Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Re: Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010

Post autor: Yudokuno »

kudłaty pisze:Żeby nie było że zupełnie nie na temat, zgubiłem poduszkę na turnieju, nie wiem jak wyglądała, wiem że miała wiele barw i specjalnie mi na niej nie zależy ale jakby ktoś chciał piwko to może mi ją na kohortex podrzucić.
:mrgreen: poszło do mojego podpisu - rozgarnięty jak kupa liści na jesień :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

kudłaty pisze:To ja jeszcze do "kminu" młodego dorzucę że to strasznie upierdliwe w kulaniu, bo zadajesz nie jedną a k3 rany, czyli save'y musisz kulać odpowiednią ilość razy za każdy model po kolei.
Nie...
Najpierw ranisz, next sejwy a potem multiplujesz ;]
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Yudokuno pisze: W przyszłym roku poprawimy jakość multimediów ( zaopatrzymy się w dużo mikrofonów) i będzie w ogóle cacy.
Te mikrofony to nie jest wina organizatorów tylko moja , bo napisałem ,że wezmę i wziąłem ,tylko ,że jednak był zjebany... #-o Jeszcze raz sorki za tę akcję Krzysiu... Aaa te ostatnie zdjęcia co miałem zrobić to niestety apart się rozładował i 1 zdjęcie robiłem z prędkością i częstotliwością 1 minuty :|

Brawo dla organizatorów i wielkie dzięki dla zajebistych sędziów -> byli zawsze kiedy się ich potrzebowało , do tego byli widoczni ,a jeszcze byli z jajem :D

Świetne pokoje ,każdy miał gdzie spać i gdzie się wykąpać (oczywiście pomijam pokój Szybkiego Szpila :lol2: )

A zająłem 10 miejsce więc jestem zadowolony no i mam nadzieję ,że za rok będzie powtórka z rozrywki.

I mam jeden minus , niby pierdoła ,ale jak ważna -> otóż zamiast legendarnego szmalca Yudo (kto był na Silesiankach na Giszu ten wie o co kaman) dali nam zwykłego....smalca

co tu dużo mówić SILESIAN MASTER >>> ROCK'n'ROLL

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

czekam i czekam na zdjęcia do jasnej ciasnej i nic! :evil:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

czyli hydry ze śłonka juz nie zabije? a czołg ma 3i?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Kefas pisze:czekam i czekam na zdjęcia do jasnej ciasnej i nic! :evil:

będą dzisiaj :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

To jest takie Powergamerowskie naciąganie tekstu, chociaż i tak wszyscy wiedzą jaki zamysł mieli autorzy [-X . Wiadomo jednak, że oni nie myślą, więc podpisuje się pod pomysłem w kwestii interpretacji zasady, ponieważ można tak właśnie ją Powergamerowsko rozumieć i nie jest pomysł Balancing Patchem wyssanym z palca jak kiedyś obcinanie stanków :evil:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Witam wszytkich. :)

Wreszcie mam chwilkę czasu, aby zrobić to jak należy. Wybaczcie więc z deka podniosły ton. ;) Chcę podziękować masie osób, do tego kilku pogratulować i generalnie podsumowac jakoś naszego pierwszego mastera. Zacznę od gości. :)
Dzięki że przyjechaliście, bardzo często z miejsc dość odległych, w kilku przypadkach jako jedyni przedstawiciele danego ośrodka (pozdro, Kudłaty! :) Ale mam tu na myśli też kilku jeszcze graczy jak Młody czy Zembol). Cieszę się, że zaufaliście ekipie która debiutuje w organizacji tak dużej imprezy i robi to w odległym miejscu galaktyki. Tym bardziej się cieszę, że (jak czytam) chyba Was nie zawiedliśmy. Baliśmy się, że 8 edycja kopnie nas frekwencyjnie w jajka, i to mocno. Braki w armiach, nie do końca ogarnięte zasady, niedostosowane tereny. Teraz widzę, że jednak dobrą decyzją było wprowadzenie niewielkich tylko zmian i przetestowanie tej 8 edycji na dużą, dwudniową i "pięciobitwową" skalę. :) Nie mogę nie podziękować lokalnym graczom, z których bardzo wielu spięlo poślady i domalowało armie, dzięki czemu frekwencja była jaka była.
Osobiście cieszę się też, że miałem okazję poznać wielu ludzi którzy do tej pory kryli się dla mnie za forumowymi nickami. No i fajnie że na żywo wyglądam chudziej niż na forum (pozdro Baśka). :P Fajnie było się spotkac i pogadać, często o sprawach biegunowo odległych od żołnierzyków. :)

