Dracon na początku lipca jak co roku to stosowny termin Wejherowo.Gniewko pisze:Sądzę, że zdołamy dojść do jakiegoś porozumienia w kwestii terminu i miejsca. Najwyżej spotkamy się na neutralnym gruncie, a reszta Panów się zjedzie w roli arbitrów. Myślę, że wakacje będą stosownym okresem. Ja wtedy nie pracuję, a Ty pewnie masz wolne od szkoły.
TEMAT OGÓLNY
Re: Rycerski fluff; ksiązki o naszych szlachetnych rycerzach
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Ok. No to wstępnie umawiamy się na Dracona.
Już od dawna mam ochotę się z tobą zmierzyć i sprawdzić prawdziwość legend o tobie, które chodzą po forum.
Tylko, jakie są wymogi armijne na tego Dracona??
Tylko skończ do tego czasu książkę i ją wydaj. To przy okazji mi ją podpiszesz
Już od dawna mam ochotę się z tobą zmierzyć i sprawdzić prawdziwość legend o tobie, które chodzą po forum.
Tylko, jakie są wymogi armijne na tego Dracona??
Tylko skończ do tego czasu książkę i ją wydaj. To przy okazji mi ją podpiszesz
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Matko kochana, jakich legend??? Jagal, czy ja o czymś nie wiem? Czuję, że coś przede mną ukrywasz
W takim razie Dracon. Póki co zmykam dłubać szydełkiem, bo dredy wymagają poprawek
W takim razie Dracon. Póki co zmykam dłubać szydełkiem, bo dredy wymagają poprawek
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Chciałem coś naprawdę głupiego napisać ale się powstrzymałem.Gniewko pisze:Matko kochana, jakich legend??? Jagal, czy ja o czymś nie wiem?
p.s. Potem wydzielę posty jak będę miał wenę na wymyślenie stosownego tytułu tematu. ;p
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Legendy typu. ! rycerz Graala łamie Phoenix Guardów itp..
Akurat złamanie oddziału Phoenix Guardów jednym Grail Knightem to autentyk.
Thomas: trzymam za słowo, będzie dużo wina i rzepy z czosnkiem, bardzo po bretońsku
Thomas: trzymam za słowo, będzie dużo wina i rzepy z czosnkiem, bardzo po bretońsku
-
- Oszukista
Matis: kłamiesz jak pies, nie 100 a 50, w porywach 60 km Chyba że jest więcej Puław w tym kraju, niż małe, całkiem sympatyczne miasto nad Wisłą, mniej więcej w połowie trasy Lublin-Radom
Gniewko: Puławy w żaden sposób nie mogą być na drugim końcu kraju, bo są stosunkowo blisko środka, z wrocka to koło 400 km samochodem jest (fakt, że droga w większości beznadziejna, na autostradę do Breslau to się może moje wnuki doczekają)
I ja też chcę być przy tym ubitym stole
Gniewko: Puławy w żaden sposób nie mogą być na drugim końcu kraju, bo są stosunkowo blisko środka, z wrocka to koło 400 km samochodem jest (fakt, że droga w większości beznadziejna, na autostradę do Breslau to się może moje wnuki doczekają)
I ja też chcę być przy tym ubitym stole
Jeszcze dokładnie nic nie wiadomo a wy już się podniecacie... Wszystko zależy od tego z jakimi ocenami skończę gimnazjum.
Dla szesnastolatka 60 km to dużo.
Jeżeli ktoś mieszka w pobliżu Puław to zapraszamy.
Gniewko jak złamałeś tych Guardów jednym graalem??
Dla szesnastolatka 60 km to dużo.
Jeżeli ktoś mieszka w pobliżu Puław to zapraszamy.
Gniewko jak złamałeś tych Guardów jednym graalem??
Z elfami było tak: był sobie oddział PG (chyba tak z 13-15, ustawionych w dwóch długich szeregach). Bokiem do niego stał narażony na szarżę oddział realmów, który znalazł się w takiej pozycji po pościgu. Chcąc go ratować posłałem między niego a wroga pojedynczego Grail Knighta, który ocalał mi z całego oddziału po morderczym ostrzale i magii (był to chorąży). Kumpel zaszarżował go feniksami i przez chyba 4 tury chłopak się z nimi naparzał - oni trzy ataki i ja trzy ataki (koń plus jeździec). Grail Knight brał wszystko na pancerz i wardy, a w zamian co turę zabijał dwa elfy, co dawało remisy lub przegraną tylko o jeden (brejki zdawał). W końcu wybił szereg przeciwnikowi i zdołał nabić znowu dwie rany, wygrywając starcie o jeden. Kumpel nie zdał brejka feniksami, a rycerz wybił ich w pościgu.
Matis, Gniewko, Jagal : Dlaczego chcecie czekać do Wejherowa ?! 7-8 Maja jest Arena w Krakowie na 2000 lub 2800 p. Idealne miejsce na wasz pojedynek. Zapraszam ! Ze swojej strony zapewniam odbiór z dworca, nocleg, zwiedzanie Krakowa oraz "biesiade" w jednej z "karczm" na rynku mojego rycerskiego miasta. Nie przyjechanie na ten turniej potraktuje jako osobistą zniewagę. (Matis jak coś to pogadaj z mamusią może cie puści w odwiedziny do kolegi, i figurki też spokojnie zdążysz chociaż troszkę pomalować )
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
No wiem, Farthan ze Szczecina też (a on ma nierozstrzygnięty od dawna Czelendż ze mną ) dlatego napisałem że oferuje nocleg bo wtedy mógłby wsiąść sobie 1 dzień urlopu i przyjechać spokojnie w piątek. Mam racje Jagal ?
Czcij Koze !!
Pamiętam że kiedyś tu na forum był poruszony temat "zlotu" Bretończyków, ale pomysł umarł śmiercią naturalną, teraz (w maju) jest okazja wrócić do tego pomysł
A tka w ogóle to trzeba by sie przerzucić z ta dyskusją do "tematu ogólnego" ... tak sadzę
A tka w ogóle to trzeba by sie przerzucić z ta dyskusją do "tematu ogólnego" ... tak sadzę
Czcij Koze !!
Das stimmt, ich wohne im Freistadtdanzig.
Termin majowy zawsze mi srednio leżał bo wtedy jest największe nagromadzenie projektów. Zobaczymy
Termin majowy zawsze mi srednio leżał bo wtedy jest największe nagromadzenie projektów. Zobaczymy
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
dobra dobra, myslalem ze jest der ;pGniewko pisze:Jagal, nie im tylko in der, Stadt ma żeński rodzajnik, więc w celowniku zmieniasz die na der.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.