nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Re: nowe modele i unity?

Post autor: Martin von Carstein »

Ludzie, jakie niedźwiedzie, jakie wilki. Nowi rycerze powinni pasować na te koniki od magicznych wózków
No jakie jakie... oczywiście w miejsce kurołaków (wierzchowiec). Pomysł na potężną jazdę mi się podoba, ale wierzchowce same w sobie mniej... nie każdemu też będzie pasował ze względów klimatu... ktoś odpicuje dzikich Ulrykan, brody, topory, mroczne wieki... a tutaj takie kurokoty wyskakują. Sami rycerze (kopijnicy) nawet ujdą. ;)
Na chwilę obecną samych nowych rycerzy i ich koni nie potrzebuję - idę na allegro rycerze, otwieram jedną stronę - rycerze od Perrych, druga - nowi Templariusze, Krzyżacy... jestem przesycony... najchętniej ujrzę to i owo w kodeksie (a Kodeks to ja chcę po pierwsze, z modelami człowiek sobie poradzi. Byle zasady armii i oddziałów były fajne).

Nie no, demigryfy to chyba 30 zł od sztuki, to na pewno będzie grywalne. ;) Aż Euro nie wparuje i trzeba będzie zacząć myśleć jak ich tutaj użyć.

Bo oczywiście do walki z hordami wojowników chaosu bardziej pasuje armia Macedończyków niż high fantasy przerośnięte kurokotopsy.
A nie? (zważywszy iż to jest nawet we fluffie, patrz armia Jutów i falanga) :roll: Wszystko jest lepsze IMO niż High Fantasy w świecie Warhammera.

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

Bo oczywiście do walki z hordami wojowników chaosu bardziej pasuje armia Macedończyków niż high fantasy przerośnięte kurokotopsy.
A nie? (zważywszy iż to jest nawet we fluffie, patrz armia Jutów i falanga) :roll: Wszystko jest lepsze IMO niż High Fantasy w świecie Warhammera.[/quote]

A chodzi Ci o Jutów z Europy czy z Ameryki bo którzy walczyli z falangą macedońską? :shock:
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, o 22:27 przez scoutmaster, łącznie zmieniany 1 raz.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Nie okaza sie. Nowe kawalerie wszystkie sa co najmniej bardzo dobre. Wiec bedzie sie na tym grac. Pozatym upieram sie ze bedzie tam tez GM. A co do Gryfa to nie wydawaliby chyba takiego ogromniastego modelu dla trzech roznych bohaterow gdyby ni emieli pewnosci ze oplci sie go wystawiac.

mroziak
Pseudoklimaciarz

Post autor: mroziak »

Martin von Carstein pisze:
A nie? (zważywszy iż to jest nawet we fluffie, patrz armia Jutów i falanga) :roll: Wszystko jest lepsze IMO niż High Fantasy w świecie Warhammera.
Ja tam myślałem że Imperium to armia wzorowana na renesansie/baroku. @_@

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

A chodzi Ci o Jutów z Europy czy z Ameryki bo którzy walczyli z falangą macedońską?
Jutones Tribe. Patrz:
Marienburg - sold down the river.
O falandze w świecie Warhammera - "Empire at war", str. 23.
Ciekawostka - Jednym z odłamów Jutonów są Was-jutonowie, czyli obecni Nordlandczycy.

Takie smaczki. Tak, lubię fluff, historię świata (od zarania dziejów) i wszelkie działania staram się korygować według niego. O ile w kwestii Pretorian miałem wątpliwości (nawet po przeróbkach bym miał pewne uwagi, nawet znakomity - dodany w pudełku - model Marka Aureliusza, do wykorzystania jako generał ew. mag może jakoś by mi to wynagrodził) to tyle w kwestii tejże nie było (ale wyswig to wyswig, a reszta armii nowożytnej - przecież jądro mej armii jak kirasjerzy, których pożądam - faktycznie by się gryzła).

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

ogladam te modele od 2h z nadzieja ze sie przyzwyczaje.
Jeszcze raz:
- furmanka niebios- jakby zdjac ostatnia obrecz, moze byc. Ladnie barding pomalowali

-furmanka swiatla- paskudna jak listopadowa noc gradowa

-furmanka sigmara- volkmar fajny, furmana ok (podoba mi sie ksiega i rog na pulpicie) gryf spoczko, arch lector slabawy, ale niech mu bedzie

-Demigryfy- do tej jednostki bardzo chcialbym sie przekonac. Champion nawet fajny, opis opcji sklejenia ciekawy (3 sztandary do wyboru?), muzyk paskudny. Nie podoba mi sie zgranie czesci ponizej bardingu w stosunku do glow. Lebki sa super, ale nogi to porazka. Wkurza mnie nos na bardingu!

Gryf..... Hmpff..... Amberowy to bieda na maksa, karl franz spoczko, jego deatclaw tez. Modele jezdzcow sa naprawde fajne! Natomiast ptak kapitana jest jakis taki.... Zbyt .... Upakowany.

Tu moje pytanie- jak podzielony jest na czesci ptak IoB, jezdzec jest nasadzany na model, czy jest zrosniety z gryfem? Moge prosic o foty wypraski?