Bardzo dziękuję za opinie, jakie mam przyjemność czytać na forum. Zarówno za te pozytywne, bo to mnie nakręca do dalszej organizacji (choć ponoć od stycznia szykuje się przerwa - następca do przejęcia pamperków w drodze ;) ), jak i za konstruktywną krytykę (dzięki Darku ;) ). Wyciągniemy z tych opini co się da i ulepszymy, jak to dotychczas robiliśmy. Przepraszam za niedociągnięcia, przede wszystkim ze stołami (jeśli będziemy masterować w przyszłym roku, to przygotuję to lepiej) oraz nagłośnieniem (był i mikrofon, i wzmacniacz z głośnikami, tylko jakoś nie chciały kooperować... Zeppelin, nie przepraszaj, przynajmiej mieliśmy ten mikrofon). Jest mi też bardzo przykro z powodu kradzieży modeli Marcina. Na pewno teraz będziemy po prostu przypominac o konieczności chowania modeli. A w samej sprawie zobaczymy co da się zrobić, żeby jakoś tę stratę wynagrodzić. Prostuję jedną rzecz, bo gdzieś tam się głos pojawił - sala była przez noc niedostępna dla ludzi z zewnątrz, Adam zamknął jak się kończyły bale. Jak rano chłopaki szli na mszę, to musiałem im otworzyć drzwi.

Nie byłoby tego mastera bez zwartej ekipy klubów z południa (wymienione w pierwszym poście tematu), z których niemal każdy w jakiś sposób przyczynił się do organizacji. Wiedząc, że ma się takie zaplecze w regionie, możemy śmiało proponować jeszcze lepszą imprezę za rok. :) Dziękuję! Zwłaszcza Ósmej Bili za blaty i tereny.

Jest grupa ludzi, którzy poświęcili temu turniejowi szczególnie dużo pracy. Chcę im podziękować osobno, bo naprawdę była momentami ostra jazda z ogarnianiem. ;) Dziękuję za różne rzeczy, ale spraw było dużo więcej i ci ludzie mieli co obskoczyć. Szmytowi za ogarnięcie pokojów i rozpisek i wiele innych spraw, Łukaszowi za udostępnienie ośrodka i sprawy organizacyjne (sponsorzy itp.), Jankielowi i Adze za wkład w organizację, sędziowanie, obsługę cateringu i jeszcze kilka rzeczy ;), Laikowi za ogarnianie techniczne (sędziówka, paringi, relacja w necie, obróbka wyników - już są na stronie :D ), Adamowi (gość od grilla) za pomoc w masie spraw i ogarnianie ośrodka w sobotnią noc ("panowie, proszę posprzątać po koledze" ;) ), Lidderowi i Butanowi za sędziowanie które oceniacie ajko bardzo dobre, Człowiekowi Armii za druk kart i testów, Ice'owi za ekspresowy wyrób domków i jeszcze możnaby wymieniać. W organizację były zaangażowane też osoby nie związane bezpośrednio z imprezą (na przykład moja żona i brat, a na pewno nie tylko oni) - im też dziękuję, jak również osobom które w różny sposób pomogły (choćby Guldur z mapkowaniem w piątek) a na wyliczenie ich nie starczyłoby miesjca.

