Rozpiski Imperialne
Moderator: #helion#
Rospiski T. Niku zawsze są jakieś... kontrowersyjne? dziwne? ... huntsmeni :p
Huntsmeni są niegrywalni możliwe ale ja mam 10-ciu i często ich wystawiam...Przykład ich skuteczności wypadli raz z lasu na rydwan od boku wygrali walkę pogonili rydwan który wpadł w 2 rydwan osłabiając go impact hitami i rozbijając sie na skałach ja dopadłem w pogoni do tego nadkruszonego rydwaniku i w kolejnej turze jego również brejkłem. Czasem sie nadają chłopaki......czasem
-
- Kretozord
Tym zająłem 30 miejsce na PGA nie tak źle myślę, podzielę się swoimi refleksjami na temat tej rozpiski
Magowie, Orb of thunder czyli poporostu -2 kostki dla przeciwnika bo kto może to dispeluje, mimo wszystko nie wiem czy to dobry wybór za 40pts
Priest, dodaje kawalerii potężnego kopa ale sam raczej nie wymiata no chyba że w challenge, po zabiciu tomb kinga z VHS dwa razy się zastanowię zanim wyrzucę go z rozpy.
5KO, imperialny 'fast' z savem 1+, polecam
7Flagellantów, odział petarda jak już pisałem najlepsze 80pts w tej armii, zatrzymuje wszystko na tą jedną cenną turę w której mogą to coś dobić czołgi/kawaleria
10Kuszników, z powodu braku helblastera role zabijania lataczy przejęli u mnie kusznicy, są w tym trochę lepsi od HG ale nadal to nie to
3x Działo, zawsze dobre
7KOIC, z priestem przełamywali mocne rzeczy, nie wyobrażam sobie już gry 10 złożoną w kloc
2x Tank, z doświadczeń turniejowych wynika że albo 2 albo wcale, chyba będę musiał dokupić 2
Mag lord, delikatny z dużym potencjałem, jak się okazało zginął tylko w 1 grze (nie licząc miscasta na 2 ) Doom fire ring okazał się niewypałem, robił naprawdę niewiele. Za to power stony były 2 razy gamebreakeramikurka_z_podworka pisze: Wizard Lord @ 360 Pts
Pegasus
Rod of Power
Doomfire Ring
2x Power Stone
Wizard @ 150 Pts
2x Dispel Scroll
Wizard @ 140 Pts
The Orb of Thunder
Wizard's Staff
Warrior Priest of Sigmar @ 158 Pts
Heavy Armour; Warhorse
Van Horstman's Speculum
Enchanted Shield
Biting Blade
2x5 Knightly Orders @ 123 Pts
Musician
7 Flagellant Warbands @ 80 Pts
Champion
10 Crossbowmen @ 85 Pts
Musician
3x Great Cannon @ 100 Pts
7 Reiksguard Knights IC @ 231 Pts
FCG, Warbanner
2x Steam Tank @ 300 Pts
Magowie, Orb of thunder czyli poporostu -2 kostki dla przeciwnika bo kto może to dispeluje, mimo wszystko nie wiem czy to dobry wybór za 40pts
Priest, dodaje kawalerii potężnego kopa ale sam raczej nie wymiata no chyba że w challenge, po zabiciu tomb kinga z VHS dwa razy się zastanowię zanim wyrzucę go z rozpy.
5KO, imperialny 'fast' z savem 1+, polecam
7Flagellantów, odział petarda jak już pisałem najlepsze 80pts w tej armii, zatrzymuje wszystko na tą jedną cenną turę w której mogą to coś dobić czołgi/kawaleria
10Kuszników, z powodu braku helblastera role zabijania lataczy przejęli u mnie kusznicy, są w tym trochę lepsi od HG ale nadal to nie to
3x Działo, zawsze dobre
7KOIC, z priestem przełamywali mocne rzeczy, nie wyobrażam sobie już gry 10 złożoną w kloc
2x Tank, z doświadczeń turniejowych wynika że albo 2 albo wcale, chyba będę musiał dokupić 2
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Moim zdaniem:
Zmieniłbym Doomfire Ring na Aldred's Casket of Sorcery, a co za tym idzie poleciałby 1 PS.
Na pewno nie brałbym The Orb of Thunder zwłaszcza że grasz na pegazie, zmieniłbym go na Ring of Volans lub Doomfire ring.
Zastanowiłbym się na zmianą jednego działa na Pistolliersów, zazwyczaj się sprawdzają.
Poza tym rozpiska mi się podoba. Chociaż jest tam strasznie mało jednostek ale tak już jest jak się mocno wypakuje heroesów i da Steam Tanki.
Zmieniłbym Doomfire Ring na Aldred's Casket of Sorcery, a co za tym idzie poleciałby 1 PS.
Na pewno nie brałbym The Orb of Thunder zwłaszcza że grasz na pegazie, zmieniłbym go na Ring of Volans lub Doomfire ring.
Zastanowiłbym się na zmianą jednego działa na Pistolliersów, zazwyczaj się sprawdzają.
Poza tym rozpiska mi się podoba. Chociaż jest tam strasznie mało jednostek ale tak już jest jak się mocno wypakuje heroesów i da Steam Tanki.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
tak za cannona wstawiłbym napweno fasta, Inner Cricle nie urzywam bo te 4 S to ma coś ale nie za koszt 1 specjala, wiec zaminił bym ich napweno na 6 zwykłych z fcg i war bannerem, Orb of thunder bym wywalił i dał nastepnego scrolla albo PS, priestowi dał bym barding aby miał 1+ asv i spróbowałbym wstawic jeszcze 2 flagsów, reszta chyba standard
co myślicie o tym? na bretkę.
empire 2250
Generał na gryfie: ostrze mocy , 1+save , lusterko
kapitan na pegazie: skrzynka aldreda i enchantedshield
wizard 2lvl: 2ds
priest na koniu: barding ,tarcza ,som save 4+ z przerzutem
20 swordmanów fcg
det 5 freecopmpany
10 kuszników
5 rycerzy z muzykiem
10 flagsów
6 innercircli z fcg warbanner
cannon
cannon
5 piostolersów z czempionem i reapeterem
steam tank
helka
będzie troche ponad 2250 ale to nie szkodzi to na gre z kumplem
empire 2250
Generał na gryfie: ostrze mocy , 1+save , lusterko
kapitan na pegazie: skrzynka aldreda i enchantedshield
wizard 2lvl: 2ds
priest na koniu: barding ,tarcza ,som save 4+ z przerzutem
20 swordmanów fcg
det 5 freecopmpany
10 kuszników
5 rycerzy z muzykiem
10 flagsów
6 innercircli z fcg warbanner
cannon
cannon
5 piostolersów z czempionem i reapeterem
steam tank
helka
będzie troche ponad 2250 ale to nie szkodzi to na gre z kumplem
Trzy przeszkadzajki, dwa oddziały rycerzy, zawsze skuteczna artyleria... Przy dobrej grze na Bretonię to powinno wystarczyć. Zastanów się tylko, czy nie warto wymienić kuszników na handgunnerów. Po pierwszej turze i tak będziesz miał Bretonię w zasięgu, a przebicie pancerza robi swoje.
Ja bym zmienił kapłana.sv4+ to jednak mało pomimo przerzutu.
Zwykłas ma 2+ co daje mu spore szanse na przyzycie.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
mówiac sv4+ miał zapewne na mysli Dawn Armour...Reyki pisze:Ja bym zmienił kapłana.sv4+ to jednak mało pomimo przerzutu.
jak zsumujesz AS z przedmiotów,które dał pristowi to wychodzi 1+ z przerzutem.
ja bym wywalił raczej VHS i moze casket
Pudełko na Bretkę...? nie ... raczej nie... Lepiej daj mu młotek, ten co trzeba robić T test...
Wpadniesz w bok lancy i możesz nie źle narozrabiać. A jeśli cię pogonią, to wetdy będą bokiem do całej twojej armii, co też moze być dla ciebie miłe...
Popieram kusników masz ich 10 trafiających na 5+ w sumie 20 strzałów, zanim ktoś dojdzie...
Handgunnerzy strzelą sobie tylko 10 razy, bo w pierwszej turze nie mają zasięgu, dlatego popieram kuszników...
Zwykle zaczyna imperium, ale i tak oni nie będą mieli zasięgu.
Wpadniesz w bok lancy i możesz nie źle narozrabiać. A jeśli cię pogonią, to wetdy będą bokiem do całej twojej armii, co też moze być dla ciebie miłe...
Popieram kusników masz ich 10 trafiających na 5+ w sumie 20 strzałów, zanim ktoś dojdzie...
Handgunnerzy strzelą sobie tylko 10 razy, bo w pierwszej turze nie mają zasięgu, dlatego popieram kuszników...
Zwykle zaczyna imperium, ale i tak oni nie będą mieli zasięgu.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
2 wersje Imperim na 1K ktore lepsze ??
Heros:
Prist 139
koń, barding, HA,tarcza, Icona MAgnusa, GW
MAg 1lv 115
2xDS
Core:
18xFlagelants 180
9xKO FCG Warrbaner 272
rare
Tank 300
ALBO :
Heros
Inzynier 112
PB.LA. HLR
MAg 1lv 115
2xDS
core:
11xKusznicy 88
25xszermierze 181
FCG
Special:
2xCannon 200
Rare:
Tank 300
Heros:
Prist 139
koń, barding, HA,tarcza, Icona MAgnusa, GW
MAg 1lv 115
2xDS
Core:
18xFlagelants 180
9xKO FCG Warrbaner 272
rare
Tank 300
ALBO :
Heros
Inzynier 112
PB.LA. HLR
MAg 1lv 115
2xDS
core:
11xKusznicy 88
25xszermierze 181
FCG
Special:
2xCannon 200
Rare:
Tank 300
Ogólnie czołg jest fajny na 1500+.
Tutaj poszedł bym w masę czyli kolcki piechoty.
Tutaj poszedł bym w masę czyli kolcki piechoty.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
1K piechotne :
Priest
HA,tarcza,GW,
Mag
lv1, 2xDS
25xSwordsman
sztandar, Muzyk
Detka1:5xHundguners
Detka2:5xHalabardnicy
25xSwordsman