smerfne hity. sierzant weteranow skonczony. [5.04.08]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

a mi sztandar się bardzo podoba...

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Pierwsza sprawa czysto techniczna nie majaca nic wspolnego z malowaniem - kto Cie kolego uczyl robic odwrocony gradient? :] To jest tak nienaturalne, ze az mnie glowa boli. Tu nie ma miejsca na "oryginalnosc". Prosta zasada - jasny na dole ciemny na gorze i koniec, bez gadania. To jest regula, z ktora klocic sie nienalezy. Jakbys dal gradient po ludzku to m.in. nie byloby widac pozostalosci po uzytej rozdzce.

Teraz do figurki. Juz mowilem kilka razy, ze jest bardzo ladna :) Przychylam sie jednak do zdania Robacka - czerwien o wiele lepiej wygladalaby na sztandarze. Przede wszystkim model bylby o wiele bardziej eye catching, a teraz jest troche monotonny (chyba powinienes poszerzyc swoja kolekcje farbek ;) ). Nie podoba mi sie jeszcze jedna rzecz, a mianowice to, ze odpryski czy tez szramy na szmatach sa identyczne jak na pancerzu. To powoduje utozsamienie sie materialow, ktore powinny byc od siebie zupelnie rozne. Tak jak w malarstwie czy rysunku - inna kreska rysuje sie metal, inna drewno, a jeszcze inna bawelniana bluzke. Mysle, ze powinienes pomyslec nad innym efektem dla elementow typu "cloth".

Nie bede Cie chwalil, bo stajesz sie coraz lepszy, a tylko krytyka moze czegos nauczyc.

I have spoken! ;)

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Jam ci jest wielki fan twojej twórczości!! Jak dorosne chciałbym malowac tak jak ty ;) Chetnie zobaczyłbym cos nie Ultra Marinsowego z twojej strony :>

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

hmm... cwicz duzo i bedzie malował tak ;)

http://www.coolminiornot.com/artist/siasiek1991
zapraszam, choć najwiecej tam marinsów jest.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

A wlasnie wlasnie, kolega Bizon slusznie tu zauwazyl, ze ty ciagle marinesow jedziesz. To juz pod zboczenie podpada :P

Moze sprobuj cos z Enigmy zrobic w niedalekiej przyszlosci - to sa naprawde cudowne modele i do tego doskonale odlewne.

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

teraz sie jeszcze troche pobabram z marinami, a potem bede robil grimgora black orca, i tego elfa z andrea miniatures. niewiem. oj tam marinow dobrze mi sie cisnie. ladnie sie sprzedaja i fajnie sie je maluje ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Buuu dał jednak topór :( :P

No dobra ,konkretnie to :

Plusy:
-Niebieski i cieniowanie pancerza .
-Szmatka (kolor i cieniowanie [fajne głębokie cienie] ) .
-ogólne wrażenie :)

Minusy:
-Podstawka :P taka typowa jak na ciebie i odstająca od reszty figsa .
-Srebrny NMM .Jak dla mnei zaczynasz od za bardzo szarego koloru (powinien być ciemniejszy ) Teraz topór wygląda jak plastikowa szara zabawka :wink: nie widać tego odbicia światła ...
-Widziałbym inny kolor sztandaru (nie jest to zarzut co do techniki ,ale .... :wink: )
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

sie pochwale! a co!? :D hehe, kurde niby nic a radoche sprawia jak... no :D

http://www.coolminiornot.com/189642

top week!!

ODPOWIEDZ