Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

smok ginie
nie możesz dołączyć oddziałem do herosa, tylko herosem do oddziału
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Norb
Wałkarz

Post autor: Norb »

Jaką podstawkę ma steed of slaanesh pod herosa u warriorów? u demonów wg. uściśleń 25x50, to u nas tak samo chyba co?

Awatar użytkownika
Parufka
Mudżahedin

Post autor: Parufka »

Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego chaos ogry nie maja impaktów tak jak zwykłe??

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

zwykle ogry (dowowe) nie maja impactow ;)

ogry ogrowe (bulle) maja zasade bull charge czy ogre charge czy jakos tak i ta zasada daje im te impacty :) taki lekki power up ogrow :)

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Norb pisze:Jaką podstawkę ma steed of slaanesh pod herosa u warriorów? u demonów wg. uściśleń 25x50, to u nas tak samo chyba co?
owszem, 25x50

Awatar użytkownika
Parufka
Mudżahedin

Post autor: Parufka »

Dziwne skoro ogrom impacty daje ich masa. Znaczy się chaosowe i najemne są jakieś chudsze czy niedożywione jakoś :D .

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

hmm... witam chcałbym zaczać grać WoC. i jaża się dwa pomysly w mojej głowie, jedna to full khorne tylko wiecej maruderów na koniach i kilka max 3 odzały knight lub piechota tzeencha z full magia (jak to u tzeentch) plus bons spell monże jedni chosen i marudeży ma koniachy by fasty pojeczhac ... co wy na to? i jak zazwycaj sie WoC wystawia?

Awatar użytkownika
kenny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kenny »

Nowe WoC dają dużo możliwości i nie ma tak jak kiedyś jednej rozpiski, ja gram na Khornie moja armia jest w dziale rozpiski możesz zlookać tam.
Zasadniczo są dwie możliwości lalbo gramy na max bohaterach dopakowanych na maxa, albo na regimenty.
P.S. Nie bierz 3 oddziałów Knightów po pierwsze to zero jakiegokolwiek klimatu, apo drugie jest tak dużo ciekawych Specjali, że na bank ich zastąpisz.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Twoja rospiska jest ciekawa ... mi khorne troche sie znudził i na wiecej kuktów i tak jakiegos maga trzeba ... coś pomyśle bo dużo jest ciekawych opci ... poza mortal, maruderami i ołtazem to wszystko inne nie ma dlamie klimatu :P ale dam jakoś rade :D

Awatar użytkownika
kenny

Maga w Khornie tez można wystawić, oprócz Lore z marków są jeszcze Fire, Death i Haven do wyboru. Wiadomo nie wystawisz dysku, ale jak na razie radze sobie tak powiedzmy do 2500. Nie rozwalam wszystkiego to jasne, ale zabawa jest przednia :D, a jak już grasz na super dużo jak dla mnie tak powyżej 3k tom nie ma bata żeby nie połączyć Marków dobry do Khornea jest Nurgle :D

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Żeby grać Khornem to trzeba mieć niezłego skilla, żeby nie było takiej sytuacji, w której to przeciwnik gra Twoją armią :P bo poza tym że jak już coś wpadnie to sie fajnie turla tylooma kostkami to dobrze by było kontrolować co się dzieje ;)

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

kenny pisze:oprócz Lore z marków są jeszcze Fire, Death i Haven do wyboru.
doczytaj no jeszcze ten podrecznik armijny :P

maly sorc moze tylko fire albo death.
duzy sorc moze fire, death, heavens lub shadow.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Piotr3K pisze:Żeby grać Khornem to trzeba mieć niezłego skilla, żeby nie było takiej sytuacji, w której to przeciwnik gra Twoją armią :P bo poza tym że jak już coś wpadnie to sie fajnie turla tylooma kostkami to dobrze by było kontrolować co się dzieje ;)
No ostatnio się o tym przekonałem grając z demonami ^^
Pociągnęło to w konsekwencji zdjęcie jednej marki khorna z knightów. Teraz khornowy jest BSB no i knighci z banner of rage. Więcej niż 2xfrenzy przestało mi podchodzić w armii.

Awatar użytkownika
kenny

Zapomniałem o jednym :P
Ja mam w swojej tylko 3 MoK Jugger, Knightci i Ogre. Nie jest źle, ale mobilność spada przez ich ochronę :P
Teraz zastanawiam się nad drugim Rare, bo mam plan w końcu złożyć coś na ponad 2k i chyba jedyną możliwością jest helka.

I od razu chciałem się zapytać jakie wymiary ma Hellcannon? Bo nie mam pojęcia jak się zabrać za robienie go.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Nie liczac lancuchow, Helka ma nastepujace wymiary:

dlugosc podwozia: 85 mm
szerokosc osi: 58 mm
wysokosc do czaszki: 74 mm
dlugosc lufy: 77 mm
kaliber: 18 mm
podstawka 80x100 mm wystarcza

Awatar użytkownika
kenny

Oooooo Dzieki za szybką odpowiedz.
Okazało się ze strzykawka 20 ml ma identyczne wymiary jak lufa Resztki z Chariota iCannona Dwarfów + Bitsy ze Spawnów może coś z tego wyjdzie :)

Awatar użytkownika
kenny

Jeszcze jedno pytanie Figurki z Wyrd Miniatures nadają się do WFB? Tylko sie upewniam bo nie chce kupić czegoś złego ?:D

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Post autor: krecik_77 »

Parufka pisze:Dziwne skoro ogrom impacty daje ich masa. Znaczy się chaosowe i najemne są jakieś chudsze czy niedożywione jakoś :D .
Ogre Bulls mają przymocowane rogi na tych megaklamrach w pasach i to nimi rozdają impakty. Ot co!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

hmm.. khorne jest fajnyt ma małe punkty ale na wiecej (1500+) i tak magia sie pojawi tak czy tak, mam takie zapytanie w zwiazku z tym co wolicie slanesh tzeentch czy nurgle albo zwykli ... i mam jeszcze 2 pytamka (1)czy ktoś prubował tylko na maruderach? (2)czy ktoś prubował bez marków?

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Magowie tzeentcha są najczęsciej widziani na dyskach i z książką , nurgla są bardzo dobrzy i w miarę często używani . Jeszcze zostaje mały mag bez marków i 2xscroll też popularny 8)

Ja lubie dużych Tzeentcha ( nurgle śmierdzi ) a lore slanesha mi jakoś nie podchodzi

ODPOWIEDZ