Mnie za to dobiła akcja jak BSB i samotnym Giant Slayerem pokroiłem nietknięty klocek Clanratów

Dla mnie nie jest to mega fart jednak. T4, i 9 ld oznacza, że prędzej czy później te dwarfy by ich zjadłyGrazbird pisze:"Na punkty to będzie 14*5+za szmate= ok.80pkt za Skav.
8*15+za sztandar= ok. 130pkt. za Thunderersów"
ciekawe jak to policzyłeś ?
14x5=70 pkt (czempion, muzyk)
szmata 100 pts. razem 170 , a tak naprawdę więcej.początkowo skavenów było 25, czyli policz sobie: 125+command+100 za szmatę.
wcześniej pogonili 5 night runnerów.
naucz się liczyć punkty zwycięstwa, chłopie.
Release the Przemcio!
Myślałem, że "szmata" to określenie graczy krasnoludów na sztandar skaveński. Właściwie bardzo trafne, bo u nich wszystko co powiewa na patyku wygląda jak łatane szmaty. W końcu za to ich kochamy, czy nie?Grazbird pisze:"Na punkty to będzie 14*5+za szmate= ok.80pkt za Skav.
8*15+za sztandar= ok. 130pkt. za Thunderersów"
ciekawe jak to policzyłeś ?
14x5=70 pkt (czempion, muzyk)
szmata 100 pts. razem 170 , a tak naprawdę więcej.początkowo skavenów było 25, czyli policz sobie: 125+command+100 za szmatę.
wcześniej pogonili 5 night runnerów.
naucz się liczyć punkty zwycięstwa, chłopie.
Więc jakie ma znaczenie to ilu ich było na początku? I teraz dalej: muzyk nie miał znaczenia, kilka punktów mniej, czempion dał im jeden atak (IMHO najgorsze co można zrobić budżetowi rozpiski - dokupić klanratom czempionów), a szmata? Co ona im dała? Przerzut na break test? Ten oddział miał Ld 6 albo 7 zredukowane o 2 czyli miał do zdania w najlepszym razie ld 5, czyli poniżej mediany rzutu dwiema kostkami jaką jest 6, 7. Czyli generalnie można by testować takie Ld z dwoma przerzutami i się wcale nie przejmować.14stka urankowionych Klanbraci, ze szmata, wpada w moja ósemkę Thunderersów (oczywiscie rozwiniętych w szeregu).
Skaveni nie zabijają nikogo...Thundzi klepią 4 skavenów, wygrywam walkę. Skaveni wieją , Thundzi mają sztandar Very Happy
beguile dawaćrosja pisze:to ja z braku zajęcia pod koniec pracy pożalę się moim ostatnim wyczynem.
postanowiłem zaszarżować hydrę moim wampirem lordem (auto hity, red fury). wypadły trzy jedynki na zranienie, jedna rana zregenerowana.
Hydra trafiła 7 razy, zraniła 6 ja obroniłem 1 ranę i w 2 turze zacząłem sypanie... ale 1000 punktów udało mi się wyszarpnąć
pozdr
bez kitu Kosa odkryłeś za mnie Amerykę!!beguile dawać Wink