Czy na turniejach da się wygrywać klimatowym Imperium?

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

@ Wilqu wielkie dzięki za pomoc. :D już rozumiem .bo z kolegą się zastanawialiśmy jak to się rzuca te modlitwy :P

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

napisz jak poszło Tobie z lizakami powinni być schrupani jeśli weźmiesz moje rady do serca ....miałem z nimi wielkie problemy kiedyś... od czasu gdy stosuje sie do punktów 1-3 nie stanowią dla mnie zagrozenia

ciekawostki kiedyś 3-ech konnych zagoniło salamandry grunt to wszystkie ataki bądź te które możesz w skinki wypłacaj

Glory to the Empire

Burn them all !!!
Obrazek

Janiszek
Masakrator

No bitwa była ostra .
1 tura Lizardmeni

Ma małą górke i las . Za lasem w rogu chowa slaki , kroxy i dwa oddziały po 5 terrek . reszte armii (czyli 70 skinków z pirestem) poduswa do mnie . 10 skinków scoutow ustawia w mopim lesie i z nich wychodzi . Probuje strzelac w detachment 5 hundgunersów , ale nic . Z maga próbuje wywalic komete kasandory ale nic. Więc ja zaczynam .

1 tura EMPIRE
Ja mam duzo górkę , na której stawiam dwa cannony helkę i mortara ( i to był mój błąd ). DO tego 10 kuszników z magiem , mag solo i pod górką 10 kuszników . koło górki cannon , oddział 5 KO , 20 swordmenów z waarior priestem i z detachmentem 5 hundgunów . na lewej flance 5 KO . Faza maggi , wybijam 6 skinków . I nareszcie faza strzelania . Powiem tylko tyle , nie było juz około 40 skinków ;-) . do terek kroxów i salek nie miałem jak strzelać .

2 tura lizaki

podchodzi kroxami i terkami do swordów .to ja się odwracam i wystawiam przed nimi KO . Skinkami strzela po mahcinach ale nic .

2 tura Empire

Pozostało okolo 14 skinków :P bez priesta .

3 tura

Szarza kroxów w swordów , szarza biegaczem w helkę .

3 tura

Wybicie z mortara 3 terek , mag ucieka helka pada swordzi się trzymają .

4 tura biegacz szarzuje w cannona . kroxy biją sie ze swordami .przegrały zdały ld . skinków nie ma . salki podchodzą .

4 tura .
cannon pada , mag ucieka dalej , kusznicy dobijają terki , mortar misfajer (6) swordzi przegrywają , no ale cóż warrior priest nie pozwala im uciec . Nie stety on mi zabija potewm priesta i sztandar .

5 tura biegacz bije po machinach , trace dwóch magów .

5 tura kusznicy dobijają terki

6 tura daliśmy sobie spokoj

Wynik: 10:10

Wnioski: NIe ustawiać tak machin , więcej kuszoli , bez helki , bez swordów lepsi great . NO ale moja first walka więc i tak spoko .

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Hahah, od dziś gram na klimatowym imperium na co dzień :D

Bitwa na 1500 przeciw Bretonii, Wziąłem
25 swordów (sztandar, muzyk) z detą 8 swordów, 5 kuszników
25 GSów (sztandar, muzyk) z detą 8 swordów, 5 kuszników
10 kuszników (muzyk) z detą 5 kuszników
2 działa
hellblastera
battle wizarda 2 lvl z 2 PSami i rodem za 10 pt.
Bsbka z griffon bannerem
warrior prista ze sword of sigismund

Oczywiście w połowie bitwy zostałem nazwany powergamerem i kolega się poddał :D

między innymi dlatego, że nie zdał żadnych wardów, helka w graali odpaliła 30 strzałów w jednej turze, w następnej obsługa zdobyła sztandar na samotnym Kotorze (!) :D dojechała go nawet nie połowa :D

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Dziwne albo bret miał pecha, cienki skill albo ty miałeś ogromnego fuksa,,, ta rozpa przeciw 5-6 ciuchciom nie bardzo mi sie widzi, kiedyś grałem na podobnej na brete i wycisnąłem zdeczko remis :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Przyznać trzeba, że skill przeciwnika niezbyt wysoki :wink:

Ale i tak to jest spore osiągnięcie taką armią, a rzuty miałem dość normalne oprócz incydentu z hellblasterem :wink:

Za to wczoraj tą samą rozpą (zmieniłem tylko detaczmenty na milicję, oraz dałem kapłanowi dawn armor i SoM) wklepałem 20:0 dwarfom :D

przeciwnik miał

Thana
BSB
10 longbeardów
25 hammerersów
2 katapy
10 thunderersów
żyro

Na magu wziąłem fire i wylosowałem 6 i 4 :D lepiej sie nie dało :D 2 razy wall of fire wszedł w hammerersów i do walki doszedł 1 z bsb na 1 ranie i zdrowym thanem

Ogólnie dużo śmiechu było, muszę wypróbować tę rozpę na jakieś turniejowe standardy :)

W najbliższym czasie gram tym z orkami :)

Janiszek
Masakrator

Dzisiaj grałem z kolegą w Bardzie (Wrocław) na 1500 Pts . Ja oczywiście EMPIRE :D a on krasie :P Wygrałem 20 :0 . Powiem tyle huntsmeni są bardzo dobrzy , cannony jak zwykle się spłaciły 5 krotnie :D . Potem miałem turniej warbandsów i co ? Pierwsze miejsce (egzekwo z kolegą ale to i tak pierwsze )
wygrałem 50 zł . Ale nie o kase chodzi , chodzi o to , że WYGRAŁEM :D :D
Najpierw grałem z dwarfami to było 10:10 , następnie Orki 20:0 dla mnie , i lizardzi 20:0 dla mnie . Jestem zadowolony z empire , dobrze mi się gra tą armią . Kawaleria jest super , i artyleria również . :D

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Cieszymy się razem z Tobą :D

Canony zazwyczaj spłacają się 5ciokrotnie - dlatego są takie popularne :wink:

Rah
Wałkarz

Post autor: Rah »

Tylko powiedz jaką miałeś armię, na piechocie czy same KO. :wink:

Janiszek
Masakrator

Captain , 2x5 KO cannon . NO ale dwarfy miały organki 9 ironów 8 thunderersów , lizaki 8 terek i skinki , a orki dzikich orków i wypaśną kawalerię i czakę .

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

czyli klimatyczne rozpy jak ja bym chcial tak zagrac na jakims turnieju

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

czyli klimatyczne rozpy jak ja bym chcial tak zagrac na jakims turnieju
mamy rozumieć że ktoś ci tego zabrania? Bo chyba nikt nie stoi nad tobą z pałą gdy skłądasz rozpiski na turniej jakiś.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

nad moja głowa nie trzeba stac bym złozyl kilmatyczna rozpe bo robie to zawodowo ale nad "innymi" graczami mogby stanac taki kat rozpiskowy reasumujac troche błedne zdanie mialem na mysli turniej na którym kazdy poza "odmieńcami" zrobi normalną miłą rozpiske
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Wilqu pisze:nad moja głowa nie trzeba stac bym złozyl kilmatyczna rozpe bo robie to zawodowo ale nad "innymi" graczami mogby stanac taki kat rozpiskowy reasumujac troche błedne zdanie mialem na mysli turniej na którym kazdy poza "odmieńcami" zrobi normalną miłą rozpiske
Zgubiłem się gdzieś w meandrach tej wypowiedzi. Mógłbyś jaśniej? :)

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Zasada jest prosta. Ludzie na turniej idą nie tylko pograć, ale większość po to aby wygrać ten turniej... bo w takim razie po co komu turniej? Są gracze z rozpiskami klimatycznymi, którzy idą ryzykować, ale w przypadku wygranych mają większą satysfakcję. Rozpiski PG dają więcej spokoju psychicznego innym graczom zapewne. Ale to nie wina graczy, że Global Warming tworzy armie, które nie mają ujednoliconych skutecznością jednostek... Zawsze jest zestaw najlepszy... Nie można mieć pretensji do kierowcy i ekpiy formuły 1, że używają wszelkich chwytów, aby wygrać. To, że inny kierowca będzie chciał sobie zamontować wielką flagę na bolidzie z napisem "Kocham mamę", nie oznacza, że inni mają się dostosować. On nie powinien mieć także pretensji...

