9th Age
Re: 9th Age
A obszarowa briona dalej wchodzi na 16? xD
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
orły HE to rare czy special? (różni się to w całym tekscie abeka a reference sheet).
Tak e nie dasz dwa razy supernaturalreflex na oddzial, wiec birona da ci tylko +1 A, ale mozna gdzie indziej znalezc bonusy;Stan pisze:Karli - teraz asf daje +1 do hita jeśli dobrze rozumiem, czyli jakby wózek jest jaki był.
Można złożyć fajnego gryfa 2+ 4++. Szkoda że na smoku nie możemy wybrać itemów, zwłaszcza że są takie co dają 5++ na ataki dystansowe a my musimy wziąć runefanga.
Szkoda ze tak zajechali kawalerie, teraz bida z nedza z nich, pistoliersi sa fajni za to, zastanawiam sie nad 2x6 z heavy armour albo flagusie na wypasie i gwardia z tarczami
Prośba zrobiłby ktoś reupload tych booków na serwer nie wymagający logowania? Bo i tak zapomnę hasło to takiego konta z którego nie będę korzytał
dziękować i Sigmar zapłać ;D
dziękować i Sigmar zapłać ;D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- swieta_barbara
- habydysz
Są już pod zakładką Army Books:
http://www.the-ninth-age.com/index.php?simple-page/
http://www.the-ninth-age.com/index.php?simple-page/
Waywatchers to jakaś kpina!!!
Pogieło ich w baniak. Totalnie zmienione zasady dla tej jednostki. Będą ładnie wyglądać na półce.
Pogieło ich w baniak. Totalnie zmienione zasady dla tej jednostki. Będą ładnie wyglądać na półce.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
- swieta_barbara
- habydysz
Chyba nie sądzę.Luc pisze:Waywatchers to jakaś kpina!!!
swieta_barbara pisze:Chyba nie sądzę.Luc pisze:Waywatchers to jakaś kpina!!!
Waye są znacznie słabsi niż byli i zdecydowanie przegrywają z innymi unitami.
W moich pierwszych rozpiskach ze starych unitow nie mam żadnego...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Czy dobrze rozumuję:
1) modele z great weapon mają inicjatywę 0.
2) nie ma już zasady always strikes first.
3) wszystkie elfy mają lightling refelxes co tym z gw daje walenie po inicjatywie.
3) Sword Masterzy walą z gw z i6 i dostają +1 do hita z master of the sword = OP?
1) modele z great weapon mają inicjatywę 0.
2) nie ma już zasady always strikes first.
3) wszystkie elfy mają lightling refelxes co tym z gw daje walenie po inicjatywie.
3) Sword Masterzy walą z gw z i6 i dostają +1 do hita z master of the sword = OP?
- swieta_barbara
- habydysz
Wiadomo, że dokoksili wiele oddziałów, jak WD, WR i siostry i waye nie są już takim obvious pickiem jak kiedyś, ale moim zdaniem wciąż są zajebiści i będą bardzo często na stole.
W ogóle SE to chyba najsłabszy book jeśli chodzi o balans zewnętrzny jaki do tej pory przeglądałem - sądzę, że SE czekają mocne cięcia w kolejnych iteracjach.
Poza tym jest pojebany jak stara książka skavenów, przeładowali to zdecydowanie treściowo.
W ogóle SE to chyba najsłabszy book jeśli chodzi o balans zewnętrzny jaki do tej pory przeglądałem - sądzę, że SE czekają mocne cięcia w kolejnych iteracjach.
Poza tym jest pojebany jak stara książka skavenów, przeładowali to zdecydowanie treściowo.
Ok cofam to.Luc pisze:Waywatchers to jakaś kpina!!!
Myślałem, że mogą wybrać tylko jedne strzałki z 4 wyborów
A mają każdy możliwy wybór. SPORO to zmienia w ich ocenie.
Błędna interpretacja - sorry guys.
Bez sensu, że nie mają podwójnego strzału ale możliwość wyboru każdej strzałki nie jest aż tak tragiczna.
Boli brak strzałek bez save.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Czemu zajechali kawalerię? Chcesz to bierzesz Grand Mastera i robisz z jednej kawy inner circles na identycznych statach jak stare. Drugi oddział bierzesz wypasionych Templar Knightsów, dajesz im hate i BSB z rozkazami i masz jeszcze lepszą kawę niż była#helion# pisze:Tak e nie dasz dwa razy supernaturalreflex na oddzial, wiec birona da ci tylko +1 A, ale mozna gdzie indziej znalezc bonusy;Stan pisze:Karli - teraz asf daje +1 do hita jeśli dobrze rozumiem, czyli jakby wózek jest jaki był.
Można złożyć fajnego gryfa 2+ 4++. Szkoda że na smoku nie możemy wybrać itemów, zwłaszcza że są takie co dają 5++ na ataki dystansowe a my musimy wziąć runefanga.
Szkoda ze tak zajechali kawalerie, teraz bida z nedza z nich, pistoliersi sa fajni za to, zastanawiam sie nad 2x6 z heavy armour albo flagusie na wypasie i gwardia z tarczami
Do tego można resztę korów upchać spamem tanich 5tek kawy z dwurakami i save 1+ po 95pkt każda. No i w końcu grywalne fasty.
Mnie natomiast cieszy wizja grania na imperium starego typu, czyli: morze piechoty+strzelcy+maszyny+magowie+generał
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Ja tam tego nerfa dla rycków imperialnych nie widzę. IC są identyczni jak byli za 24 pkt (potanieli o 1 pkt) a zwyklasów wreszcie można wystawiać w opcji turbo-eko za 19 pkt od łebka z 1+ pancerzem. U mnie i tak nic nie robili tylko wozili GMa z Runefangiem więc ja się cieszę.
"Greatswordów" z 3+ pancerzem i parry widzieliście?
Maciek
"Greatswordów" z 3+ pancerzem i parry widzieliście?
Maciek
Poczytaj dla kogo rozkazy mozesz dawac, general jest juz must have i gwardia ladnie sie kombuje,l
Rycki przegrywaja z piechota, demi w rare sa, templarow max 12, nie za mocno jest z kawa, poza tym jest za duzo rzeczy ktore karca kawe
...dobrze ze odkurzylem gryfa i halabardy, jeszcze tylko lekkie czyszczenie gwardii i beda biegac z 12mv
Swoja droga musze wziac sie za malowanie pistolierow...14 z 6ed sie wreczcie przyda
Rycki przegrywaja z piechota, demi w rare sa, templarow max 12, nie za mocno jest z kawa, poza tym jest za duzo rzeczy ktore karca kawe
...dobrze ze odkurzylem gryfa i halabardy, jeszcze tylko lekkie czyszczenie gwardii i beda biegac z 12mv
Swoja droga musze wziac sie za malowanie pistolierow...14 z 6ed sie wreczcie przyda
Hej
Ja chciałbym zapytać tylko o jedna rzecz zanim zdecydują, czy warto się przegryzać przez te sterty materiałów dotyczących tej wersji - czy w 9th Age rzuca się kostkami na zasięg szarzy , jak w 8mej ?
Ja chciałbym zapytać tylko o jedna rzecz zanim zdecydują, czy warto się przegryzać przez te sterty materiałów dotyczących tej wersji - czy w 9th Age rzuca się kostkami na zasięg szarzy , jak w 8mej ?
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins."
Marna pociecha Jak na zapowiedź o chęci usuwania głupiej losowości/zwiększenia taktyki to trochę słabo...ciekawe czemu tak. No ale whatever, szkoda.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins."