Bieżąca polityka
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
normalny, bo jest wicenaczelnym Wybiórczej ? choc w sumie Twoja wypowiedz mozna elegancko odwrocic, moze miales na mysli drugiego Kurskiego.Fanatyk pisze:Demokracja Panie. Ale Kurskiego brat to normalny człowiek. Czyli to tylko wypadek przy pracy
Jak ty uznajesz młodszego Kurskiego jako osobę normalną to gratuluję rozumienia pojęcia "normalny"... Starszy Kurski jest osobą normalną bo mimo że jest bratem młodego Kurskiego to mu nie odbija i jest dobrym dziennikarzem.CzarnY pisze:normalny, bo jest wicenaczelnym Wybiórczej ? choc w sumie Twoja wypowiedz mozna elegancko odwrocic, moze miales na mysli drugiego Kurskiego.Fanatyk pisze:Demokracja Panie. Ale Kurskiego brat to normalny człowiek. Czyli to tylko wypadek przy pracy
Widzę że lubisz PiS. Podziwiam wytrwałość.
Gramatyka anyone?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Gramatyka, gramatyka, ale bronic Kurkiego to nielada sztuka. Ten Pan przegrywa za kazdym razem kiedy rzuca swoje niedorzeczne oskarzenia. Moim zdaniem PiS duzo traci przez jego wypowiedzi, jak np pomysl, ze przyjecie Karty Praw Podstawowych spowoduje zawlaszczenie Polski przez Niemcow... Wszyscy maja niezly ubaw, a on dalej bawi sie w polityke, ktora zrzucila PiS na drugi plan. Kolorowe i wyraziste postaci w polityce sa potrzebne, ale jesli za tym idzie osmieszanie siebie i swojej opcji politycznej to wiadomo do czego to prowadzi.
Po wyborach 2005, których wygranie było niewątpliwym sukcesem Kurskiego, Jarek mu ufa. Ciemny lud to kupi? Raz kupił, może kupi i kolejny. To co dla nas jest tandetne - vide orędzie ala Kurski - dla ludzi o troszkę mniej skomplikowanym wartościowaniu świata jest atrakcyjne. Każdy widzi błędy PiSu, a mimo to skądś te kilka milionów głosów jest. To po części zasługa Kurskiego.
Wydaje mi sie, ze przeceniasz Kurskiego. To Jarek jest i bedzie sila napedowa PiSu. Poza tym szafowanie oskarzeniami jak widac nie wyszlo na dobre tej partii podobnie jak Samoobronie i LPRowi. Narod zostal wymeczony do granic mozliwosci i prowadzenie dalej tej samej gry nie moze wyjsc na dobre.
Poki PiS nie zrozumie, ze dzisiejsza polityka jest scisle zwiazana z marketingiem i budowaniem jak najpozytywniejszego wizerunku mysle, ze nie ma czego szukac na scenie wyborczej.
Poki PiS nie zrozumie, ze dzisiejsza polityka jest scisle zwiazana z marketingiem i budowaniem jak najpozytywniejszego wizerunku mysle, ze nie ma czego szukac na scenie wyborczej.
No właśnie rzecz w tym, że niekoniecznie. Kaczyńscy są mało atrakcyjni medialnie i ciągle do tego zaliczają niezłe wpadki: od hymnu Jarkowego przez "zomo" i małpę w czerwonym do internautów ostatnio. Jarek nie jest siłą, lecz mózgiem. Zważ na sondaże, popularnością cieszy się Ziobro czy Dorn, no i prezydent, ale tylko z racji bycia prezydentem.To Jarek jest i bedzie sila napedowa PiSu
Siła PiSu to żelazny elektorat skrajnie konserwatywny, granie na fobiach społecznych oraz powoływanie się na spadek po JPII, Solidarności i ogólne przywiązanie do treści katolickich.
Kurski nie ma kręgosłupa moralnego jeśli chodzi o kłamstwo i zna kilka zabiegów socjotechnicznych. To wystarczyło, żeby sukces odniósł "dziadek z wermachtu" i daleko nie szukając, orędzie prezydenckie. Taka jego rola.
Dopowiadasz, bo nie lubie PiSu i uwazam sie za osobe najbardziej kompetentna do okreslenia swoich wlasnych pogladow.
"Dajcie mi czlowieka, a znajde paragraf" - Dzierżyński.
Fanatyk pisze:Zresztą, broniąc Kurskiego, bronisz PiS.
"Dajcie mi czlowieka, a znajde paragraf" - Dzierżyński.
Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem czy udajesz?
Nie wszyscy znają ideologie i główne nurty myśli politycznych i często nie wiedzą jakie mają poglądy - co w tym dziwnego? Ja się z czymś takim spotykałem często.
A co do cytatu Czarnego - równie z sensem co mój...
Nie wszyscy znają ideologie i główne nurty myśli politycznych i często nie wiedzą jakie mają poglądy - co w tym dziwnego? Ja się z czymś takim spotykałem często.
A co do cytatu Czarnego - równie z sensem co mój...
Zamykam temat. Jak Pyś ochłonie i przypomni sobie zasady kulturalnej dyskusji, otwieramy ponownie.
Sorry, ale nie chcę ryzykować kolejnej meganapinki - dmuchamy na zimne.
Sorry, ale nie chcę ryzykować kolejnej meganapinki - dmuchamy na zimne.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny