika" i Drużynowe Mistrzostwa Polski "Szafy", tak jak jest mistrzostwo świata w boksie WBA, WBC i jeszcze jakieś tam.
Może, jak zrobisz turniej konkurencyjny, w tym samym czasie co Szafa, to okaże się, że w Zielonej Górze będzie 20 osób, a w Lubline 100 i zapewne za rok Wy dostaniecie Mastera DMP, a Szafa jako gorszy organizator nie.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

albo mozesz poprostu namawiac ludzi, zeby glosowali przeciw przyznaniu DMP w ZG statusu mastera.
jakiekolwiek inne 'roszczeniowe' postawy to przesada, Maciek bardzo zgarbnie ujal problematyke zagadnienia.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Mi tak naprawde zwisa gdzie bedzie DMP , bo pojade (jesli bede mogl) gdziekolwiek by sie on nie odbywal. Jedyne co bym chcial , zeby turniej ten zostal zorganizowany bardzo ale to bardzo profesjonalnie ze wzgledu na jego renome , klimat , frekwencje. Jesli Gorzow pomoze w organizacji to na pewno DMP bedzie dobre , choc i tak wolalbym DMP w innym osrodku.

P.S. Poza tym , jest to tak naprawde forsowanie mastera bez glosowania , na wszystkie inne mastery trzeba zaglosowac , DMP byl liczony jako jeden z masterow dla Wawy , a teraz jako bonus ZG go dostaje. Jesli chodzi o mnie to wolalbym dac jakiemus nowemu innemu osrodkowi np. Bialemustokowi.

DolmiR
Falubaz

Wydaje mi sie ze Dzik troche ostro wyrazil swoje zdaje jednak prawda jest ze DMP z racji swojej nazwy i popularnosci nie jest sprawa jednej osoby i chyba gracze maja prawo miec wplyw na to gdzie chca grac.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

A ja mam pytanie natury praktycznej. Jak z noclegami?
Żeby nie skończyło się tak, że na sali nocować się nie da, a miejsca przygotowane przez organizatorów Polconu są ograniczone (tak jak to było w Warszawie z tego co na stronce wyczytałem) bo w Warszawie to nie jest problem znaleźć znajomego, do którego można się wbić na krzywy ryj i przespać, w Zielonej Górze podejrzewam, że może być z tym trudniej, a nocy na dworcu albo w hotelu to spędzać nie zamierzam tak samo jak pewnie większość graczy

Poza tym muszę przyznać, że podchodzę z pewną rezerwą do pomysłu przywiązywania DMP do Polconu, która bierzez się stąd, że jeśli organizatorzy konwentów fantastycznych mają takie podejście do graczy WFB jakie ja mam do uczetników imprez polegających na przebieraniu się za elfy i bieganiu po korytarzach to najzwyczjniej w świecie im wisi to czy turniej się uda czy nie bo tak samo jak my nie traktujemy przebranych za elfy jako potencjalnych uczestników DMP tak samo oni nie traktują uczestników DMP jako potencjalnych przebierańców. To są mimo pewnych wyjątków dwa kompletnie różne środowiska i z tego co wiem dało się to nie raz zauważyć na wszelakich masterach podpinanych pod konwenty dlatego pomimo pewnego zaufania do Szafy, który badź co bądź to DMP ciągnie już przez X lat pozwólcie, że nie będę skakał pod sufit z zachwytu.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Tak dodam tylko, że pierwsze DMP ( a właściwie wtedy jeszcze jako Bazyliszka) organizował Marcin Galoch z Szamanem. \
Szafa dopiero później przechwycił organizację DMP.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

No wlasnie. Mi sie wydawalo ze DMP to impreza tylko szafy, a tutaj dowiaduje sie ze DMP bylo kilka, ale najpierw robil je kto inny, wiec i nie jest to jego impreza. Ah, sie poplątało... Co z tym fantem zrobic ?

Ps. Ziemko: skad taka zmiana podejscia do Mastera w Białymstoku ? :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Skopaliscie challengera po calosci , ale w tym sezonie jezdzicie prawie na wszystkie imprezy , co samo przez sie chcecie dac zrozumiec , ze popelniliscie blad i chcecie go naprawic... kazdy moze popelnic blad...

DolmiR
Falubaz

karlee pisze:. Ah, sie poplątało... Co z tym fantem zrobic ?
Głosować?

ODPOWIEDZ