Czym grać, przeciw komu?

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Re: Czym grać, przeciw komu?

Post autor: Mike »

cobra651 pisze:(...)bo Hotek nie zawsze uratuje Ci skóre)
Bo Hotek nigdy nie uratuje Ci skóry :roll:
Żaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz... :mrgreen:
true
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację :wink:

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Zatem na TK magow trza miec sile.... a pytanie z innej beczki..... czym pozbyc sie rydwanow bo z tego co widze tochyba najwieksze zagroznie dla DE ???

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

hydra, smok albo wystrzelać.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Smoczka jeszcze nie mam a jedna Hydra na 3 odziały to za mało :( Co do strzelania chyba coś mi nie idzie ponieważ pozbycie się czwórki z 12 woundami jest nie do załatwienia... za 3 priestami moja magia ofensywna nie jest w stanie wyrządzić większych szkód....

A tak pytnie z innej mański...... zazwyczaj iloma kośćmi rzucacie czar - Potega Mroku ? ja z racji swojego pecha i to zevy przeciwnik musiał sie pomęczyć - turlam 2 kośćmi a jakie są Wasze doświadczenia... ?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ja tam turlam jedną i liczę na szczęście. Jak poturlam więcej to może mi się ledwo zwrócić, a jak się nie uda to może to być koniec czarowania w tej turze, bo innych kostek będzie mało.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Power of darkness zawsze z dwóch kości (chyba, że została jedna z którą nie ma co zrobić)
Na charioty świetni są COK i hydra. Generalnie szkoda czasu na uganianie się za nimi smokiem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jankiel pisze: (chyba, że została jedna z którą nie ma co zrobić)
No, a jak wyczarujesz sobie 4 kości mocy to masz 4 hity w Twoją czarkę. Piękna sprawa. No bo przecież te kości muszą iść w kombinację z kościami generowanymi przez czarodziejkę.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

ja rzucam zwykle dwoma chociaż i tak ostatnio daję se spokój z tym czarem
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Imo 2 kostki to takie bezpieczne wyjście, nawet jak rzucisz 1 na k3 to w sumie nic nie tracisz, a przeciwnik może stracić kostki dispella.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

No, a jak wyczarujesz sobie 4 kości mocy to masz 4 hity w Twoją czarkę. Piękna sprawa. No bo przecież te kości muszą iść w kombinację z kościami generowanymi przez czarodziejkę.
Jakieś głupoty opowiadasz.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

oj! a ja chciałbym sobie te 4 kości zawsze wylosowywać :)
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

ja zwykle rzucam z jednej bo po co wiecej... natomiast jak bym chciał wyciągnać 3 kości dispela od przeciwnika to na 2.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

ja zwykle rzucam z jednej bo po co wiecej
Po to, że statystycznie opłaca się dużo bardziej. Nie dość, że prawie zawsze wchodzi, to wyciąga więcej kości dispela. A taki z jednej kostki zabiera przeciwnikowi tylko 2 DD, dodatkowo wchodzi w połowie przypadków. Imo nie warto.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jankiel pisze: Jakieś głupoty opowiadasz.
nom #-o #-o Coś mi się nieźle powaliło wczoraj :| Wszystko to wina tej szkoły.

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Niektorzy nie dispeluja power of darkness, sam nie mam pojecia czemu.

Czasami nawet warto scrolla rzucic na to.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Jankiel pisze:
ja zwykle rzucam z jednej bo po co wiecej
Po to, że statystycznie opłaca się dużo bardziej. Nie dość, że prawie zawsze wchodzi, to wyciąga więcej kości dispela. A taki z jednej kostki zabiera przeciwnikowi tylko 2 DD, dodatkowo wchodzi w połowie przypadków. Imo nie warto.
Wiesz co to zalezy, bo masz zdecydowanie większy zysk rzucając z 1 kości przy większym ryzyku, natomiast rzucając z 2 masz mniejszy zysk i mniejsze ryzyko ze nie wejdzie. Zresztą bez ryzyka nie ma zabawy :twisted:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Popieram Jankiela, rzucanie na 1 kości to zbyt durze ryzyko, choć ewentualne zyski wydają się kuszące, to jednak zbyt często nie udaje się wyrzucić tej czwórki, Natomiast rzucając na dwóch kościach nie zdarzyło mi się jeszcze nie wyrzucić.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Wiesz co to zalezy, bo masz zdecydowanie większy zysk rzucając z 1 kości przy większym ryzyku, natomiast rzucając z 2 masz mniejszy zysk
Jaki zysk? Rzucając dwa razy z 1 kości praktycznie masz taką samą szansę na sukces, jak 1 raz z dwóch kości. Do dispela czaru na dwóch kościach trzeba użyć trzech, do rozproszenia czaru na jednej kostce wystarczą dwie kości. Uwzględniając skrajne wyniki typu miscast albo 2+1 dla czaru z dwóch kości i tak bardziej opłaca się rzucać na dwóch, bo większa szansa, że wyjdzie i wyciąga więcej DD. Rzucanie PoD z jednej kości to równie dobra taktyka, co napieprzanie dużą runą w każdej turze.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Czy nowe Skavy wydają się wam problematyczne dla naszej ukochanej armii??
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

mało powiedziane... bedzie z nimi cięzko i to bardzo...

ODPOWIEDZ