Rozpiski
Moderator: Kołata
Re: Rozpiski
Witam, mój kolega pooglądał figurki w sklepie i spodobały mu się gobliny. Armii tejże nie znam (gram HE), dlatego zwracam się o pomoc przy rozpisce. Za namową sprzedawcy kupił sobie box'a Wolf Ridersów, i mamy ich gotowych 9 zwykłych i muzyk. Najlepiej żeby te rozpiski były na 1000-1500 z 8ed.
EAT SLEEP CONQUER REPEAT
-
- Warzywo
tak szczerze mówiąc, to nie jestem przekonany co do wolf ridersów w tej edycji.
W każdym razie, oceńcie czy coś takiego przejdzie:
Unnamed1000 Pts - Orcs & Goblins Army
1 Black Orc Big Boss @ 119.0 Pts
General; Choppa; Heavy Armour
Gold Sigil Sword [15.0]
Enchanted Shield [15.0]
1 Orc Shaman @ 125.0 Pts
Waaagh! Miscast Table; Magic Level 2; Big Waagh; Choppa
Dispel Scroll [25.0]
51 Night Goblins @ 278.0 Pts
Spear; Shield; Standard; Musician
1 Night Goblin Boss @ [8.0] Pts
2 Fanatic @ [50.0] Pts
5 Goblin Wolf Riders @ 65.0 Pts
Spear; Light Armour
5 Wolf @ [0.0] Pts
1 Rock Lobber @ 70.0 Pts
3 Crew @ [0.0] Pts
1 Rock Lobber @ 70.0 Pts
3 Crew @ [0.0] Pts
1 Rock Lobber @ 70.0 Pts
3 Crew @ [0.0] Pts
1 Doom Diver @ 80.0 Pts
3 Crew @ [0.0] Pts
1 Doom Diver @ 80.0 Pts
3 Crew @ [0.0] Pts
1 Trolls @ 40.0 Pts
Models in Army: 74
Total Army Cost: 997.0
P.S.
Wilki wrzuciłem po to, co by kolega nie miał złego nastroju z powodu złego zakupu
W każdym razie, oceńcie czy coś takiego przejdzie:
Unnamed1000 Pts - Orcs & Goblins Army
1 Black Orc Big Boss @ 119.0 Pts
Gold Sigil Sword [15.0]
Enchanted Shield [15.0]
1 Orc Shaman @ 125.0 Pts
Waaagh! Miscast Table; Magic Level 2; Big Waagh; Choppa
Dispel Scroll [25.0]
51 Night Goblins @ 278.0 Pts
Spear; Shield; Standard; Musician
1 Night Goblin Boss @ [8.0] Pts
2 Fanatic @ [50.0] Pts
5 Goblin Wolf Riders @ 65.0 Pts
Spear; Light Armour
5 Wolf @ [0.0] Pts
1 Rock Lobber @ 70.0 Pts
3 Crew @ [0.0] Pts
1 Rock Lobber @ 70.0 Pts
3 Crew @ [0.0] Pts
1 Rock Lobber @ 70.0 Pts
3 Crew @ [0.0] Pts
1 Doom Diver @ 80.0 Pts
3 Crew @ [0.0] Pts
1 Doom Diver @ 80.0 Pts
3 Crew @ [0.0] Pts
1 Trolls @ 40.0 Pts
Models in Army: 74
Total Army Cost: 997.0
P.S.
Wilki wrzuciłem po to, co by kolega nie miał złego nastroju z powodu złego zakupu

zupelnie nie masz pierdolniecia. maszyny nie zlatwia wszytkiego. kiedys byly dziki a teraz kytas:/
moze zamiast klopy troche czarnuchów? albo jakis rydwanik zamiast tego fasta
moze zamiast klopy troche czarnuchów? albo jakis rydwanik zamiast tego fasta

kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
-
- Warzywo
no chodzi o to, że ja teraz nie mam jakoś modeli samych orków, i musiałem czymś upchać, a poza tym to było robione dla gościa z wolfami 
a co do pierdolniecia, to chciałem zamiast tych wilków dwa squig herdy wsadzić, choć nie wiem czy to taki power ma

a co do pierdolniecia, to chciałem zamiast tych wilków dwa squig herdy wsadzić, choć nie wiem czy to taki power ma
power ma jak bije a nie jak bierze pod ogon.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Oi,
moja pierwsza rozpa, na 2900
Orc Great Shaman
Magic Level 4; Power Scroll;Ironcurse Icon; Obsidian Lodestone
Black Orc Warboss
General; Choppa; Shield; Martog's Best Basha;Armour of Destiny; Obsidian Amulet
Black Orc Big Boss
Choppa; Battle Standard Armour of Silvered Steel;Dragonbane Gem
Orc Shaman
Magic Level 2; Dispel Scroll;Ruby Ring of Ruin
Goblin Big Boss
Spear; Light Armour;Shield of Ptolos;The Terrifying Mask of EEE!;Gigantic Spider
2 Trolls
6 Trolls
Doom Diver
3 x Rock Lobber
5 Goblin Wolf Riders
Spear; Light Armour; Musician
5 Goblin Spider Riders
Spear; Shield; Musician
40 Night Goblins
Netters; Shortbow; Standard; Musician; Boss
29 Orc Big 'Uns
Second Choppa; Light Armour; Standard; Musician; Orc Boss; Morks Spirit Totem
30 Black Orcs
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Boss; Banner of the Eternal Flame
Boar Chariot
Na razie rozegralem nia jedna bitwe, wiec ciezko cos powiedziec. Na pewno fajnie wygladaja trzy wielkie bloki piechoty.
Herosi zlozeni, tak by wspomagac oddzialy (duzy szaman do czarnuchow, maly i warboos do bigunow, bsb do goblinow).
czekam na krytyke i konstruktywne uwagi.
Orc Great Shaman
Black Orc Warboss
Black Orc Big Boss
Orc Shaman
Goblin Big Boss
Spear; Light Armour;Shield of Ptolos;The Terrifying Mask of EEE!;Gigantic Spider
2 Trolls
6 Trolls
Doom Diver
3 x Rock Lobber
5 Goblin Wolf Riders
5 Goblin Spider Riders
Spear; Shield; Musician
40 Night Goblins
29 Orc Big 'Uns
30 Black Orcs
Boar Chariot
Na razie rozegralem nia jedna bitwe, wiec ciezko cos powiedziec. Na pewno fajnie wygladaja trzy wielkie bloki piechoty.
Herosi zlozeni, tak by wspomagac oddzialy (duzy szaman do czarnuchow, maly i warboos do bigunow, bsb do goblinow).
Spróbuj na jednym szamanie Idol of Mork 
No i całkiem fajny pomysł z tym goblinem terrorystą, on ma jakieś specjalne zadania oprócz straszenia wszystkich w około?

No i całkiem fajny pomysł z tym goblinem terrorystą, on ma jakieś specjalne zadania oprócz straszenia wszystkich w około?
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Z Idolem Morka jest ten klopot, ze ja zwykle zapominam o tej pierwotnej zasadzie dodatkowych kostek. Prawdopodobnie zapomne tez o Idolu :p. Ale rzeczywiscie, rzecz jest warta przemyslenia.nindza77 pisze:Spróbuj na jednym szamanie Idol of Mork
Terrorysta w bitwie zjadl machine i odgial Dlugobrodych i w sumie do tego ma sluzyc. No i przede wszystkim Mask of EEE! Czy moze byc bardziej goblinska nazwa przedmiotu?