Jest mozliwosc zakupienia gdzies monstrualnych podstawek?

Witch Hunter jest uber i krieg i wogole dzezi

To samo priest i amber z buta

General fajny, kupie sobie pewnie. Glowka z za duzym piorkiem ma opcje wymiany :)

Maszynista przepakowany, ale ok.

PS. Stawiam lewe jadro i prawe oko mojego brata, ze ten przeciek byl kontrolowany

PS2; jeszcze kilka godzin gapienia sie na te figurki i bede ich fanboyem :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gopal
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Gopal »

Bizim pisze: łucznicy proszę nie róbcie ze mnie mięsnego jeża".
<3
Galeria rysunków: kliknij, na pewno Ci się spodoba! :D NSFW
http://jandraws.tumblr.com/

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

jestem mega ciekaw, czy zmiena Battalion, i co wejdzie w jego sklad

I marze o army dealu imperium
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

JochnyWalker pisze:Tu moje pytanie- jak podzielony jest na czesci ptak IoB, jezdzec jest nasadzany na model, czy jest zrosniety z gryfem? Moge prosic o foty wypraski?
Jest częściowo złączony z gryfem, nogi jeźdźca są przytwierdzone to tułowia, tak samo pelerynka połączona z jedną ręką. Oprócz tego częścią samego gryfa są lejce.
Znalazłem z resztą obrazek:
http://www.totalwargamer.co.uk/blog/wp- ... prue-4.jpg
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

dzieki, moze byc mega ciezko z konwersja, no zobaczymy jak se ulozy...
Obrazek

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

ciekawy jestem jakie będą współczynniki kurczaków.

Mournfangi mają tyle woundów ile jeźdczy czyli 3 i jest to logiczne.
Turboghoule u VC też mają po 3pkt ponieważ są rozmiaru takiego jak ogry.

Ciekawe czy kurczaki będą miały po 1 woundzie jak jeźdźcy ?
Czy też będzie się randomizowało hity i po pierwszej salwie część kurczaków straci jeźdźców :)?
Czy też będą to modele po kontrolowanej mutacji chaosu przeprowadzonej w imperialnych laboratoriach i jeźdźcy będą mieli po 3pkt życia :):)?

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Też uważam, że to przeciek kontrolowany. Zauważcie, że nie wszystkie zdjęcia z WD odnośnie nowych demigryfów wyciekły (tak na przykład).

Na jednym zdjęciu jest tylko podpis jakieś fotografii na górze "demigryf z halabardą kawaleryjską" ale samego modelu z tą halabardą nie ma pokazanego.

Cóż teraz pozostaje już czekać tylko na zasady. Najbardziej interesuje mnie co zmieniono w piechocie, zasady detachmentów no i nasze maszynki. Wcześniej krążyła plota, że moździerz ma dostać mały blast.

@ White Lion - wystarczy przeczytać zasady monstrualnej kawalerii. Bierze się wyższą wartość W (tak jak w przypadku herosa na pegazie/orle, który ma 3 woundy zamiast swoich 2).
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

kowaljl
Chuck Norris

Jochny ja zrobilem sobie Gryfa swojego z polaczenia Gryfa z podstawki i naszego Generala. Wyglada moim zdaniem Wyjebiscie. I konwersja nie była wcale taka ciezka. Pytanie, czy w mournfangi czy jak to sie tam nazywa mozna bic w dół? Gryfy maja 4 zycia, wiec demigryfy na bank maja minimum 3. Jesli to jest jako monster cavalery to jest jako jeden moel, tak jak z pegazem. Czyli gowno nas bedzie obchodzic ile zyc beda mieli jezdzcy. Dobrze mowie czy gdzies sie walnołem?

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

ale jazda.

nie miałem pojęcia o tej zasadzie.

naprawdę hero na pegazie ma 3 woundy ?

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Tak jak wyżej napisałem. W przypadku monstrusowej kawalerii bierze się wyższą wartość W.

Dlatego spodziewam się, iż kurczaki będzie się ranić na T3.

Tak heros na pegazie ma 3 woundy.

kowaljl
Chuck Norris

To T3 topewnie bedzie najwiekszy minus tego zestawu.... chyba ze jednak beda mieli T4 razem z Flagusiami.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

raczę powątpiewać z flagusiami i t4 ale gryfokoty czemu nie. Pegazowi bretońscy rycerze mają t4. Myślę że podstawa wózka będzie się dobrze nadawać na chaos schriny. Tam jest jednak 2w na modelu.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

raczej T4 od kurczaków dostaną, oscylowałbym też z inicjatywą 4 na kotokurczakach, na potrzeby pitki/słonka bierzemy przecież wyższą, ciekawi mnie bardziej siłka i ilość ataków kurcząt, marzeniem byłoby S5 i 3A
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

też mam nadzieję na t4 tak jak bretońscy pegaziści. co do W to nie wiem. Teoretycznie mogą być 2. Też liczę na 3 A z s5 no i obowiązkowo AS1+
ciekawi mnie też wydanie hot pota w finecaście :D

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Gdzieś tam w tych zdjęciach jest zapis, że rycerze z halabardą mają porównywalną siłę do demigryfów. Dla mnie to brzmi jednoznacznie, że mają S5. :)

Zablokowany