Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Dymitr »

zgadza się Choseni znikają:)
A blessy zostają na oddziale wciąż, nie wiem dlaeczego miałoby byc inaczej
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Dymitr pisze:zgadza się Choseni znikają:)
A blessy zostają na oddziale wciąż, nie wiem dlaeczego miałoby byc inaczej
Zgadza sie. Blessy zostaja ponieważ herosi byli czescia oddzialu i dopÓki ich nie rozłączysz blessy beda dzialac.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Panowie, mam zgryz. Do parówki 2k+1k (gram 2k) z dwarfami dać dużego maga Tzeentcha i hero czy lorda klepacza i malego maga z 3 spellami??
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

IMO mały mag z okiem, w razie mocnej magii przeciwnika masz jego lore

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

I koniecznie dispell scroll

Albo lepiej: full napór Khorna :D
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Dispellami obarczam małego runiarza Krasi. Także cisnę z malym, bo mi się przypomniało, że na Mackach jak miałem WoCh/WE to duży jedną bramę puścił jeno...
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

jak grasz na rulebookowe zasady sojuszy, to nie mozesz wrzucić całego disspela na krasie, bo wojownicy będą BEZ JAKIEJKOLWIEK ochrony
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Magnaf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Magnaf »

Pytanie do shrinów:

- Oddział z lordem.
- Shrine buffuje unit
- czy buffa dostaje oddział + lord, czy należy wybrać oddział/lord

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Dostaje oddział z lordem :wink:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Magnaf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Magnaf »

:D ... Soł OP.

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Dymitr pisze:jak grasz na rulebookowe zasady sojuszy, to nie mozesz wrzucić całego disspela na krasie, bo wojownicy będą BEZ JAKIEJKOLWIEK ochrony
Pewnie chodzi o nasz najbliższy turniej i tam na poziomie rozpy można wybrać czy sojusz ma być zaufany czy wg podręcznika, dlatego by łatwiej było się sparować z kimś więc kraśki i woch mogą być tam zaufanymi sojusznikami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

a no to spoko :P

IMO do WoC potrzebne jest coś co ogarnia śmietnik - Bretka, może imperium - duży save i tani bohaterowie są bardzo spoko

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Witajcie szanowni WoChowi gracze [fuu czemu ja to mówię, spaczeń uderza do głowy]

Czy od treason of tzeentch jest ward za MR ? Jeżeli tak lub nie to prosiłbym o wyjaśnienie konkretnymi cytatami, albo chociaż naprowadzenie na dobry trop

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Goglem pisze:Witajcie szanowni WoChowi gracze [fuu czemu ja to mówię, spaczeń uderza do głowy]

Czy od treason of tzeentch jest ward za MR ? Jeżeli tak lub nie to prosiłbym o wyjaśnienie konkretnymi cytatami, albo chociaż naprowadzenie na dobry trop
Nie ma Magic Resistence, bo rany nie są zadane przez Magię. Czar tylko sprawia, że modele walczą ze sobą, a to oni sami zadają sobie rany. Zupełnie ta sama analogia co Lore of Beast i The Curse of Anriaheir ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Mam WL z magicznymi atakami i w tym samym oddziale siedzi mag z 2+ warda na magiczne ataki w fazie magi
Wychodzi na to że mam warda ? :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

polecam czytanie ze zrozumieniem...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Eltharion pisze:Mam WL z magicznymi atakami i w tym samym oddziale siedzi mag z 2+ warda na magiczne ataki w fazie magi
ewidentnie. Jak Ci nie pójdzie - zrób to jeszcze raz...

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Eltharion pisze:Mam WL z magicznymi atakami i w tym samym oddziale siedzi mag z 2+ warda na magiczne ataki w fazie magi
Mam wrażenie, że Loremaster Cloak działa na tej samej zasadzie co Magic Resistence niestety. Tam jest zapis o tym, że Ward jest od ran "caused by spells" mimo wszystko, a nie że obejmuje całą fazę magii, bo wtedy ten przedmiot bronił by także oddział przed templatkowym efektem Misscasta :D
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Artur
Chuck Norris

Post autor: Artur »

Jaką podstawkę ma aktualnie nasz smok ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Artur pisze:Jaką podstawkę ma aktualnie nasz smok ?
Na razie 50/50. Do czasu wydania nowego...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

ODPOWIEDZ