Tylko kogo ludzie będą bardziej wielbić? Z kim z chęcią odbędą następną bitwę... Podziw dla zwycięzcy - tak, ale z klimaciarzem najchętniej zagram następnym razem, a na pewno skoczy się razem na piwko :D

Janiszek
Masakrator

aha czyli twierdzicie , ze jestem PG ?? A ja uważam inaczej . ZBieram IMPERIUM bo uwielbiam kawalerię i cannon . I zawsze bedę na nich grać . Chciałem wziaśc 5 greatswordów ale nie mam figurek . Lubie konnice , dlatego gram imperium . I nie szedłem po to żeby wygrać , tylko żeby sprawdzic czy dobrze mi sie gra kawalerią . Ale powiem szczerze , chciałem wygrać . Bo kto nie chce aby jego armia wygrała?
Dopiero zaczynam zabawę z imperium . Chce wykorzystać ich siłę . Wiem , ze kawaleria jest fajna . teraz zaczynam z kolegami grać na : greatswordach , piechocie . ZObaczę czym się dobrze gra . NIe ma co sie dziwic , że nie gram często na piechocie . Grałem wcześniej ogrami gdzie ogr ma 4 tafa 4 siły fear . A tu 3 tafa 3 siły i 7 ld . Więc narazie jakoś nie ciągnie mnie do piechoty . Ale wiem , muszę ją miec bo jest tania , i dlatego bedę ją wypróbowywał , ale jeżeli ktoś mi mówi , ze jestem pg bo gram na jednostkach których lubię bardzo , to przesadza . Dla mnie kawaleria jest klimatyczna . Po prsotu mówią tak ludzie , bo zazdroszczą . Boja się i tyle , bo chcą wygrać . Wilqu do kogo było to "odmieńcy" ? Bo myśle , że do mnie to mówiłeś .A to mi się nie podoba . Zaczynam dopiero grę i chcę troszkę wykorzystać siłę mojej armii . Czy każdy z was zaczynal od samej piechoty z jednym cannonem ? IMO klimat każdy ma swój .

Awatar użytkownika
argoth
Mudżahedin

Post autor: argoth »

Nie denerwicuj się tak :lol2: . Wilqu mówiąc "odmieńcy" miał na myśli klimaciarzy. W sensie, że chciałby żeby nie tylko "odmieńcy (klimaciarze) robili fajne i miłe rozpiski. Mam nadzieje że teraz już rozumiesz. Nikt cię nie obraża.
Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!

PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

:roll:

Z nudów można umrzeć słuchając ciągle tych samych wynurzeń na temat klimaciarstwa i power gamingu. Ludzie nikt was nie zmusza do gry na turniejach; w domowym zaciszu lub klubie razem ze znajomymi możecie grać na takie rozpiski i zasady jakie tylko chcecie bez ryzyka narażania się na kombo dwa czołgi i papamobile.
Poza tym drażni mnie ten fetysz piechoty... kto powiedział że armia klimatyczna to armia na piechocie? Jak ktoś lubi kawalerię i działa to niech to sobie wystawia, może to dla niego właśnie jest klimat. Jakąś bezsensowną tendencję na tym forum obserwuję, a mianowicie taką, że synonimem klimaciarza staje się ten co wystawia plewne jednostki (czytaj: jednoski przez nikogo nie wystawiane z miejsca zyskują status klimatycznych). Ja przyjemność z gry czerpię nie z tego jaką rozpiskę ktoś ułożył ale z tego jakim jest przeciwnikiem, czy zna zasady i gra uczciwie oraz czy ma ładnie pomalowaną i nieproxowaną armię. Reszta nie powinna mnie obchodzić bo to reguły dyktują co można wystawiać a nie ja.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Wiem, że nie w temacie, czy mógłby mi ktoś przesłać na maila nakładkę do ab z imperium, temat zeszłoroczny ale moja gdzieś mi wsiąkła z płytą PILNE, dzięki z góry... helion-merlin@wp.pl

Sorry nie aktualne już

Janiszek
Masakrator

embir82 właśnie o to mi chodzi . Oni uważają , że jak zagram na kawie to zaraz jestem pg i nie klimaciarski . A dla mnie to jets fluffowe grać na kawie i artylerii.

ODPOWIEDZ