Dziekuję wszystkim osobom, instytucjom i sklepom, które wsparły mastera w różny sposób: fundując puchary, nagrody rzeczowe, wspierając finansowo czy choćby przekazując "chlyb i wuszt". :) Bez Was ta impreza nie byłaby taka.
Przy temacie nagród słówko wyjaśnienia. Ponieważ zrobiło się zamieszanie przy stoliku sędziowskim, to część myślała, że to już koniec i się zmyli. Natomiast lokalni gracze wiedzieli co się szykuje. Otóż mamy zwyczaj doceniać w jakiś sposób graczy którzy przyjeżdżają na turniej, a akurat w top3 nie zagościli, a często nawet wręcz o tym nie marzą. Ten "lokalowy" zwyczaj przenieśliśmy na mastera, i po rozdaniu trofeów rozlosowaliśmy dodatkowe nagrody (w sumie 8 bonów na różne kwoty w różnych sklepach) wśród uczestników. Nie wszystkich szczęśliwców złapałem na turnieju, więc co najmniej jedna osoba jeszcze otrzyma Pmkę "oto twój kod do odbioru nagrody". :)

Gratuluję wszytkim uczestnikom podjęcia walki, choć w wielu wypadkach edycja (i w niedzielny poranek kondycja psychofizyczna ;) ) nie zachęcały. No i gratuluję zwycięzcom. Wyniki wrzucił już Laik (w tym samym momencie w którym ja zacząłem je na głos czytać na sali ;) ), ale pozwolę sobie powtórzyć, skoro to taki oficjalny post. :)

1 Zbyszek "Barbarossa" Łobocki VC 101 8712
2 Karol "Młody" Pietrowicz SK 96 7565
3 Tomasz "Assur" Szwedow VC 89 7191
4 Marcin "Ice-T" Grzegorzek DE 87 4716
5 Piotr "Dębek" Dębkowski BRE 86 5608
6 Łukasz Golonka LIZ 86 4462
7 Dariusz Mastrowski WOC 83 3804
8 Paweł "Big Pasiak" Paszek WE 83 3330
9 Przemysław "Debelial" Wójcik DOC 82 5485
10 Filip "Zeppelin" Sklorz DE 81 6435
11 Piotr Głomski EMP 80 4161
12 Szymon Ficoń HE 80 4072
13 Maciej "Młynek" Młyński DE 79 5458
14 Adam "Zielony" Zielony VC 78 3110
15 Piotr "Morrok" Otlewski SK 77 2564
16 Maciej "Klocek" Grzegorzek VC 75 3709
17 Maciej "Kudłaty" Przygórzewski DF 74 2978
18 Kacper "Tocz" Kozaczuk HE 73 1963
19 Piotr "Guldur" Kuczyński DF 73 1881
20 Dominik "Domin" Łach TK 72 4002
21 Łukasz "Dymitr" Mirytiuk DE 72 2463
22 Darek Polit DOC 71 1938
23 Robert "Robson" Mrozek VC 69 3946
24 Andrzej "Maryś" Rodziewicz VC 69 1927
25 Kamil "Kosmo" Guzy WOC 69 1563
26 Wojciech Dudek SK 69 -333
27 Jan "Suchy" Suchecki BRE 68 373
28 Tomasz "Runepriest" Tutaj WE 67 2611
29 Łukasz "Elvis" Majchrowicz DE 67 729
30 Jerzy "Bałagan" Filipek BRE 67 -654
31 Paweł "Grichalk" Krauze DF 66 2347
32 Michał "Kołata" Kołakowski OG 66 876
33 Andrzej "AndrzejAndrzej" Bąk HE 66 616
34 Maciej "Pedros" Kawończyk DE 65 1617
35 Irek Słodczyk DF 65 1096
36 Robert "Bercik" Martyniuk HE 64 511
37 Marcin "Undead" Jabłoński TK 63 -517
38 Łukasz Okoński WE 63 -646
39 Mateusz "Hobbit" Tałan SK 63 -736
40 Maciej Fojt VC 63 -999
41 Maciej Łepkowski EMP 62 1319
42 Arkadiusz Szyndler LIZ 62 -1868
43 Grzegorz "Szmyt" Kowol HE 61 -607
44 Artur Szyndler TK 60 597
45 Tomasz Jędryszczak BRE 60 -454
46 Łukasz "Śmiechu" Śmiechowski VC 60 -728
47 Łukasz Dudzic HE 60 -889
48 Marcin "Marynarz" Gębala COD 60 -1595
49 Marek "Solo" Kiełbasa DOC 60 -2924
50 Marek "Szaitis" Gmyrek VC 59 637
51 Piotr Rudy DF 59 588
52 Marcin "Zembol" Jakubowski LIZ 59 -1588
53 Paweł "Gąsior" Gąsiewski VC 58 -1469
54 Jakub Głogowski EMP 58 -4724
55 Marek Bąk DOC 57 1185
56 Dariusz "Catafractus" Brodka EMP 56 -664
57 Łukasz "Spawn" Wójcik DOC 56 -2738
58 Kacper "Święta Barbara" Bucki OG 56 -4265
59 Marcin Salamon OK. 54 -1371
60 Marcin Telego SK 53 -3315
61 Marcin "Durin" Bargieł WOC 51 -3607
62 Paweł "Człowiek Armia" Fugiel DE 51 -4968
63 Adam Dudzic BRE 50 -1487
64 Andrzej "Regis" Schonthaler BRE 49 -2372
65 Adam "Qc" Kuc SK 47 -3073
66 Marcin "Big Boss M" Sabo VC 45 -3568
67 Denis Seweryn SK 45 -4171
68 Konrad "Kocitz" Trojanowski HE 44 -3580
69 Piotr "Rozik" Rozmus LIZ 44 -4532
70 Grzegorz John DF 42 -2788
71 Jacek "Ździchu" Mazur EMP 40 -3995
72 Michał Bukowski OG 38 -4946
73 Mateusz "Podwys" Podwysowski TK 36 -4890
74 Marcin Kot TK 36 -7353
75 Michał "Pawlak" Pawlarczyk EMP 34 -4312
76 Kamil "Terror" Górecki OG 34 -6382
77 Marcin Bohm OK. 27 -10065
78 Łukasz "Kras" Karkosz DF 25 -8353

Hobbystą turnieju został Marcin "Ice-T" Grzegorzek z armią Blood Elves. :)

Zdjęcia z wręczenia trofeów (tylko fotograf miał jakieś zacięcie do focenia pleców... ;) )
Obrazek

Miejsce II (dobrze, że choć napis na koszulce czytelny... :P )
Obrazek

Miejsce III
Obrazek

Hobbysta
Obrazek

Kilka fotek z turnieju:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wszystkie zdjęcia do obejrzenia (i pobrania, jeśli ktoś ma Picasę) w galerii:
http://picasaweb.google.pl/schwarze.pfe ... Master2010#
Jeśli ktoś chce otrzymac mailem, to niech wyśle mi Pmkę z adresem.
I druga prośba, o wklejanie / przesyłanie swoich zdjęć.
Młody pisze:Po tej bitwie chyba godzina jazdy po Gliwicach w poszukiwaniu Maca, powrót i od razu w kimę, nikt z ekipy nie miał siły, padlismy jakos po pół godziny
Mac przy autostradzie jest dokładnie 1300 m od tylnej bramy ośrodka...
Zeppelin pisze:I mam jeden minus , niby pierdoła ,ale jak ważna -> otóż zamiast legendarnego szmalca Yudo (kto był na Silesiankach na Giszu ten wie o co kaman) dali nam zwykłego....smalca
No, może nie był to smalec by Aga, ale też nie przygaduj, bo "tuste" było jak najbardziej swojskie, wyrobu Martina Szymury ze Stónicy. Patrz tam jako. :P
Robson pisze:więcej kiełby i jakieś ogórasy do niej ;) no i 1 keg browaru to śmiech na sali :P cała reszta [-o<
Kiełby rzeczywiście brakło pomimo szybkiej akcji w niedzielę z Tesco (stąd wzrost ceny o 0,50 zł), i to nadrobimy, ale browar uzupełnialiśmy na bieżąco i na koniec w niedzielę nawet zostało! :) Chyba że chodziło o lany... ;)
Dmitrij pisze:- brak braków na poziomie organizacyjnym na które jeszcze mógłbym ponarzekać
Ten brak odoba mi się najbardziej i za niego najbardziej przepraszam. W przyszłym roku się poprawimy! Np. spanie na korcie tenisowym lub parkingu, wyżywienie we własnym zakresie, żadnego jeżdżenia po fajki itp. :P I zakaz spożywania alkoholu podczas turnieju, o!
Przy okazji - naprawdę miło było poznać. :)
Tocz pisze:Prośba do organizatorów ;) W pokoju nr 3 zobaczcie czy nie ma koło łóżka po lewej stronie karty sim do plusa :D
Się szuka. :)

