HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- SZKODNIK-HE
- "Nie jestem powergamerem"
Re: HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
a co do zerówkowicza jeden czar z druidyzmu i dwa z cosmo czy alchemii ? dwa z alhemii mogły by być spoko jak by dać jeszcze pierścionek na smoku zamiast ikony i zamienić feniksa na sloopa z boundem to sporo rerolli jest na ich ataki i coś jeszcze się zmieści
Ja mam coś takiego, nic sie nie miesci w tych znerfionych HE ale co zrobić
Prince oldschool, Ryma, S7/1+/reroll,kuń
BSB, kuń,4AS5,/1+/2++ na fire/5++ na maszyny
magik, master, pyromagik, 4spells, honour-80p, scroll lub book of M.
14 rycków,fcg,war banner.
5 elyrians, bows
12 archers,m. ( dla maga )
29 lions,fcg,Ap(1) lub fire.
10 scouts
3 stolce z penetracją ( dobry pick, giną na 5+ od dział/klop a nie na 2+ )
bieda, ale może da się tym pograć, spróbuję też z lodówką zamiast 2 bolców. szkoda że nadal nie ma grywalnego herosa na pieszo, by wstawić go do WL.
Prince oldschool, Ryma, S7/1+/reroll,kuń
BSB, kuń,4AS5,/1+/2++ na fire/5++ na maszyny
magik, master, pyromagik, 4spells, honour-80p, scroll lub book of M.
14 rycków,fcg,war banner.
5 elyrians, bows
12 archers,m. ( dla maga )
29 lions,fcg,Ap(1) lub fire.
10 scouts
3 stolce z penetracją ( dobry pick, giną na 5+ od dział/klop a nie na 2+ )
bieda, ale może da się tym pograć, spróbuję też z lodówką zamiast 2 bolców. szkoda że nadal nie ma grywalnego herosa na pieszo, by wstawić go do WL.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
- SZKODNIK-HE
działo teraz zadaje d3 a w latacze d3+1 wiec bolec od jednego działa nie ginie
może demon hunter na którymś z herosów ?
albo na bsb 1+/2++ na fire koń zwykła lanca i baner of ryma wtedy lordu 5AS8 bsb 3AS7 i reszta sh S6 ?
i fakt fajniej by wszystko wchodziło jak by dali 5000pkt bo na spokojnie można by wtedy dać dwa kloce np. pg, wl i jakieś fajne zabawki dookoła :PPP (ale nie ma co narzekać HE akurat jakoś bardzo ta zmiana nie dotknęła WE i WOCH mają dużo gorzej xD)
może demon hunter na którymś z herosów ?
albo na bsb 1+/2++ na fire koń zwykła lanca i baner of ryma wtedy lordu 5AS8 bsb 3AS7 i reszta sh S6 ?
i fakt fajniej by wszystko wchodziło jak by dali 5000pkt bo na spokojnie można by wtedy dać dwa kloce np. pg, wl i jakieś fajne zabawki dookoła :PPP (ale nie ma co narzekać HE akurat jakoś bardzo ta zmiana nie dotknęła WE i WOCH mają dużo gorzej xD)
działa dalej walą d3+1 (+2 na latacze) ale przy 4W bolca to on wychodzi na plus, szczególnie, że teraz sam może w nie strzelać nie licząc na farta (jeśli będą pozbawione coverów). Ale za to katapy już ich nie ściagają ot tak
Co do piechotnego chłopa do WL, wierzę, że da się coś zrobić albo phoenix albo sam white lion, z 3 woundami to już nie wygląda tak słabo, szczególnie, że tego pierwszego można zrobić 2+/4++(z bazy) ale w cholerę drogi jest
edit: no dobra, PG jest bezsensu i tak nie da stuborna. No ale nadal są te 3W
Co do piechotnego chłopa do WL, wierzę, że da się coś zrobić albo phoenix albo sam white lion, z 3 woundami to już nie wygląda tak słabo, szczególnie, że tego pierwszego można zrobić 2+/4++(z bazy) ale w cholerę drogi jest
edit: no dobra, PG jest bezsensu i tak nie da stuborna. No ale nadal są te 3W
- SZKODNIK-HE
oki faktycznie doczytałem po prostu w rb o tym nie ma ani słowa prawie zostało tylko w ab
no i 3 bolce jakieś działo mają szansę ustrzelić w pierwszej turze
no i 3 bolce jakieś działo mają szansę ustrzelić w pierwszej turze
poczekałbym też na metę, może magowie na smokach, małych jak i dużych będą oki, ich miscasty prawie nie bolą.
może będzie ich mniej?
- SZKODNIK-HE
imperium jęczy na ceny dział
krasnale tak samo wiec może faktycznie smoki pożyją
(inżynier teraz w imperium 170 pkt a działo 260 )
krasnale tak samo wiec może faktycznie smoki pożyją
(inżynier teraz w imperium 170 pkt a działo 260 )
skonczy sie jak zawsze 3 bolce klocek piechoty najpewniej WL albo fasty i luki albo fasty i SH do tego jakis bidny magiczyna i w ciezkich paringach modlitwa o dobre rzuty koscimi
wariacje na smokach feniksach sisterkach czy SW i sky loopach rzecz jasna beda ale nie jakies op wg mnie
wariacje na smokach feniksach sisterkach czy SW i sky loopach rzecz jasna beda ale nie jakies op wg mnie
Ja wykombinowałem coś takiego póki co...
