Demony i Vampiry zalewające Polską ligę WFB

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

Były bardzo przegięte :D Scrolle i prawdziwy banner of hidden death. Z drugiej strony po zabiciu generała ściągałeś od razu regimenty (bez championa) ze stołu :roll:

Coś za coś... w VC i Demonach teraz tego nie ma.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Coedil pisze:Były bardzo przegięte :D Scrolle i prawdziwy banner of hidden death. Z drugiej strony po zabiciu generała ściągałeś od razu regimenty (bez championa) ze stołu :roll:

Coś za coś... w VC i Demonach teraz tego nie ma.
Sorry ale tracąc generala w VC sypiesz się aż miło.

Pokaż mi drugą armię w 7ed którą tak bardzo strata Lorda boli.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

No tak sypiesz się aż miło, ale w TK na RH ściągałeś całe regimenty, a Licz nie ma takiej ochrony/statów jak wampir. To tylko małe porównanie przgięcia TK na RV do VC z 7 ed.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

kis1 pisze:Zapomniałeś dodać , że mają 5 inicjatywy , więc walą przed psami, no i jakimś dziwnym trafem na każdego przeciwnika, który ma mniej niż 7 S masz lepszego save-a więc nie narzekaj :P no i możesz mieć sztandar z Warbannerem albo inną rzeczą, której psy nie mają :] o ile oczywiście nie śmiga w nich herald śmierci :)
Masz 2 W a ja jednego, czyli jest cie jakby powiedzmy 1,5x tyle. Mogę mieć sztandar i warbanner za 45 pkt czyli przekraczam twoj koszt o 70 pkt, czyli 5 knightów bez muzyka z WB kontra 7 psów. Nie wiem czy znowu wyjde w tej batalii tak zwycięsko....
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Jeszcze coś mi przyszlo do głowy.

Każdy gracz VC będzie musiał rzucić k4 ile Wampirow będzie miało recasta.

Przykładowo mamy rzut = 2 - i losujemy które wampiry będą mialy recasta.

Jeżeli wypadnie na lorda - rzucamy k6 i tyle recastów na całą grę ma Lord.

Male wampiry mają k3 recastow

Sądzę, że mogloby to się sprawdzić.
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Za bardzo losowe, albo wampir ma przejebane bo rzuca 1 i małego maga z 1 recastem albo masz 4 w tym duzego z 12 w sumie.
Imo lvl/2+1 recastów i polowa zaokrąglajac w dół to popychaczki jak shino wymyślił
Release the Przemcio!

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Cyel pisze:

Prawda jest taka, że jak orkowie dostaną w twarz równowarta punktowo Bretońska lancę to się zwiną, a Demonice...wygrają w następnej turze.
Na ilu turniejach grajac demonami wystawiles taki odzial?
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Draken tylko dla Kinga i do piechoty.
Jak to wg Ciebie jest ograniczenie to gratulacje. :roll:

Wyjeb klocek GG z 3 wampirami i BSB kingiem z regenka w oddziale.Do tego GG wstaja po D6, żeby było łatwiej. :roll:

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Chory pisze:

Wyjeb klocek GG z 3 wampirami i BSB kingiem z regenka w oddziale.Do tego GG wstaja po D6, żeby było łatwiej. :roll:
Strzel w klocek z 3 wampirami z klopy z ognistymi atakami - rzuc 1 na LOS i masz po wampach - proste.

Zresztą 1000 pkt w jednym oddziale który można wymanewrować to nie dla mnie. Chyba, że Ty tak lubisz to gratuluje :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Aro pisze:
Chory pisze:

Strzel w klocek z 3 wampirami z klopy z ognistymi atakami - rzuc 1 na LOS i masz po wampach - proste.

Zresztą 1000 pkt w jednym oddziale który można wymanewrować to nie dla mnie. Chyba, że Ty tak lubisz to gratuluje :)
eeee...nie wiem czy zauwazyłes ale tak własnie sie gra na przegiecie wampirów i dodatkowo gratuluje taktyki ktora zakłada ze przeciwnik rzuci 1;)

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

3 klopy i 1 działo- 25 gg w jedną turę zeszło, idzie to zajebać

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Rzymek pisze:
Aro pisze:
Chory pisze: Jak to wg Ciebie jest ograniczenie to gratulacje. :roll:

eeee...nie wiem czy zauwazyłes ale tak własnie sie gra na przegiecie wampirów i dodatkowo gratuluje taktyki ktora zakłada ze przeciwnik rzuci 1;)
Rzymek no super - ja chcę zobaczyć jak 3/4 armii VC ma kloc gg po 25 + 3 wampiry w środku...
Jeżeli tak grasz lub Twoi przeciwnicy, to tylko pogratulować.

Co do 1 na LOS to zakładam tak samo jak wyrzucenie 6 na KB
Zawsze jest szansa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Wo...to 3 wampiry w nawet słabszych klockach to juz totalna beznadzieja.. zawsze wiedizałem ze na pierwszych stołach na DMP grają najwieksze niedorajdy;)

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Ty grales :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

przecież mowie:)

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

trikk pisze:Jak mają być twardsi to git, ale niech kurwa kosztują coś za tę twardość. Jakby psy były po 30 z 1W albo po 45 z 2W to nikt by się nie burzył na 3x6 \=
No ale czyż ja nie napisałem że kurde psy są ekstra w tej armii? W porównaniu jakoś/cena są znakomite i nie będę tego ukrywał, ale niech mi ludzie nie tłumaczą że wszystkie unity Dlu są znakomite i w kosmos. Zważ na czym oni grają. To prawie taki standard jak imperium. Bloodek, czasem jakaś wrona albo keeper, a ostatnio nawet i bez dużych...bo niby ostrzał na silny. Do tego regiment 10 bloodków na herosa, z 10 furii, jakieś flamerki/fiendy, psy pewnie z 10, 20 horrorów, bsb khorna i magik czasem dwóch ze scrolem.... gdzie tu mocna magia? około 8 kości...to średnio 4k6, dla porównania 3 elektryków odpala...średnio 7k6(w tym bound) łot da fak.....
Dlatego ja się pytam jeśli tu jest mocna magia to czy czasem ktoś nie przesadza.
Co do kwestii orków, demonic i lanc bretońskich.
Możemy teraz sobie co chwilka pokazywać nierówność punktową niektórych oddziałów i tłumaczyć sobie dalej jaki to świat jest zły, że wright kosztuje 50, pies 35, nowy maruder 4, a armata 100. Sądzę jednak że jest to bez sensu bo w prawie każdej armii trafimy na oddział/herosa, który w żaden sposób nie uwidacznia jego ceny punktowej lub w ogóle jest zaburzona kompozycja składu armii która ewidentnie zmusza graczy do brania takich a nie innych jednostek.
Popatrz na swordsmena,orka, woja dark elves i marudera...
Jak tak bardzo orki to patrz kawaleria orcza - aż żal dupę ściska.

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

bluźnisz chłopie. jak uważasz demonki za słabe marne stworki, które są na równi z każdą inną armią to proszę - nie wypowiadaj się...

vex
Wałkarz

Post autor: vex »

Rzymek pisze:
vex pisze:ale sie marud wysyp tu zrobil :wink: dobrze ze panowie w 40k nie grali jak sie nagle duuuzo Tyranidow pojawilo - wtedy to byscie mieli stron a stro na forum zajetych nazekaniem ... :lol2: Powiem ze nie boje sie jakos specjalnie VC bo lance swietnie sobie radza a juz najfajniejsza jest mina przeciwnika jak mu lanca z twilight banerem przejezdza po ukrytych w lasku magach ... z Demonami jeszcze nie mialem mozliwosci zagrac no i fakt ze gram moja ukochana bretka moze wplywac na moje do VC podejscie :lol2: a propo t bretka tez ma calkiem sporo wkurzajacych mozliwosci i tez ja coponiektorzy chca ograniczac :roll: :D
Widać ze kolega nie bardzo wie co mowi jesli twierdzi ze mozna komus lancą po magach w lesie przejechac ... ;)
Dla przykładu kolega gra bretonią wpakował 4 lance z róznych stron klocka Grave guardów i grac VC miał zagwostke który oddział gonić;)

cos moje prowokacje nie lapia :lol2:

panowie moderatorzy czy naprawde ten temat jest absolutnie konieczny? na forum sa juz 4 czy 5 innych a tutaj nic innego sie nie dzieje oprocz biadolenia nazekania przekomarzania porownywania a wnioskow konkretnych brak i tylko stron przybywa i ja sie pyta w imie czego? konieczny on tu?
Rejoice! For Bad Things Are About To Happen! :twisted:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

BOGINS pisze:
trikk pisze:Jak mają być twardsi to git, ale niech kurwa kosztują coś za tę twardość. Jakby psy były po 30 z 1W albo po 45 z 2W to nikt by się nie burzył na 3x6 \=
No ale czyż ja nie napisałem że kurde psy są ekstra w tej armii? W porównaniu jakoś/cena są znakomite i nie będę tego ukrywał, ale niech mi ludzie nie tłumaczą że wszystkie unity Dlu są znakomite i w kosmos. Zważ na czym oni grają. To prawie taki standard jak imperium. Bloodek, czasem jakaś wrona albo keeper, a ostatnio nawet i bez dużych...bo niby ostrzał na silny. Do tego regiment 10 bloodków na herosa, z 10 furii, jakieś flamerki/fiendy, psy pewnie z 10, 20 horrorów, bsb khorna i magik czasem dwóch ze scrolem.... gdzie tu mocna magia? około 8 kości...to średnio 4k6, dla porównania 3 elektryków odpala...średnio 7k6(w tym bound) łot da fak.....
Dlatego ja się pytam jeśli tu jest mocna magia to czy czasem ktoś nie przesadza.
bez kitu Bogins chlopie, jestes wporzo gosciem, grasz w ta gre pare ladnych lat... a piszesz takie rzeczy po ktorych nie wiem czy smiac sie czy plakac ;)

Demony sa wygiete, mowie to jako osoba ktora w ciagu jednego miesiaca wygrala 3 turnieje z rzedu demonami na 3 zagrane... (liczac DMP) i twoje dywagacje mego pogladu nie zmienia.. naprawde magia jest tak przejebana jak malo w ktorej armii... chociazby smieszno punktowy master of sorcery :) pokaz mi taki przedmiot/ zdolnosc w innej armii... nawet przezajebisty magicznie pierdzacy slaan losuje czary :roll:

inna sprawa ze mi demony sie znudzily zanim tak naprawde zaczalem nimi grac... sa zbyt prostackie :wink: od czasu do czasu wezme na turniej bo po cos je zebralem... ale zeby ciagle je taskac i miec satysfakcje z rozpykania bez zbednego potu i emocji kolejnego wydarzanie turniejowego? bez sęsu... IMO nie o to w tej zabawie chodzi... (oczywiscie mozliwe ze zmienie swiatopoglad po dwoch turniejach Warriorami zakonczonych na 15stym miejscu :P :P )

pzdr

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Kiedyś ktoś narzekał na Seera u HE :D Za 30 pkt. - teraz coś takiego mają wampiry, tyle że daje wszystkie czary z lora a nie np. 2 lub 4, albo Demony, tyle, że tu już za 25 pkt. Starczyłoby gdyby Master of Sorcery kosztował 30 pkt. i już by była zagwozdka - to lub scrolle.

W sumie realny koszt przedmiotu dający wszytkie czary z danego lora to tak 35 pkt.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

ODPOWIEDZ