Kościół , religia , wiara

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: Kościół , religia , wiara

Post autor: Karli »

Nie kpię, oświeć mnie Shino kim jest ateista :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Ateista to ostatnimi czasy określenie na człowieka, które stało się bardzo modne w sumie. Co to jest to jeśli szukasz wyczepującej wypowiedzi to wiki albo wujek gogle ;)
Serio, a jak pisze nei skladnie to przepraszam jestem po %% :PD

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Piłeś, nie pisz :)

Według wiki istniej ateizm słaby, silny, zadeklarowany i ukryty. Kto by pomyślał :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Karli pisze:Nie kpię, oświeć mnie Shino kim jest ateista :)
http://lmgtfy.com/?q=ateista

to ktos nie wierzacy w istnienie wyzszego bytu (boga tudziez mnij spersonalizowanej sily sprawczej jak to bodajze w taoizmie bylo). Stad tez ciezko byc wierzacym i ateista na raz. Po prostu ateista i niewierzacy (w domysle w jakas religie) to nie jest synonim

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

No właśnie. Nie wierzysz Shino w tysiąc wyższych bytów, a ja w tysiąc i jeden :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

no wlasnie jesli jestes ateista to ni wierzysz w pelen zbior bostw czym by one nie byly a tylko w kilka losowo wybranych :)

stad ni da sie nazwac wszystkich ateistami :>

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Idąc Twoim tokiem rozumowania, to nikogo nie da się nazwać ateistą :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

da się, tylko trzeba pomyśleć logicznie.

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

wierzący, praktykujący - tak, tacy też są na tym forum
HE 2.5k

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Do tego to sie lepiej nie przyznawac :wink:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

cold turkey pisze:wierzący, praktykujący - tak, tacy też są na tym forum
Arqueek pisze:Do tego to sie lepiej nie przyznawac :wink:
Ja się przyznaje :twisted: i co :wink: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Obrazek

Sorry, spodobał mi się ten obrazek i nie mogłem się powstrzymać by go gdzieś nie wrzucić :D

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Proboszcz gustujący w dziewczynkach.
Nieprawdopodobne.

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

I to jeszcze takich starszych :D

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

:lol2: swietny obrazek.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

czym się różni szaman :wink: od złodzieja ?

złodziej nie gwałci dzieci...

Ż.

P.S. ale to wszystko raczej do niepoprawnego niż do poważnej dyskusji...

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Poziom dyskusji w tym temacie sięgnął już dna... jak zresztą w większości tematów z tego działu "poważne" są tylko z tytułu... i o ile znajdą się ludzie którzy chcą rzeczowo pogadać to też zawsze znajdzie się ktoś kto wszystko spieprzy...
Niektórzy potrafią pomieszać z błotem wszystko i wylewać swoje żale i gniew w postaci głupkowatych zdjęć, filmików itp. żal...ale to raczej złe miejsce i sposób na leczenie urazów i wrogości. Jeśli to ma być np. temat o "Kościół, religia, wiara" to niech będzie... rzeczowo i konstruktywnie w tej kwestii.
Jeśli chcecie się pośmiać z proboszcza pedofila albo księdza pederasty to czemu nie założyć odpowiedniego tematu?
Nie osądzam ale jestem pewien, że spora grupa osób która wyśmiewa się z religii, osób duchownych itd chodzi w niedziele do kościoła... straszna to niewola, a ja wchodzę w taki temat spodziewając się, że zobaczę jakaś mądrą dyskusję, a tutaj taki szlam... więc może jeśli jesteś katolikiem i strasznie się męczysz to podpisz akt apostazji.
Ponadto, postanowiłem nie zaglądać do tematów takich jak ten...

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

Karli pisze:
Sorry, spodobał mi się ten obrazek i nie mogłem się powstrzymać by go gdzieś nie wrzucić :D

Karli, jestem oburzony tym, że wkleiłeś ten obrazek w tym temacie.
Wyobraź sobie podpis "Dzięki moim urzędnikom z urzędu skarbowego (lub wstaw nazwę zawodu swojego brata lub dobrego kumpla) straciłam dziewictwo juz dzisiaj! Asia 8 lat"
Obrażasz w ten sposób wszystkich normalnych proboszczów
Jak koniecznie chcesz takie rzeczy wrzucać to do niepoprawnych

Żaba, podobnie twój kawał.

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Kefas pisze:Poziom dyskusji w tym temacie sięgnął już dna... jak zresztą w większości tematów z tego działu "poważne" są tylko z tytułu... i o ile znajdą się ludzie którzy chcą rzeczowo pogadać to też zawsze znajdzie się ktoś kto wszystko spieprzy...
Niektórzy potrafią pomieszać z błotem wszystko i wylewać swoje żale i gniew w postaci głupkowatych zdjęć, filmików itp. żal...ale to raczej złe miejsce i sposób na leczenie urazów i wrogości. Jeśli to ma być np. temat o "Kościół, religia, wiara" to niech będzie... rzeczowo i konstruktywnie w tej kwestii.
Jeśli chcecie się pośmiać z proboszcza pedofila albo księdza pederasty to czemu nie założyć odpowiedniego tematu?
Nie osądzam ale jestem pewien, że spora grupa osób która wyśmiewa się z religii, osób duchownych itd chodzi w niedziele do kościoła... straszna to niewola, a ja wchodzę w taki temat spodziewając się, że zobaczę jakaś mądrą dyskusję, a tutaj taki szlam... więc może jeśli jesteś katolikiem i strasznie się męczysz to podpisz akt apostazji.

Bardzo dobre i rozsądne podsumowanie

swoją drogą - żal, gniew, wrogość będzie niestety pewnie dalej tu wywalana, ona... narasta
jak zamkną Rzepę, przejmą tvp do końca - to ta otrzymywana z całej reszty od lat "Pure Love" będzie Jednomyślnych rozsadzać :wink:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

ot wahadło dziejów przechyla się w drugą stronę jak Jedynie Moralni mieli za plecami całą telewizję publiczną (1,2, programy regionalne) + radio publiczne (od 1 do 4) + Rzepę + Dziennik + Nasz Dziennik + Wprost + Gościa Niedzielnego i spółkę to równowaga była zachowana a uśmiech nie schodził z ust ?
a agresję wzbudza buta i przekonanie o własnej nieomylności pomimo oczywistych faktów.
mnie nie przeszkadza kościół który reguluje wyłącznie życie własnych wyznawców tak jak nie zwalczam i nie wyśmiewam wierzących w UFO czy druidów - niestety KK/Islam/komunizm nie dość że interesuje się swoimi wyznawcami to wyjątkową energię poświęca na uszczęśliwianie innych, zwykle wbrew ich woli :?

pzdr,
Ż.

Zablokowany