TEMAT OGÓLNY
- Czcigodny z Gisoreux
- "Nie jestem powergamerem"
TEMAT OGÓLNY
AVE!
To taki luźny temacik
U mnie są to zdecydowania men-at-arms i bowmen. W sumie nie wiem dlaczego...pewnie dla tego, że to wydaje się logiczne. Rycerstwo to swego rodzaju elita wspomagana przez tłumy pospolitego zaciągu. A po drugi dlatego, że nudne jest granie samymi lancami, choć czasem lubię przypieprzyć 9 Grail Knights'ami
To taki luźny temacik
U mnie są to zdecydowania men-at-arms i bowmen. W sumie nie wiem dlaczego...pewnie dla tego, że to wydaje się logiczne. Rycerstwo to swego rodzaju elita wspomagana przez tłumy pospolitego zaciągu. A po drugi dlatego, że nudne jest granie samymi lancami, choć czasem lubię przypieprzyć 9 Grail Knights'ami
-
- Chuck Norris
Ave
Moim zamiarem jest też właśnie taka armia, jednak na to będę musiał chwile poczekać, by kupić sobie nowe oddziały
Moim zamiarem jest też właśnie taka armia, jednak na to będę musiał chwile poczekać, by kupić sobie nowe oddziały
Pierwsze co wybieram to 8 relmów z FCG i warbannerem i tam damsel. Na kązde punkity tak robie. Sam nie gram na 6-ach rycerstwa, mimo ze są skuteczniejsze. Wole 8-9 plus MY. Mniej skuteczne ale jakoś to mi bardziej pasuje
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Realmi sa słabi bo:Mają siłe 5,jezeli stoisz przed wagonem BK i nie zdasz feara co sie często zdarza wbrew pozorom to juz po tobie.9tki są mniej manewrowe.Łatwiej je wymanewrować.Są droższe.Jednym słowe małe lance+ewentualnie ze 2 większe to optimum.
Trzonem mojej armii, są pegazy, ponieważ w armii H@lfinga pegazy są w Corach tak jak w armii Duka 6tki errantów są w corach.
Ja natomiast nie gram na Errantr Wars tylko na normalnej bretce wiec moduje 5tkami errnatów bo są tanie i robią fajny bałagan na polu bitwy.
Dla mnie bomba
Ja natomiast nie gram na Errantr Wars tylko na normalnej bretce wiec moduje 5tkami errnatów bo są tanie i robią fajny bałagan na polu bitwy.
Dla mnie bomba
-
- Falubaz
Dla mnie trzonem armii są 8 Realmów z paladynami(takimi za 82 pts).Niedosc że jak szarżują to mało co ustoii,to kosztują tylko 298 pts.
Erraaci też są spoko ale jak support dla realmów (2*6 conajmniej).
Pegazy oczywiscie zawsze sie znajdą w teamie.Dopełnieniem są Grale (na wieksze punkty i yoemani na mniejsze).
Erraaci też są spoko ale jak support dla realmów (2*6 conajmniej).
Pegazy oczywiscie zawsze sie znajdą w teamie.Dopełnieniem są Grale (na wieksze punkty i yoemani na mniejsze).
- Czcigodny z Gisoreux
Z zamiłowania wystawiam baaardzo często Questing Kinghtsów, którzy obok Knights of the Realm są jedyną kawalerią.
Gdybym grał Bretką... Budowanie armii zacząłbym od kupna 2 regimentów łuczniów (jednych w skirmiszu). Gadałem sobie ostatnio z Mariosem na temat rycerzyków i obaj zgodnie stwierdzilismy, że jeśli bretka juz dostaje w dupę (rzadkość, bo rzadkość, ale się zdaża... ), to dlatego, że nie ma się czym ogonić od śmieci przeciwnika. Z moich obserwacji wynika, że Bretka przegrywa głównie z ofensami typu VC, Chaos, O&G, gdzie psich/wilczych śmieci nie brakuje.
Pewnie, można sie za śmieciami uganiać pegazami (szczególnie, jak ma sie ich dużo), ale co by nie powiedzieć, jest to jednak wytaczanie armaty na muchę. A tani jak barszcz łucznicy mogliby tę kwestie spokojnie rozwiązać.Mimo to u najlepszych polskich bretońców łuczników nie uświadczysz... I ja sie Was pytam - dlaczego? Skruszeni przegiętością Waszych armii postanowiliście chociaż tu wyluzować, dać szansę przeciwnikowi?
Pewnie, można sie za śmieciami uganiać pegazami (szczególnie, jak ma sie ich dużo), ale co by nie powiedzieć, jest to jednak wytaczanie armaty na muchę. A tani jak barszcz łucznicy mogliby tę kwestie spokojnie rozwiązać.Mimo to u najlepszych polskich bretońców łuczników nie uświadczysz... I ja sie Was pytam - dlaczego? Skruszeni przegiętością Waszych armii postanowiliście chociaż tu wyluzować, dać szansę przeciwnikowi?
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Głupio wytaczać armaty na muchy.
Głupio też zastępować armaty muchami.
W moich dwóch testowych partiach Bretką, Łucznicy, Yeomeni i M&A zabili jednego szczura, ginąc do spodu.
Z drugiej strony Szczury zabiły jednego rycerzyka nim się poddawały.
Same armaty dają radę, choć to oczywiście straszne prostactwo.
Głupio też zastępować armaty muchami.
W moich dwóch testowych partiach Bretką, Łucznicy, Yeomeni i M&A zabili jednego szczura, ginąc do spodu.
Z drugiej strony Szczury zabiły jednego rycerzyka nim się poddawały.
Same armaty dają radę, choć to oczywiście straszne prostactwo.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
-
- Chuck Norris
Ave
Po to są chłopi! Bo po to oni są, by nie zniszczyć ale związać takie "śmiecie"
Po to są chłopi! Bo po to oni są, by nie zniszczyć ale związać takie "śmiecie"
czy mają jakoś wiele zrobić to kwestia względna... oni mają przynajmniej trochę szachować fasty i inne śmieci
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- Czcigodny z Gisoreux
Men-at-arms w połączeniu z Mounted Youmen najlepiej zwwalczają wolfy i takie tam. Łuczników lubie wykorzystywać do lania elfów. Swordmasterzy i Ekzekutionierzy schodzą jak muchy
wiesz duke u mnie treb nigdy nic nie robi a wszyscy grają asekuracyjnie ja go widzą
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.