Śródziemnomorski wyścig zbrojeń
Re: Śródziemnomorski wyścig zbrojeń
Ostatnio chwalimy się ukończonymi oddziałami. Więc dziś zarzucam mały teaser wpisu, który na dniach pojawi się na blogu http://bitewniakowepogranicza.blogspot.com/.
Na konkretnym przykładzie będzie mogli zobaczyć, jak wygląda składanie dywizji.
how do you print screen
Na konkretnym przykładzie będzie mogli zobaczyć, jak wygląda składanie dywizji.
how do you print screen
Voodoo pisze:Dzięki za podpowiedzi
Te piesze modele z MAA to które? Chodzi Ci o ten zestaw piechoty z bronią dwuręczną?
Tak, ale tam są tez ręce z jednoręczną
Gervaz - super fotka
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
No to może faktycznie kupię tych Foot Knightow od Perrego i poszukam jakiś tarcz. Mówimy o tym drugim zestawie 1450-1500?
chętnie ale najpierw OiM po DMP w 9age zaczynam z pierwszym podjazdem, pewnie nuuuuuda RoNuNijlor pisze:No to dołącz do antykowców
ogólnie gdyby nie było OiM to antyk byłby tym czymś ale że jest nasza gra w naszych realiach to mimo wszystko ale pewnie i w to też ciśniecie
- Martin von Carstein
- Kradziej
Nie wszyscy. W Krakowie OiM już dawno przeszło do etapu domówek.
Jutro mam nadzieję zdjęcie pierwszego sarissophoroi.
Jutro mam nadzieję zdjęcie pierwszego sarissophoroi.
Niestety ale zdaję sobie z tego sprawę jednak nie przeszkadza mi to ani trochę.
Ale jakby nie patrząc wychodzi mały-tani podręcznik z zasadami, może dzięki temu system się rozrusza
Ale jakby nie patrząc wychodzi mały-tani podręcznik z zasadami, może dzięki temu system się rozrusza
- Martin von Carstein
- Kradziej
Szczerze w to wątpię ale spróbować można, zwłaszcza jeżeli to tylko podjazd.
Ja ze swoją kolekcją 15mm figurek właśnie robię porządek. Się wyleczyłem z tej skali.
Ja ze swoją kolekcją 15mm figurek właśnie robię porządek. Się wyleczyłem z tej skali.
Kosa pisze:chętnie ale najpierw OiM po DMP w 9age zaczynam z pierwszym podjazdem, pewnie nuuuuuda RoNuNijlor pisze:No to dołącz do antykowców
ogólnie gdyby nie było OiM to antyk byłby tym czymś ale że jest nasza gra w naszych realiach to mimo wszystko ale pewnie i w to też ciśniecie
Ale przecież jedno drugiego nie wyklucza, czego jestem najlepszym przykładem. Obecnie OiM i HC to dwa bitewniaki w które w miarę regularnie gram. I które bardzo mnie cieszą, każdy na swój sposób. Życzę Ci podobnej radości z zabawy. A jak bierzesz RON - to i ze zwycięstw
I nie ma się co przejmować małym środowiskiem. Jeśli jesteś aktywny, to można je rozkręcić niemal od zera - o czym świadczy przykład HC.
Tak czy inaczej - darz bór!
Wracam po przerwie Posklejałem już moich Rzymian, ale malowanie idzie mi strasznie powoli, więc jeszcze się nie pochwalę. Ktoś wie, gdzie kupić modele nadające się na jazdę tarencką? Najlepiej, żeby były w jakiejś sensownej cenie, więc Warlord z 3 modelami za 13 dolców odpada.
Warhammer 40k - Gwardia Imperialna
LotR - Gondor, Mordor, Isengard
Hail Caesar! - Republika Rzymska
LotR - Gondor, Mordor, Isengard
Hail Caesar! - Republika Rzymska
No przecież są jeszcze piękni Tarentyjczycy Aventina... (ja mam takowych :
http://2.bp.blogspot.com/-Ic2CGmP1bZs/V ... 34-5-1.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-Ic2CGmP1bZs/V ... 34-5-1.jpg
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
staszko pisze:Wracam po przerwie Posklejałem już moich Rzymian, ale malowanie idzie mi strasznie powoli, więc jeszcze się nie pochwalę. Ktoś wie, gdzie kupić modele nadające się na jazdę tarencką? Najlepiej, żeby były w jakiejś sensownej cenie, więc Warlord z 3 modelami za 13 dolców odpada.
Problemem konnych Rzymian z Warlorda nie jest nawet cena i tragiczna jakość, ale przede wszystkim to, że odzwierciedlają kawalerię z zupełnie innego okresu, inaczej uzbrojoną. Można się bawić w konwertowanie figurek Victrixa (albo wręcz poczekać, na dniach ma być kawaleria grecka) Albo kupić tych z Aventine.
-
- Mudżahedin
Staszko, dobrze, że nie zarzuciłeś planów i coś tam pomału idzie do przodu - tworzenie armii do Hail Caesar to zajęcie na lata i nietrudno w międzyczasie się zniechęcić. Chyba jeszcze kiedyś w tym wątku odzywał się Dziad Zbych, który zaczął celtów -trzymam kciuki, że nie daje tu znaku życia bo nie przestaje malować barbarzyńców
Na kawalerię też polecam victrixowych greków -mają ukazać się lada chwila, ma być z grupy facebookowej Hail Caesar zbiorowe zamówienie, żeby wyszło trochę taniej za szt., w zestawie mają być bitsy pozwalające na złożenie jako tarentczyków.
Na kawalerię też polecam victrixowych greków -mają ukazać się lada chwila, ma być z grupy facebookowej Hail Caesar zbiorowe zamówienie, żeby wyszło trochę taniej za szt., w zestawie mają być bitsy pozwalające na złożenie jako tarentczyków.
- Martin von Carstein
- Kradziej
Rzymska kawaleria od Warlorda dedykowana na schyłkowy okres republiki może obsłużyć również II p.n.e. Dla urozmaicenia polecam wymienić część głów na hellenistyczne choćby z falangi bądź hoplickie (mile widziane hełmy beockie i frygijskie) ale montefortino używano od IV p.n.e.
8 jeźdźców wystarczy na podstawowy oddział rzymskiej kawalerii. Większych nie używają.
Plastikową grecką od Victrix można wykorzystać jako jazdę sprzymierzeńców, niestety szczegóły ubioru tudzież rzędu końskiego kolidują z czysto rzymskim na okres wojen punickich.
- Martin von Carstein
- Kradziej