FALLOUT 3

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Nowy trailer, miodnie wyglada!
http://www.gametrailers.com/player/36202.html
Obrazek

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Mauler pisze:Nowy trailer, miodnie wyglada!
http://www.gametrailers.com/player/36202.html
Raczej słabo bym powiedział. Grafa owszem, ale reszta...

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Pierwsze skojarzenie: I am Legend ; )

Średnio w sumie, spodziewałem się więcej. IMO lepiej by było jakby był rzut izometryczny.

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Grafa przyjemna ale chyba nie bedzie wymagala bardzo dobrego sprzetu. System walki- turowy- może być ciekawy w 3D :D Ale na tym filmiku widać broń do walki na dystans mam nadzieję że będzie broń biała (widok przesuwającego się wroga po glebie dobre pare metrow po udzerzeniu młota wspomaganego- bezcenne).
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Mistrz! Po obejrzeniu wstawki czarno-białem wiem już że będzie bardzo dobrze. Beshada czuje klimat Fallouta w 100% .

Chowaj się Diablo 3 , chowaj się Conanie , chowaj się Team Fortress2 bo nadchodzi król .

:D

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

mnie tez sie wydaje ze bedzie super, wstawka cz-b mega, sama gra o ile bedzie sie dalo zmieniac widok itp powinna bc tez spoko, rzeczywiscie nie powinna wymagac jakiejs mega grafy

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

klimat super, ale jednak zrobiono z tgo fpp a spodziewalbym sie czegos bardziej -erpegowego

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Zachowali klimat, to najważniejsze. Mi jednak będzie bardzo brakowało rzutu izometrycznego i turowej walki.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

no wlasnie walka jaka byla to bylo mistrzostwo swiata a teraz to takie "quakeowe" chociaz nie wiem czy to zarzut

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Może nie jest to ogromna wada, ale teraz zrobi się chyba z tego bardziej action-rpg. Gram ostatnio w Mass Effect, w którym tak przebiega walka i generalnie nie jest to złe rozwiązanie, ale czasami walka staje się bezmyślną łupaniną. Tego w poprzednich Falloutach nie było.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

można przełączac na turowy tryb taki sam jak w Falloutach 1-2

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

blah, samo narzekanie jak zwykle...

Po trailerach widac, ze celownie z VATSa bedzie bardzo przydatne. Co mi sie najbardziej spodoblo to informacja o 100 godzinach rozgrywki - mega :D

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Oby ten nowy miał wiecej z 1 i 2 części niż Tactics'a :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Zastanawim się, jak to będzie wyglądało wraz ze wzrostem poziomu umiejętności. Czy będzie łatwiej trafić (może karabin będzie mniej drgał) wraz ze wzrostem specjalizacji w np. lekkich broniach strzeleckich i jaki wpływ na to będzie miała percepcja.

Ten trajler wygląda na 95% zręcznoścówki, którą wogóle nie były poprzednie 2 częsci...

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

Jest w pewnym momencie pokazane jak wygląda celowanie - normalnie wybiera się część ciała i strzał następuje bez niczyjej pomocy, IMO wywnioskować z tego można że to będzie chyba bardziej wyglądało jak KotOR
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

a mnie wydaje sie ze ta postac ktora gral ziom po prostu byla juz wypasiona, miala pierdylion broni i zapewne mega zdolnosci, mysle ze nam przynajmniej na poczatku beda sprawiac duze klopoty niektore akcje

Rapta
Kretozord

warkseer pisze: Ten trajler wygląda na 95% zręcznoścówki, którą wogóle nie były poprzednie 2 częsci...
Takie czasy - w tym kierunku zmierzaja rpgi widac. Mnie sie akurat podoba. W point and click juz sie w zyciu nagralem, teraz potrzebuje akcji i adrenaliny. W rzucie izometrycznym ladowanie helikoptera z mega wypasionymi ludkami czy snajper walacy do nas niewiadomo skad nie robi wrazenia, a grajac w pierwszej osobie mocniej wczuwamy sie w akcje (imo). Szkoda tylko , ze gra robiona jest pod konsole cholerne - czekaja nas mega uproszczenia, bo wiadomo, ze konsolowcy musza miec latwiej 8)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Raptaparat pisze:W point and click juz sie w zyciu nagralem, teraz potrzebuje akcji i adrenaliny.
A ja mam zupełnie inne odczucia. Od Fallouta spodziewam się bardziej elementów rpg bo ma niepowtarzalny klimat (dla mnie porównywalny do Stalkera). Aderenaliny i akcji wymagam od gier pokroju COD'a, CS'a, Unreal'a czy Far Cry'a ;)
Obrazek

Rapta
Kretozord

Nic nie ma klimatu fallouta:P

Ale prawda jest taka, ze typowym rpgow juz nie uswiadczymy pewnie. Wszystko co sie chce liczyc na rynku musi miec akcje i byc tym tzw. next genem z realistyczna grafika, rozpudowana fizyka swiata i filmowym przedstawianiem fabuly (albo byc MMO). Tak mi sie wydaje, bo w takie produkcje chce grac ;)

EDIT: wczoraj czytalem recenzje z 30 minut gameplayu na gry-online. Troszke podlamujaca, ale jedna relacja mnie nie zrazi :P

ODPOWIEDZ