Lord of the Seas 250 + 90 Royal Huntsmen + 40 divine icon+ 100 ward 4+ 60 + distracting + 20 great weapon = 560 p
Mage 200 (pyromancy) + 50p 1 level +100 scoll =350p
Commander 150 +50 bsb +40 queens companion +14 bow and moonlight arrows + 30 charm of cursed iron= 284
Core
30 Archers fcg =600
10 Silver helmów fcg =540
special
25 lewków St,m 700
25 lewków St,m 700
Peacemakers
2x 10 Grey Watchers 2x380 = 760
3 czary w magii wiec tanim kosztem jednak coś tam maguję, są pestki i są trzy oddziały kombatowe - w tym jeden ze stubbornem....
Lord of the Seas 250 + 90 Royal Huntsmen + 40 divine icon+ 100 ward 4+ 60 + distracting + 20 great weapon = 560 p
Mage 200 (pyromancy) + 50p 1 level +100 scoll =350p
Commander 150 +50 bsb +40 queens companion +14 bow and moonlight arrows + 30 charm of cursed iron= 284
Core
30 Archers fcg =600
10 Silver helmów fcg =540
special
25 lewków St,m 700
25 lewków St,m 700
Peacemakers
2x 10 Grey Watchers 2x380 = 760
3 czary w magii wiec tanim kosztem jednak coś tam maguję, są pestki i są trzy oddziały kombatowe - w tym jeden ze stubbornem....
Probowałem przerobić stara rozpe na 1.2 ale nie miesci sie w herosch
wyszlo cos takiego:
High Prince - 716
Huntsmen
Lion Chariot
Ward 4+
Divine Icon
Dragon Helm
HA, GW
BSB - 550
master of conreig tower
+3 czary
distracting
HA
Mag - 300
DS
20 Archers - 400
-st, muz
2x5 Lanciers - 540
muz
5 fast - 190
bow
30 WL - 840
fcg
Flaming standard
2x10 Grey Watchers - 760
2x Great Eagle - 200
Rydwany sie licza do puli herosów?
kiedys wchodzil lord i bsb na rydwanie a teraz juz jest krótko z punktami.
wyszlo cos takiego:
High Prince - 716
Huntsmen
Lion Chariot
Ward 4+
Divine Icon
Dragon Helm
HA, GW
BSB - 550
master of conreig tower
+3 czary
distracting
HA
Mag - 300
DS
20 Archers - 400
-st, muz
2x5 Lanciers - 540
muz
5 fast - 190
bow
30 WL - 840
fcg
Flaming standard
2x10 Grey Watchers - 760
2x Great Eagle - 200
Rydwany sie licza do puli herosów?
kiedys wchodzil lord i bsb na rydwanie a teraz juz jest krótko z punktami.
Ostatnio zmieniony 6 lis 2016, o 13:32 przez Semi, łącznie zmieniany 1 raz.
no jest, bo inaczej nie wezmie tego scrola. Ma loremastera.
2 bitwy testowe rozegrane.
loremaster dosc przywoity ale w jego cenie mozna miec duzego maga. Magia sama w sobie juz nie taka op jak byla teraz to taka troche 7 ed, wiecej pociskow. Niskie zasiegi zmuszaja aby isc do przeciwnika, co w sumie jest na plus.
Muzycy sa op teraz mozna fajnie psuc przeciwnikowi ruchy.
W rozpie musze zrobic duzo zmian, bo jest malo optymalnie. W zasadzie to sie zastanawiam czy nie zrezygnowac z magow na rzecz np 2 boundspell'i z skuterow.
Poki co najfajniej zlozonego lorda jakiego widzialem do rozpy bez magow:
Prince
Huntsmen
Lion Chariot
Ward 4+
bluffers helm
crown of scorn
idealnie miesci sie wszystko co mu potrzebne
loremaster dosc przywoity ale w jego cenie mozna miec duzego maga. Magia sama w sobie juz nie taka op jak byla teraz to taka troche 7 ed, wiecej pociskow. Niskie zasiegi zmuszaja aby isc do przeciwnika, co w sumie jest na plus.
Muzycy sa op teraz mozna fajnie psuc przeciwnikowi ruchy.
W rozpie musze zrobic duzo zmian, bo jest malo optymalnie. W zasadzie to sie zastanawiam czy nie zrezygnowac z magow na rzecz np 2 boundspell'i z skuterow.
Poki co najfajniej zlozonego lorda jakiego widzialem do rozpy bez magow:
Prince
Huntsmen
Lion Chariot
Ward 4+
bluffers helm
crown of scorn
idealnie miesci sie wszystko co mu potrzebne
lepsiejsze to reaver bow+scrol na majdence ^^ (oczywiście to co innego ale świetnie się to kombuje, bo poza łukiem i tak już nie miałoby sensu jej dać cokolwiek innego, a tu proszę, ma scrola
- SZKODNIK-HE
ja własnie sie zastanawiam czy lepsze skutery z boundami czy z kuszami
w następnych grach spróbuje kusze bo boundy nie są w sumie konieczne przy zerówkowiczu
w następnych grach spróbuje kusze bo boundy nie są w sumie konieczne przy zerówkowiczu