Ulubiona jednostka

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deadwit
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Deadwit »

Eternale strasznie dostają po dupie od ostrzału jako żę są klockiem ; p, tancerze chociaż mają -1 za skirmish
i 6+ save'a i ze zwykłej balisty zejdzie max 1, a nie tyle ile masz szeregów w eternalach.

Asrai nigdy nie były stworzone do otwartej walki. Eternale mają sens jedynie z jakimś wsparciem typu
treeman, jednocześnie zapewniając outnumber i premię za szeregi.

Marnowanie ok 250pkt na tą premię nie ma sensu :p lepiej za te pkt wystawić łuczników albo nawet
piknierów z RoR - ale jak dla mnie to kompletnie nieklimatyczne.

Stubborn nie ma większego sensu, trzeba tam wrzucić herosa do tego. Jednocześnie klocek staje się strasznie
drogi :?, jednocześnie będąc łatwym łupem dla przeciwnika.

Jak dla mnie nie da się to inaczej ując niż kupa ^^. Może gdyby mieli łuki, albo można było ich wystawiać po 5
i wrzucić do corów... wtedy byłoby to całkiem ciekawe. :D

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

bo są przepakowani za bardzo - gdyby kosztowali 8 ptk i mieli to co DE spearelfy mają to byli by dobrzy a tak to 12 ptk to 50 % drożej i kupę zasad nieprzydatnych, bo co jak co to zasada ich walki to jest coś pomiędzy DE a zasadą walki w 3 szeregach HE, WS 5 mają i LD 9 ale na co komu 5 WS jak sie ma siły 3 ( od razu mówię że tancerze mają tańce ), + brak jakiegokolwiek sztandaru zwiększającego ich przeżywalność z ostrzału czy magii

czy wystawiłbym spearmenów 15 za 120 ptk = pewnie tak, i pewnie bym wystawił 20 z FCG
czy wystawiłbym gwardie 10 za 120 ptk ? = wystawiałem już ale tylko w większych klockach + bsb i dalej to nie jest to czego chciałbyś po tak drogim unicie, po 10 widzę pewne zdolności ale jak się ma highborna za generała bo wtedy są w corach i można sobie na to pozwolić czyli 2 x 10 + muzyk a jeszcze na to sloty marnować to porażka

ewentualnie gdyby można było im wybrać uzbrojenie na zasadzie black orka to byli by bardziej użyteczni - na coś ciężkiego wyciągamy dwuraka a jak jakieś zombiaki się przypałętają to dostaną 2 tysiące ataków ,

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

nom, jak wchodziły nowe WE to były takie plotki, że mieli mieć sporo uzbrojenia na sobie, a wyszło jak wyszło, a szkoda, bo zajebisty pomysł został zmarnowany.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

max1 pisze:Ja też lubię ich. Wogóle lubie te nasze "plewne" jednostki. Treekiny, gr, wh tylko etenrali nigdy nie testowalem :)
No bez przesady, jakie tam plewy, naprawdę sporo armii chcialoby mieć chociaż w polowie takie jednostki jak te które wyżej wymieniłeś. No i powiedzieć, że GR plewne to jak powiedzieć że DR są plewni :)

Eternale zdecydowanie lepiej wypadali jak nie bylo jeszcze podrecznika do nowych HE. Wtedy włócznik HE kosztował 11 punktów i był poprostu znacznie gorszy od ethernala przy prawie tym samym koszcie punktowym. Teraz w dobie nowych elitarnych piechot HE i plotach o piechotach DE ethernale rzeczywiscie wypadają już dość słabo. Jednak warto pocieszyć się tym, że podręcznik WE jest jeszcze szósto edycyjnym, co oznacza, że ethernale w zamierzeniu mają być elitarną piechotą na miarę nowych HE lub DE. No i mniej są popularną jednostą tym wiecej powera w nowej edycji AB dostąną :). Można się tylko prześcigać w domysłach jakie podpaki dostaną...

Jeśli chodzi o obecnych Ethernali to grałem nimi trochę. Mimo wszytsko jak mają stubborna to potrafią wiele zdziałać zwłaszcza przeciw armiom ofensywnym. Testowałem ich często na bretke i zawsze radzili sobie wyśmienicie - wytrzymywali szarże a potem lance przeganiali. Raz zaliczyłem szarże podwójną od grali i realmów, no i właśnie dzięki WS5 grale nie nabili sobie tyle woundów ile by chcieli, a jeszcze się odgryżli z BSB w swojej turze przeganiając obie lance gdzie pieprz rośnie.

Jednostke w zasadzie byłaby genialna gdyby miała wbudowanego stubborna. Ale jeśli np. do drzewca ktoś lubi wystawiać BSB to obstawa w roli eternali jakimś plewnym pomysłem nie jest.

szeregowiec ryan
Mudżahedin

Post autor: szeregowiec ryan »

Ja mam jakas taka nieuzasadniona wewnetrzna słabosc do Tree Kinów. No uwielbiam tę jednostke chociaz w sumie oprócz straszenia statystykami to wiekszego spustoszenia na polu walki nie sieja, chyba ze maja dobre wpsarcie

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Post autor: Michał Archanioł »

Puść je komuś w bok to zobaczysz jak wiele mogą zdziałać.

Nawet najlepsze klocki miękną w lesie pod powalonymi drzewami.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Puść je komuś w bok to zobaczysz jak wiele mogą zdziałać.
Ślepemu chyba :wink: , nikt kto ma jakieś pojęcie o tej grze nie da sobie ich na bok wrzucić. A od przodu wygrać z klockiem piechoty z (+3szeregi przewagą, bannerem lub nie daj Boże warbannerem nie dadzą rady niestety.........co innego wardancerzy w tej samej cenie :wink:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ja WD nie lubię, WW to jest to.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Michał Archanioł pisze:najlepsze klocki miękną w lesie
Widzę, że wchodzimy w nurglowe klimaty...

Moją ulubioną jednostką są bez wątpienia glade guardzi.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

GarG pisze:Ja WD nie lubię, WW to jest to.
A ja nie lubie DE, WE to jest to. :roll: :roll:

treekiny od boku, hah xD , takie czegoś to nawet nie grali w filmie "suche gacie na dnie morza" ^^

A ulubiony oddział, jak mdłości: Glade Guardzi. :)

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Zdecydowanie tancerze ;)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

hmm waywatchersi nie ma co wedlug mnie sa esencja tej armi

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Ostatnio bardzo mi sie podobają warhawki. Fakt że są drogie - ale mina przeciwnika kiedy z hit'and'runa zabijają mu arcymaga - bezcenna:D

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Laik, też ostatnio coraz bardziej doceniam te mobilne jednostki w naszej armii: orzełek, GR, WR a przede wszystkim Warhlaczki.

Ostatnio grywam właśnie na rozpach złożonych z czegoś takiego-> całkiem fajna zabawa :D

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Tancerze i Waye - CUDO
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Dispell

Post autor: Dispell »

dlamnie naj lepszą jednostką jest wildraider albo trimen

Awatar użytkownika
Arantir

Post autor: Arantir »

Najlepsze są driady :D

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Tancerze, driadki, brokuł, ale nade wszystko boskie łuki ;-)
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Fakt. Żeby jeszcze był łuk co strzela jak bolec :)

Oczywiście moją ulubioną jednostką są WW. Tancerze są spoko, ale Waye rządzą :)

A driady wolałem jak miały apekty-były ciekawsze IMO.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jest taki "łuk", ma go Orion. :D
Obrazek

ODPOWIEDZ