9 age - Pytania ogolne
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 9 age - Pytania ogolne
Czy Paired Weapons można stosować z bronią magiczną ze wszystkimi jej efektami?
Le gdzie tam? Jak możesz podejrzewać mnie o tak niecne zamiary
Jako ciekawostkę dodam, że jeszcze przeglądając podręcznik Szczuroludzie znalazłem dodatkowe ograniczenie:
Uzbrojony Ogon (Tail Weapon):
Jeśli model korzysta z podstawowej broni
i posiada Uzbrojony Ogon, otrzymuje +1 Atak.
Dodatkowa broń u szczurów zawsze występuje z ogonową bronią, więc samo to eliminuje ten wspaniały pomysł
Dzięki Okoń - ogólnie chciałem się upewnić, czy dobrze interpretuję restrykcje.
Jako ciekawostkę dodam, że jeszcze przeglądając podręcznik Szczuroludzie znalazłem dodatkowe ograniczenie:
Uzbrojony Ogon (Tail Weapon):
Jeśli model korzysta z podstawowej broni
i posiada Uzbrojony Ogon, otrzymuje +1 Atak.
Dodatkowa broń u szczurów zawsze występuje z ogonową bronią, więc samo to eliminuje ten wspaniały pomysł
Dzięki Okoń - ogólnie chciałem się upewnić, czy dobrze interpretuję restrykcje.
woch
bohater ma item wizards hood czyli dwa levele losowego lora i stupida
dokupuje mu wochowego gifta - wilding blood
"If the gifted is a Wizard, he must generate his spells from
the Path of Wilderness, even if he is otherwise not
allowed to (or randomly chooses a Path)."
co sie dzieje?mam wilda czy randowoy lore?
no na chlopski rozum ma wilda..
bohater ma item wizards hood czyli dwa levele losowego lora i stupida
dokupuje mu wochowego gifta - wilding blood
"If the gifted is a Wizard, he must generate his spells from
the Path of Wilderness, even if he is otherwise not
allowed to (or randomly chooses a Path)."
co sie dzieje?mam wilda czy randowoy lore?
no na chlopski rozum ma wilda..
MARK OF MARKI MARK
Nawet nie na chłopski - jak byk jest napisane, że nawet gdy musi losować, to i tak ma Wilda.
Także Wild.
Także Wild.
Pytanko:
Stoi jakiś wampirzy potwór, bardzo szeroka podstawka. Od frontu ma Rydwan Chaosu i Bloodbeasta, obok siebie stoją.
W bok rydwany szarżują Knightci Wampirzy, zjadają rydwan, Bloodbeast i wampirzy potwór się macają.
Pytanie brzmi: czy Wampirzy Knightci mają Overruna i wpadają jako szarża w Bloodbeasta, czy przysuwają się i są liczeni jako kolejna tura walki? Ma to znaczenie ze względu na +1 do wyniku walki, jak i +2S z Lanc.
Stoi jakiś wampirzy potwór, bardzo szeroka podstawka. Od frontu ma Rydwan Chaosu i Bloodbeasta, obok siebie stoją.
W bok rydwany szarżują Knightci Wampirzy, zjadają rydwan, Bloodbeast i wampirzy potwór się macają.
Pytanie brzmi: czy Wampirzy Knightci mają Overruna i wpadają jako szarża w Bloodbeasta, czy przysuwają się i są liczeni jako kolejna tura walki? Ma to znaczenie ze względu na +1 do wyniku walki, jak i +2S z Lanc.
Blood knightci muszą overanować jeśli mają frenzy. Jak nie to Twój wybór. Jednakże nie dosuwasz ich do bloodbeasta. Rydwan i bist to dwie osobne jednostki. Jednakże jeśli wpadną overanem w bloodbeasta to nie robią ataków, tak myślę. To ciągle ten sam combat w którym bierze udział potwór vampirzy.
Tak, w kolejnej fazie liczyć się będą jako szarżujący.
Jeśli model jest Immune to Psychology czy choćby Immune to Fear, to zasada Fear na ten model nie działa wcale, jakby jej nie było.
Tak jest, to co wejdzie jako trucizna nie może już zadać zabójczego ciosu.
Tak jest, to co wejdzie jako trucizna nie może już zadać zabójczego ciosu.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Mam pytanie. Co się dzieje jeśli oddział nie ma miejsca na powrót zza stołu po pogonieniu przeciwnika
bo stoi tam już jakiś inny unit [wrogi/sojuszniczy]? Nie wraca i czeka na zwolnienie się miejsca? Jeśli się go tak przetrzyma do końca gry
to uznany jest za rozwalony? Czy ustawia się go np. kawałek dalej, w najbliższej legalnej pozycji?
Pozdrawiam
bo stoi tam już jakiś inny unit [wrogi/sojuszniczy]? Nie wraca i czeka na zwolnienie się miejsca? Jeśli się go tak przetrzyma do końca gry
to uznany jest za rozwalony? Czy ustawia się go np. kawałek dalej, w najbliższej legalnej pozycji?
Pozdrawiam
Uwazam ze skoro efekty dziala permanentnie i w zwiazku z tym w tym samym czasie, to mozna uwazac, ze dziala tu zasada ze o kolejnosci efektow deycduje aktywny gracz. Czyli w turze wlasciciela 7 sily, w przeciwnika 6
ewentualnie mozna uznawac z bolo mieczem zawsze ma 5 sily, wiec + dwa jako efekt pozniejszy powoduje, ze ma sily 7
ewentualnie mozna uznawac z bolo mieczem zawsze ma 5 sily, wiec + dwa jako efekt pozniejszy powoduje, ze ma sily 7
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
c
Hero’s Sword (30 / 20 pts) Characters only
Type: Hand Weapon. Attacks made with this weapon gain
+1 Strength. The wielder has +1 Attack when using this
weapon. When attacking with this weapon, wielder cannot
have more than 4 Attacks and Strength 5 (regardless of
modifiers).
rulebook, 56, Pursuing off the table: "...they must be placed (in the same formation) with their back rank centred on the point at which they contacted the Board Edge, or as close as possible."Stan pisze:Semi - jakiś cytat? Przyznam, że szukałem czegoś w podręczniku, ale bez szczęścia.
Jeśli uniemożliwisz wejście na stół z każdej strony (powodzenia próbując) to naturalnie nie może wrócić więc nie wraca i na koniec bitwy liczy się jako zniszczony.