Fajnie by było jak ktoś by wrzucił zdjęcie takiego patentu.
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Jeśli figurka jest plastikowa, to można spróbować oczyścić powierzchnię i skleić klejem do plastiku. Nadtopiony plastik powinien dobrze się trzymać, tylko trzeba miecz czymś podeprzeć zanim zastygnie. Metalowe - tylko piny, ale nie zawsze da się to skleić - elementy mogą być za małe. Szczerze mówiąc kupiłem kiedyś komplet metalowych korsarzy, jeden miał ułamany miecz i po prostu go wywaliłem. Dużo precyzyjnej roboty z pinowaniem bez żadnej gwarancji, że się będzie trzymać.Heptun pisze:Mam szybkie pytanie - jak łączycie w metalowych/plastikowych modelach miecze gdy zostaną ułamane ? Chodzi mi połączenie miecza z rękojeścią. Czy jakoś pin wrzucacie czy magnes ? Jakie są patenty by miecz dobrze się trzymał ? Klej wiadomo jest tylko środkiem tymczasowym
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Dobra to macie może jakieś namiary na modele mini wkrętarek na tak małe wiertła ? Bo chyba do hobby drilla to takie wiertełko nie będzie pasowało ???Tiger Brown pisze:W sklepach modelarskich można dostać wiertełka już od średnicy 0,3 mm, więc spinowanie nawet cienkich elementów jest trudne, ale możliwe.
Będzie ponieważ one są na ,,trzonku" o średnicy ok 3mmHeptun pisze: Dobra to macie może jakieś namiary na modele mini wkrętarek na tak małe wiertła ? Bo chyba do hobby drilla to takie wiertełko nie będzie pasowało ???
Ono nie jest do używaniasmiejagreg pisze:Kuźwa, jeszcze tylko krótki kurs jak tego wiertła przypadkiem nie złamać i będzie ok
Małe wiertełka można też owinąć papierem. Powinno dać radę, jeśli średnica otworu w hobby drillu nie jest za duża. Ja mam wiertełko nie pamiętam jakiej firmy, ale wygląda podobnie do Army painter drill, dwie dwustronne końcówki do mocowania wierteł i daje radę z papierem.mati13u pisze:Heptun pisze: Dobra to macie może jakieś namiary na modele mini wkrętarek na tak małe wiertła ? Bo chyba do hobby drilla to takie wiertełko nie będzie pasowało ???
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first