Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Kalesoner »

A czemu mieliby nie dostawać? Jeśli wejdą do lasu to dostają. zginie jeden i hydra musi zdawać panikę.
Obrazek

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Bo normalnie nie można w handlersów strzelać.
Czy snajperką mogę strzelać w poganiaczy?

Kalesoner
Szczur Królów

Możesz.

Poza tym deepwood to nie strzał.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Kalesoner pisze:Możesz.

Poza tym deepwood to nie strzał.
hmm jesteś tego pewny, że ze snajperek można kosić poganiaczy, a jak zabijesz obu to jest monster reaction ?

Pozdro

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

W sprawie HE. HE zawsze jest mało więc po prostu trzeba ich wystrzelać. Musisz zagrozić bolcom swoją jazdą/driadami tak aby łucznicy mogli strzelać jak najdłużej. Co do komety - nie jest taka straszna:
- po pierwsze nie grupuj oddziałów tak aby maksimum 2 mogły dostać
- po drugie spada tylko na 4+ więc jeżeli przez całą grę ją będzie rzucał to nie powinno ich tak wiele spaść - pamiętaj że jak nie spadnie to musisz ją zdispellować w swojej turze.

Podsumowując lepiej dla nas kiedy jest duży mag, bo jego 3 komety na całą gre to nie jest szał, niż star dragon - on z pewnością zrobi więcej i ściągnąć go naprawdę trudno.

Ostatnio grałem na turnieju przeciw Teclisowi - to jest dopiero chory gość, niestety nie udało mi się do niego dobrać bo siedział w oddziale 23 white lionów(na końcu zostało przeciwnikowi 6 i Teclis właśnie)

@Piotras - oczywiście że można strzelać do poganiaczy ze snajperek.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Inie monster reaction, zwykła panika po strzelaniu. Zeszło więcej niż 25% oddziału ( bo 33%). Monster reaction zdajesz dopiero po zabiciu wszystkich poganiaczy.

Pozdro

Kalesoner
Szczur Królów

Po śmierci drugiego poganiacza rzuca się i panikę i monster reaction chyba?
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Kalesoner pisze:Po śmierci drugiego poganiacza rzuca się i panikę i monster reaction chyba?
No to jest dobre pytanie..

@ Gremlin:
a jak zabijesz obu to jest monster reaction ?
Zacytuję siebie, chyba jasno i klarownie co nie? :P Wiem, że panikę się zdaje...

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Moim zdaniem można strzelać ze snajperek do poganiaczy.
Po zabiciu jednego jest panika. Gdy w następnej turze zabijemy 2 moim zdaniem jest panika i monster reaction.
Jak w jednej turze zabijamy 2 handlersów to panika i monster reaction.
Tak mi się wydaje.

Kalesoner
Szczur Królów

No też tak myślę.
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

mam takie pytanko: czy warhawki zdejmuja szeregi jak wpadna z boku?? i czy wogole oplaca sie je wystawiac bo dawno nie gralem i nie wiem jak sie sprawdzaja??

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Nie zdejmują. Czy warto? Generalnie nie... Chyba, że znajdziesz jakieś zastosowanie konkretne dla nich.

Pozdro

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

a czemu?? nie maja przeciez zasady skirmish a w opisie zasady flying cavalary nie ma o tym słowa??i jeszcze jedno czy jak dam Ethernal noblowi tarcze i wsadze na konika to ma sejva 3+??

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=19522 - chciałbym żeby było inaczej...

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Eternal nie może mieć tarczy i nie może jeździć na koniku, nielegalne...

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

czemu nie mozna dac mu konika?? w zasadach nic o tym nie ma, przynajmniej tego nie zauwazyłem...Czy mozna dołłączyc maga z glamourweave do treemana ancienta( wedlug erraty nie jest monsterem z tego co czytałem)?? przepraszam ze pytania ida w roznych postach ale czytam kpodeks i jak cos nowego mnie najdzie to od razu pytam...

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

oczko pisze:Czy mozna dołłączyc maga z glamourweave do treemana ancienta( wedlug erraty nie jest monsterem z tego co czytałem)?? przepraszam ze pytania ida w roznych postach ale czytam kpodeks i jak cos nowego mnie najdzie to od razu pytam...
z tego co wiem jest monsterous characterem jak wieksze demony... czyli jest jednym i drugim... gdybys ie dało to bym dołaczał do niego 6tke wildów w kolumnie/lini ( zalezy od potrzeb) ze szmata, i warbannerem na starcie mam +4CR i 6" w chellengu... poza tym maga do treemena nijak nei odczepisz bo to 2óch osobnych bohaterów... jak z tego hchcesz stworzyc "oddział" ?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Moim zdaniem można strzelać ze snajperek do poganiaczy.
Po zabiciu jednego jest panika. Gdy w następnej turze zabijemy 2 moim zdaniem jest panika i monster reaction.
Jak w jednej turze zabijamy 2 handlersów to panika i monster reaction.
Tak mi się wydaje.
Źle. Najpierw monster reaction, później panika. Panika jest na koniec fazy, monster reaction od razu po śmierci jeźdźca/obsługantów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Jak ginie jeden obsługant to też jest monster reaction?

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

nie, tylko jak zgina handlersi.

ODPOWIEDZ