Nowa Liga Cytadeli 2800

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Re: Nowa Liga Cytadeli Pre-Bazyliszek!!!

Post autor: Kubcio »

Kubcio pisze:Zasady nowej ligi:

Armie na 2800 punktów.

Gramy na zasady 8 edycji WFB, obowiązują nas wszystkie oficjalne erraty i uściślenia zasad. Do gry w lidze dopuszczone są wszystkie oficjalnie wydane przez GW Army Booki (Gramy na Nowy Army Book do Orków).

Gramy 4 bitwy ze scenariuszem Battleline (pitch battle :wink: )

Zasady ligi znajdowały sięna stronie 22. Teraz znajdują się także tutaj, oraz w pierwszym poście. Scenariuszy nie będzie bo też uważam, że one utrudniają zamiast uprzyjemnić rozgrywkę.
Ostatnio zmieniony 2 mar 2011, o 07:33 przez Kubcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

Gramy na BS'a
czyli?
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

bo chyba nie "Bastard Sword" :P
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Ani też Balistic Skill :wink:

Po przemyśleniu wywaliłem to. Pure Warhammer Rulebook to Pure Warhammer Rulebook (no poza erratami :D )
Obrazek

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

dopisz mnie, gram WE 8)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Acha. To jak gramy z powerscrollem to możesz mnie spokojnie wykreślić. Rince dostanie walkowera i zagram z nim w piątek dla funu.
PS> Kohortex na 2800 ma rozsądne zasady, Rince zagramy na nie ?

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Tutajec został wczoraj pojechany. 8)
Starożytny stwór wraca powoli do łask. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

Acha. To jak gramy z powerscrollem to możesz mnie spokojnie wykreślić. Rince dostanie walkowera i zagram z nim w piątek dla funu.
żaden szanujący się gracz go nie weźmie, czill

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Aron_Banalny pisze:
żaden szanujący się gracz go nie weźmie, czill
:-k

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

ale nie każdy się szanuje :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

A do tego według zasad naszego MISTRZA GRY gramy na true LoS oraz magiczne tereny... #-o

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

To nie graj- nikt nie będzie płakał.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

serio gramy na magiczne tereny to będzie śmiechowe :D nie mogę się doczekać :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Dastor pisze:To nie graj- nikt nie będzie płakał.
Minimum zaangażowania ze strony organizatora. Zrobić kopiuj/wklej jakichkolwiek zasad z któregokolwiek turnieju w tym roku. I to jest płacz ? Proszę cię...

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Nie o to mi chodziło. Nikt nie będzie płakał, że nie grasz...
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Grolshek pisze:
Minimum zaangażowania ze strony organizatora. Zrobić kopiuj/wklej jakichkolwiek zasad z któregokolwiek turnieju w tym roku. I to jest płacz ? Proszę cię...
Człowieku, ale to nie ma być żadne kopiuj/wklej zasad innego turnieju. Gramy na czystego rulebooka i tyle. Podoba ci sie? Super no to gramy. Nie podoba sie? Trudno. Czyli mam cie wykreślić i na twoje moiejsce moge wrzucić Mariana?

Nie chcesz grac na magiczne tereny? W rulebooku są też normalne. Wolisz virtual niż true line of sight? Gracie na virtual. Ja w ogóle nie rozumiem problemów, które na sile starasz sie wygenerować.

Marian zagrasz albo za fasolka albo ja dołącze i zagramy razem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Kubcio pisze:
Grolshek pisze:
Człowieku, ale to nie ma być żadne kopiuj/wklej zasad innego turnieju. Gramy na czystego rulebooka i tyle. Podoba ci sie? Super no to gramy. Nie podoba sie? Trudno. Czyli mam cie wykreślić i na twoje moiejsce moge wrzucić Mariana?

Nie chcesz grac na magiczne tereny? W rulebooku są też normalne. Wolisz virtual niż true line of sight? Gracie na virtual. Ja w ogóle nie rozumiem problemów, które na sile starasz sie wygenerować.

Marian zagrasz albo za fasolka albo ja dołącze i zagramy razem.
A jak ja chcę zagrać na magiczne a przeciwnik wręcz przeciwnie to kto decyduje na jakie gramy ? A problem jest w tym że ty jesteś dupa nie organizator i nawet najprostszej ligi nie umiesz zorganizować...
Ostatnio zmieniony 2 mar 2011, o 14:38 przez Grolshek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Grolshek pisze:A jak ja chcę zagrać na magiczne a przeciwnik wręcz przeciwnie to kto decyduje na jakie gramy ?
Ja, w końcu jestem jedynym Arbitrem w tej lidze :lol2:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Arbiter Elegancji pisze:
Grolshek pisze:A jak ja chcę zagrać na magiczne a przeciwnik wręcz przeciwnie to kto decyduje na jakie gramy ?
Ja, w końcu jestem jedynym Arbitrem w tej lidze :lol2:
I to najkonkretniejsza odpowiedź w tym temacie. [-o<

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Grolshek pisze: A jak ja chcę zagrać na magiczne a przeciwnik wręcz przeciwnie to kto decyduje na jakie gramy ? A problem jest w tym że ty jesteś dupa nie organizator i nawet najprostszej ligi nie umiesz zorganizować...
Decyduje rulebook. Słuchaj, pretensje o to, że nie umiesz czytać to już nie do mnie okej? A problem to ty masz ze sobą stary i powinieneś zająć się jego rozwiązywaniem zamiast doszukiwać sie problemów wszedzie i u wszystkich.

Rozumiem, że twoja odpowiedz to potwierdzenie rezygnacji w lidze. Nie powiem żebym płakał z tego powodu, przynajmniej będzie spokój.

Marian, grasz za Groszka.
Obrazek

ODPOWIEDZ