Teraz terror znacznie oslabiono, kto sie nie leni ma Ld 9 i BSB, wiec mala szansa by kogos wystraszyc, maska ma go raczej zwolnic z testow strachu, jednak jest 6 armii, ktore strasza biednego gobosa.
czym zabijesz czołg? moze male ła? czy liczysz na 6tki w kombacie?
ja bym wywalił 2 trole i wsadzil 2dooma
ja bym wywalił 2 trole i wsadzil 2dooma

Moje pierwsze wypociny
proszę o konstruktywną krytykę
1 Orc Great Shaman @ 285.0 Pts
General; Magic Level 4; Big Waagh; Choppa
Talisman of Preservation [45.0]
Earthing Rod [25.0]
1 Black Orc Big Boss @ 164.0 Pts
Choppa; Heavy Armour; Battle Standard
Morks Spirit Totem [50.0]
1 Orc Shaman @ 65.0 Pts
Magic Level 1; Big Waagh; Choppa
34 Orc Boyz @ 240.0 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Orc Boss
46 Night Goblins @ 196.0 Pts
Netters; Shortbow; Standard; Musician
1 Night Goblin Boss
1 Boar Chariot @ 80.0 Pts
1 Rock Lobber @ 75.0 Pts
Bully
1 Rock Lobber @ 75.0 Pts
Bully
1 Doom Diver @ 80.0 Pts
6 Trolls @ 240.0 Pts
Models in Army: 106
Total Army Cost: 1500
prawdopodobnie będę walczył z TK, VC, Krasnoludami i Demonami

1 Orc Great Shaman @ 285.0 Pts
General; Magic Level 4; Big Waagh; Choppa
Talisman of Preservation [45.0]
Earthing Rod [25.0]
1 Black Orc Big Boss @ 164.0 Pts
Choppa; Heavy Armour; Battle Standard
Morks Spirit Totem [50.0]
1 Orc Shaman @ 65.0 Pts
Magic Level 1; Big Waagh; Choppa
34 Orc Boyz @ 240.0 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Orc Boss
46 Night Goblins @ 196.0 Pts
Netters; Shortbow; Standard; Musician
1 Night Goblin Boss
1 Boar Chariot @ 80.0 Pts
1 Rock Lobber @ 75.0 Pts
Bully
1 Rock Lobber @ 75.0 Pts
Bully
1 Doom Diver @ 80.0 Pts
6 Trolls @ 240.0 Pts
Models in Army: 106
Total Army Cost: 1500
prawdopodobnie będę walczył z TK, VC, Krasnoludami i Demonami
a ja dzis tym rozwalilem brete , moja peirwsza gra na nowa ed.
Unnamed1500 Pts - Orcs & Goblins Army
1 Black Orc Warboss @ 196 Pts
Enchanted Shield [15]
Warboss Um's Best Big Boss At [30]
1 Black Orc Big Boss @ 160 Pts
Choppa; Battle Standard
Armour of Gork [50]
1 Night Goblin Shaman @ 85 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
28 Savage Big 'Uns @ 436 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Choppa; Warpaint; Standard; Musician
1 Savage Orc Boss @
28 Night Goblins @ 171 Pts
Netters; Spear; Shield; Standard; Musician
1 Night Goblin Boss
2 Rock Lobber @ 140 Pts
1 Boar Chariot @ 80 Pts
2 Doom Diver @ 160 Pts
Night Goblin Big Boss @ 74 Pts
Light Armour; Shield
Sneaky Skewerer [10]
Triksy Trinket [25]
Collar of Zorga [5]
Total Army Cost: 1502
nie dawalem nowych itemow bo mi sie nie chcialo ich czytac. do zmiany idzie na pewno maly mag na duzego orka i to savage (taki klimat) choc general i tak sie spisal bo solo ustał szrże lancy z bsb, w czelendzu 2 rany wbil co bylo kluczowe bo skonczylo sie kanapą z 3 stron na tym wagonie. mam nadzieje ze uda mi sie grac bez totema bo taki bsb wydaj mi sie żywotny a savage nie maja jak go niesc. szkoda mi ze ten maly ng dywersant sie nie spisal , no cóż do 3 razy sztuka:)
kolega mial duza czarke z life, mala z bestia i bsb. duzy wagon czegos, maly wagon czegos, relikwie z masa pielgrzymow, 2 trebki, 3x10 luków. zabil mi kloc ng, 2 doomy, maga i katape. jemu zostal po kanapce 1 treb i sie poddal.
ciekawym sugestii co do ekwipunku.
Unnamed1500 Pts - Orcs & Goblins Army
1 Black Orc Warboss @ 196 Pts
Enchanted Shield [15]
Warboss Um's Best Big Boss At [30]
1 Black Orc Big Boss @ 160 Pts
Choppa; Battle Standard
Armour of Gork [50]
1 Night Goblin Shaman @ 85 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
28 Savage Big 'Uns @ 436 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Choppa; Warpaint; Standard; Musician
1 Savage Orc Boss @
28 Night Goblins @ 171 Pts
Netters; Spear; Shield; Standard; Musician
1 Night Goblin Boss
2 Rock Lobber @ 140 Pts
1 Boar Chariot @ 80 Pts
2 Doom Diver @ 160 Pts
Night Goblin Big Boss @ 74 Pts
Light Armour; Shield
Sneaky Skewerer [10]
Triksy Trinket [25]
Collar of Zorga [5]
Total Army Cost: 1502
nie dawalem nowych itemow bo mi sie nie chcialo ich czytac. do zmiany idzie na pewno maly mag na duzego orka i to savage (taki klimat) choc general i tak sie spisal bo solo ustał szrże lancy z bsb, w czelendzu 2 rany wbil co bylo kluczowe bo skonczylo sie kanapą z 3 stron na tym wagonie. mam nadzieje ze uda mi sie grac bez totema bo taki bsb wydaj mi sie żywotny a savage nie maja jak go niesc. szkoda mi ze ten maly ng dywersant sie nie spisal , no cóż do 3 razy sztuka:)
kolega mial duza czarke z life, mala z bestia i bsb. duzy wagon czegos, maly wagon czegos, relikwie z masa pielgrzymow, 2 trebki, 3x10 luków. zabil mi kloc ng, 2 doomy, maga i katape. jemu zostal po kanapce 1 treb i sie poddal.
ciekawym sugestii co do ekwipunku.
ninjaska pisze:Oi,
Orc Great Shaman
Black Orc Warboss
Black Orc Big Boss
Orc Shaman
Goblin Big Boss
2 Trolls
6 Trolls
Doom Diver
3 x Rock Lobber
5 Goblin Wolf Riders
5 Goblin Spider Riders
Spear; Shield; Musician
40 Night Goblins
29 Orc Big 'Uns
30 Black Orcs
Boar Chariot
W sumie gram czymś podobnym. Great shaman rzuca waaagh z power scrolla nie? Dobry to musi wpierdol spuszczać jak wchodzi

Generalnie nie krytykuję bo jak pisałem gram na podobnej rozpisce

Pozdro
Mam przeczucie, że niedługo pół polski będzie grało czymś podobnym :pPocisk pisze:W sumie gram czymś podobnym
Na pierwszy rzut oka fajna rozpiska, bardziej się nie przyglądałem więc więcej nie powiem (pozatym w ogóle nie znam sie na 8 ed.)
PS. czy nasz BSB może w końcu machać dwurakiem? (nie mam RB)
skoro bedac czarnuchem ma zasade armed to imo moze. bsb nie pozbawia go tej zasady. flufowo wbija sie baner w ziemi obok i napierdala. proste.
Oi,Pocisk pisze: W sumie gram czymś podobnym. Great shaman rzuca waaagh z power scrolla nie? Dobry to musi wpierdol spuszczać jak wchodziTyle, że też bym albo zamiast tych dwóch trolli wystawił doom divera albo kolejny rydwan.
Generalnie nie krytykuję bo jak pisałem gram na podobnej rozpisce![]()
Pozdro
rzeczywiscie dwa trolle byly dla urozmaicenia. Tak samo jak Goblin terrorysta. Nie sa to zle rozwiazania, ale mam wrazenie, ze nie optymalne punktowo.
Zamiast np. takiego terrorysty, mozna wystawic dwa male oddzialy goblinow, albo jeden maly i powrzucac gdzies fanatykow.
W poprzedniej edycji było podobnie (zasada armed i fluffowo :p) ale nie mógł. Czyli w tej edycji zmieniona zasada BSB daje mu szanse pomachania dwurakiem. Fajnieloko pisze:skoro bedac czarnuchem ma zasade armed to imo moze. bsb nie pozbawia go tej zasady. flufowo wbija sie baner w ziemi obok i napierdala. proste.

po playtestach.
rewelacja sezonu jest boyz z wlocznia. 6pkt. masakra (lepiej wygladaja tylko maruderzy khorna z gw). 35x6=210,240 z FCG. wow. za to 2xchoppa juz jest slabsze rozwiazanie (2x5+5 atakow z S4/S3 vs. 15A S3) z racji +1pkt/model. ale tez ma swoj urok.
dla porownania-35ng x4=140 +35 siatki,+FCG(20?) 195pkt. nie daj boziu fanatyk i sie robi oddzial boyzow.
ciekawie prezentuja sie tez lucznicy, choc znowu short bow ma za maly zasieg (to co dostal w 8ed to roznica wynikajaca z szybkosci oddzialow)
squigi-jako oddzial do walki nie ostnieja. ew.herdobomb.
savage->mnie nie przypadli do gustu. mocno traca na supporting attack (duuuzo drozej za ok 5A wiecej/ture)
chukki->bez +1 za LT to strzelanie malo efektywne (przynajmniej w moich rekach). na wieksze punkty niby jakas alternatywa jak nam lobberow zabraknie
klopa-rewelka. tanio-dobziu-tesco
kawaleria- musialbym potestowac wieksza liczbe patafianow (np 15)...choc wolalbym supporting attack ze swini
BO-solidnie.nawet bardzo.
pump wagon- niestety mega detka. przy 2d6 szarzy to sobie moga (o 4" wolniejsze od wszechswiata)
szambonurek-nawet ok. choc jak sie trafia na horde to troche te hity gina w tlumie.
trolle-klasa sama w sobie.
gigant-5T go zalatwia na cacy. albo zacznie skakac/przyebie z paly w LT albo bezsensownie spada. czasami nawet thunderstopmy nie dozyje przy wiaderku zwrotnych atakow.
rewelacja sezonu jest boyz z wlocznia. 6pkt. masakra (lepiej wygladaja tylko maruderzy khorna z gw). 35x6=210,240 z FCG. wow. za to 2xchoppa juz jest slabsze rozwiazanie (2x5+5 atakow z S4/S3 vs. 15A S3) z racji +1pkt/model. ale tez ma swoj urok.
dla porownania-35ng x4=140 +35 siatki,+FCG(20?) 195pkt. nie daj boziu fanatyk i sie robi oddzial boyzow.
ciekawie prezentuja sie tez lucznicy, choc znowu short bow ma za maly zasieg (to co dostal w 8ed to roznica wynikajaca z szybkosci oddzialow)
squigi-jako oddzial do walki nie ostnieja. ew.herdobomb.
savage->mnie nie przypadli do gustu. mocno traca na supporting attack (duuuzo drozej za ok 5A wiecej/ture)
chukki->bez +1 za LT to strzelanie malo efektywne (przynajmniej w moich rekach). na wieksze punkty niby jakas alternatywa jak nam lobberow zabraknie
klopa-rewelka. tanio-dobziu-tesco
kawaleria- musialbym potestowac wieksza liczbe patafianow (np 15)...choc wolalbym supporting attack ze swini

BO-solidnie.nawet bardzo.
pump wagon- niestety mega detka. przy 2d6 szarzy to sobie moga (o 4" wolniejsze od wszechswiata)
szambonurek-nawet ok. choc jak sie trafia na horde to troche te hity gina w tlumie.
trolle-klasa sama w sobie.
gigant-5T go zalatwia na cacy. albo zacznie skakac/przyebie z paly w LT albo bezsensownie spada. czasami nawet thunderstopmy nie dozyje przy wiaderku zwrotnych atakow.