Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Eh... Nie doczekawszy się odpowiedzi w temacie o rozpiskach pozwoliłem sobie wkleić to tutaj:
Witam.
Przygotowuję się do turnieju na 600 pkt. na zasadach Border Patrol (z drobnymi modyfikacjami) i jako jeszcze krótkobrody mam pytanie do doświadczonych graczy, którą z rozpisek jakie wykminiłem wybrać.
Zaznaczam, że wymiary stołu będą: szerokość 36; długość 48, ponadto będą scenariusze z zadaniami pukntowanymi (np. zajmij ćwiartkę przeciwnika - 1 punkt) także akurat w tym przypadku wesołe wystrzelanie całej armii przeciwnika stojąc w miejscu nic nie da bo dopóki nie zajmie się ćwiartki to będzie remis. Moje propozycje:
1. Gienek w thundach, lub po zamianie na rune of brotherhood w rangerach. Tylko thundzi są stacjonarni, Żyrek fajny mobilny element, spowalniający i dobry na lekkich nie-skirmisherów, rangersi potrafią przywalić, nie panikują a i z siekiery rzucą - ale jest ich mało i są drodzy dość. Jak dla mnie uniwersalna rozpa.
1 * Thane @ 121 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [25]
Master Rune of Dismay
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
9 * Rangers @ 185 Pts
Great Weapon; Rangers; Throwing Axes; Heavy Armour; Shield; Standard;
Musician
1 Greatbeard @ [10] Pts
10 Thunderers @ 150 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield
1 Gyrocopter @ 140 Pts
2. Tutaj już stoimy i strzelamy. Można dać żyrka do spowalniania lub flame cannon żeby jeszcze wzmocnić strzelanie.
1 * Thane @ 126 Pts
General; Great Weapon; Crossbow; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [25]
Master Rune of Dismay
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
10 Thunderers @ 165 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Standard; Musician
10 Thunderers @ 165 Pts
1 Gyrocopter @ 140 Pts
3. Klocek warriorów i dobre strzelanie czyli wszystkiego po trochu. Moją ulubioną Master rune of dismay zamieniłem tutaj na challenge bo w 20 chłopa z tanem to już można przyjmować, zwłaszcza że na 600 pkt. nie przewiduję jakichś przegięć któe by mogły zmieść ten klocek o tak.
1 Thane @ 119 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
Runic Talisman [25]
Master Rune of Challenge
19 Warriors @ 186 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
10 Thunderers @ 155 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Musician
1 Flame Cannon @ 140 Pts
Dwarf Misfire Chart
4. A tu wszystkiego po trochu. Jeszcze bardziej uniwersalnie niż w pomyśle nr 1. 3 oddziały i coś dla miłośników organek czyli - organki
1 Thane @ 124 Pts
General; Great Weapon; Crossbow; Gromril Armour
Runic Talisman [25]
Master Rune of Dismay
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
10 Warriors @ 90 Pts
Heavy Armour; Shield
10 Quarrellers @ 110 Pts
Crossbow; Light Armour
10 Thunderers @ 155 Pts
1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart
Proszę o opinie. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
p.s. Nie chciałem tego wkładać do głównego działu z rozpiskami bo tam bym usłyszał "weź kowadło i 2 x organki" - szkoda czasu...
Witam.
Przygotowuję się do turnieju na 600 pkt. na zasadach Border Patrol (z drobnymi modyfikacjami) i jako jeszcze krótkobrody mam pytanie do doświadczonych graczy, którą z rozpisek jakie wykminiłem wybrać.
Zaznaczam, że wymiary stołu będą: szerokość 36; długość 48, ponadto będą scenariusze z zadaniami pukntowanymi (np. zajmij ćwiartkę przeciwnika - 1 punkt) także akurat w tym przypadku wesołe wystrzelanie całej armii przeciwnika stojąc w miejscu nic nie da bo dopóki nie zajmie się ćwiartki to będzie remis. Moje propozycje:
1. Gienek w thundach, lub po zamianie na rune of brotherhood w rangerach. Tylko thundzi są stacjonarni, Żyrek fajny mobilny element, spowalniający i dobry na lekkich nie-skirmisherów, rangersi potrafią przywalić, nie panikują a i z siekiery rzucą - ale jest ich mało i są drodzy dość. Jak dla mnie uniwersalna rozpa.
1 * Thane @ 121 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [25]
Master Rune of Dismay
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
9 * Rangers @ 185 Pts
Great Weapon; Rangers; Throwing Axes; Heavy Armour; Shield; Standard;
Musician
1 Greatbeard @ [10] Pts
10 Thunderers @ 150 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield
1 Gyrocopter @ 140 Pts
2. Tutaj już stoimy i strzelamy. Można dać żyrka do spowalniania lub flame cannon żeby jeszcze wzmocnić strzelanie.
1 * Thane @ 126 Pts
General; Great Weapon; Crossbow; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [25]
Master Rune of Dismay
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
10 Thunderers @ 165 Pts
10 Thunderers @ 165 Pts
1 Gyrocopter @ 140 Pts
3. Klocek warriorów i dobre strzelanie czyli wszystkiego po trochu. Moją ulubioną Master rune of dismay zamieniłem tutaj na challenge bo w 20 chłopa z tanem to już można przyjmować, zwłaszcza że na 600 pkt. nie przewiduję jakichś przegięć któe by mogły zmieść ten klocek o tak.
1 Thane @ 119 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
Runic Talisman [25]
Master Rune of Challenge
19 Warriors @ 186 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
10 Thunderers @ 155 Pts
1 Flame Cannon @ 140 Pts
Dwarf Misfire Chart
4. A tu wszystkiego po trochu. Jeszcze bardziej uniwersalnie niż w pomyśle nr 1. 3 oddziały i coś dla miłośników organek czyli - organki
1 Thane @ 124 Pts
General; Great Weapon; Crossbow; Gromril Armour
Runic Talisman [25]
Master Rune of Dismay
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
10 Warriors @ 90 Pts
Heavy Armour; Shield
10 Quarrellers @ 110 Pts
Crossbow; Light Armour
10 Thunderers @ 155 Pts
1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart
Proszę o opinie. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
p.s. Nie chciałem tego wkładać do głównego działu z rozpiskami bo tam bym usłyszał "weź kowadło i 2 x organki" - szkoda czasu...
figsy są świetne, ale z tego co się orientuję to są sporo większe od tych z GWkelgy pisze:co sadzicie o krasnoludach w takich klimatach
http://www.gildianajemnikow.pl/index.ph ... egiment-10 lub http://www.gildianajemnikow.pl/index.ph ... egiment-10
http://www.gildianajemnikow.pl/index.ph ... egiment-10 moze tacy wzorowani na sparte?
kurde nawet mi nie przyszło do głowy pomijanie organek chodź by jednych więc pewnie dlatego je pominąłem...Gogol pisze:Bez armat tak bez thundów i organek ... gorzej
Chyba żeby jako organki wystawiać "jeżozwierza" czy jak to sie tam nazywa.
Takie coś podobne do starej balisty w kształcie litery T z tym że z przodu wystrzeliwuje mnogość małych bełtów zamiast jednego dużego pocisku. Jeśli się dobrze orientuje to w niektórych zamkach średniowiecznych czasem takie coś było podstawiane pod bramę i strzelało przez specjalne otworki w bramie w oblegających. Mam nadzieje że łapiecie o co mi chodzi.
W tym momencie już spokojnie będzie sie dało coś pograć taką armią imo.
@Bartys
w Joannie d'Arc takie cos bylo... straszna maszyna śmierci, zamaist organek jak najabrdziej.
w Joannie d'Arc takie cos bylo... straszna maszyna śmierci, zamaist organek jak najabrdziej.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Pytanie czystko fluffowe: czy w górach krasnale biją się tylko z goblinami, czy też jest możliwość by napier***ały się również z ogrami? Bo myślę, by wprowadzić do powstającej właśnie armii w klimatach górsko/zimowych takie elementy (głównie trofea na sztandarach i u bohaterów - może slayerów leżących na górze mięcha...). Co myślicie? Nie wiem czy to nie będzie się gryzło z oddziałem hammerersów/smokobójców...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Najczęściej zielonoskórzy no iszczury, które lęie w naszych tunelach i czekają co by tu za@#$%^&*ić. Ogry jedzą wszystko, więc nawet i na żyłowate krasnoludzkie mięso sie połaszczą, gdy innych żeczy im zabraknie, więc do jakichś starć na pewno dochodzi.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ogry też się zdarzają powiedziałbym nawet że dość często...powiedzmy bitwa setki dział - ogry chciały się przeprawić na drugą stronę gór bodajże...wydaje mi się że mniejsze wyprawy łupieżcze czy po inn ch** one tak łażą zdarzają się często a że grubasy lubią złoto i dobrze zjeść i się napić to mamy się z nimi o co napierd*** trofea ogrów jak najbardziej pasują imo
Pzdr
Pzdr
Witam,
Dzisiaj gralem po raz pierwszy przeciwko Lordowi na tarczy. Mam pytanie co do jego save'a...Kolega mial na nim rune of stone i walczac od przodu rzucal na -1...z rerollem...Po bitwie zobaczylem,ze w ksiazce jest napisane,ze shieldbearers daja mu save'a na "up to a maximum of 1+"...
Jak to jest? Jezeli juz sie pojawialo to przepraszam za powtorke ale za dlugo by zajelo grzebanie przez to wszystko.
Pozdrawiam
Dzisiaj gralem po raz pierwszy przeciwko Lordowi na tarczy. Mam pytanie co do jego save'a...Kolega mial na nim rune of stone i walczac od przodu rzucal na -1...z rerollem...Po bitwie zobaczylem,ze w ksiazce jest napisane,ze shieldbearers daja mu save'a na "up to a maximum of 1+"...
Jak to jest? Jezeli juz sie pojawialo to przepraszam za powtorke ale za dlugo by zajelo grzebanie przez to wszystko.
Pozdrawiam
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: