Kfiatki z walk

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

A mi się wydaje, że to jednak jest dla Thundererów sukces. Nie mieli sztandaru, szeregu i przewagi, więc na starcie przegrywali o trzy. Clanraty dodatkowo szarżowały. Krasnoludy na starcie przegrywały o 3 i biły ostatnie (tak dla odmiany :roll: ).

Mnie za to dobiła akcja jak BSB i samotnym Giant Slayerem pokroiłem nietknięty klocek Clanratów :D

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

"Na punkty to będzie 14*5+za szmate= ok.80pkt za Skav.
8*15+za sztandar= ok. 130pkt. za Thunderersów"

ciekawe jak to policzyłeś ?

14x5=70 pkt (czempion, muzyk)
szmata 100 pts. razem 170 , a tak naprawdę więcej.początkowo skavenów było 25, czyli policz sobie: 125+command+100 za szmatę.
wcześniej pogonili 5 night runnerów.

naucz się liczyć punkty zwycięstwa, chłopie.

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

Post autor: Monstroys »

to ja z braku zajęcia pod koniec pracy pożalę się moim ostatnim wyczynem.
postanowiłem zaszarżować hydrę moim wampirem lordem (auto hity, red fury). wypadły trzy jedynki na zranienie, jedna rana zregenerowana.
Hydra trafiła 7 razy, zraniła 6 ja obroniłem 1 ranę i w 2 turze zacząłem sypanie... ale 1000 punktów udało mi się wyszarpnąć :)

pozdr

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Grazbird pisze:"Na punkty to będzie 14*5+za szmate= ok.80pkt za Skav.

szmata 100 pts. razem 170 , a tak naprawdę więcej.początkowo skavenów było 25, czyli policz sobie: 125+command+100 za szmatę.

Dla mnie nie jest to mega fart jednak. T4, i 9 ld oznacza, że prędzej czy później te dwarfy by ich zjadły :D
Release the Przemcio!

MarsnTwix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MarsnTwix »

Grazbird pisze:"Na punkty to będzie 14*5+za szmate= ok.80pkt za Skav.

Myślałem, że "szmata" to określenie graczy krasnoludów na sztandar skaveński. Właściwie bardzo trafne, bo u nich wszystko co powiewa na patyku wygląda jak łatane szmaty. W końcu za to ich kochamy, czy nie? :D

Natomiast Ty opisałeś sytuację, w której:
14stka urankowionych Klanbraci, ze szmata, wpada w moja ósemkę Thunderersów (oczywiscie rozwiniętych w szeregu).

Skaveni nie zabijają nikogo...Thundzi klepią 4 skavenów, wygrywam walkę. Skaveni wieją , Thundzi mają sztandar Very Happy
Więc jakie ma znaczenie to ilu ich było na początku? I teraz dalej: muzyk nie miał znaczenia, kilka punktów mniej, czempion dał im jeden atak (IMHO najgorsze co można zrobić budżetowi rozpiski - dokupić klanratom czempionów), a szmata? Co ona im dała? Przerzut na break test? Ten oddział miał Ld 6 albo 7 zredukowane o 2 czyli miał do zdania w najlepszym razie ld 5, czyli poniżej mediany rzutu dwiema kostkami jaką jest 6, 7. Czyli generalnie można by testować takie Ld z dwoma przerzutami i się wcale nie przejmować.

Rankowi skaveni to najbardziej pacyfistyczni żołnierze w WFB - powinniście widzieć moje bitwy z kumplem który gra HE - klanbracia nigdy nikogo nie zabijają, bo po prostu nie przeżywają ich zasady ASF. Muszą polegać na swoich rankach, ratlingach i jezzailach.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

rosja pisze:to ja z braku zajęcia pod koniec pracy pożalę się moim ostatnim wyczynem.
postanowiłem zaszarżować hydrę moim wampirem lordem (auto hity, red fury). wypadły trzy jedynki na zranienie, jedna rana zregenerowana.
Hydra trafiła 7 razy, zraniła 6 ja obroniłem 1 ranę i w 2 turze zacząłem sypanie... ale 1000 punktów udało mi się wyszarpnąć :)

pozdr
beguile dawać ;)

jest spora szansa oblania ld i wtedy nie strazne 3x1 :D

ale fakt, żal straszny.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

wartość oddziału skavenów :
25x5=125 pts + FCG.
za szmatę 100VP
Thundzi zdobywają 225 VP + VP za Night Runnerów.W dodatku wszystko w walce wręcz.
o takie liczenie mi chodzi..

w dodatku Kraśki na dzień dobry są na -3 (siła, sztandar, szereg). Odległość do BSB wynosiła dobre 26 cali. mam dalej tłumaczyć ?

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

Post autor: Monstroys »

beguile dawać Wink
bez kitu Kosa odkryłeś za mnie Amerykę!! :D no jasne, czemu och czemu ja o tym nie pomyślałem... wystawiałem master of the black arts razem z red fury, ale setup z beguile (i dreadlancą) i avatar of death, albo walking death będzie o niebo lepszy!
wielkie dzięki :)

kędzi

Post autor: kędzi »

Nie zapomnę sytuacji, w której mój slayer przygotowany typowo na gigusie pociął jednego takiego, który odważył się podejść.
Slayer miał Mro Swiftnes,r o fury i r o might.
W pierwszej turze zadaję wszystkie 4 woundy, on natomiast krzyczy, 2 tura i klepię go do końca.Wyraz twarzy przeciwnika-niezapomniany.Drugi gigant się przestraszył i zaczął sie wycofywać.
Troszkę szczęścia i się udało :wink:

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

he he he he...

u mnie kiedys Giant Slayer zabijał nałogowo Chosenów Khorna :D
padło 3 albo 4 :D i to za czasów gdy slayerzy mieli 2 handweapony :shock:

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

Ja nie powiem Grazbird co twój Slayer lord ostatnio robił.... :shock:

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

to do czego go zaprojektowałem:

tzn w jednej bitwie zjadł Tobie: tyrana, Bsb-ka i huntera. i tamten oddział Irongutsów co był z Bsbkiem :D

do Butchera nie dobiegł bo był za daleko :D

Fifi, mały sparring 22 lutego ? :D

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

już sie z Malalem umówiłem 8)

Awatar użytkownika
Szalonooki
Warzywo

Post autor: Szalonooki »

Pierwsza bitwa w życiu...

Szło mi do dupy ale jednej szarży nie zapomnę :D

Regiment orków walczy z driadami. Nagle w plecy wjeżdża konnica DE (2 na 2 graliśmy) z herosem. Atakuje już nie pamiętam ile razy wiem że w końcowym efekcie u mnie 5 kolesi musiało zdawać test na pancerz.

WSZYSCY zdali :D W kontrataku zabiłem mu 2. Kolejne to szarża na flankę na ten sam oddział. Podobna sytuacja z tym że na trzech dwóch się uratowało ;) Ogólnie w dupę dostałem ale wtedy mi się good mode włączył chyba 8)

Awatar użytkownika
sebol
Kontakt:

Post autor: sebol »

Full-wypas Tyrant Ogrów (wardy, d3 ran z maczuga i inne duperele) zjedzony przez 8 driad :D
połowa widzów padła ze śmiechu, a druga połowa nie wierzyła własnym oczom :P

Jaszczurx
Mudżahedin

Post autor: Jaszczurx »

Mi się przypomniało

bloodzio szarżuje na slana(overrun), ja dobijam od boku kroxami i slannem rzucam chalenge, bloodzio przegrał chyba o 2(wbił 1 ranę) i się cały sypnął :)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

blodzio na 1 ranie szarżuje na bolca HE i ginie od załoganta :)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

bitwa na niedzielnym turnieju, z Meterem:

Taksówka do piekła wchodzi na IFce..Meter na siłę rzuca 11...klocek Longbeardów z generałem znika ze stołu... :( :(

tak się wk..wiłem że rzuciłem butelką w ścianę...

Jaszczurx
Mudżahedin

Post autor: Jaszczurx »

Sobotni turniej, w 5 turze salamandra podchodzi do klocka feniksów z caddym i teclisem, strzelam, trafiam 2, ranie jednego, niezdany ward, panika, oddział na ld 10 ucieka ;]
Ostatnio zmieniony 23 lut 2009, o 18:08 przez Jaszczurx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Kamil albo ja nie potrafię rozróżniać dni tygodnia albo to była sobota... :D :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

ODPOWIEDZ