Jeszcze jedna mega akcja z gier - power scroll Zielonego i ... 1, 2, 3, 4, 5, 6. :shock:

Generalnie też jestem bardzo zadowolony z pierwszego mastera, na jakim byłem. ;) I, jeśli Bóg i LL pozwolą, zapraszam za rok! :D Nazwę odpasiemy na zielonych łąkach wokół Kozłowa, a trofeum za pierwsze miesjce już czeka na lifting i zwyciezcę. ;)

Pozdrawiam,
Krzysiek
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2010, o 12:04 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Dzięki Krzyśku za fotki. I do zobaczenia na jakimś następnym turze :P
bigpasiak pisze:Nie...
Najpierw ranisz, next sejwy a potem multiplujesz ;]
Nie, każdy model dostaje d3 rany, czyli musi zdać d3 savy ;]
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Hobbit pisze: Nie, każdy model dostaje d3 rany, czyli musi zdać d3 savy ;]
Nie, każdy model dostaje d3 rany jesli obleje jednego save'a

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Mac przy autostradzie jest dokładnie 1300 m od tylnej bramy ośrodka...
Też go widzieliśmy, ale stwierdzilismy ze sami jakoś się do niego dostaniemy :D, wyszło ze nam sie nie uda wiec wracamy do tego w Gliwicach ktorego mijalismy na wjezdzie , a ostatecznie zlądowalismy w jeszcze innym :D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Młody pisze:Też go widzieliśmy, ale stwierdzilismy ze sami jakoś się do niego dostaniemy :D,
Trza było któregoś Hanysa w niebieskiej koszulce pomęczyć. ;) (może nie każdego, ale Szmyt, Łukasz i ja znaliśmy drogę).
Młody pisze:wyszło ze nam sie nie uda wiec wracamy do tego w Gliwicach ktorego mijalismy na wjezdzie , a ostatecznie zlądowalismy w jeszcze innym :D
(nieśmiało) W Często-cho-wie?..
;)

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Nie :P
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

wiem gdzie :P żarliśmy w nim w drodze powrotnej, jest przy jakimś duzym skupisku marketówym real? czy jakoś tak. troche nadłozyliście ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja tez chcialem wszystkim podziekowac za turniej! Dziekuje wszystkim, z ktorymi sie bawilem w ten weekend!

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

bark się nastawił ? :P
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jeszcze w nocy sie nastawil, teraz to regeneracja :P

Sry Morrok ogolnie, nie dokladnie pamietam o co nam poszlo. Choc i tak lepiej miales niz Andrzejowe IFki.

Podziekowac i pochwalic musze:
- wlasciwie darmowe jedzenie
- klimatyczne laweczki w sobote tam nad stawem (w niedziele juz padalo, wiec huk)
- Krzysia Waniczka, ktory b. pomogl nam z organizacja aprowizacji na sobotni wieczor
- Age z Adamem, ktorzy wytrwale i z usmiechem serwowali mi szame
- Darka, mimo jak najgorszych obaw z obu stron rozegralismy te bitwe, ktora jak dla mnie okazala sie najlepsza na turnieju. Po raz kolejny musze oddac Ci honor Darek, wiele osob na Ciebie narzeka, ale przy odrobinie dobrych checi (Twoich i moich) gra mi sie z Toba bardzo przyjemnie.
- Klocka, dzieki za wisienke
- Jankielowi za sedziowanie
- Gasiorowi za transport
- blessowi i Kolacie za figurki
- JH za towarzystwo, wspolna szame, wodke i smiechy
- organizatorom za zaangazowanie
- wszystkim przeciwnikom za wspolna gre

Pzdr i dozo na nastepnej imprezie!!!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

A jak wrażenia z gry na 8ed na masterze? Jakieś mega kombosy? Jakaś straszna dominacja na stołach 2-3 armii ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Powerscrolle :( Za to bardzo podobają mi się scenariusze
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

KrzysiekW pisze: Obrazek
must be photoshoped:D:D:D
piwo dla tego kto przerobi zdjęcie najlepiej...
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