Dyskusja Ogólna
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Dyskusja Ogólna
Szkoda, że ograniczają zestaw boh+BoTWD, moim zdaniem dupy nie urywał, choć jest bardziej do zaakceptowania niż ograniczenie proponowane w pks-ie, gdzie tą szmatę traktują jak zagrożenie dla całej gry. Jest przesadzona- ok. Ale właśnie tego brakowało elfikom w 7ed. booku- przyżywalności, żeby dojść do cc. Przecież wcześniej po mistcaście mogłeś spokojnie podziękować za grę, bo była sytuacja, że jeden klocek wl wysadziłeś sobie magiem, a drugi został rozstrzelany i zostawało Ci 50 łuczników, którzy mogli fasty powystrzelać.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Skoro się tak boją tych death starów, to niech np. ograniczą koszt oddziału wl z banerem do 450pkt. jak na euro. Pomimo wszystko jest to ciągle piechota z T3 i asv 5+ w cc, który da się jeszcze jako tako ugryść.
Ten klocek nieśmiertelny tez nie jest.
Wiele oddziałów sobie z tym nadal radzi.
Na przykład rydwany chaosu wcale nie płaczą jakoś szczególnie, tak samo hero z wardem na 3+ może sobie w to wjechać o ile nie ma magicznej broni.
Wiele jednostek nadal z nami powalczy, jasne ze będzie bolalo to takie głupie rzeczy jak Terrorgheist, Latarka, klopa z siłą 5 z przerzutami, Demon Prince, Banishment z Altara, ale poza demonami to inne armie nie maja z tym totalnego dramatu, to nie jest gwardia z niekończącą sie popychaczka.
Tak to większość armii powinna mieć jednak argumenty na taki klocek, a jesli nie maja to moze tym lepiej ze jest taka opcja u HE to moze ludzie sie zastanowia zanim wrzucą do rozpiski 1200 punktow w magie lub bohaterow z magicznymi atakami.
Wiele oddziałów sobie z tym nadal radzi.
Na przykład rydwany chaosu wcale nie płaczą jakoś szczególnie, tak samo hero z wardem na 3+ może sobie w to wjechać o ile nie ma magicznej broni.
Wiele jednostek nadal z nami powalczy, jasne ze będzie bolalo to takie głupie rzeczy jak Terrorgheist, Latarka, klopa z siłą 5 z przerzutami, Demon Prince, Banishment z Altara, ale poza demonami to inne armie nie maja z tym totalnego dramatu, to nie jest gwardia z niekończącą sie popychaczka.
Tak to większość armii powinna mieć jednak argumenty na taki klocek, a jesli nie maja to moze tym lepiej ze jest taka opcja u HE to moze ludzie sie zastanowia zanim wrzucą do rozpiski 1200 punktow w magie lub bohaterow z magicznymi atakami.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
PKS zrobił się klonem ETC a wiadomo że następcy są bardziej gorliwi 
ścinanie na siłę zabawek które być może są silne ale w przekroju całej armii dupy nie urywają
niech sobie robią co chcą ja tam mam nadzieje że na te zasady grać będę rzadko jeśli kiedykolwiek

ścinanie na siłę zabawek które być może są silne ale w przekroju całej armii dupy nie urywają
niech sobie robią co chcą ja tam mam nadzieje że na te zasady grać będę rzadko jeśli kiedykolwiek
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Mówiąc szczerze, to płaczecie nad tym sztandarem jakby zakazywali nim grać. Ja uważam, że jego możliwości w stosunku do ceny są chore. W naszej armii jest jeszcze dużo innych, ciekawych rzeczy.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Duh, bo sąJa uważam, że jego możliwości w stosunku do ceny są chore

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

- Naviedzony
Albo powinien kosztować dwa razy tyle ile kosztuje, albo nie powinien działaś w Close Combacie. Już i tak dużo dalej chroniąc oddział nie tylko przed magią i wszelkim magicznym strzelaniem (szczególnie artyleryjskim), to jeszcze przed efektami miscastów (także maga!).
Imo Star Dragon powinien wylecieć z tej listy, natomiast wybór książka / banner jest ok.
Arcymag z Deathem z książką jest dobrym wyborem, ale bez niej już jest magiem jak kazdy inny. Nie wiem czy branie go razem z bannerem jest takie przegięte.
Arcymag z Deathem z książką jest dobrym wyborem, ale bez niej już jest magiem jak kazdy inny. Nie wiem czy branie go razem z bannerem jest takie przegięte.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
chodzi o to że w tej grze jest wiele przegiętych rzeczy a baner jest tylko jedną z nich... ograniczanie go na tle innych ograniczeń PKS a właściwie ich braku jest tylko i wyłącznie próbą ukrócenia Furiona - a cała reszta graczy po prostu dostaje rykoszetem i to mnie wqurwia. To że baner czy peniksy miały by być przycięte to ok - ja to mogę zrozumieć pod warunkiem że się zrobi uczciwego compa też do innych armii. Dla mnie jak na razie PKS jest po prostu bublem...
I dlatego jak gracze widzą te wszystkie ograniczenia, pks'y i inne nowotwory to pakują figurki do gablotki i zmieniają system.PiotrB pisze:chodzi o to że w tej grze jest wiele przegiętych rzeczy a baner jest tylko jedną z nich... ograniczanie go na tle innych ograniczeń PKS a właściwie ich braku jest tylko i wyłącznie próbą ukrócenia Furiona - a cała reszta graczy po prostu dostaje rykoszetem i to mnie wqurwia. To że baner czy peniksy miały by być przycięte to ok - ja to mogę zrozumieć pod warunkiem że się zrobi uczciwego compa też do innych armii. Dla mnie jak na razie PKS jest po prostu bublem...
Powoli już też mnie to zaczyna wku*wiać, ze przy stosunkowo nowym booku (od maja) już mamy 3 różne compy, jak to zbierać armie jak co chwile co innego wymyślają i tym sammy wyrzucają jednostki z rozpisek
olać pe ka wieś 

+1Galharen pisze: I dlatego jak gracze widzą te wszystkie ograniczenia, pks'y i inne nowotwory to pakują figurki do gablotki i zmieniają system.
Powoli już też mnie to zaczyna wku*wiać, ze przy stosunkowo nowym booku (od maja) już mamy 3 różne compy, jak to zbierać armie jak co chwile co innego wymyślają i tym sammy wyrzucają jednostki z rozpisek
dokładnie mnie to odrzuca i poważnie myślę nad infiniti.
Ej, jak to jest, bo nie wierzę. Grałem z dobrym graczem DE. 1. bitwa na pks, druga na euro (okazało się, że miałem za dużo łuków, więc była nielegalna moja rozpiska) i wyniki 10-10 oraz 13-7 dla mnie. Jestem przyzwyczajony przegrywać, a z DE to zawsze automaska. Ten ich nowy book podetnął im skrzydełka, a hate jest gorszy od naszych rerolle na panike, fear i terror. W końcu moja trauma związana z DE została przełamana! A loremaster przeciw DE sprawdza się doskonale:)
- Naviedzony
Wszyscy DE gracze muszą się przestawić z parady niezabijalnych herosów oraz Hydr-co-wszystko-wciągają-nosem na bardziej zrównoważonego booka. 

Mają jeszcze lepszych herosów.
Możemy mieć na nowym drafcie antka na na Śnieżce i jeszcze dwie śnieżki?
Możemy mieć na nowym drafcie antka na na Śnieżce i jeszcze dwie śnieżki?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!