Niezwykli
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Sprzedaj figurki. Gry komputerowe to towar luksusowy, a nie pierwszej potrzeby, więc ich kradzieży nic nie usprawiedliwia.Sykstus pisze:@Tomash gdybym miała za co to bym kupił...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Oczywiście, co nie oznacza że kradzież produktów potrzebnych do życia jest usprawiedliwiona, choć zrozumiała. Tutaj oczywiście trzeba winić rząd i brak porządnego systemu wspomagania obywateli w potrzebie.Tomash pisze: Sprzedaj figurki. Gry komputerowe to towar luksusowy, a nie pierwszej potrzeby, więc ich kradzieży nic nie usprawiedliwia.
Ale to już inny temat.
Za nic nie sprzedam figsów
Zwłaszcza że zbieram na niektóre w tym momencie. Dla mnie figsy są towarem bardziej luksusowym niż gry PC...
Ale zakończył bym ten temat bo do niczego konstruktywnego nie doprowadzi...

To zależy o której wojnie siedmioletniej mówimy XD może być i oswiecenie ale także wojna północna czyli renesans,świat osadzony w relalich średniowiecza np: wojny siedmioletniej,
To bardzo interesujące osadzenie, tylko czy wojna siedmioletnia to przypadkiem nie Oświecenie ?
mea culpa
miałem na myśli wojnę 100-letnią. Gafa

TAK! Nie wahaj się dłużej!Katylina pisze:Mnie nie stać na samochód, to znaczy że mam ukraść?
Krótka piłka, nie stać Cię, nie maszSykstus pisze:Za nic nie sprzedam figsówZwłaszcza że zbieram na niektóre w tym momencie. Dla mnie figsy są towarem bardziej luksusowym niż gry PC...
Się znaczy lewaka?Katylina pisze:Zapytajmy się kogoś z reprezentatywnej grupy społeczeństwa.

Pierwszy dzień w nowej pracy. Jest w pytę. W firmie nie ma chyba nikogo mającego 30 lat, większość to moi rówieśnicy 

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny

- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Widomy znak poprawy stosunków polsko-niemieckich!Ypsilanti pisze:BTW. W niemieckich gazetach komputerowych Wiedźmin trafił na okładkę!
POD KILEM PRZECIĄGNĘ!PIRACTWU MOWIMY NIE!
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!

- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
1,5 godziny przed sekretariatem, po to, by nalepili mi nalepkę na legitymację, oddali mój obtarty i rozwalony indeks oraz podtarli swój stempelek moim zeszytem do hospitacji.
Kręgosłup to ZŁO! Czuję ból, wczoraj stałam nad makietami 6 godzin w WJ [z przerwą na megaschabowego
], potem jeszcze noc w bardzo niewygodnym łóżku u babci... ech 
Aha.
Kupiłam figurkę.
Nie mogłam się powstrzymać
Kręgosłup to ZŁO! Czuję ból, wczoraj stałam nad makietami 6 godzin w WJ [z przerwą na megaschabowego

Aha.
Kupiłam figurkę.
Nie mogłam się powstrzymać

pytanieMnie nie stać na samochód, to znaczy że mam ukraść?
Odpowiedź znajduje się w 2.14 w tym teledysku:
http://youtube.com/watch?v=-YrI9-ApCRo
wiem że stare, ale jare!
Stać Cie na figurki, gre na turniejach, Internet - więc już po prostu nie pieprz głupot, że nie masz 75 zeta. A jak nie masz, to idź trochę ulotek porozdawać (szybciej tę kasę zarobisz, niż grę ściągniesz...), zamiast na forum siedzieć i nie kradnij więcej. Szczególnie polskich gier.Sykstus pisze:@Ypsilanti gdybym pływał w pieniądzach to już dawno bym ją zakupił. a tutaj trzeba racjonalnie rozkładać fundusze na potrzeby wyższego i niższego rzęduGry komputerowe u mnie są potrzebami bardzo niskiego rzędu więc nie tracę na nie funduszy... Aczkolwiek gdybym miał wolną kasę to bym kupił Wiedźmina...
Ostatnio zmieniony 30 paź 2007, o 15:48 przez Ypsilanti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Żadnych, nie tylko polskich, jak już.Ypsilanti pisze: Stać Cie na figurki, gre na turniejach, Internet - więc już po prostu nie pieprz głupot, że nie masz 75 zeta. A jak nie masz, to idź trochę ulotek porozdawać, zamiast na forum siedzieć i nie kradnij więcej. Szczególnie polskich gier.
O, Sykstus, Sykstus

Stawiam dziesięć funtów króliczych kłaków Franciszka Józefa [drżyj Haku], że gdybyś pływał w pieniądzach, to miałbyś po prostu więcej figsów, a nie Wiedźmina

To oczywiście moje spostrzeżenia - w przypadku piractwa wolę nie tracić czasu na ganianie ludzi po forach. I tak będzie, jak będzie.
Może to smutne. Ale cóż. Jedyne, co mogę zrobić, to sama być w porządku.
Przy okazji rozważań, "co by było gdyby"... Ja gdybym pływała w pieniądzach, to pewnie ani grosz z tego nie poszedłby na figurki. Mimo że jest to jedna z potrzeb "wyższego rzędu", ale... właśnie, "jedna z".
No, ale mam figurki

Brawo kupiłaś figurkę
Ale pochwale się ze jak dowiedziałem sie o Baldursie i IWD na dwóch płytkach DVD z wszystkimi dodatkami i jeszcze zremasterowanych po pobiegłem do sklepu i kupiłe
Mimo że miałem IWD II oryginałke już ;P I oczywiście te gry przeszedłem kilak razy przed zakupieniem
Więc jeszcze tak źle ze mną nie jest ;P A powiem Ci SB że gdybym pływał w kasie to na 100% bym kupił 

ludzie będą ściągać piraty dopóki firmy komputerowe nie zrozumieją prostej zależności
gdy oprogramowanie było tańsze a nie kosztowało tylko co nowy duo core to by lud kupował programiki i owe firmy miały by znacznie większy zysk.
lub mogą zrobić takie zabezpieczenia, że ich się nie złamie, ale w to nie wierzę.
W grach komputerowych jest taka sama zależność, kosztują one ponad 100 zł tyle co np: pamięć RAM i znów tak samo... przecięty człek woli sobie dopakować kompa i ściągnąć grę niż kupić oryginała i być szczęśliwym posiadaczem zabytku muzealnego. Możecie powiedzieć że jedna gra nie kosztuje tyle co wypaśny komp, ale dodajcie sobie np: cene wiedzmina, warhammera mark of chaos, obliviona, gothica, medivala II, NFS, Call of Duty, HeroesaV i zobaczycie ile to kosztuje
i co za tą cenę można by kupić.

grać w Totka XD albo na giełdzie itd... bo z ulotek chyba nie ukulasz sobie paru tysięcy 

lub mogą zrobić takie zabezpieczenia, że ich się nie złamie, ale w to nie wierzę.
W grach komputerowych jest taka sama zależność, kosztują one ponad 100 zł tyle co np: pamięć RAM i znów tak samo... przecięty człek woli sobie dopakować kompa i ściągnąć grę niż kupić oryginała i być szczęśliwym posiadaczem zabytku muzealnego. Możecie powiedzieć że jedna gra nie kosztuje tyle co wypaśny komp, ale dodajcie sobie np: cene wiedzmina, warhammera mark of chaos, obliviona, gothica, medivala II, NFS, Call of Duty, HeroesaV i zobaczycie ile to kosztuje

Średnia za godzinę obecnie to 5 zł, człowiek na ulotach pracuje do 5/6 h a grę ściągniesz dajmy na to w jeden góra dwa dni (zależy od kompa i czasu)a przy okazji możesz robić wiele innych ciekawych rzeczy, ja osbiscie kasę z ulotek przeznaczyłem w głównej mierze na smoka 4 bolce itdStać Cie na figurki, gre na turniejach, Internet - więc już po prostu nie pieprz głupot, że nie masz 75 zeta. A jak nie masz, to idź trochę ulotek porozdawać (szybciej tę kasę zarobisz, niż grę ściągniesz...), zamiast na forum siedzieć i nie kradnij więcej. Szczególnie polskich gier.

MONOPOLOWI programistycznemu mówimy Nie !PIRACTWU MOWIMY NIE!
ZapracowaćMnie nie stać na samochód, to znaczy że mam ukraść?