Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Re: Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010

Post autor: Dalmar »

swieta_barbara pisze: Podziekowac i pochwalic musze:
- Darka, mimo jak najgorszych obaw z obu stron rozegralismy te bitwe, ktora jak dla mnie okazala sie najlepsza na turnieju. Po raz kolejny musze oddac Ci honor Darek, wiele osob na Ciebie narzeka, ale przy odrobinie dobrych checi (Twoich i moich) gra mi sie z Toba bardzo przyjemnie.
Jak ciśnienie z Ciebie zeszło po drugiej turze to też grało się z Tobą przyjamnie i była to bitwa strategiczna ze zmieniającą się sytacją z tury na turę, gdzie każdy z nas mógł wygrać znacząco i dopiero w 5 turze się roztrzygneło (najlepsza z moich bitew na tym Masterze). Czyli było tak jak powinno być w WFB czyli graliśmy w grę strategiczną która była była ciekawa i fascynująca =D>

Gdyby tylko przeszło ci to, że musisz komuć przypierdolić jak się na napijesz :? to byłby to Twój spory sukces.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Tak tak, alkohol zguba Polakow.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

prosze o głosowanie, wieczorem zamykam konkurs:)

ale jak się nowy projekt nie pojawi to Durin możesz wymyślać jakie piwko pijesz:)
Kudłaty, jakaś odpowiedź?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

mój głos otrzymuje para Morrok&AndrzejAndrzej.

btw. mamy kilka fajnych fotek z nocy sobotnio/niedzielnej... postaram się jakąś tutaj umieścić:)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

ja nie będę już nic fotoszopować, przy fotce z Cosmem wymiękłam- jest zdecydowanie najlepsza :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

@Cosmo, odkryli nas cholera

Pozwolcie, ze tez zaglosuje- moje zdjecie z Cosmem niszczy kosmos

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Kacy, rozwaliles komus leb?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Nie.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

A mógł!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Dalmar pisze: Gdyby tylko przeszło ci to, że musisz komuć przypierdolić jak się na napijesz :? to byłby to Twój spory sukces.
:lol2:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Quality! not quantity, Thomas.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Ale to z pisuarami zajebiste ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Ja i tak głosuje na zdjęcie z Cosmem :D

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Thomas pisze:.....
następnym razem postaraj się zamieszczać wszystko w jednym poście
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

dowcip się wyostrze. Morrok, Twój głos zapisany podwójnie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Morrok nie liż mojego pucharu!!!

Bardzo dziękuję za turniej, fajny plener, koszty wręcz zaskakująco niskie, brak nagłośnienia mi nie przeszkadzał. Wasz debiut masterowy był zdecydowanie udany, jeśli będę miał możliwość to postaram się pojawić na kolejnych odsłonach. Szkoda tylko tej sytuacji ze znikającymi figurkami, co nieco zepsuło ogólny obraz.

Okazuję się że w 8ed nawet w miarę da się grać. Scenariusze z losowym wystawieniem raczej nie bardzo turniejowo się nadają, na koniec dałbym battle line a nie blood and glory (ten wydaje się wręcz obowiązkowy na każdym turnieju z kolei), watchtower jest do dopracowania ale da się z niego coś wycisnąć. mam wrażenie że gra się nieco prościej i szybciej (co chyba znaczy że taktycznie gra jest prostsza), a grę łatwiej przesądzić jednym kluczowym rzutem/kombosem niż dawniej. Co jednak nie znaczy że grało mi się mniej przyjemnie. Zobaczymy co będzie jak ludzie dopracują i wyżyłują rozpiski bo na razie dla wielu był to turniej zapoznawczy z nowa edycją. Wiele zasadowych niuansów jeszcze na pewno czeka na odkrycie, przekonałem się że diabeł tkwi w szczegółach i wiele tego czeka jeszcze na odkrycie.

Krótki raporcik:
1. Kamil Górecki O&G
Orkowie nie byli przygotowani na spotkanie z VC i nie bardzo wiedzieli jak walczyć z trupkami. Wszystkie moje oddziały zrobiły książkowo to co powinny i 20:0
2. Szymon Ficoń HE na 2 arcymagach
Wystawiłem się poza zasięgiem czarów HE. Arcymag połasił się na jakieś ghule i podszedł w łucznikach do przodu, skontrowałem biegaczem ze snajperką na ifce, gwardia wyszła z rezerw i zmieliła resztę. 20:0
3. Barb VC
Barb miał nieco lepszą rozpiskę do grania mirrora (i lepiej ode mnie na dzień dzisiejszy ogarnia zasady), ale grę rozstrzygnęło starcie 2 identycznych gwardii. Barbowa trafiała na 2+, ale ja miałem przewagę w przebijaniu się popychaczek (u mnie na lordzie z +2PD +Periapt, u Barba na 2 nekrosach +Periapt). Musiałem tylko przetrwać 1szą rundę walki żeby ładnie skontrować jego 10WS moimi przerzutami i asf i mogłem to spokojnie wygrać. Barb jednak nie współpracował, z 3 ataków na 2+ wbił mojemu królowi kb, ja z 3 na 3+ nie dałem rady tego samego i plan się ekspresowo posypał. 0:20
4. Kudłaty dwarfy
najpierw mój generał zrobił sobie miscasta na 2 kościach, prawie się zabił i wysadził sobie oddział. w efekcie w 1 turze straciłem lookouta i charmed shield i musiałem wardować katapultę. Lord jednak przeżył, uciekł w bezpieczne miejsce, słońcem zdjąłem kowadło i powoli wybiłem większość brodaczy. 16:4
5. kamil Guzy WoCh
Kamil skupił się na zabiciu generała, co by mnie automatycznie łamało. Nie miałem popychaczki więc powoli człapałem ławą w stronę Wochu gdy helcannony waliły po generale (stracił tarczę, przeżył miscasta i musiał uciekać ze szkieletów do oddziału ghuli by zachować lookouta). biegaczem złapałem maruderów z magiem generałem (Kamil w swych próbach zabicia generała trochę zlekceważył małego wampira, który wczesniej nieskutecznie próbował zdjąć generała na 2 woundach snajperką i był zupełnie wystawiony do odstrzału). Chwilę później masa ghuli i gwardii doszła do linii Wochu i złamało go. 18:2

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

and the winner is...DURIN! jakie piwko chcesz chlopaku? i we wroc na masterze czy poczta:P??

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

:D:D:D
Niech bedzie Heineken i to 0,6;p

Bede na masterze we wrocku:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

miały byś foty i nie ma
kiedy mamy sie spodziewać ??:D

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

ja specjalnie nie robiłem bo pewnie teraz bym niektóre tu wrzucił
Obrazek