Mam czelendża Z Demonami Nurgla więc stwierdziłem że jak Kuba bogu tak bóg kubańczykomEldritch pisze:Tak poza tym, to uroczo
Rozpiski
Moderator: JarekK
Re: Rozpiski
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
-
- Powergamer Rozpiskowy
To nie lepiej by bylo wstawic wiecej chaos ogrow w miejsce troli ?
Czy jest 2 czy wiecej, trole nie maja bonusu a ogre charge dodaje 1 sily z kazdym rankiem wiec mozna by sie nad tym zastanowic
Czy jest 2 czy wiecej, trole nie maja bonusu a ogre charge dodaje 1 sily z kazdym rankiem wiec mozna by sie nad tym zastanowic
Ogry są piekielnie drogie w porównaniu z trollami. Maja trzymać sztandar i nie dać się zabić. Do walki są trolle.middlefinger pisze:To nie lepiej by bylo wstawic wiecej chaos ogrow w miejsce troli ?
imo, wymien burning body na nurgle rot. Jak masz BSB w klocku trolli to łatwo możesz dostać cwaniaka z wardem na flamingi i Cię zatrzyma na całą grę. A Rot zapewne więcej zrobi niż atak z falmingów.
Demon jest fajny, jeśli w pierwszej turze nie zejdzie od jakiejś klopy. Mi się ostatnio tak zdarzyło, schowałem go od dwóch doom diverów i klopy, ale druga go widziała i... hit, rana, brak warda, 5 ran, dzięki za grę Może jednak w dużego maga warto zainwestować na takie punkty.
Osobiście bez przynajmniej dwóch fastów z domu się nie ruszam. Dla mnie to jedna z kluczowych jednostek w tej armii. Ale jak kto lubi.
Ja teraz mam zamiar trochę pokminić dużego deatha i hellcannon. Może panika na -4LD da radę.
Demon jest fajny, jeśli w pierwszej turze nie zejdzie od jakiejś klopy. Mi się ostatnio tak zdarzyło, schowałem go od dwóch doom diverów i klopy, ale druga go widziała i... hit, rana, brak warda, 5 ran, dzięki za grę Może jednak w dużego maga warto zainwestować na takie punkty.
Osobiście bez przynajmniej dwóch fastów z domu się nie ruszam. Dla mnie to jedna z kluczowych jednostek w tej armii. Ale jak kto lubi.
Ja teraz mam zamiar trochę pokminić dużego deatha i hellcannon. Może panika na -4LD da radę.
Ogry Nurgla są zajefajne ale mieliście rację. Brakowało GW. Więc są:
Chaos Lord of Tzeentch on Disc @ 335.0 Pts
General;
Enchanted Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Crown of Command [35.0]
Chaos Sorcerer Lord @ 300.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 4;
Charmed Shield [5.0]
Dispel Scroll [25.0]
Exalted Hero of Tzeentch on Daemonic Mount @ 271.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard; Barding
Scaled Skin [20.0]
Armour of Destiny [50.0]
14 Chaos Warriors of Slaanesh @ 254.0 Pts
Shield; FCG
2x 5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 2x 85.0 Pts
Flail
2x Chaos Chariot of Slaanesh @ 2x 115.0 Pts
2x Gorebeast Chariot @ 2x 130.0 Pts
8 Chaos Trolls @ 280.0 Pts
6 Chaos Ogres of Nurgle @ 290.0 Pts
Great Weapon; Standard; Musician
Hellcannon @ 210.0 Pts
Zabrakło punktów na marka dla gorebeastów niestety
Chaos Lord of Tzeentch on Disc @ 335.0 Pts
General;
Enchanted Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Crown of Command [35.0]
Chaos Sorcerer Lord @ 300.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 4;
Charmed Shield [5.0]
Dispel Scroll [25.0]
Exalted Hero of Tzeentch on Daemonic Mount @ 271.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard; Barding
Scaled Skin [20.0]
Armour of Destiny [50.0]
14 Chaos Warriors of Slaanesh @ 254.0 Pts
Shield; FCG
2x 5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 2x 85.0 Pts
Flail
2x Chaos Chariot of Slaanesh @ 2x 115.0 Pts
2x Gorebeast Chariot @ 2x 130.0 Pts
8 Chaos Trolls @ 280.0 Pts
6 Chaos Ogres of Nurgle @ 290.0 Pts
Great Weapon; Standard; Musician
Hellcannon @ 210.0 Pts
Zabrakło punktów na marka dla gorebeastów niestety
-
- Powergamer Rozpiskowy
nie myślałeś by w połączeniu z magią shadowa wcisnac do rozpiski Mutalith vortex beast'a?
Duża szansa, że wylosujesz The Withering a potem tylko dobry rzut na vortexowego bound spella i po klopocie
Poza tym mozna by pomysleć na tęczowym bunkrem z blasted standarem dla sorca, mógłbys wtedy 12 warriorsow wstawic za podobną ilość punktów
Duża szansa, że wylosujesz The Withering a potem tylko dobry rzut na vortexowego bound spella i po klopocie
Poza tym mozna by pomysleć na tęczowym bunkrem z blasted standarem dla sorca, mógłbys wtedy 12 warriorsow wstawic za podobną ilość punktów
I elfy wystrzelają mi 12 warriorów z magiem w jedną turę z siłą 6 ? A do tego narażę się na kombo d&d plus helka ? Jakoś podziękuję za taką wymianę... Bestii nie mam na razie modelu ale coś tam licytuje potwornego to może pobawimy się wochowymi bestyjkami zaczynając od chimery ofc.middlefinger pisze:nie myślałeś by w połączeniu z magią shadowa wcisnac do rozpiski Mutalith vortex beast'a?
- Kedziorson
- Masakrator
jako, że PKS pozwala to pomyślałem o takiej rozpie defensywnej
lord na dysku ze stubbornem, GW, ward 3+
bsb standardowy
lord mag ze scrollem i ench. shield
festus / mag 2 lvl nurgla - wychodzi nieco taniej od zwykłego i ma bonusik potionka
klocek 30 warriorów z flame bannerem FCG nurgla
bunkier 15 warriorów nurgla FCG dyscyplina banner, dla magów
1 chariot slaanesha
5 psów,
2 heleny
myślę, że w miarę czytelnie i jasno.
zastanawiam się jeszcze czy lorda klepacza i bsb nie dać na piechotę i wstawić ich do tej hordy, za zaoszczędzone pkt. dorzucić warriorów do bunkra lub jakiś jeszcze rydwan do kontry kombinować.
co myślicie?
lord na dysku ze stubbornem, GW, ward 3+
bsb standardowy
lord mag ze scrollem i ench. shield
festus / mag 2 lvl nurgla - wychodzi nieco taniej od zwykłego i ma bonusik potionka
klocek 30 warriorów z flame bannerem FCG nurgla
bunkier 15 warriorów nurgla FCG dyscyplina banner, dla magów
1 chariot slaanesha
5 psów,
2 heleny
myślę, że w miarę czytelnie i jasno.
zastanawiam się jeszcze czy lorda klepacza i bsb nie dać na piechotę i wstawić ich do tej hordy, za zaoszczędzone pkt. dorzucić warriorów do bunkra lub jakiś jeszcze rydwan do kontry kombinować.
co myślicie?
bo klocki warriorów? czy na pks czy na ojro ja nadal gram na 1 klocku slaaneshowym i ani mi się śni ich wymieniać. Ja bym spróbował uciulać gdzieś pkty i jeszcze jeden chariot wystawić.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed